2016 Rusya GP 1. Antrenman – Rosberg Hızlı Başladı

yazar:

kategori: ,

2016 Rusya GP’si öncesinde gerçekleştirilen ilk antrenman seansında en hızlı isim Mercedes’ten Nico Rosberg oldu.

Seansa hızlı başlayan Rosberg 1.39.097’lik turuyla seansı uzun süre lider götürdü. Daha sonra süper yumuşak lastiklere geçen Alman pilot 1.38.127’lik turuyla seansın en hızlı ismi oldu.

Lewis Hamilton, takım arkadaşının derecesinden 0.7 saniye yavaş kaldı ve ikinci oldu. İngiliz pilot seans içerisinde bir de spin attı.

Ferrari’den Sebastian Vettel pistte tutunmakta zorlandığı seansta iki kez spin attı ve 1 saniye geride üçüncü oldu. Alman pilot bu dereceyi yumuşak lastikle kaydetti.

İlk 45 dakikada zaman turu kaydetmeyen Raikkonen 1.2 saniye geride dördüncü olurken süper yumuşak lastik kullanmadı.

Sadece 14 tur atabilen Felipe Massa beşinci. Red Bull’dan Ricciardo altıncı, Bottas yedinci, Kvyat sekizinci, Perez dokuzuncu ve Sainz onuncu oldu.

Seans içerisinde spin atan Button yumuşak lastikle attığı turun ardından 11, Alonso yumuşak lastikle 12. oldu.

Sirotkin şaşırtıcı şekilde hızlıydı ve 13. oldu. Sirotkin’in turu Palmer’den 0.9 saniye daha iyiydi. Palmer seans bitiminde spin attı.

Nasr 14, Verstappen 15, Gutierrez 16, Grosjean 17, Palmer 18, Ericsson 19,  Wehrlein 20, Haryanto 21 ve Celis 22. oldu.

ChMmkxeUUAAZMco.jpg large


Yorumlar

“2016 Rusya GP 1. Antrenman – Rosberg Hızlı Başladı” için 37 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Antreman turları önemli kabul ediyorum ama. Yarış içinde ki bir çok faktör var ve bunları göz ardı etmeyin ve Bazı arkadaşlar Rosberg Şampiyon olur demiş. Kabul edelim ki Rosberg Şampiyon oldu Peki babası gibi anılacak mı…!!!

  2. bu sene kural değişiklikleri ile beraber, mercedes hegomanyası bitecek olması ihtimaline karşı ,mercedes in, kendi vatandaşı olan rosber ge bu sene en azından bir şampiyonluk vermek istemesi ile beraber, lewis inde buna yardım edercesine basit hatalar yapması , rosberg tarafından gayet iyi kullanılıyor.arkadaşların dediği gibi, bir iki yarış daha ,lewis in önünde bitirirse ,muhtemelen şampiyon rosberg olacak. zaten şuana kadar, neredeyse hatasız sürdü.

  3. Arkadaşlar Rosberg firesiz 3 yaris daha kazanirsa takim Rosberge döner zaten çok formda…

  4. bu arada şunu da yazmadan geçemicem Ferrarinin Mercedesi yakaladığına inanıyorsunuz da, Redbullun Ferrarinin çok yakınında olduğuna neden inanmıyorsunuz.
    Nasrettin hoca fıkrası gibi oldu 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Kim diyor mesela yakaldık diye? Yorumları bir baştan oku bakalım. Ben yakaladık diyen görmedim. Farklı haber mi okuyoruz

      1. Her yarış öncesi öpüyorsunuz, kokluyorsunuz, mühür basıyorsunuz filan. 🙂

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Arkadaş bırak şimdi mührü ben bu haberde böyle bir şey yazn var mı onu soruyorum. Alakasız bit cevap veriyorsun. Mühür olayında ben işin geyiği makarasındayım. Ee madem bilocan bu haberse yok ben ne yapayım başka haberi güzel kardeşim. Bu yorumu okuyan bu habere bakar değil mi ? Az tutatlı yorum yazın

        1. Mclareni en iyi 3 şasi den biri yapan sizler konuşmuyorsunuzdur umarım. Siz mercedes-vana hikayesine inanan insanlar olarak ferrari’nin mercedes e yaklaştığına nasıl inanmıyorsanız biz de redbull un yaklaştığına inanmıyoruz. Bu işler öyle 1 yarışın gridinde, 1 basamak yukarıda olmakla olmuyor ki o yarışın sonunda redbull yine arkamızdaydı. Bu hafta sonu ferrari sorunsuz bir hafta geçirirde redbull ferrariyi geçerse zorlarsa yarış sonunda evet yakalamış deriz. Hala arkasındayım an itibariyle redbull bizden geride bu hafta sonu eğer bizi zorlarlarsa bende çok mutlu olurum. Saygılar

          1. Bilen bilir ben Renault takımını tutarım. Redbullu ise bizim firmanın motorunu kullandığı için tutarım.

  5. Sayın Abdullah bey bu aralar çok yoğunsunuz galiba

  6. Ferrari çok çalışamamış gördüğüm kadarıyla, dolayısıyla sağlıklı yorum yapmak zor. Ama yine de kötü görünmediler bana. İnşallah aranan rekabeti bu yarış yakalarız.

  7. Eray Parlak avatarı

    Nico Rosberg ss ile soft turunda 1 saniye ye yakın bir performans çıkardı yanlış bilmiyorsam eğer buna yakın bir lastik farkı varsa Mclarenin soft turları gayet iyi gözüküyor.
    Hız ölçümde 5 km civarı liderden yavaştı her iki mclaren pilotuda gerçekten çok iyi atılımlar yaptı honda böylesine yüksek sürat gerektiren bir pistte.
    Honda kendine düşen görevleri teker teker hallediyor sıra Mclarenin şasi bölümünde hondaya çamur atamazlar artık.

    1. ss soft arasında 1 saniye yoktur ya. 0.7 civarı diye hatırlıyorum. Rosberg turunu geliştirmiş yani. Bizde farkı 2 saniye altına düşürebiliriz.

    2. İlk turlar sonrası Hamilton ile arada 0.2 vardı. Rosberg ss ile attığı turdan sonra farkı 1.2 saniyeye çıkardı. Dediğin gibi 1 saniyeye yakın iki hamur arası fark.

  8. raikkonen1088 avatarı
    raikkonen1088

    Eğer ciddiye alacaksak turları Mclaren’ların ss lersiz attığı turlar bence başarılı… Daha yüksek yerlerden start alabilirler ama ben kaçırdım sanırım. Magnussen nerede ?

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ferrariler ilk seans için özellikle ilk bölümde iyi görüntü çizmedi ama sonlara doğru toparlandılar. Vettelin 2 spininden sonra zaman turu atmadan pite dönmesi ve Kiminin softla dolanırken pite girmesinin ardından bir süre sessiz bekleyen garaj nihayet her iki pilotun hızlı zaman turu atmasıyla bozuldu. Mercedese kıyasla daha az çalıştık. İlk seansın en az turunu atan pilotlar Massa ile beraber. Derecenin de yumuşakla gelmesi ayrıca daha iyi tabi.Red Bull bence mücadele edebiliriz derken en azından şimdilik kendini fazla beklentiye sokmasın. Ferrari ile yakın olabilirler ama Mercedes onlara bir hayli uzak.İkinci ve kalan diğer seanslarda Ferrari’nin hızlanacağını düşünüyorum. Bu hafta sonu çetin bir mücadele olacak bence. Tamamen hissi olarak yoksa bu antreman sonucuna göre konuşmuyorum. Son olarak Williams bence bir şey yapamaz. Yine Ferrari-Mercedes kapışması olur tabi sorunsuz normal bir seans olursa. Rosberg yada Hamilton bir Mercedes farklı önde olabilir

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Aslında daha iyi olabilirdi son dereceler.Takıma düşen sorunsuz bir hafta sonu geçirmekç

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Red Bull ss ile Mercedeslerin soft turunu geçemiyor ancak Ferrari soft ile attığı turlarda üstelik çok az pistte kalmasına rağmen önde olmayı başardı. Tek ihtiyacımız olan ideal bir haftasonu. Yine bereket versin spinler ve drslerle uğraştık bu seans ancak umarım sorun hakkımız bitmiştir. Bu yarış kazanmak için sürmemek adına bir neden yok

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Bu sıralama ve yarışta patlatırmıyız acaba Karl benz çöker yoruma smdi 🙂

          1. Bişi demicem. Sonra bize de oluyo.
            🙂

  10. 2015 GP2’de 138 puanlı Haryanto’yu bir puan farkla mağlup edip 3. olmuş.

    1. Sirotkin

  11. Bu arada burada kendimi yırttım hep Vergne bu gridde olmalı diye işte paralı pilot olmayınca bazen olmuyor Palmer patlıcan çıktı ne bir kalitene baska bişey

  12. Bizimkiler son kez turladıklarında 5 dakika falan kalmıştı sanıtım ve Rai 0.2 sn daha iyi dereceye sahipti vettelden. Baktım ki vet zorlayıp bi 0.4 saniye koydu son saniyede 🙂 ben anlamıyorum bu işi

    1. Kimi kasmadı kendini 😀 Sıralama gelsin bakalım bu sezon Vettel’e karşı güçlü duracaksınız Kimi bunu belli ediyor artık

      1. Kesinlikle hakettiği yer şu 3 yarış itibariyle vettelin önünde olmaktı şampiyonada bakalım artık 🙂

  13. Mercedes bildiğimiz gibi hızlı. Burada merak konusu olan Ferrari’nin performansıydı ss lastikleri kullanmadan geçtiler seansı. Seansın başında Rai’nin drs’de bir arıza vardı onla baya uğraştı ekip buna rağmen çıkıp iyi veriler elde etmişlerdir. Ferrari’nin güncellemeleri burada extra 0.3 saniye getirebillir diye bi haber okumuştum umarım doğrudur. hafta sonu eğlenceli güzel bir yarış olacağa benziyor.

    1. Williams bu yarış ön plana çıkabilir. RedBull da mücadeleye ortak olur. Ferrari yine Mercedes’e uzak olacak gibi. Önde Mercedes arkada bu üçlü grubun çekişmesini bekliyorum ben.

      1. Ferrariyi nasıl bu arkadaki gruba katmayı başardınız bunun anlamadım.

        Bu kadar uğraşmayın ışte Ferrari hızlı ?

      2. dikkat ettiysen williams ve redbull’un ss ile attığı turlara rağmen ferrari s kullanarak önde yer aldı. geçen yarışta redbull biraz iyi göründü diye ferrari güncellemeleri hemen çıkardı ortaya mercedes, ferrari ilk 4 bitirebilir williams ve redbull’un buradan alacağı maximum sonuç 5.lik olur. tabi kimin ne kadar yakıt yüküyle çıktığını bilmiyoruz 2. antremanlar daha iyi referans olur bekleyip görelim

  14. Renault aracına ilk defa oturan Sirotkin Palmer’den yarım saniye kadar hızlı. Sezon sonu Palmer yolcu. Mercedes yine bir kaç tur attı kimse yakalayamıyor.

    1. Bence Palmer sezon sonuna bile kalmaz.

    2. bence de Palmer artık fazla kalamaz, sponsoru da yok sanırım. Hiç acımazlar.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        15 Milyon $ veya € değerinde sponsorları var. Şahsen ben sezon ortasında sürücü değişimine karşıyım. Bir kaç yarışla da pilotları asıp kesmemek lazım. Ayrıca sponsorları olmasa, zaten şu an Renault’da yarışamazdı.

    3. Renault çok uyanıklık yapmış, doğrudan kıyaslamak istediği iki pilotu aynı antrenmanda koltuğa oturtmuş, böylece palmerın hiçbir bahanesi kalmayacak. bu yarış son yarışı olabilir…

      1. Yeni eleman araca ilk defa oturmasına rağmen 1 saniye fark atmış. Bence Palmer Maldonado’dan daha beter. Maldo kaza falan yapıyordu ama hızlıydı :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir