Rosberg: "Williams'tan Mercedes'e Kazanmak İçin Gelmiştim!"

yazar:

kategori:

25 yaşındaki Alman pilot, Valensiya’da geçen hafta sonu takım arkadaşı Michael Schumacher’i sıralamada tekrar geride bırakmıştı ama buna karşılık yarışı sadece 12. tamamlayabilmişti. Daha sonra cezalarla birlikte 10.luğa kadar ilerlemişti.

Geçen senenin şampiyonu Brawn’ı devralan Mercedes, İspanya’da bir dizi yenilikle yarışmış, bu yeniliklere Red Bull tarzı egzoz destekli difüzör de dahildi.

Yarışın ardından sinirli olduğu gözden kaçmayan Rosberg, bir hafta sonra Express’e aracı hakkında konuştu.

Rosberg: “Felaket”

“Lastiklerle ilgili sorun takım tarafından biliniyor. Haftalardır öne doğru ilerlediğimizi söyledik ama hiçbir şey olmuyor, aslında geri gidiyoruz”

Rosberg bu durum karşısında kızgın olduğunu da saklamıyor.

Rosberg: “İki hafta önce ortalarda olmayan her iki Williams’ın arkasında 12. olursanız ne beklersniz ki? Williams’tan Mercedes’e geçtim, çünkü kazanan bir aracım olacağını düşünmüştüm”

Takım patronu Ross Brawn ise, W01 üzerine çalışılmaya devam edileceğini ama yeni bir yaklaşım belirlemek için zamanın daraldığını söylemişti.

Brawn: “Yeteri kadar iyi bir iş çıkarmadık.”

“Öncelikle yeni aero pakedimizi düzgün bir şekilde çalıştırmamız gerek. Sonuçlara göre elimizde ne var karar vereceğiz ve sonrasında gelecek sezona yoğunlaşacağız”


Yorumlar

  1. Arkadaşım vettel o yarışı hakederek 1 ci başlamışı yoksa seb sen önde başla muhabbeti olmadı.yapabiliyorsa yine yağmur yağıyor yapsın rosberg.olayı açıklaya bilmek kolay olduğu anlamına gelmez

  2. Schumii Kimi avatarı

    burda Jetman arkadaşıma katlıyorum. Rosberg'in Vettel'den bir eksiği varsa, o da Vettel gibi mükemmel bir araca sahip olma şansı elde edememesidir. diğer yönleriyle fazlası bile olabilir. Tırmanma özürlü Vettel'i harika pilot yaptınız ya. Bence vasat bi pilot anca böyle polden başladığı yarışları kazanır. Tororosso ile kazandığı yağmurlu yarışta da polden başlamıştı.

    Konuya gelecek olursak Rosberg haklı. diğer pilotlarda bu tür açıklamalar yapıyorlar çoğu zaman (tabi rosberg buları dediyse diğer haberde yalanlandı).

    Sorun da bazı arkadaşların dediği gibi kısa dingilden uzun dingile geçilmesi değil. diyorsunuz ki; kısa dingilli araçla Rosberg ilk 4 yarışın ikisinde podyuma çıktı. F1'i üstünkörü sonuçlara göre takip eden bir açıyla bakarsak doğru bu. Ancak bizim gibi bu işe gönül vermiş ve olabildiğince ayrıntılarla ilginenelerin bu tür tabelacı yorumları yapmaması gerek. Bu açıdan bakarsak ilk dört yarış sonunda Redbull aracını değiştirmeliydi. bu ilk 4 yarışta şartlar normal değildi (hava şartları, RBR'nin sorunları, Mclaren ve Ferrari'nin şimdiki durumunda olmaması gibi) ve bu yüzden görünen sonuçalar aldatıcıdır.
    Araçta ağırlık dağılımından kaynaklanan bariz bir lastik sorunu vardı ve bunu aşmak için uzun dingilli araca geçildi. sırf schumi için neden aracı değiştirsinler. Schumi'nin başarısızlığı durumunda bunun nedenlerini yönetime açıklamak kolay ama aracın başarısızlığının hesabını vermek çok zor. Yani Schumi için uzun dingilli araca geçilmedi, daha geniş bir ayar yeşpazesine sahip olarak ağırlık dağılımını daha iyi ayarlamak için geçildi.

  3. kıyaslamalarda hata yapanlar var.schumi mgp ile iyi sonuç alınca oooo schumi nede olsa çok iyi derler.vettel gridin tartışmasız en üstün arabasıyla klasmanda lider bile olamazken kaç kezde webbere geçilmişken.gerilerden tırmanmayı beceremezken.takım arkadaşına çarparak hata yaparken çok iyi. rosberg mükemmel sürse bile podyuma çıksa bile 13.lükten 6.lığa çıksa bile dahada nereye çıkacaksa bu arabayla herhalde bu arabayala yarış kazanmasını bekleyenler var.bu nasıl bir adalet.
    kimikolik kardeşim rosberge antrenman pilotu dedin.işi bozdun.siz hep tedbirler aldınız ben gözü karaydım.siz kadere razı geldiniz ben ezber bozandım(şarkıda dendiği gibi).siz vettelcisiniz ben rosbergci.bu saatten sonra tek ortak noktamız kimi.bundan sonra hepimizin evi ayrı yolu sapa.çıkacak tartışmalardanda ben mesul değilim.

  4. ben şuan mercedes yöneticileri yerinde olsam bu açıklamalar doğru ise rosbergi kovardın hiç düşünmeden. bir takım olgusuna çok aykırı şeyler bunlar. mercedes te gözümden çok kötü düştü artık.pilotuna sahip çıkamayacak kadar düşük seviyeli bir politika izlenmiş. motor üreticileri sadece motor tedarik etmekle kalsınlar. takım sahibi olmalarını formula 1 ruhuna aykırı görüyorum

  5. 2008 de toro rosso ile kazanan Vettel.
    Bi de bu yönden kıyaslama yapın bakalım;)

  6. Zaten mersedes bu sene hızlı olmadığını söylemişti biz boşuna büyüttük

  7. vettele bişey diyeyem sadece rosbergin onu 2 kez sıralamalarda geçtiğini yazdım.bana göre rosbergde kendini kanıtladı.ihtiyacı olan tek şey rbr yada mclaren gibi bi araba.yani artık rosbergin boğazına kadar gelmiş oda stresten bunları söylemiş ilk kez.onuda mazur görmeli bi noktada şampiyonluk parolasıyla sezona başla hale bak.yinede fazla ileri gitmemiş.ben burda kuduruyorum.mercedes ve rosberg gerilerde kaldıkça rosberg bu dandik arabayımı hakediyor yada schumi bu berbat arabayımı hak ediyor.bu yıl umut yok ama gelecek yılda ross amca rekabetçi bi araba yapamazsa onada derler elveda.ama olan rosberge oluyor yarış kazanıp kendini ispatlamak istiyor ama yok.schumin böyle bi derdi yok o kendini zaten ispatlamış ama rosberg için bu yıl çok önemli geleceği için mercedesin rekabetçi olması rosberg için çok önemli

  8. Jet man vettelin kendisini kanıtlamaya ihtiyacı yok.adam gittiği her takımda şampiyonluk potasına sokmuş.ama rosbergin ihtiyacı var alman pilotların vetteli çekemediği bilinen bir gerçek.ama ben rosbergin bu açıklamalarını talihsiz buluyorum.şumi bile bir şey demiyorken rosbergin konuşması ondan ziyade mersedesi williamsla kıyaslaması çok talihsiz olmuş

  9. aşağı yukarı tüm f1 otoriteleri diyorki rosberg schumnin bugüne kadarki en yetenekli ve en hızlı takım arkadaşı yani bu şu manaya geliyor massadan bile yetenekli ve hızlı.tabi ben daha fazlasını düşünüyorum ama otoritelerin dediği bu.yani ona antrenman pilotu demiyorlar.

  10. ve rbr den daha güçsüz arabasıyla sıralama turları sonunda 2 kez vetteli geçti.o star dene o yıldız denen vetteli geçti.aslanlar gibi(hemde ne mclaren ne ferrari geçememişken)

  11. Problem aracın kısa ya da uzun dingile sahip olması yada sürücülerde değil. Problem geçen seneki Brawn GP aracından alınan kötü miras olan lastik sorunu. Yarışlarda aracın performansı kabul edilebilir düzeydeyken sıralamalarda büyük problem çıkartıyor.

  12. arkadaş ilk 4 yarış sonunda mercedes gridin 4.büyük takımıydı ama rosberg klasmanda 2.sıradaydı.kısa dingilli arabayıda gayet güzel kullanıyordu.bu güçsüz araba ile de 2 kez podyuma çıktı daha ne yapsın ayamı çıksın

  13. Rosberg şampiyon bir pilot olabilir ama şuan degil. Şuan o durumda degil bana kalırsa. Ama Schumacher ile yarıştıgı sürede bir çok şey öğreniyor ve öğrenecek işte bu aldığı tecrübeler ile şimdi olmasa bile ileride şampiyon bir pilot olacaktır.

  14. gokhan cinar avatarı

    her jenerasyon da begendigim pilot oldu.once hakkinen sonra raikkonen şimdi de rosberg.bence rosberg yeni nesil pilotlar içerisinde en iyisi(bu jenerasyonda hamilton u ayrı tutuyorum çünkü o artık buyuk bir pilot).ve yeteneginin babasıyla annesiyle halasıyla amcasıyla alakası yok ona bakarsak senna soyu her daim sampiyon olmalı 🙂 sizin mantigınıza gore kopek cinsi gibi pilot cinsi de yaratılmalı 🙂

    neyse uzun lafın kısası antreman pilotu olduguna katılmıyorum bunun yanında gelecegin sampiyonlarından biri olarak goruyorum ve şumi nin takım arkdası oldukca ve onu gectikce (turk holigan taraftarları tarafından) acımasızca hakaretler devam edecektir

  15. Antrenman pilotu bu başka birşey değil.
    Babası da böyleydi bunun tek galibiyetle şampiyon olmuştu.Hamurlarında süper pilot vasfı yok.

  16. Ben Rosberg'in Mercedes'e geliş amacını yakalayabileceğini düşünüyorum. Bu sene olmasa bile 2011'de Mercedes mutlaka gidişatını düzeltir ve Rosberg yarış kazanır.

    Aslında pek yanlış cümleler de sarfetmemiş. Renault performans olarak Mercedes'i yakaladı. Bu geriye gidiş anlamına gelebilir. Sonuçta geçen senenin şampiyon takımında yarış kazanmak için gelmiş ve hayal kırıklığını da ifade etmiş.

  17. yavaşşşşş.kim kovacak haug mu bulmuş mis gibi pilotu niye kovsun kovarsa ross brawnı kovar.mrat levent kardeşim sevmeyebilirsin ama rosberg şampiyon olacak kapasiteye fazlasıyla sahip.rosberge rbr yada mclaren gibi bi araba verdikte omu şampiyon olmadı kardeşim.
    yerden göğe kadar haklı rosberg çünkü ross brawn hala lastiklerdeki sounu çözemedi.haa kovacaklarmı rosbergi takımmı yok başka bi laf vardır.aha kapı aha sapı işine geliyorsa

  18. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    rosberg bin pişman olduğunu söylüyor fakat yanlış yaptığının farkında değil.
    bu şekilde bir eleştiri yapılsa ve ben patron olsam kesin kovardım rosbergi 🙂

  19. gokhan cinar avatarı

    acaba kızgın olmasının sebebi gayet iyi yarışlar cıkardıgı kısa dingilli arabasının yerine sebebi malum uzun dingilli araca gecilerek onla yarıstırılmak zorunda bırakılması mı?
    mercedes in en buyuk hatasıdır nico sene basında basarılı sonuclar alıyorken neden kısa dingilli aractan vazgecildi işte mercdes bunun sonuclarına katlanıyor.nico kızmakta haklı su an podyumu zorlamayamıyorsa hepsinin suclusu mercedes takımı ve onlara uzun dingilli arac yaptırıan zihniyettedir yazık oldu…

  20. Mercedes için şuan işler yolunda gitmese bile rosberg'in takıma destek olmasını beklerdim.

  21. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    aracımız zaten berbat.

    berbattan makule geçiş ise işçiler (ekip) sayesinde olacaktır.. bu yorumlarla onların da motivasyonunu bitirmek akla ziyan.

    ileri değil geri gidiyoruz, kullanılması en zor cümlelerden. malum ekip çılgın gibi çalışırken bunun takıma olumlu yansıyacağını düşünür. bu kadar emekten sonra geriye gidildiğinin söylenmesi araçtan ziyade onların motivasyonu geri götürecektir. malum sene başından beri bir çok şey deneniyor ama hiçbiri sonuç vermedi.

  22. murat levent avatarı

    Artis ya bu, hiç sevmiyorum nedense, sende redbull yada mclaren bile olsa şampiyon olamassın nico, o hamur yok sende. Pist boşken hızlı tur atmaklan olmuyor bu işler.

  23. Michael Schumacher şikayet etmezken sen gelip nasıl ediyorsun ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir