FOTA Taraftarların İsteklerini Dikkate Alacak

yazar:

kategori:

Oturumda FOTA’nın temsilciliğini isimler yapan McLaren patronu Martin Whitmarsh, Lotus patronu Tony Fernandes, Mercedes GP mühendisi Jock Clear, Force India test pilotu Paul di Resta ve Ferrari basın sorumlusu Luca Colajanni oldu ve test kurallarından, hareketli kanatlara, güvenlikten bilet fiyatlarına ve teknoloji trasnsferine, birçok konu üzerinde tartışıldı.

Oturumun ardından Martin Whitmarsh, bu satede FOTA’nın amaçlarından birinin sporun destekçilerine daha yakın olmak olduğunu gösterdiklerini belirtti.

“Böyle etkinlikle düzenliyoruz çünkü insanlar bunu istiyor. Tüm fikirleri ve görüşleri uygulayamazsınız. Çünkü kimse tamamıyla onlara katılmaz. Ama insanların düşüncelerini dikkate almanız gerekir. Onları dinleyerek spora yön verebiliriz.”

“(Formula 1) motor sporlarının zirvesi olarak kalmak zorunda ama biz de onu daha uygun hale getirerek değiştirmek zorundayız.”


Yorumlar

  1. "FOTA Taraftarların İsteklerini Dikkate Alacak"

    biz fulmi daha öncede seyrettik. herşeyden geçtik. 2008 e dönsek yeter.

  2. FIA ve FOTA'nın izleyicilere dönük bir yüzü halen bulunmuyor. Bu konuda kilit nokta devamlı anket oluşturulması. FIA yüzünü izleyicilere dönmeli. 2 yılda bir kapsamlı anket yapmakla da olmuyor bu iş ki yapılan anketlerin içeriği de yeterli değil. FIA ya sponsorlar ve reklam kuruluşlarını iyi organize ederek bu işi yönetmeli yada kendisi anket geri dönüşü almalı. Ama buna da şükür eskiden 5-6 senedir bir yapılıyordu. Öyle bir hal var ki dünyada en fazla izlenen mücadelelerden birisi ama taraftar sayılarını net öğrenemiyorsunuz.
    (Pilot taraftar sayıları ile ilgili çalışma yaparken ciddi zorlanmıştım ve dünyada kimsenin elinde gerçek sayılar yok.)

    Diğer bir yönüyle FOTA ve FIA böyle konuşuyor ama bizi kandırıyor da olabilirler. O kadar laf söyleyip de yine kendi bildiklerini okuduğunu görüyoruz. Açıkçası izleyicilerin isteklerinin bazıları ve önemlileri işlerine de gelmiyor. Velhasıl kelam çift taraflı oynama görülüyor.

  3. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    f1 eski haline dönsün yeter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir