2016 Rusya GP Sıralama Turları: Hamilton Sorun Yaşadı, Pole Rosberg’in!

2016 Formula 1 sezonunun dördüncü yarışı olan Rusya GP’si öncesinde pole pozisyonu Mercedes’ten Nico Rosberg’in oldu.

Alman pilotun, Lewis Hamilton’un güç ünitesi sorunuyla son bölümde piste çıkamamasının ardından 1.35.417’lik turuyla rahat şekilde pole pozisyonunun sahibi oldu.

Lewis Hamilton son bölüme kalmasına rağmen güç ünitesinde yaşadığı sorun nedeniyle piste çıkamadı ve yarışa 10. sıradan başlayacak.

Sebastian Vettel son turunda Rosberg’den 0.7 saniye yavaş kalıp ikinci oldu ve aldığı vites kutusu cezası nedeniyle yarışa 7. sıradan başlayacak.

Valtteri Bottas harika bir tur attığı seansı Raikkonen’in önünde üçüncü sırada tamamladı ve Vettel’in cezasının ardından yarışa ilk çizgiden başlayacak.

Kimi Raikkonen son turunda Bottas’ı geçmeyi başaramadı ve dördüncü oldu. Williams’tan Felipe Massa beşinci en hızlı isim olurken, Red Bull’dan Daniel Ricciardo altıncı, Force India’dan Sergio Perez yedinci, Red Bull’dan Daniil Kvyat sekizinci ve Toro Rosso’dan Max Verstappen onuncu oldu.

Carlos Sainz son bölüme kalmaya çok yaklaşmasına rağmen Kvyat tarafından ilk 10’un dışına itildi ve 11. oldu.

McLaren’den Jenson Button, son bölüme kalmaya çok yaklaştığı seansta 12. olarak elenirken, Force India’dan Nico Hulkenberg 13. oldu.

Fernando Alonso, bu yıl ilk kez Button’un gerisinde kalıp 14. olurken, Haas’tan Gutierrez 15, Kevin Magnussen 16 ve Romain Grosjean 17. oldu.

Jolyon Palmer bu yıl bir kez daha takım arkadaşının gerisinde kaldı ve son 18. oldu. Manor pilotları Haryanto ve Wehrlein 19 ve 20. olurken, Sauber pilotları Nasr ve Ericsson 21 ve 22. oldular.

ChSt2UPWIAEkk9P.jpg large


Yorumlar

“2016 Rusya GP Sıralama Turları: Hamilton Sorun Yaşadı, Pole Rosberg’in!” için 186 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    @vettell Rambo reis Rosberg bugün mühür basacak mı biraz bilgilendir bizi… 😀

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    MGP nin feysbuk sayfasına girilen yorumlara bakılırsa mgp yogun bir eleştiri yağmuruna tutulmuş.Kızılcakıyamet kopmuş.Dünyanın her yerinden katılımcılar pilotların şu anki pozisyonlarının mgpnin bilinçli bir tercihi olduğu yönünde kanaat belirterek mgpnin sempatikliğini sorgulamış.

  3. Ferrari taraftarları ve Sebastian sempatizanları 2017 yılı sampiyonlugunuz için şimdiden tebrik eder, üstün basarilarinizin devamını dilerim…

    Düzenleme : 2014 Barcelona testleri sonrası reklam yıldızından gelen aciklama: “Mercedes ayrı bir kategoride yarışıyor.”

    A nlayana sivrisinek saz. Anlamayana davul, zurna az.

  4. Kiminin bu pistteki sorunu tamamen teknik nedenlerden dolayı.Lastikleri yeteri kadar ısıtamiyor.Artı bu pist mekanik tutuş isteyen bir pist, Mercedes’in de bu konuda ayrı bir dünyada olduğu gerçek.Yani şu pistte Motor ve mekanik tutuşu ile Mercedes’in yenilmesi imkansız.Yarında ilk turlarda Kimi büyük ihtimal sıkıntı çekecek lastikler tempoyu bulana kadar.He Williams’ın nefesini kesecektir normal şartlarda ancak, amac bu değil.

    Şu fark tamamen Mercedes’in erken lastik ısıtmasından gelen mekanik tutuş farkı.Yarışta fark en fazla 0.1 0.2 olacaktır.Ferrari’nin hasarı minimumda tutması gereken bir yarış.

    Sıcak yarışlar geliyor şampiyona çok uzun iki yarışta herşey tamamen değişir.Ferrari’nin avrupa sezonuna kadar alabildiği maksimum puanları alması lazım.

  5. Mustafa Sar avatarı

    FERRARİ’den daha henüz durumu kurtaracak açıklama gelmedi mi. İyimserlik havası pompalayın biraz.. RAİ sanırım küçük hata yaptım demiş. Küçük hata yapmak sende alışkanlık oldu RAİ. Bir günde hata yapma işini yap. RAİ de tıpkı ALO gibi hızla sıradanlaşıyor. Bahane üretme sür RAİ. Yok illa vik vik edecek. bir önceki yarışta 0.2 saniye fark vardı. Ferrari güncelleme yaptı fark 1.2 saniyeye çıktı. FERRARİ biraz da aklımızla alay etmeye başladı. Bahanelerden zaman bulursa ve para bolluğu içinde boğulmazsa FERRARİ gelişecek. Sanırım 10 yıl sonra görürüz geliştiğini..

  6. Özelikle raikkonen artık baskıyı kaldıramayacağını gösteriyor bottasa geçilmek nedir ya

  7. ScuderiaFerrari #7 avatarı
    ScuderiaFerrari #7

    yine haber almış yürümüş 😀 mühürcüler gelmiş saçmalamış 🙂

    hamiltona komplo teorileri kurulmuş. yarın öbür gün hamilton kazanırken rosberg kalırsa bu arkadaşlar ne diyecekler acaba. yine aynı fikirlerinde mi kalacaklar yoksa asena gibi kıvırcaklar mı 😀

    millet birbirine komplo kurmuş ekran görüntüleri alınmış falan 😀 yeni üyeyim korkuttunuz bakın beni 😀 admin bile girmiş bu işlere valla fena korktum 😀

    DİDEM adminim seni MİTE atayalım valla onlardan bile daha iyi istihbarat ve belge bulundurma var sende 😀

    1. İşin gırgırında eğlencesindeyiz artık korkmayın sakın 🙂 Yanlış anlaşılmasın ben o ekran görüntülerini Rambo’yu sevdiğimden yorumlarını beğenerek takip ettiğimden aldım art niye yok ortada.Hatta söylemiştim kendisine o dönem bu yazdıklarını alıyorum bir gün geldiğinde sana göstericem diye.

      1. ScuderiaFerrari 07 avatarı
        ScuderiaFerrari 07

        ben yukarıdaki arkadaş. nedense kendi yazdığımı göremiyorum. çıkış yapıp bu nickle yazdım.

        yok adminim. bende gırgır geçiyorum. bol bol emoji koydum ki şaka olduğu anlaşılsın diye zaten. 😀

  8. F-one-Driver avatarı

    Rosberg bu sene şampiyon, anlaşılan o, hamilton bal gibi görülüyor ki kızağa çekildi, fark belli bir seviyeye ulaşınca belki bir iki yarış galibiyet almasına müsade ederler, onun dışında ben pek gün yüzü göstereceğine inanmıyorum mercedesin, bir zaman sonra hamilton da iyi niyetini kaybederek takımı eleştiren açıklamalara başlayacak ve kopuş süreci hızlanacak, kirli bir oyun var umarım haklı çıkmayız…

  9. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    @vettell zuhahaaha 😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      her sene aynı terane 😀

      1. Marçione gidene kadar rosbergçiyiz.

        Yarın Rosberg mührü bastıgında ben görecem sizi

  10. Alonsoya laf atanlar Ferrari nerede acaba? Mührü basabildiler mi? Yoksa onlar inkar etmeye ve ikiyüzlülük yapmaya devam edecekler mi? Alonso Ferraride kalsa şampiyon olabilecek miydi? Bu sorulara cevap arıyorum.v8ler gelmeden ya da kurallar değişmeden hiçbir şey olmaz.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Bu kurallar varken olabiliyor muydu ? McLaren de oldu mu, Renaulta döndü oldu mu, McLarene geri döndü ne oldu ? Sanırsın adam ikinci baharını yaşıyor ya. Haberin Alonso ile ne alakası var ? Ne büyük acı kalmış bu adamın Ferrari den gitmesi size ya. Aklınız başınız Ferrari kötü yarış geçirse sorun yaşasa da laf atsak.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Düzelteyim bu kurallar yokken olabiliyor muydu ? 2006 dan beri kazanamayan biri. Şanssızlık hata veya ne dersen de bir şekilde 10 senedir kazanamoyor ve bu kurallar varken de böyle emekli olur emin olabilirsin

        1. Arada bir şampiyon olan Renault ile Ferrariyi karşılaştırman komik.Her sene şampiyonluğa oynayan Ferrariden habersizsiniz galiba.Olabilir F1i yeni izlemeye başladıysanız.Çünkü sizin için 2.lik her zaman başarı.Asla kazanmayı düşünmezsiniz.Ferrari eskiden şampiyonluğu kazanamasa bile hep rekabet içindeydi şimdi görüyoruz.2-3 tane yönetici çıkıp gevezelik yapmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Ben f1i 22 senedir izliyorum evlat kendinle karıştırma beni

            1. O zaman biraz daha mantıklı yorumlar yap da F1 bilgin olduğunu anlayalım.

      2. Bak yine boş yapıyorsunuz.Ne oldu yani 2.liklerine devam edince.Alonsoyu başarıya ulaştırabildiniz mi? Hayır.En azından Mclarende kafası rahat Ferraride olduğunda gereksiz Ferrari taraftarları adamı eleştirecek noktaya bile geldi.Üstelik utanmadan Alonso aracı geliştiremiyor diye bik bik konuşmaya da başlamışlardı.Gördük durumu.Muhteşem pilotlar Ferrariyi geliştirebiliyor mu? Geçin o işleri siz.Ferrarinin ne politik gücü kaldı ne de yarış kazanma gücü.

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Ferrari’nin mi politik gücü yok ? O yüzden mi en çok parayı Ferari alıyor o yüzden mi pişmaniye kafa yeniden diktatör olmak istiyorum ; sporu Ferrari ve Mercedes yönetiyor dedi ? O yüzden mi Üreticiler ne derse o oluyor. Ha senin Alonsonun gittiği McLarenin sporda lobi olarak esamesi kaldı mı acaba ? Arkadaşım boş yapan bir grup varsa o da sizlersiniz. Haberle Alonsonun alakası nedir sadece sıralama turuna katılmasından başka ? Ferrariden gitmişte gelmişte Ferrari aynıymış . Madem öyle Alonso ne yapıyor 10 senedir ? Aracı geliştiriyor yada bu pilotlar daha iyi diyen var mı ? Alonso artık gitti kardeşim kabul et. Artık farklı bir takımda farklı maceralarda. İstesen de istemesen de durum bu. Bir daha kazanır mı ? Çok ama çok zor hatta hiç sanmıyorum. Tabi 2017 ve sonrası yada yeni kurallar ne getirir bilinmez ancak şu görüntüde Alonso 2 şampiyonlukla emekli olur. Ondan sonra spora giren Vettel 4, Lewis 3 şampiyonluk yaşadı. Siz de kendinizi önemli olan saygınlık diye züğürt teselllisiyle avutursunuz. Şimdi Alonso elenmeme mücadelesi veriyor belki başınız göğe ermiştir. Artık rahat bırakın Ferrariyi de fanlarını da hatta kendi pilotunuza odaklanıp iyi yarışlarını dileyin sadece. 2 yıl geçti Alonso Ferrari den gideli. Yarıştığı her yarış ve aldığı her puan için teşekkürler ve tabi bize kattıkları için. Gerisi fasa fiso kardeşim. Biraz arpa boyu yol katedin ya kaç yarıştır dilinizde sakız gibi bu ne ya! Zamanın gerisinde kalmayın artık

          1. Burak senin Alonso hakkındaki düşüncelerini taa ilk baştan hatırlıyorum.Bugünkü dileklerini alonso Ferrari’den ilk ayrıldığında da söylemiştin.Hala aynı çizgidesin.Arkadaşın demek istediği şeyler aslında senin gibi gerçek Ferrari fanlarına değil,belli fanboylara.

          2. Ferrarinin en çok parayı alması sponsorları ve parayı tercih etmesidir ve sizin gibileri başarı diye kandırmasıdır.Sizde bunlara inanın.Her sene umutlanmaya devam edin.Belki mevcut sistemdeki adamlar giderse Ferrari tekrar şampiyon olabilir.Sporu Mercedes yönetiyor Ferrari parayı götürüyor ki götürmesi de normal taraftar ve satışlar olsun.Haberle benim yorumum direk boş yapan mühürcüleri ilgilendiriyor ki buna atlayan sen oldun sana cevabını veriyorum.En azından Alonso elenmeme mücadelesi veriyor her sene Ferrarinin yaptığı gibi hayal kırıklığı yaşatmıyor.Siz gösterip vermiyorsunuz resmen.Her sene umut verip hayal kırıklığı yaşatmayı seviyorlar.En azından Mclarendeki kişiler boş hayalciliğe kapılmıyorlar.

        2. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          He bu arada o sporda politik gücü yok dediğin takım yakın zamanda alternatif motor kuralını veto ederek spora girmesini engelledi herhalde sen farklı bir sporu izliyorsun birader.

          1. Bu kurallarla rezil olmayalım diye veto ettiler ki iyice rezil olmaya başladılar.Gerçi Todt falan söyledi Ferrari veto hakkı yok diye hangisine inanalım.

        3. Arkadaş ne Alonso’ymuş hala Ferrariye saldırıyorlar. Bu takımdan Michael Schumacher gitti Alonso kimdir. Valla koyu bir Ferrari taraftarı olarak takımımın haberlerini okumak istemez hale geldim. Her Ferrari haberinin altında bi Alonso’cu arkadaş. Artık gerçekten baydınız.

      3. Alonso Ferrariden gitti diye sevindik biz takımın haline bak hala 2. olduk diye seviniyorlar.Biri açıklama yapıyor 0.1 sn öteki açıklama yapıyor rekabetçi oluruz diye.Tek mantıklı açıklamalar yapan Raikkonen.Gerçekçi konuşuyor Ferrari hiçbir şey yapamaz diye.Zaten böyle giderse Ferrari bi 10 sene daha bekler.Politik güç diyorsunuz da takımlara kuralları kabul ettiremeyen takım ya da Fiaya.Nerde 2005teki Ferrari.İstediğini yaptırıyordu hatta birçok yarışta rakiplerine cezayı Ferrari verdiriyordu diyebiliriz şimdi ise rezil rüsva oldular.

        1. Ayrıca ek olarak 2017 kuralları bilmem ne boş laflar.Ferraride iş yok ki 2017 kuralları Ferrariye yarasın.Görüyoruz farkı geçen seneden bile fazla.Geçen sene bir umudunuz vardı şimdi 4.haftadan bitti bu siz hala şanssızlık diye olayı başka yerlere çekin.

    2. Ferrari Alonso’dan kurtuldu denildi bazı kesimlerce.Ama onlarda anlamışlardır ki en azından o zaman Ferrari arada Redbull’u kazara geçip lider olabiliyordu.En azından o zamanlar daha yarışın başında ”bu yarışı da izlemeye gerek yok ne de olsa redbull 1.olacak”demiyorduk.Ama şu an Mercedes her şekilde lider ve dalga geçiyorlar resmen diğer takımlarla.Bugün Rosberg’in bir anda gelip pite girmesi gibi ki 3 dk lık bir süre vardı seansın bitmesine.Arrivabene’de hala atsın tutsun…Bu arada Mclaren’e de bir çift lafım var:Sürekli Honda’ya sallamaktan kendi görevlerini unutmuşlar sanki.Honda bana kalırsa bu sene büyük yol katetti.Mclaren ne yaptı acaba?Honda’nın eteğinin altından çıkın artık ..

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Ben hayatta Alonso dan kurtulduk demem. Diyen biri de benim için iyi bir Ferrari fanı değildir. Alonsonun kalitesini tartışacak değilim. Halen en iyi pilot kabul edilebilir ama bu görğşüğm bile değşiyor. Artık yavaştan eski motivasyonunu kaybettiğine inanıyorum. Artık devir Vettel-Hamilton bazen Rosberg ve hatta Riciardo devri. Önümüzdeki bir kaç yıl belli ki bunlar kapışacaklar.

        Dediim gibi Ferrari fanı olan biri pilotlarını desktekler. Hatalarına kızsa da gitmesini bile istese gittiği yerde başarısını ister. Hatasından mutlu olmaz. Tutup da kötülüğü için hırs yapmaz. Burda Alonso kaza yapınca herkes üzüldü. Eskiden bizde yarışmış herkese teşekkür eder bir Ferrari fanı.

        1. Aynen öyle.Gerçekler bazen acıdır.Ama bunu da kabullenmek gerekir:Artık devir Vettel-Hamilton bazen Rosberg ve hatta Riciardo devri. Önümüzdeki bir kaç yıl belli ki bunlar kapışacaklar…

        2. Bu Nadalın motivasyonunu kaybetti demeye benziyor.Tıpa tıp aynı.Tenis bireysel spor olabilir ama bunu siz bilemezsiniz.Ona kalırsa Vettel de motivasyonunu kaybetti 2 yıldır şampiyon olamıyor.Gerçi Ferrari de kalıp da motivasyon kaybetmeyen adam yok galiba.

  11. bazı arkadaşlar yarışları izliyorsunuz da nasıl izliyorsunuz anlam vermek zor 🙂 bu pist motor gücü isteyen bir pist, konu ile ilgili bazı haberlerde oldu, hem hızlı aracın olacak, hem iyi viraj yeteneğine sahip olacak, hemde viraj çıkışı motorun güçlü olacak ve güçlü tork ile hızlanacaksın, bu pist halen mercedesin biraz daha önde olduğunun kanıtı, bütün mercedes motorlu araçlar ilk sıralardalar, kimi meselesi ne gelince kaç senedir artık sıralamalar 1.2 sıra kazanmak için pek önemli değil, önemli olan lastik dayandırmak ve yarış temposu ,artık sıralamaları unutun, sadece macaristan, monaco ve benzeri pistlerde sıralamalar önemli ,diğer pistlerde çok önemli değil, ilk sıralara yakın olduğun zaman tamam ,zaten kazanan mercedes daha neyin sıralaması ? birde bu sezon startlar sıkıntılı oldu, burada da aynı şekilde kazasız temassız start olursa iyi olur umarım zevkli yarış izleriz

  12. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Bu sene 4 belki 5 yarış kazanacağız gidişat o yönde .sezon bitti.rosberg şampiyon. Şu sıralar f1 e ara vereceğim bu ara pek ilgilenemiyordum isabet de olmuş oldu aslında. bilmeden kırdığım veya üzdüğüm kişiler varsa özür dilerim hakkınızı helal edin kalın sağlıcakla.

    1. Onur Gentas avatarı

      Nereye?

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Yok hocam bir yere gitmiyorum sadece f1 ile daha az ilgileneceğim o kadar.

  13. Son iki sezonda o kadar pole o kadar zaferden sonra gerçekten özlemişim gerilerken çabalayan atak deneyen lastik yakan kazalara ve temaslara karışan Lewisi:) Napalım canım bu sezonda böyle olsun canın sağolsun Hamilton paşa:)

  14. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Durun yahu yarış yarın. Hemen pes etmiş herkes. Mercedes üstün olabilir ama alınabilecek en iyi sonuç 2-3tü zaten 2-4 oldu. Vettel cezasıyla 7ye düşecek ama temiz tarafta kalıcak. Raikkonen de temiz tarafı düşünüp biraz yavaş kalmış olabilir Düzlük dışında Williamsın bir şey yapabileceğine inanmıyorum. Red Bull takımı da her pistte mücadele edebiliriz derken herhalde sıralamaları kastetmemiştir diye tahmin ediyorum.

    Daha yarış bitmedi. Kazanan belli değil. Her şey Rosbergin istediği gibi gitmekle beraber rakiplerinin yaşadığı durumlar da cabası. Yarın Vettel startta kaybetmez ise yükselmesi biraz zor çünkü önünde cidden zorlu adamlar var. Umarım son 2 haftadır aldığımız aptalca startları almayız. Güzel bir start ve iyi bir tempo ile 2-3 yapmak mümkün.Hatta belki yarışı bile kazanabiliriz. Burada çok böyle erken hüküm verip sonradan hüsran yaşayanlar oldu ama akıllanmıyor kimse. Yarın Rosberg sorun yaşayabilir. İçimden bir ses bu sefer o kazanmayacak diyor.

    Bol şans herkese

    1. İnşallah diyelim

    2. Fark 1 saniye nasıl pes etmesin.Adamlar yarışın başında tur yese bile son sıradan gelip yarışı alır.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Pes etmek benim doğamda yok. Bu sporun doğasında da yok. Ne yani, siz Alonso dan ümidi kestiniz mi ? Her haberde Ferrari aşağı Ferrari yukarı yok mühürdü bilmem ne. Yahu bu lafları yazanlar nicklerine bir baksınlar Allah için. Adam 10 yıldır şampiyon olamıyor biri de demiş ki her sene aynı terane. Önce bir dönüp kendinize bakın. Siz nasıl milyonda bir olasılıkla pilotunuzun halen kazanabileceğine inanıyorsanız ben de o şekilde inanıyorum. Siz nasıl ki işlerin bir yerden sonra döneceğine inanıyorsanız ben de öyle inanıyorum. O mühür olaylarının yüzde 80i makarasına yazılmış eğlence yorumları.

        Ne tur yese son sıradan yarışı kazanıyor. Uçak mı yapmış Mercedes ? Bu kadar da abartmayın. Ferrari’nin hataları ve arızları da yardım etti zaman zaman. Tamam adamlar önde herkesten hızlı inkar eden yok ama yarın yarışı farklı biri kazanırsa ne diyeceksiniz ?

        Son olarak rica ediyorum lütfen bir Alonso fanı yorumumun altına iyi niyetli dahji olsa cevap yazmasın. Gerçekten kendinizden soğuttunuz kardeşim yorumlarınızla.Kim olursa olsun en baba Alonso fanı bile yazmasın yorumuma cevap.

        1. Ferrari ile Alonsoyu karşılaştırman da komik.Ferrari gibi bu sporun 1 numaralı takımı 10 yıldır şampiyon olamıyor utanmak gerek fakat bazı yöneticilerde bu yok.İşte yeni Ferrari.20 yılda 1 şampiyon olurlarsa bunu büyük başarıymış gibi gören yöneticiler ve başkan.Bu tiplerle zaten çok doğal.

        2. Ayrıca ben takım olarak Ferrariyi destekliyorum ve Alonso fanıyım sorun mu yarattı sende ve Ferrarinin durumu içler acısı.Başka bu kadar uzun süre şampiyon olduğu dönem 80ler olması lazım o dönemi bile geçeceksiniz yakında bu mühür basma umutlanma durumunda.Hala aynı laflar.Ferraride kafa yapısı değişmedikçe her sene umutlanmaya devam edin siz boşa çabalarsınız.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Sen Ferrariyi destekşyirson demek. Gerçekten çok komik 😀 Destekleyen halin buysa desteklemiyorken nasılsın Allah bilir. Şaka gibi ya Ferrariyi destekliyormuş 😀

            1. Evet Ferrariyi destekliyorum ama reziller.Hala insanlara 2.liği başarı gibi aksettiriyorlar.Herhalde bunlar Ferrariyi 80lerdeki Ferrari sanıyorlar.Bu takımın en başarılı takım olduğunu hatırlamaları lazım.Boştan kelimelerle bitirdiler takımı yakında en başarılı 2. takıma düşecek.Red bull oluyor sıra Mercedeste bir sonraki hangi takım Williams mı? Ferraride izlemeye devam etsin.

          2. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Neyse daha fazla bu boş tartışmaya cevap vermiyorum iyi akşamlar kardeşim sana. Ayrıca bir tavsiyem var biraz f1i doğru şekilde izle. Mantık çerçevesinden bak olaylara. Gerçekten perspektifiniz çok zayıf. Alonso dan başka bir şey gözünüz görmüyor. Kimse tanrı yada vazgeçilmez değil. Yarın öbür gün gidecek o bu spordan ama Ferrari hep burda. Tabi aynı şey benim için de geçerli ama ben tapar gibi kollamıyorum takımı. En ağır eleştiriyi yapıyorum yeri geldiğinde makarasını yapıyorum. Sporu iyi idrak etmeye çalış. İşin ekonomik boyutu,teknik boyutu, sportif boyutu hepsini el al.Burası senin pilotundan çok daha büyük bir dünya. Gerçekleri de lütfen kabul et. Artık öküz öldü ortaklık bitti. Alonso da olduğu yerde mutlu Ferrari de. İki taraf bir ilişki yaşadı bitti. Geçmişe mazi geleceğe niyazi hesabı. Her habere ikide birde bunu katmanızın manası yok. Ferrari yerinde sayınca Alonsoya şampiyonluk kupası verilmeyecek bunu da bir yere not al. Öfke ile kin ile durmadan burda nemalanmak hoş bir şey değil. Ne demişler ; öfke ile kalkan zarar ile oturur.

            1. Yine olayı yanlış yerlere çekip Alonsoya getirmişsin Ferrarinin başarısızlığını görmeyerek.Hala konuyu anlamadın.Burdaki amaç Ferrarinin başarısızlığı Alonso değil.Şu yorumlar düzgün okuyun da cevap verin.Ferrari bunca senedir adam gibi araç yapabildi mi?

  15. İyi akşamlar yeni bahçeden geldim. Değişen bir şey yok. Abdullah bey tabloyla yorum farklı .
    Rosbergi tebrik ederim

  16. Sayın adminler ben mi yanlış görüyorum. Antreman sonuçları var resimde

    1. Birdakika arayla aynı yorumu yazmışız 😉

  17. Pist yapısı itibariyle Meksika ya benziyor. Tutunma seviyesi çok düşük. Zor olması şaşırtıcı değil. Ama Mercedes abartılacak gibi de değil. Geçen sene sıralamada Williams a bile geçilmişti Ferrari.

  18. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yarın ki start içinde tahmini yapayım eğer bottas yerine ricciardo 2.sırada olsaydı kesinlikle uzun düzlükte ve ilk virajda rosberg’i geçerdi ama bottas olunca muhteşem bir start alabileceğini düşünmüyorum. Kimi bottas’ı çok çabuk avlayabilirse ilk virajda sürpriz yapabilir. ama bottas eğer sürpriz yapıp rosberg’i geçebilirse ilk virajda temas olabilir buda kimi raikkonen’e yarar. umarım bu dediklerim yarın olur yoksa sıkıcı bir yarış daha bizi bekliyor.

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      2015 İngiltere aç izle o zaman çok düşünceli adam.

  19. Aşağıda “Lewis yumruğu vurmalı, Raikkonen emekli olmalı.” tarzında yorumları görünce neden F1 Türkiye’de gelişmiyor bunu anlayabiliyorum. O kadar izlemişler, ne olup bittiğini zerre anlamamışlar. Arkadaş en iyi araç açık ara Mercedes’te, kime yumruk vuruyorsun, kime ayar veriyorsun? Başka kazanma ihtimali olan takım mı var, çok kötü performans gösteren takım arkadaşın mı var? Hiçbiri yok, onlar sana değil sen onlara muhtaçsın. Komiksiniz gençler vallahi.

    Geçen yarış Vettel’e bariz üstünlük kuran Raikkonen 2 haftada mı yaşlandı arkadaş? Mercedes ve Ferrari arasındaki devasa fark da mı size bir şeyler öğretmedi? Güncellemeye rağmen fark açıldı yani öyle mi? Araç bariz şekilde sıkıntı yaşıyor bu haftasonu. Sıcaklıktır, lastiktir orasını bilemem. Lastikler ısınmıyor olabilir, mekanik yol tutuş sorun çıkarıyor olabilir. Bunun etkileri pilottan pilota değişir ve ciddi farklara neden olabilir. Resmen 2 haftada adam yaşlandı diye iddia ediyorsunuz. İşin aslı Ferrari aracı iyi filan değil. Performansı pistten piste değişiyor. Pilotlardan da bu nedenle bir yarış birisi bir yarış öteki öne geçiyor. Arrivabene de fark 0.1 sn diye gezsin ortalarda.

    1. Rasyonel nir yorum

    2. Öte yandan bence kimi bu hafta sonunun başından beri araca adapte olmak konusunda sorun yaşıyor

  20. Alonso gene buttona geçilmiş raikkonende her zamanki gibi vettele artık verteppasen ve carlos sainz jr gibi yetenekli kişilere koltuklar bırakılmalı alonso o iyi sürüşlerinden çok uzakta 2 yıldır sürünüyo kariyerine yazık ediyor bence

    1. Alonso gene buttona geçilmiş derken yalan söylediğinin farkında mısın yoksa her zamanki huyun mu.

      Fernando Alonso, bu yıl ilk kez Button’un gerisinde kalıp 14. olurken, Haas’tan Gutierrez 15, Kevin Magnussen 16 ve Romain Grosjean 17. oldu.

  21. Basgan çıkar birazdan

    0.1 demedim 1 sn dedim diye

  22. motor haritası mercedesde oldugu sürece istedikleri gibi motorun vanasını açıyorlar. çünkü bukadar fark olmaz.

  23. ferrari de haftalar ilerledikçe öldü, helvası yenecek kıvama geldi. boşa giden bir yıl daha.
    rosberg tıngır tıngır eline aldı sazı, hata yapmasa acayip bir fark daha geliyordu mercedes’den.
    hamilton’un ise başına gelenlerin komplo olduğu görüşüne katılmaya başladım ben de.

    mer-fer savaşını geçtim de;

    yahu, altında mercedes’ten sonraki açık ara en hızlı araç var.
    neredeyse ilk seansı kenarda geçiren vet’in yaptığı dereceye bak, bir de şuna.
    aga, ne zaman vet’in olmadığı yerde fer’i sırtlayacaksın acaba çok merak ediyorum.

    tabi bu udurumun beni ilgilendirdiği nokta şurası:
    son seansa kadar bindelik dilimlerle başa baş giden bottas ve massa arasında son seansta 0,5 civarı fark oluşmuş.
    yetmemiş, altında ferrari olan finli de bottas’a buyur abi demiş, sanki canciğer kuzu sarması gibi, sanki aralarında husumet yokmuş gibi.

    afferin size, el birliği ederek bir adam durup dururken nasıl kahraman edilir, sayenizde gördük bugün sevgili mas ve rai efendiler.. hadi gidin kumda oynayın bu akşam.

  24. Motor anlaşması onaylandı Mercedes vanayı “biraz” açtı, ne dersiniz? 🙂

    1. İşlerini garantiye aldılar artık. Vanayı sonuna kadar dayamışlardır. 2020 yılına kadar daha bol bol Mercedes göreceğiz.

  25. Rambo bunları senin için saklamıştım bak. Artık bu sözleri Rosberg için söylersin.

        1. saidertuğrul avatarı
          saidertuğrul

          Resimlere baktıkca gülme krizine girdi. Dükkanda ki müşteriler deli muamelesi yapmaya başladı bana… 😀 😀 😀

          1. @ertugrulsaid Aman Abi çok kaptırmasaydın kendini 😀

            1. saidertuğrul avatarı
              saidertuğrul

              @didem O resimde ki arkadaş ile sezon başı İddia’ya girdim ondan beridir görmüyorum nedense… 🙂

        2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          @didem yandan benim yorumlarda cıkmış 😀

          1. @ugurercan biraz siteden hatıra olsun dedim kim ne yazmış o dönem hatırlansın istedim 🙂

          2. saidertuğrul avatarı
            saidertuğrul

            @didem O resimde ki arkadaş ile sezon başı İddia’ya girdim ondan beridir görmüyorum nedense… 🙂

    1. Didem o dönem saklayacağını söylemiştin.Hatırladım.İyi çalışmışsınız.

      1.Marçione tarafından kaldırıldık.Ben o adama göre hareket ettim.Avustralyayı ferrari kazanacak dedi 2016 da şampiyonuz dedi.Ben de o adama göre hareket ettim.Ona güvenerek mühür basacaz dedim.

      2.Marçione ferrariden gidine kadar rosbegçiyim.

      3.Eruğrul said adlı arkadaşa sesleniyorum.Gel benle iddaya gir.Rusyada olmak üzere geriye kalan yarışların yüzde 50 sini rosberg kazanacak.Hadi dostum giriyormusun benle iddaaya

      4.Tüm tifosileri fandaşlarımı Marçione ferrariden gidene kadar rosbergi desteklemeye çağırıyorum.Başkan bizi kandırdı.Mühür basma felan hikaye kandırıldık.

      5.Alonso sene sonunda emekli olacak.

      6.2017 de Vettel şampiyon olacak

      7.Bir gün herkes Vettelci olacak.

      1. Rambo alem adamsın vesselam 😀 Kimi desteklersen destekle hep burda ol varlığını belli et yeter.

        1. Buralardayız.

          Marçione gidene kadar rosbergi destekleyeceğim.Adam bol keseden sallıyor.Avustralyayı ferrari kazanacak diyor hedef şampiyonluk diyor.Bizde başkanımızdır diyoruz.Doğruları söylüyordur diyoruz.O yüzden mührü basacağımızı söylemiştik ama kandırıldık neyse yarın rosberg basacak mührü inşallah. Bu sene ferrariden ümidi kestim.

  26. Bu arada kimi raikkonenin kendinden en az yarım saniye yavaş bir araç tarafından geçilmesi düşündürcü emeklilik düşğnülmeli

    1. Helal olsun kardeşim yarın Rosberg şov izleyeceğiz. Adam pistte yağ gibi akıyor.

      Mührü Basacaz.

      Nico Rosbergin askerleriyiz.

      1. Saka mısın sen ya 😀

        1. Aklınca mühür olayında da kafaya aldım sizi demek istiyor. Değil mi?

      2. Katılıyorum rambo başkan yarın mührü basacağız kızgın sarışın gene iş başında olacak

  27. Rosberg’i şampiyonlugu için tebrik ederim.

    Soğuk hava ile Mercedes Ferrari farkı açıldı, belkide Rosberg daha da zorlasa fark 1 saniye olacaktı.
    Raikkonen de ne zaman eşi çocuğu gelse böyle kötü performanslar sergiliyor. Geçen hafta ile bu haftadaki Rai arasında çok fark var. Yarın ne yapıp edip 2.likle bitirmesi lazım yarışı.

    McLaren de de sene boyu bir değişiklik olmayacak gibi. Button’da, büyük pilot Alonso’yu yine geçmiş.

  28. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Salladımmı 😀 yahu yorumlarını buldurma bana şimdi 🙂

  29. Mercedes en az 1 sn hizliydi bugun.rosberg hata yapti son turunda.zaten q2 deki hizli turu pole turundan daha iyiydi.ferrari malesef yine hayal kırıklığı.yeter valla biktik artik.ayrica hamilton yolda kalmasaydi bence rosberg yine alirdi bugun cok daha hizli gozuktu.mclarene gelecek olursak bir hayal kirikligi da onlar.acik bir sekilde aracin q3 luk hizi yok suan.bakalim sonraki yarislar neyi getirecek.

  30. Mührü gene bastık. Adamın kralısın Rosberg. Şampiyon olacağız. Malum zihniyet gene kaybetmiştir.

    1. Helal olsun rambo görüşlerine hayranım helal olsun rısberg 1 vettel 2 yapar duble olur ymarım

    2. Bari bu kadar belli etme ayni kisi oldugunu 😀 😀

  31. Şimdi anladın mı? @Erendost

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Bu yarış demişsin cümlenin başında. Yarış henüz başlamadı hatırlatalım. Ayrıca yarın yarışta iki Ferrari yi de sadece Mercedesler geçebilir. Yine yanılacaksınız yani RBR örneğiniz gibi.

      1. Severler heyecanlanmayı boşver Q2 kafalarını karıştırdı yine.

        1. Yedigin 1 saniyeyi dusun 🙂 0.1 nerede?

      2. Kardes sen birisi sordugunda kisaca yaris var diyorsun degil mi? Takildigi kelimeye bak 😀 Benim de bu yaris dedigimde tum haftasonunu kastettigimi anladin aslinda ama kilif ariyorsun.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Anlatmak istediğim daha henüz bir şeyin belli olmadığı yarın yarış başlar biz Wıllıams ı geçemeyiz ve RBR bizim arkamıza gelir o zaman dediklerin doğru olur ve ondan sonra anladın mı dersin başkalarına. Ayrıca yarış değil sıralamalar ve ya F1 var derim ertesi gün hani yarış dündü dememeleri için 🙂

          1. Sıralamada yarismiyorlar mi peki? 😀 oylesine cikip turluyorlar mi yoksa? 😀

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Yarışmak ayrı yarış ayrı. Pilotlar verdikleri demeçlerle de yarışırlar orayı oralara çekeceksek eğer. Sonuçta cumartesi puan ve ya kupa verildiğini ben daha görmedim o yüzden pazar konuşuruz cumartesi değil. Bu arada bu yarış olmadı ama önümüzdeki sıralamalarda 5-6 olur mu McLaren? Hayırlısı.

              1. Bizim işimiz zor 😀 Yarın puan alırsak kâfi.

    2. kupon yap varı yoğu basalım başkan 😀

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Banko Q3 der her şeyinizi kaybedersiniz uzak durun bence 😀

        1. Q3’cülere gelsin yukarıdaki yorum.

          1. 0.1 saniye oldu sana 1 saniye 😀 arrivabaneniz yakında istifasını verir.

            1. Arrivabene, Allison, Marchionne 😀 Domenicali, Montezemolo, Fry üçlüsü bile bunlardan daha az umut veriyordu 😀

    3. @14sulonso Lastik ısıtmada sorun yaşadı Ferrari.Yarışta bu dezavantajı ortadan kalkacaktır.Ne Redbull ne de Williams Ferrari ile başa çıkamaz.Ancak Kimi aracın altında performans gösteriyor bu hafta sonu.Nedeni yumuşak sürüşü ile Lastiklerini ideal ısıya getiremiyor.Bu onun suçu ancak durum böyle.Sıcak yarışlar geliyor bekleyin…

  32. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Geçen sene bu Sochide kullanılan lastikleri hatırlayamıyorum ama galiba soft ve mediumdu. Rosberg geçen sene softla 1.37.113 yapmış. Koy üstüne 1.5 saniye eder sana 1.35.613. Mercedes bu sene araç olarak en az 03-0.4 saniye gelişmiş. Rosberg hata yapmasa 1.35.1 veya 1.35.2 gelecekti.

    Bottas geçen sene burada kaç yapmış? softla 1.37.912. Koy 1.5 saniye 1.36.412. Bugünkü derecesi 1.36.5 sanırım. Williams gelişmemiş. 0.1 saniye geriye gitmiş.

    Vettelin geçen sene derecesi kaç? 1.37.965. Koy 1.5 saniye üstüne 1.36.465. Bugünkü derecesi kaç? 1.36.121. Ferrari 0.3 saniye gelişmiş. Ama Mercedeste aynı ölçüde gelişince geçen seneki fark kapanmamış.

    Raikkonen geçen sene kaç yapmış?1.38.348. Koy üstüne 1.5 saniye 1.36.848. Bugünkü derecesi kaç 1.36.6 galiba. 0.2 saniye gelişmiş. Ama Vettele oranla geride kalmış.

    Her şeyi bir kenara koyarsak bugün Rosberg zor geçilirdi. Yani çok çok ekstra bir tur atmalıydı Hamilton. Ki fazla zorlamaktan Mgu-H de hasar oldu. O olmasa Rosberg yine 0.2 saniye farkla falan pole’ü alırdı. Rusyayı seviyor çünkü.Geçen sene Hamilton’un turu 1.37.433 yani 0.320 saniye geride kalmış geçen senede.

    Durum bu. 1 senede kimsenin elinde sihirli değnek yok. Fark kapanacakta, Ferrari yakalayacakta şampiyonluğa oynayacak türü düşünceler, aşırı derecede iyi niyet kokan hayallerdi. Mercedes geçen seneye göre sıfır gelişim yapsa dahi fark en az 0.4 saniye olacaktı.

    V6’nın mevcut kuralları devam ettiği sürece Mercedes şampiyon olur. Artık 5 sene üst üste mi olur 6 mı olur bilemem. Araçların onboardına bakıyorum Ferrari her hızlı viraj sonrası frenajda sarsılıyor. Vibrasyona uğruyor. Her virajda 00.75 saniye verse 8 virajda 0.6 saniye. Hadi geçmiş olsun. Çünkü mekanik yol tutuş zayıf.

    Pistin yapısına, sıcaklığına falan takılmayın. Her türlü şarta uyum sağlamayan araç zaten şampiyon olamaz. Bu gibi bahanelerle kasedi başa sarmak ;havanda su dövmek gibi olur.

    Mercedes yeni ön kanadını nasıl geliştirdi? Burnu daraltarak. Şimdi Ferrari kalkmış yeni ön kanat deniyor. Eski saça yeni tarak misali ne kadar tararsan tara düzelmez. Önce burnu bir yenile de ona göre ön kanat geliştir. Williams’ta ön kanadını burnu kısaltıp yenilemişti eğer dikkatli takip ettiyseniz.

    Sene başı yazdığım üzere; eğitimi devam eden eğitimine, işte çalışan işine veya ailesine yoğunlaşsın. Artık bu saatten sonra bir numara olmaz. Buraya 10 set süpersoft getiren Red Bull’un sıralamalarda yokları oynaması da Çindeki durumlarının ne kadar suni olduğunu gösterdi.

    1. geçen sene de lastikler S ve SS’di. ona göre değerlendirme yaparsan daha iyi olur.

  33. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ferrari adına büyük başarısızlık.Şampyionaya adiyos amigos.
    Yarın sahilde bir güzel güneşlenicem işim olmaz .

  34. Nicooooooo gerçek kral

    1. Forza Nico Rosberg gene bastık mührümüzü

      1. Helal olsun kardeşim umarım yarında veytel rosberg showu izleriz

        1. Arkadaşın psikolojik sorunları var 😀

  35. Yahu yeter artık! Nedir yeni bahanemiz? Hadi açıklasınlar çok merak ettim. Bu mu bizim yakın yarışımız? Bu mu Raikkonen’in gerçek performansı! Yahu ne zaman bu adama ihtiyacımız olsa RAİKKONEN oralarda yok! Bu adamın üzerine mi kurulacak şimdi stratejiler! Ya ben ferrariye gelen her pilotu baştacı ederim birini ötekinden ayırmam ama arkadaş görünen köyde ortada. Kimi yarışmak istemiyor kimi zorlamak istemiyor kimi risk almıyor kimi yarışa sıralamaya odaklanamıyor.

    Yok arkadaşlar ŞUAN gerçekten aramızda sıra dağlar aramızda denizler var. Ve sanki geçen seneki araç bundan bile daha istikrarlıydı diyemeden edemiyorum. En azından daha sağlamdık ne yapacağımızı biliyorduk bu sene başından beri bu araç hep bilinmezlerle dolu ve o bilinmezler nedense hep negatif yönde yüzümüze vuruyor. Avrupa da yapılacak bir güncelleme falan diyoruz ama artık pekte önemi kalmadı yarın Extra bir performans göstermezsek bu yarışta gider ve Şampiyonluk yarışında mercedes ve rosbergi tepede yanlız bırakırız. Sonrada güncellesinler gönüllerince.

    Mercedesi tebrik etmekle birlikte onlarda dayanıksızlar, herhalde izin verilen kaymak kısmın sonundalar. Geçen senenin sonundan beri çokta temiz yarışlar çıkaramıyorlar. Tek farkları bizden hızlı olmaları.

    Birde senelerdir Ferrari düşmanı arkadaşların Ferraride 2. pilot var. Ferrari pilotlarını yarıştırmıyor zırvalarını çektik buralarda. Şimdi bu kafada olan arkadaşlar NASIL OLUYORDA PİLOTLARINI (sözde) eşit şartlarda yarıştırdığını iddia ettikleri mercedesin Hamilton’a kumpas kurduğunu iddia ediyorlar? Sizde mi kirlisiniz? Sizde mi adil değilsiniz? Sizde mi politikacısınız. Hamilton şampiyon olurken eşit şartlarda yarışıyorlardı da şimdi mi işler değişti? Hangi takım milyon dolarlık aracıyla sürücüsüne komplo yapar? Bu saptal kafalar değişmedi değişmeyecekte, rüzgar ROSBERG’ten yana bunu kabüllense iyi olur bir takım fanlar. Ya bu lafları etmeyeceksin arkadaş ya da bu lafları ediyorsan arkasında duracaksın. Kimse kimseyi çamur at izi kalsına, oldu bittiye getirmeye çalışmasın, bunları yiyenlerde kendi düşüncelerinde insanlar zaten.

    Yazının sonunda ilk çizgiden başlayan Bottas’ı da tebrik etmem gerek. Gerçekten temiz bir tur çıkardı. Yarın umarım güzel bir yarış olur. Bizde kanser olmaya devam.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Hersene hayal kırıklığı yaşıyoruz maalesef 🙁

      1. Hamilton şampiyon olurken eşit şartlarda yarışıyorlardı da şimdi mi işler değişti? Hangi takım milyon dolarlık aracıyla sürücüsüne komplo yapar? Bu saptal kafalar değişmedi değişmeyecekte, rüzgar ROSBERG’ten yana bunu kabüllense iyi olur bir takım fanlar. +1

    2. Kimi ile ilgili yorumların biraz ağır olmuş. Kimi takımı ne zaman sırtlayacak demişsin. Rosbergi geçecek performansımız zaten yok. Kiminin bu yarış için maksimum yapabileceği ikinci olmak olur. Onuda elde etmek için yarın elinden geleni yapacaktır.

  36. Şampiyon bir kez daha polü aldı senna fangio rosberg bu 3 muhteşem pilotu saygıyla selamlıyorum

  37. NorthAtlantic avatarı
    NorthAtlantic

    Raikkonen bitmiş gitmiş arkadaş , burdakiler de maval okuyorlar hala vallahi gülüyorum hepsine , yok delta zamanıymış yok geçen hafta hızlıymış bu hafta nolmuş 🙂 Raikkonen 2014’ten itibaren birkaç istisna yarış (bir el parmağını geçmez) haricinde hiçbir zaman hızlı değildi ki.Eskiden kesinlikle iyiydi ama gelip de burda halâ en hızlı pilotlar arasında gösterilmesi fanatikliğin dik alası. Daha williams’ı geçemiyor Vettel’i mi zorlayacak ? Vettel’i bırakalım Mercedes’in neyini zorlayacak onu Vettel bile zorlayamaz adamlar ne kadar isterse o kadar atıyor farkı. Vettel ve Raikkonen Maaş/performans skalasında birbirlerine denkler tabi ona bir şey diyemem 🙂 🙂 Ferrari kendi beceriksizliğine yansın bu sene de şampiyonluk gitti.

    Mclaren de rezil.Demek ki sorun sadece motorda değil 🙂 Şasi de vasat bir o kadar.Pilotlarının artık yenilgiyi içten içe kabullenmişlik hissi de bunda bir etken.Ümidi kestiler artık muhtemelen bitse de paramızı alsak gitsek havasındalar.Gerçi Alonso’nun cepte 0.5-1 saniye vardı ama ona rağmen bu durumdalar demek ki o da olmasa manor haas sauberle falan denk gidecekler 🙂

    1. Ben de bugünkü performansını hiç beğenmedim doğrusu. Yarışlarda sıralamalardan daha iyi olmasaydı eminim ki ferrarinin takımda tutmak için bir nedeni olmazdı. Uzun süredir desteklediğim pilotun bu şekilde performansının düştüğünü görmek iyi değil

  38. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Q3’ü izlemedim. İyi de olmuş. Rosberg bu yıl şampiyon. Hayırlı olsun.

    McLaren’e söyleyecek birşey yok. Takım antrenmanlarda iyi ama sıralama ve yarışta mıçıyor.

    Yarın puan falan beklemiyorum. Lastik kullanımı ve McLaren’in salakça stratejisi ile 12-14 arası bir yerde oluruz.

    Ama güzel bir yarış bekliyorum. Hamilton ve Vettel yükselecektir. Orta sıra rekabeti de güzel olacak.

  39. Rosberg en son turunda dışarı taşmış sanırım 1 saniye fark atmaya geliyordu eleman. Şov devam ediyor. Bu sene şampiyon Mercedes ve 2020 yılına kadar ilk 3 takım içerisinde garanti olacaklar.

  40. Arrivabene yine yüzsüzce çıkıp fark 0.1 sn yakalayacaz falan der mi.1996’dan beri bu takımı izler ve tutarım şu son 3 yıldaki aciziyeti hiç bi dönemde görmedim.3 yılda 1 güç ünitesi yapmayı beceremediler üstüne harcanan milyon dolarlar var. yarış olmadan gelecek sene için çalışmaya başladık diyeceler yine her sene olduğu gibi.Beni F’den soğutan Mercedes dominasyonu değil Ferrari beceriksizliğidir maalesef

    1. Hocam sadece ferrari degilki ne honda ne renault hic biri yakalayamiyor motor yapamiyor f1 in köklü bir degisime ihtiyaci var.

  41. Bu sene şampiyona 4.yarışta bitti.Gelecek sene kaç yarışta biter acaba?.Bekleyelim,görelim.

  42. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Sevinçten çığlık attım Lewis in aracında sorun görünce,ama yetmez!!! Umarım son sıradan başlar. Bu Rosberg’i küçük gören tikky gençlere verilecek en güzel ders olur.

    OYUN MOYUN YOK! GEÇEN SENE SONUNDAN BERİ EZİYOR ADAM.

    Başarılarının devamını dilerim ROSBERG

    En güzel günün böyle olsun 44 numara

    1. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      Yorumun çok güzel duygu dolu.Tebrikker.

    2. resme bakıyorum,yoruma bakıyorum,suçlamaya bakıyorum ama nedense kocaman bir hiç görüyorum 🙂 kocaman bir sıfır ( 0 )

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Ben 4-0 görüyorum >:) Umarım yarın sende göreceksin. ÇILDIRIN!

    3. Şu tarz itici yorumları hiç bir pilot için yapmayın zaten ülkemizdeki az sayıda f1 fanlarıyız burayada fanatizmi bulaştırmayalım lütfen

    4. Onur Gentas avatarı

      Bir yandan diyorsun ki Rosberg geçen sene sonundan beri ezip geçiyor adamı diğer taraftan Lewis’in aracında sorun görünce sevinçten çığlık attım diyorsun. Kendi yorumunda kendinle çelişiyorsun ama farkında değilsin.

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Ben Rosberg’İn canı sıkılmasın ve fark daha da açılsın diye sevindim. Şimdi görelim bakalım şu neşe küpü 6 numaralı pilotumuzu >:)

        1. Onur Gentas avatarı

          Çevir kazı yanmasın.

          1. Arnoux-Ferrari avatarı
            Arnoux-Ferrari

            >:)

    5. Yorumun harika tebrik pediyorum

    6. Keşke mücadele edebileceği bir rakip olsa da ezebilse.Derdim Hamilton değil Mercedes denen hileli aracı rakibi yok.

  43. Yeeeeesss Yesss Yesss Well done Sebastian Pole Position great job fantastic yes yes yes again yabadabaduu

    Özledik be reyis

  44. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Kapalı bir hava değişik bir pist bence Mercedes diğer takımlara göre tamamen lastikleri sayesinde bu kadar farkı açabildi.
    Başta Ferrari ve bazı takımlar at arabası gibi soğuk şartlara uyum sağlayamıyor.
    Sene başında söylediğim gibi Mercedes bu sene şampiyon olursa tamamen lasitkleri sayesinde olacak.Adamlar tutunmada felan sorun yaşamıyor.Akıyor kısacası.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Lastik basınçlarını’da yükselttiler ki bu Mercedes’in dezavantajına bir türlü kabullenemiyorsunuz Mercedes’in en iyi olduğunu.

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      tutunmada sorun yaşamıyor diyorsun.2 gündür kaç kez spin attık ve üstüne az önce rosberg lastikleri kitleyip pist dışına çıktı hala şöyle böyle diyorsunuz

    3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Dikkat edersen bu kadar farkın olmamasının sebebi yazmışım.Yoksa Mercedesin motor ve araçtan kaynaklandığı belirli bir avantajı var.
      Ferrari ne yapıp etsede motorda yakalasa bile Mercedesin lastiklerden ve mekanik verim olarak çok çok çok önde.
      Şuan Mercedes rakiplerini yenmek için lastiklerini kullanıyor.Diğer bileşenlerini yüksek derece kullanmasıı tetikleyen bir durum yok.
      Ben asla en iyi Mercedes değil demedim ve kabullenmemezlik etmedim.Nerden çıktı bu absurd yazılar.
      Neyse adiyos amigos 🙂

  45. Onur Gentas avatarı

    Lewis gene şanssızlık yaşadı. Ferrari hiç olmazsa yakın olsa da rekabet yaşasak dedim ama onlar daha da beter uzaklaşmışlar Mercedes’ten. Kısaca gene en azından birincilik mücadelesinin sürpriz olmazsa yaşanmayacağı bir yarış bekliyor bizi. Rosberg’in elinden bu saatten sonra şampiyonluğu zor alırlar. Tabi ki F1’de olmaz demiyoruz ama çok zor.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Onur abi Hamilton galiba bizi geçerken değil şampiyonaya el sallayacak 🙂 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Sen var ya sen:) Hiç bir şeyi unutmaz. Bu gidişle öyle olacak:)

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Abi hayatım boyunca yaşadığım en küçük şeyi bile kolay kolay unutmam.Hafizam iyidir. 🙂

          Kimsenin yorumlarına takılmayın.Hamiltonu şampiyon yapmayacaklar bu sene.Sinirlenmeye gerek yok 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Belli oluyor ama bak bende hatırlatırım sonra ona göre:) Hamilton’ın işi mucizelere bağlı artık. Benim sinirlendiğim Hamilton’ın yaşadığı sorunlar değil biliyorsun, önceliğim rekabet olması.

            1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              Aman abi hatırla Ferrari şampiyonaya oynamadığı sürece espirilerinde bir anlamı kalmaz 🙂

              Rekabet ortamı olsa bile sadece Ros-Ham arasında olmasıda iyi değil.
              Hamiltona bu seneki araç hiç uymuyor bence.Aracın pertini çıkarınca türlü türlü problemler çıkıyor.Dayanıklıkla övünen Mercedese her ne hikmetse sadece Hamiltonda görüyor problemleri.Neyse artık Hamiltonu tutmadığım için tırmalamıyacağım olayı.Didem aşağıda yazmış masaya yumruğu vurmalı diye.Onu yapmak koaly gidip Totoya kafa atmalı 🙂

              Velhasıl Ferrarinin bu durumu ve rekabetsizlik ile bende artık ara veriyorum F1’e.Nadir yazacağım artk. Yarın sahilde elimde viskim hayatın tadını çıkarıcam. 😛

              1. Toto’ya kafa atarsa diğerleride tırsar işlerini düzgün yapar 😀 Neyse artık bu sezon böyle biter. Motor kuralları da 2020’ye kadar değişmeyeceğine göre ne Honda nede Renault Mercedesi yakalayamaz.Ferrari’de yetiştim yetişcem dayanıklılıgı çözdüm hallettim diyene kadar sezon biter.Berbat bir döngü.

              2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Valalhi ya keşke kafa atsa ne makara olur.
                Önceki yazılarımda da belirttim.Mercedes bu motor teknolojisinde her parçasına kadar uzman ve kendi üretiyor.O yüzden yenilmesi çok çok güç.Üstüne araç tasarımıda iyi olunca herkese adiyos 🙂
                Bunun dışında Ferrarinin yakaladığı gün döneceğim siteye artık çok baydı öyle.

              3. Onur Gentas avatarı

                Tadı kalmadı evet, en az 2 takım olmalı kafaya oynayan ama 3. sene ve Mercedes’i zorlayacak takım çıkmayacak bu belli oluyor. Bütün bunlara rağmen F1 izlemeye ara vermem. Erken saatte de olsa kalkıp izlerim çok ağır uyumuyorsam:) Sana yarın keyifli bir gün diliyorum, benimde canım istedi:)

  46. yeni güncellemelere rağmen fark yine 1 sn helal olsun ferrariye

    1. Fark daha da artmış galiba yarım saniyeydi önceden ? Mercedes’in vana muhabbet gerçek sanırım :/

  47. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    kamyon williamsı bile geçemiyorsan rai emekli olma vaktin gelmiş bir kere de yüzümüzü güldürün yeter !

  48. Bir Kimi fanı olarak kendimi geçen seneki beşiktaş taraftarı gibi hissediyorum.Ciğerim soldu!!

    1. Ben ne yapayım hem besiktasliyim hem kimi faniyim

      1. Öz kardeşimsin 😀

  49. Bernie Ecclestone ile Toto Wolf ortak romanı ;

    Çalışkan Alman Çocuğunun Hikayesi

    Bir zamanlar F1 de takım arkadaşından yeteneksiz ama çalışkan bir sürücü varmış.Kendi ülkesinin F1 aracında yarışırmış.Takım arkadaşına sürekli geçilirmiş.

    Bu F1 takımı diğer takımlardan 1 sn daha hızlıymış yani şampiyonun O 2 sürücüden biri olacağı kesinmiş.Bu yeteneksiz arkadaşını 3 sene boyunca 1-2 yarış hariç zorlayamamış 60 yarış beraber yarıştılarsa da hep madara olmuş.

    Bunu gören F1 in sahibi, yeni sezonun daha renkli olması için o takımın Alman patronları ile konuşup yetenekli olan kavruk çocuğun geriletilmesi gerektiğini söylemiş.Almanlara zaten hızlısınız sezona renk gelmesi için bunu yapalım çalışkan Alman çocuğunun imajını düzeltelim demişler.

    Ve sezon başlamış Çalışkan Alman çocuk startlarda zımba gibi çıkarken diğer kavruk çocuk sorun yaşamaya başlamış.Motor sorunları yaşamaya başlamış.Diğer çalışkan Alman çocuğun aracında ise hiçbir sorun yaşanmıyormuş.

    Sezonun geri kalanı Kavruk yeteneklinin,Çalışkan Alman çocuğunu yakalama hikayesi olarak bitip gitmiş.

    Güzel Hikaye Etkileyici serüven

    Tükenmeden alın Tüm F1 bayilerinde
    Tükenmeden alın tüm F1 bayilerinde

  50. Yemin ediyorum sinir krizi geçirtecek bunlar. 2 pilotun da turunu son saniyeye bırakmak nedir? Çıkıp b**tan bir tur atıyorlar sonraki turu da son saniyeye bırakıyorlar.

    Rosberg’in şampiyonluğu hayırlı olsun. Hamilton’a türlü oyunlar oynayarak geriye düşürüyorlar.

    Ferrari’ciler de 0.1 saniyeymiş 0.2 saniyeymiş böyle hurafelere inanmasın bundan sonra. Adamlar istediği şekilde farkı belirliyor. Rosberg turu tamamlasa net 1 saniye belki daha fazlası gelecekti.

    Yarın da Rosberg alır başını gider. Diğerleri de kendi arasında oynaşır.

    1. Sıralamayı izleyemedim biz neden geri kaldık ? Q3 bekliyordum ben :/

      1. ilk haklarda çok kötü bir tur attılar, ikinci haklarda da damalı bayrak sallandıktan sonra bitirdiler turu. ya trafiğe takıldılar ya da hata yaptılar. 12 ve 14.sıralar hiç gerçekçi değil. her neyse bu sıraları hak ettiler. ders alsınlar bir dahakine.

        1. Geçende de Hulkenberg yakmıştı. Bunlar sıralama özürlü ya. Adam akıllı tur göremiyoruz.

        2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          Bence maksimum buydu 36.7 daha iyisini yapamazdı MClaren

    2. Siz de q3 ihtimalini geçin bence force india dahil 6 takım sizden iyi sıraniz 13-14

  51. Sıralama zevkimizin icine etti yeni motolar , acık ve acık arac farkı degil motor farkı bu. ya sabır.

    1. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      Sadece motor degil motor olsa manorun da önlerde olması gerek.araç cok farklı…Virajlardaki salınımını izlersek adeta kene gibi piste yapıştığını farkederiz.Araç çokk farklı.

      1. aynı motor , aynı mod mu oldugunu sanıyorusunuz? . Sauberde bu kadar sürünmezdi aynı motorlar olsa.

  52. Emre Özhan avatarı

    olacak iş değil son 3 yarıştır rosbergin rakipleri sorun yaşıyor ve galibiyet mücadelesi izleyemiyoruz.Yarın hamilton aracına hasar vermezse ve güvenlik aracı girerse liderliği alabilir

  53. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Mercedes-Ferrari farkı çok büyük gerçekten ROS hata yapmasa derecesini 0.3 daha geliştirir VET e 1 sn fark atardı. Bu durum düşündürücü. Yarışta farkın 0.3-0.4 civarına ineceğini düşünüyorum ama yine de ciddi bir rakam.

    RAİ sıralamalarda yavaştı. İyi yandan bakacak olursak 3. sıradan kalkması 2. sıradan kalkmasından iyidir ama yarışta daha yüksek performans göstermeli.

    Son olarak bir Ferrari fanı olarak McLaren i üst sıralarda görmek isterim ama görünen köy kılavuz istemiyor. Bazı McLaren fanları Q3 garanti falan diyorlardı. Birbirimizi kandırmanın anlamı yok gridde McLaren den hızlı en az 5 araç var belki 6 bu durumda genelde 11-16 arası sıralanacaklardır bugünde aynen öyle oldu. NOT: ALO nun cebindeki yarım saniyelere rağmen.

  54. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Rosberg çok şanslı. Gelelim Mclaren’e ya arkadaş bu kadar kötü bir sıralama seansı geçirir mi bir takım. 1 tur atıp pite geliyorsun 2 dakika kala pitten çıkıyorsun sonra hayalkırıklığı. O kadar iyi bir Q1 den sonra Q2 gerçekten üzüntü verici. Bu kadar sınıra geldik ama yine üzülüyoruz. Tamam motor iyi değil şasi de iyi değil ama bu kez hata Alonso ve Button’da biraz zorlayın ya. Biraz cebinizden katın. Alonso en sevdiğim yarışçı efsane benim için ama biraz şu aracı sür arkadaş. 14.lük nedir ya. Az biraz çabala bir şey yap. Her şeyi motora atıyoruz ama sürücülerde rahat. Bu sıralama turlarında bunu gördüm. Q1 de 8.oldu kesin Q3 teyiz dedim ama çok kötü bir tur. Oysa çok yakındık. Yarın puan alma şansımız zor gibi. Yarın Rai’yi destekliycem ama oda bottas’ın arkasında kaldı bakalım yarın fantastik işler olmazsa rosberg’ yine alacak gibi.

  55. ScuderiaFerrari #7 avatarı
    ScuderiaFerrari #7

    Biz rainin 2 senedir performansı düşük diyince geçmişten maval okuyan arkadaşlara gelsin. 0.5 sn yavaş bottası bile geçemedi yine. Biz mercedesle belki mücadele eder diyoruz, adam yarım saniye yavaş williamsla zor mücadele ediyor.
    Sanki biz kalkıp rainin kişiliğine laf atmışız gibi algı yapıyorlardı bide. Neyse ne zaten. Görünen köy kılavuz istemez demişler.

    1. Bilerek zorlamamista olabilir temiz taraftan kalkmak için.

    2. duygusal bir mesaj olmuş 🙁 bak gene hüzünlendim ..

  56. Ferrarinin 26token hakkinini kullanip bu kadar gelismesi ve farkin acilmasi adeta bir ferrari klasigi mclarende sozde hep Q3 kalicak ama hikaye.

  57. testlerde en çok turu atan ve tek problem yaşamayan mercedes takımı son 2 yarıştır üstüste Hamiltonun aracında problem (!) yaşıyor. enteresan gerçekten ..

  58. Yeni ön kanat ve motor guncellemesiyle bi nebze Ferrari’nin şansı olabilir diyodum ama malesef Rosberg ezdi yine.Bir F1 sezonu daha 4. hafta itibariyle bitmiş oluyor benim için.Çok umutluydum ama malesef 10 yıldır süregelen durum bu sene de hayal kırıklığı ile bitecek. Rosberg’in şampiyonluğu şimdiden hayırlı olsun

  59. Rosberg 2. turunda hata yapmasaydı bir yarım saniye daha geliştirecekti. Yani fark yaklaşık olarak 1 sn. Anlaşılan ferrari yine patladı. Adamlar yeni ön kanat getirdiler daha da fark açıldı. 😀 Rosberg yine dört ayağının üstüne düştü. Bu yıl kesinlikle rosberg i şampiyon yapmak istiyorlar. Daha hiç sorun yaşamadı rosberg ilginç cidden.

  60. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hahahaha Rosberg turunu tamamlasa 1.35.1 atacaktı ve Ferrari’ye 1 sn takacaktı ama kısmet değilmiş.Raikkonen bu sene gönderilsin artık kaçtır vettel’den geride kalıyor.Hamilton çok şanssız ama olsun yarın eğer 10.sıradan başlarsa ve Çindeki gibi start alırsa Rosberg’le kapışır.Red Bull motor gücü yüzünden bu kadar geride yoksa Ferrari’ye yakın.Mclaren çok az farkla geride kaldı ama Russia gibi motor pistinde yinede iyilerdi.Tebrikler Rosberg’e süperdi bugün

  61. Ne güzel ne güzel el birliğiyle Nico’yu rakipsiz olarak şampiyon yapacaklar.

    1. ScuderiaFerrari #7 avatarı
      ScuderiaFerrari #7

      Bu sözlerinizle mercedese laf atılıyorsunuz sanırım. Bırakın bu işleri. Bu takımla 2 sene şampiyon olan o adam. Bırakın bu sopa altından aba açıklamaları.

      1. İşleri güçleri komplo üretmek

    2. Didem bunuda başaramayacaklar merak etme. eninde sonunda Lewis oraya geri dönecek. Toto’da totosunu sever ondan sonra.

      1. Lewis masaya yumrugunu vurmalı artık 2014’ten bile daha beter bir başlangıç yaptı neredeyse.

        1. lewis bence anlaşmalı olarak kabullenmiş bu durumu, benim teorim lewis e seceçek sundular. 2 şampiyonluk karşılıgında rosberge 1 şampiyonluk lewisinde kabul ettiğini varsayıyorum.

          1. Hiç güleceğim yoktu 😀

  62. 2 Redbullun Arkasında Raikkoneni Piste Salıp Adamın Delta Zamanını Çöp Eden Ferrari Pit Duvarına Tebrikler.

    1. ScuderiaFerrari #7 avatarı
      ScuderiaFerrari #7

      Gel gel bahanelere gel. İkinci turunda ne oldu acaba. Ona ne bahane bulacaksınız.

    2. İkinci turunda da geliştiremedi. Dikkat ettiysen dolu depoyla çıktığı için iki stinti arasında garaja almadılar. Yani zaten ilk turda iyi bir zaman beklenmemeliydi

  63. Raikkonenin bu hafta neden bu kadar yavas kalmasını acıklıyabilcek biri varmı varmı acaba ? Geçen hafta uçan bu adama ne oldu.

    1. Eşi ve çocuğ u gelmiş

  64. ayıp ama ya. Çin 1 Rusya 2. Adamlar gel otur ilk çizgiye diyor. Ferrari iki yarıştır fırsat tepiyor. Sinirlenmemek elde değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir