Pirelli Raikkonen'i F1'e Döndürmeye Çalışıyor

yazar:

kategori:

Turun Sanomat’ın yaptığı habere göre, F1’in yeni lastik tedarikçisi Pirelli önümüzdeki sezon araçlarda kullanılacak olan lastikleri Kimi Raikkonen ile test etmek istiyor. Böylece Fin pilotun geri dönüş kararı vermesi durumunda lastiklere alışma sürecini minimuma indireceği düşünülüyor.

Fin pilotun menajeri Steve Robertson da olaya sıcak bakıyor.

“Açıkçası Kimi şu an yaptığı işe odaklanmış durumda. Ancak Pirelli bizimle temasa geçerse tabii ki oturup konuşuruz. Kimi’nin bunu isteyip istememesine ve programına uygun olmasına bağlı.”

Pirelli gelecek sezonun lastiklerini test etmek için GP2 aracının yanında bu sezon bitmeden F1 aracı ile test etmeyi planladığını açıklamıştı.

 


Yorumlar

  1. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Buz adam da döndümü seneye F1 tadından yenmez 🙂

  2. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Kimi Mattias Raikkonen kendine has stili ve soğukkanlılığıyla tipik bir fin pilot. En sevdiğim taraflarından birisi spekülasyonlara girmeden sadece yarışmak için motorsporlarında olması. Kötü ve sevmediğim yanı ise vurdumduymaz bir yapıya sahip olması(Bana öyle geliyor). Her ne olursa olsun Rai kısaltmasını ve ilginç kask tasarımlarını görmeyi özlemişim. Umarım döner McLaren için biçilmiş kaftandı keşke hiç ayrılmasaydı oradan. Takım olarak onlarda soğuk bir yapıya sahip. Bu telsiz konuşmalarından pekala anlaşılıyor. Ama bence herkesin onu istemesi önemli değil onun istemesi önemli dönmeyi. Şu an istese, başa oynayamasa da birçok takım aracında görmek isteyecektir

  3. Rai F1'de sadece sürüşü özledim demişti. bence böyle bir test yapması mükemmel olur. Hem özlemini giderir. Hem de geri dönmek isteyip istemediğini bir daha değerlendirir. Kararsız gibi duruyor.
    ayrıca geri dönmesi durumunda daha avantajlı olur.

  4. Rai F1'de sadece sürüşü özledim demişti. bence böyle bir test yapması mükemmel olur. Hem özlemini giderir. Hem de geri dönmek isteyip istemediğini bir daha değerlendirir. Kararsız gibi duruyor.
    ayrıca geri dönmesi durumunda daha avantajlı olur.

  5. Vega söyle bari hiç değilse yarış sonrası yorumlarını yazmaya devam etsin özledik kendisini 🙂

  6. Kaya kendisini ekşi sözlük'te de soyutlamış. Mesaj yollayacam ama olmadı…

  7. Haber ile alakası yok ama katafalk kaya'dan haberi olan var mı? Uzun süredir görünmüyor.Yarış sonrasında yaptığı değerlendirmeleri özledik =)

  8. Kimici olmamama rağmen F1 de mutlaka olması gereken bir pilot olduğunu düşünüyorum.

  9. Bence bu tip durumlarda reklamdan önce düşünülmesi gerekli olan şeyler var. Teknik alt yapısı ve geri dönüş tecrübesi iyi olan insanları ekiplerine dahil etmeliler. Alain Prost, Alesi ve daha bir çok test pilotu var. Bu tip çalışmalar işleri hem hızlandırabilir hemde daha iyi bir verim elde edilebilir. Misal Schumacher yarışmasa çok ideal olabilirdi ama şimdi mümkün değil.
    Kimi'ye karşı değilim tabi ama isim pek önemli değil bazı şeyleri kolaylamak için.

  10. yılmaz gülgönül avatarı
    yılmaz gülgönül

    YALVARIRIM KİMİ DÖN ARTIK NE OLUR YA KENDİMİ YARIŞ İZLERKEN YETİM HİSSEDİYORUM

  11. pirelli çok akılı düşünüyor bi taşla iki kuş vurmak istiyor hem kiminin dönüş kararına yardımcı olmak hemde kimi nin gerektiğinde aracını çok hızlı kullanarak lastikleri çok zorladığını gerektiğindede zorlamayarak ama yinde limitlerde gittiğini biliyor.
    evet kimi lastiklerinide yarıştaki konumuna göre mükemmel kullanan bi pilotdu.

  12. Eğer Kimi, F1'e dönmek istiyorsa eline geçen bu fırsatı tepmemeli. Hem kendisi hem de gideceği takım için çok önemli verileri toplamış ve bu sene Schumacherin çektiği birkaç sıkıntıdan da kurtulmuş olacak. Ayrıca bir nevi F1'e ısınma antrenmanları yapmış olacak ve sezona daha bir taze girecek sanki F1'den ayrılmamış gibi.

  13. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi test yapmaktan pek hoşlanmaz diye biliyorum.Yarışmayı sever o.Ama böyle bi teklif gelirse kesinlikle değerlendirmeli.onun için harika bi fırsat olur.bu testi yaparsa iyi bi teklif gelmesi dahilinde F1'e dönmeyi daha çok göz önünde bulundurur inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir