Lorenzo, Rossi'nin Ducati'ye Geçeceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Her iki Yamaha sürücüsünün de anlaşmaları bu sezon sonunda bitiyor. Rossi, daha önce Yamaha’nın ikiliye eşit şartlar sunmaya devam etmemesi gerektiğini söylemişti ve İtalyan sürücünün bu sözlerinin ardından Ducati’ye geçebileceği düşünülmüştü. Son iddialara göre de Rossi ile Ducati arasında ciddi görüşmeler yürütülüyor.

Lorenzo da takım arkadaşının büyük ihtimalle Yamaha’dan ayrılacağını düşünüyor.

Gazzetta dello Sport’a konuşan Lorenzo, “Valentino’nun geleceğini kırmızıda görüyorum. Bence seneye muhtemelen Ducati’de olacak. Ama ben onun yerinde olsam benimle birlikte Yamaha’da kalmayı seçerdim, birbirimizle aynı motosiklet ile yarışırdık.” diye konuştu.

Bu sözlerinin Yamaha’daki anlaşmasını yenilediği konusunda bir açıklama olup olmadığı sorulduğunda ise Lorenzo, “Ben öyle söylemedim!” diye cevap verdi.

Ducati patronu Filippo Preziosi ise, İtalyan’a 15 milyon Euro’luk bir teklif götürdükleri iddialarını yalanladı ancak  Valentino’nun ya Yamaha’nın teklifini kabul edeceğini ya da kendilerinin sunduklarını değerlendireceğini söyledi. Ayrıca karar için bir son tarih olmadığını ancak yaz tatiline belirsizlikle girmek istemediklerini de belirtti.

Rossi ile ilgili bu haberlerin ardından, Ducati’nin bir numaralı sürücüsü Casey Stoner’ın da 2011’de Honda ile anlaşacağı düşünülüyor. Yamaha’da ise Rossi’nin yerine Ben Spies geçeblir.


Yorumlar

  1. Sende istediğin gibi at koştur değilmi? Nedense senden bir türlü hoşlanamadım…

  2. sen rossi ile aynı motorda yarışcak da meydan okucak kadar büyüdün mü lorenzo. Yamaha yı yamaha yapan Rossi sen hazıra konucusun. Bu sene %100 hiç yarışmadığıda cabası. 2009 barcelona da Rossi nin son virajda nasıl ağlattığını da unutmadık daha…

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bence Yamaha'da kalmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir