2016 Rusya GP 3. Antrenman – Hamilton ve Mercedes Lider

yazar:

kategori: ,

2016 Rusya GP öncesinde gerçekleştirilen 3. antrenman seansında en hızlı isim Mercedes’ten Lewis Hamilton oldu.

Lewis Hamilton, liderliğin zaman zaman el değiştirdiği seansta bitime 1 dakika kala elde ettiği 1.36.403’lük turuyla seansın en hızlı ismi oldu.

Mercedes’ten Nico Rosberg takım arkadaşından 0.068 saniye yavaş kalıp ikinci olurken, Ferrari’den Sebastian Vettel 0.604 saniye geride üçüncü oldu. Alman pilot ilk bölümde aracın yarış performansına odaklandı.

Kimi Raikkonen kendi derecesinden daha iyi gelirken son virajda hata yaptı ve 1.3 saniye geride dördüncü oldu.

Williams pilotları Massa ve Bottas 1.5 aniye geride beşinci ve altıncı olurken, McLaren’den Jenson utton sürpriz şekilde yedinci oldu. İngiliz pilotun derecesi 1.7 saniye daha yavaştı.

Toro Rosso pilotları Verstappen ve Sainz 2 saniye geride 8 ve 9, Perez ise 10. oldu.

Ricciardo ancak 11. olurken Alonso 12, Kvyat 13, Hulkenberg, 14, Gutierrez 15, Magnussen 16, Grosjean 17, Palmer 18, Haryanto ve Wehrlein 19 ve 20 ve Sauber pilotları 21 ve 22. oldu.

Seans içerisinde pek çok pilot pistte kalmakta zorlandı ve pist dışına taştı.

ChSEq6mWgAACZsS


Yorumlar

“2016 Rusya GP 3. Antrenman – Hamilton ve Mercedes Lider” için 17 yanıt

  1. Ferrari Vettel özelinde özellikle 2.sektörde oldukça hızlı göründü. Hamilton son turunda Vettel’in sektör derecesini çok çok az farkla geride bıraktı. Ancak Mercedesler 3.sektörde çok güçlüler. İlk sektör ise dengeli iki takım adına. Küçük farkla Mercedes önde.
    Buna göre burada geleceği söylenen Ferrari motor güncellemesi istenilen seviyede değil diyebiliriz. Kanada’yı görmek lazım.
    Soçi çok enteresan bir pist. Sıralamada ideal turu 6 tur kullanılmış süper softlarla yapabiliyorsun. Lastik aşınması çok çok az. Pirelli buraya neden Ultra Yumuşak hamuru getirmedi anlaşılır gibi değil. Yarış süper softlarla başlar, 30 turda yumuşakları takmak için pite girilir ve tek pitle yarış biter yarın.
    Geçiş imkanı var, Vettel’in 8.sıradan başlayacağını düşünürsek temiz bir kalkışla podyuma asılır. Extrem olaylar olmazsa Mercedes 1-2 olur. Rai veya Vettel de podyumu tamamlar.
    Vettel’in vites kutusu değişimi cezası, ayrıca Raikkonen’in de anlamsızca yavaş görünmesinin sonucunda hafta sonu sadece Rosberg Hamilton savaşını önemli kılıyor. Benim tahminim yine Rosberg cephesinin kazançlı olacağı yönünde.
    İyi seyirler.

  2. Mclaren yarış performansı berbat. Lastik kullanımı çok kötü. Puanı zor görüyorum ama inşallah yanılırım.

  3. Mustafa Sar avatarı

    Güncellemelerden sonra Mercedes FERRARİ farkı açılmış..
    Mercedes’in elinde ekstradan 1 saniye her zaman bulunuyor sanırım..

  4. Kactaydi siralama arkadaslar ?

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      15:00

  5. Alonso bir problem yaşadı sanırım 7. 8. sırayı alırız artık sıralamada.

    1. Insallah 🙂 Williams’i gecebilir miyiz acaba 5 6 olur mu ki? 😀

      1. Ahahah fırat gibi konuştun ne zaman olur yarınmıkı acaba ??

        1. İnşallah dinimiz amin.

      2. Pist yapısı bize göre değil ama olursa şahane olur 😀

  6. mercedesler ilk iki garanti gibi mclarenin yarış performansını merak ediyorum sıralamalarda q3 e girecekler büyük ihtimal

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mercedes açık şekilde favori. McLaren’in de Q3’e kalabilecek hızı var ama ne zaman böyle desek patlıyoruz. 😀

    Hadi hayırlısı. 😉

  8. hamilton artık kendine gelmiş gibi sıkı bir pole mücadelesi izlicez sıralamalarda. mercedesler dokunulmayacak kadar hızlılar arkalarında ferrari var. yanlız ferrari çok kurnaz son zaman turlarında start düzlüğünde vettel ve rai birbirlerinin hava koridorunda başladılar tura diğer turda roller değişti vettel extra bir zaman yaptı. rai hız turunun son virajında dışarı açıldı ondan geride sorun yok. williams ve redbull’a gelirsek aynı ondalık dilimlerde gibiler arkalarında toro rossolar var. haas takımı ilk 2 yarıştan sonra hazıra konduğu gerekçesiyle çok eleştirilmişti ferrari motorunun vanası kısılmış gibi biraz. son olarak atıp tuttuğunuz palmer magnussen ile aynı zamanı yakaladı demek ki antremanlarda geri kalmasının sebebi farklı bi ayar denemesiymiş saygılar..

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    ilk 2 Mercedes’in gibi..Alonso turunda hata yaptı 13.virajda yoksa 7.sırayı alacaktı.Ferrari en fazla 0.3 sn yaklaşır diye tahmin ediyorum

    1. O kadar yaklaşırsa yine iyi, o kadar bile yaklaşmaları zor. Hele yarış çok zor geçecek Ferrariler için, özellikle Vettel için.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Zaten en iyi ihtimali yazdım.Mercedes 0.2-0.3 daha çıkartır Q3’te

        1. Doğru söylüyorsun. Ayrıca bundan önceki yarışlarda Ferrarinin bu kadar yakın gözükmesinin sebebi belli oldu. Mercedes güç saklıyordu ki aslında rekabet var, Ferrari bize yakın diyebilmek için. Ki açıklamalarla da bunu belli etmişlerdi. Şimdi baktılar kimse yemiyor, vanayı açıcaklar heralde sonuna kadar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir