Alonso: F1’in Daha Fazla Geçişe İhtiyacı Yok

yazar:

kategori:

Fernando Alonso Formula 1’in daha az geçişe sahne olması durumunda daha iyi olabileceğine inanıyor.

2017 kural değişikliklerinin geçişleri zorlaştıracağı yönünde korkular var ancak Alonso bunun kötü bir şey olmayabileceğini düşünüyor.

Bunun için de 2005 San Marino GP’sindeki Michael Schumacher ile olan savaşını örnek gösteriyor. Ferrari pilotu 13. sıradan gelmiş ve pit stratejisinin de yardımıyla lider Alonso’nun Renault’sunu yakalamıştı ve uzun süre arkasında mücadele vermesine rağmen geçememişti.

“Tüm yarışta üç veya dört geçiş manevrası vardı ancak en iyi yarışlardan birisi olarak biliniyor.”

“Yani geçişler üzerine önem vermemize gerek olduğunu düşünmüyorum, çünkü eskiden de şimdiki kadar zordu ve yarışların büyük kısmı harikaydı.”

“Çin yarışında aşırı şartlar vardı çünkü herkes strateji için karmaşık fikirlere sahipti ve güvenlik aracı herşeyi karıştırdı.”

“Ancak bugünlerde 16 veya 17. sıradaki bir araç yeni lastikler ve hava koridoru ile bir Mercedes’i geçebilir. Televizyon karşısında olanlar için bunu açıklaması zordur.”

“Geçişler önceden olduğu kadar gerçek değiller. Bir şeyden ilham almanız veya doğru zamanda doğru yeri seçmenize gerek yok.”

“O virajda olmazsa bir diğer virajı beklersiniz ve geçersiniz, çünkü beş saniye yavaştırlar.”

“Şovu geliştirmek için tek bir şeye el atmamız gerektiğini düşünmüyorum, çünkü iki veya üç geçişe sahne olan yarışlara sahipken şovu geliştirmek için daha fazla geçiş istiyorduk.”

Alonso asıl endişesinin mevcut kuralların rekabet sıralamasını değiştirmeye çok az izin vermesi olduğunu söyledi.

“Savaşlara ihtiyacımız var, büyük isimler şampiyonluklar için savaşmalı. Futbolda Barselona ve Madrid’i şampiyonluk için savaştırırsak herkes televizyon izler.”

“Eğer kimsenin bilmediği iki küçük takım savaşırsa, onları sadece kendi taraftarları izler, diğerleri izlemez. Şu an olan da biraz bu.”

“Gerçek bir rekabet yok ve bazen eliniz kolunuz bağlı oluyor. Muhtemelen şu sıralar yarışları kimin kazanacağını tahmin etmek çok kolay. Mevcut kurallar ile yakalamak çok zor.”

“Motorlar bir şekilde dondurulmuş durumdalar ve yenilikler yapmak isterseniz bu mümkün değil, çünkü aerodinamik kurallar oldukça sıkı.”

“Şu an hepimiz aynı lastikler, aynı lastik basınçları, aynı ağırlık dağılımı, aynı kamber oranlarına sahibiz.”

“Mercedes ilk yarışı kazandıysa 21. yarışı da kazanacaktır.”


Yorumlar

“Alonso: F1’in Daha Fazla Geçişe İhtiyacı Yok” için 13 yanıt

  1. Aynen ☺vay Bee yazmıştım akıllı telefon akilsizlik etmis

  2. Son cümle güzelmiş.
    🙂

  3. Aynen benimde efsane yarisim 2006 macaristan Gp sinir Alonso 16 veya 17 baslayip 15 turda liderliğe yukselmisti vasat beeee

  4. Çok daha fazlası var geçmişte ama aklıma bu mücadele geldi..
    https://www.youtube.com/watch?v=PSvNp8FU9gE

  5. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Ers Drs Kers derken milletin Keriz gibi kandırdılar son 10 senede düşman olsa böyle kötülük yapmazdı Formula 1

  6. evet geçişten çok rekabet artırılmalı

  7. Geçiş olacaksa yapay geçiş olmasın. Drs de tamamen kalksın.

    1. drs konusunda sonuna kadar katılıyorum ben bu kadar kolay geçiş görmek istemiyorum.

  8. Bunun ustune daha ne soylenebilir ki? Sonuna kadar hakli.

  9. Myn1fernando avatarı

    Muazzam konuşmuş.Dedigi her şey doğru işte böyle bir F1 isyiyoruz çok mu zor?

  10. Kesinlikle haklı , o zamanlar için eleştirilen tek şey geçiş yapılması zor pistlerde en iyi araçlar en kötü araçları dahi zor geçiyordu cümlesi . Ama bunu da ağır yakıt koyarak önü açıldığında telafi edebiliyorlardı . Gerçekten 2000 li yıllardaki yarışları izlerken geçişleri izlemek son derece heyecanlıydı çünkü öndeki aracı milim kalana kadar deli gibi takip etmeniz gerekiyordu 8-10 turu alıyordu bu da piste göre , ayrıca 3-4 farklı takım 1.lik için mücadele veriyordu açın mesela USA 2003 gp yi izleyin değişken hava koşullarının da etkisiyle mücadele neymiş görün ayrıca brigstone ve michelin lastiklerinin mücadeleye etkisini .

  11. Adamsin reis. Dedigi cok dogru bir sey ben bu kadar kolay gecis gormek istemiyorum ya gecende gecilende hakkini vermeli. 2000 li yillarda cok daha az gecis oluyordu ama daha zevkli oluyordu.

    1. Bence drs bile kaldirilmali.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir