Red Bull’un Aeroscreen Kokpiti Piste Çıktı

yazar:

kategori:

Red Bull Mercedes’in ortaya attığı ve sezon öncesi testlerde Ferrari tarafından denenen Halo konseptine alternatif olarak kendi konseptini hazırlamıştı.

Aeroscreen adı verilen bu konsept Rusya GP ilk antrenmanında piste çıkarıldı ve ilk pist üzeri fotoğraflar ortaya çıktı.


Yorumlar

“Red Bull’un Aeroscreen Kokpiti Piste Çıktı” için 17 yanıt

  1. Halo saçmalığından daha iyi göründüğü kesin öyle olduğundan dolayı F1 deki dedeler Haloyu getirir.

  2. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Bir soru? Bu konsept ile birlikte pilotların maruz kaldığı G kuvveti ortadan kalkar mı?

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Havada uçan pilotun önünde de cam var sence G kuvveti ortadan kalkıyormu 🙂 Tabikide hayır.Denemek ve anlamak istiyorsan normal bir araçla 150 km e bir anda hızlan sonra sertçe dur ve dışarı çık 🙂

      Velhasıl G kuvveti pilotun rüzgarı yemesi değil.Tamamen ivmelenme yani bir anda hızlanmada yediği güç ve bir anda yavaşlamada kendinin ürettiği güç.

      1. yagmurdenizsolmaz avatarı
        yagmurdenizsolmaz

        Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.

    2. G-Force gibi fiziksel merkezkaç kuvvetini herhangi bir şeyle değiştiremez bariyerleyemezsin. Çelik duvar da kullansan, kurşun plaka da kullansan 😛 değişmez merkez kaç etkisi ağırlığın katlarıyla devam eder. Kapalı kokpitlerde de G kuvveti var etki farkı bunla ilgili değil ekseriyetle kapalı şasi araçların yüksek G kuvveti üretememesi ile alakalı. Bu da makinelerin ilgisinde genellikle şasi dinamizmi, ağırlığı ile ilgili dönüş çapları yüksek araçlar bunlar. Bir prokart’ın bilmem kaç bin HP’lik şeyden daha fazla G üretmesi doğaldır yani güçler ölçeğinde de düşünmeyin. Open Whell şasilerin dışında neredeyse hiç biri 3-3,5 G den fazla üretemiyor bunu bilmek yeterli olur. Bunlar biliyorsunuz ağırlık/güç oranının en yüksek olduğu araçları içeriyor.
      G kuvvetli tolerasyonu mümkün astronot ve jet pilotlarının suitlerinde kontrollü hava keseleri ve hareketli bantlar bulunur bununla tolere etmeye çalışırlar ancak olay G kuvvetinin değişmesi değil insan vücuduna oluşturduğu etkilerin düşürülmesi yönüyledir.. Kan akışının değişmesi ile etkileşim kayıpları oluşur bunu tolere etmeye çalışır. Yine karasal pilotlarda ki gibi en zayıf bölge boyun bölgesidir.

      G force ve Downforce genellikle ağırlık olarak düşünülüyor ama değil kafalarda bu tip soru işaretlerine sebep olan şey forumlarda gördüğüm üzere bu. Bu merkez kaç ve baskılama etkilerinin kg bazlı ağırlık ile direk ilgisi yok. Bunları anlamak için weight distribution (ağırlık dağılımı) ve weight transfer (ağırlık transferi) konularına bakmak faydalı olabilir.

      Bu tip makineler ile ilgili başka çok bilinmeyen birşey söyleyeyim arkadaşlar için. Herhangi bir otomobili bir düzeneğin üzerinde F1’in gördüğü 4-5-6 G’lik değerlere ulaştırsanız büyük ihtimalle motoru stop eder yada hiç yoksa vuruntu gibi dengesizlikler teklemeler görürsünüz. Bunun nedeni insan damarlarının yetersiz olması gibi basit araçların likit transfer pompa ve depolarının basit olması G etkisiyle sıvıların doğrusal transfer edilememesi kaynaklıdır 🙂
      İşte üst düzey yarış makinelerinin böyle de bir muazzamlığı, karmaşıklığı mevcut. Bunların tüm likit yapıları kademeli olarak üretilir viraj halinde likitin bir kısmının bir yana yığılmasına karşın mutlaka besleme devam eder. Bunların enjeksiyonları da güç bahsi dışında çok daha dar iç çaplı ve yüksek pompalama basıncı içermek zorundadır. Aynı bahis daha düşük oranlarıyla egzoz basıncı, atımı için dahi geçerli durumda.
      Çok düz olacak ama biri dese ki çok yüksek viraj kaabiliyeti için yüksek devir gerekli “doğru” derim çünkü basitçe yüksek devir egzoz atım hızı, basıncı demektir. 🙂

      1. yagmurdenizsolmaz avatarı
        yagmurdenizsolmaz

        Teşekkür ederim M1CHAEL arkadaş. Yine çok değerli bilgiler verdin. Sağolasın.

  3. Açık tekerlekli, üstü açık yol otomobili…

  4. Muammer UYAR avatarı

    Eski Jawa ların önündeki rüzgarlıklar gibi olmuş

  5. Bence sıkıntı yok, hatta farklı bir hava katmış araçlara. Zaten her zaman güvenlik estetikten önce gelir. Arabanın önüne bir cam koymakla f1 bitmez arkadaşlar, aşırı tepki vermeyin lütfen.

  6. Fena değil

  7. Beklediğimden iyi görünüyor. Ferrarinin halosundan daha estetik en azından.

  8. ya iğrenç bu iğrenç halo dahada iğrenç zaten. Riski göze almıyorsanız kalkın gidin başka serilerde yarışın abi. Güvenlik diye F1 in içine ediyorlar alonso nasıl bir kazadan bir şey olmadan çıktıı işte daha ne istiyorlar.

    1. Alonso kazadan yaralanmadan çıkmıştı. Ancak Dan Wheldon, Henry Surtees, Felipe Massa, Justin Wilson ve Jules Bianchi yaralanmadan çıkamamışlardı. Bu sistemin gelmesi için illa Alonso’nun mu yaralanması beklenecek?

  9. Halo denen saçmalıktan çok çok iyi. Nereden bakarsan bak çok estetik.

  10. Araba bu zımbırtıyla çok komik görünüyor ama Halo’dan bin kat iyidir.

  11. Çok ama çok kötü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir