Pirelli Endişeli: Bazı Takımlar Hile Yapıyor Olabilir

yazar:

kategori:

Pirelli Formula 1’in lastik basınçlarının canlı olarak izlenebilmesi için çalışmasını istiyor ve bu şekilde takımların asgari basınç sınırı kurallarını delmelerini engellemeye çalışıyor.

2015 Belçika GP’sinde Sebastian Vettel’in lastiğinin patlamasından sonra lastik basınçları F1 için bir sorun olmaya başladı.

Pirelli araçlar hızlandıkça asgari basınç sınırlarını artırdı ve bazı sürücülerin bunların çok fazla olduğu yönündeki eleştirilerine maruz kaldı.

Romain Grosjean Çin GP’sindeki basınçların anormal olduğunu söylemişti.

Ancak Pirelli takımların kontroller sonrasında lastik basınçlarını düşürmenin bir yolunu bulmuş olabileceklerinden şüphe ediyor. Kontroller ısınma turunun başlamasından hemen önce yapılıyor.

Pirelli’nin motorsporları şefi Paul Hembery lastik basınçlarının canlı olarak izlenebilmesinin daha doğru olacağını düşünüyor.

“Lastik basınç ölçümünü son kez ısınma turunun başlangıcından önce yapabiliyoruz.”

“Yarışın başında kullanılan basınçlar geçtiğimiz yıla göre ciddi derecede daha fazla, ancak gerçekte bu böyle olmadı.”

“Bu ne anlama geliyor? Bu bazı insanların basınçları düşürmek için bir yol buldukları veya yarışın başında ölçtüğümüz basınçlara sahip olmadıkları demek.”

“Bazı takımlar bunu nasıl yaptıkları konsuunda bir fikre sahip değiller ancak gerçekte insanların böyle bir avantaj kazanmak için bunu yapmalarını istemiyoruz.”

“Doğru çözüm ise basınçları canlı olarak takip edebilmemiz, böylece herhangi bir noktada asgari basınç değerini görebiliriz ve gri alanlardan kaçınmak için bunu istiyoruz.”

“Önümüzdeki yıl bunu yapabiliriz ve bana göre bu iyi olur. Bu herkes için daha adil olacaktır, çünkü bazı takımlar bu alanda birşeyler bulmak için para veya enerji harcayamıyorlar.”


Yorumlar

“Pirelli Endişeli: Bazı Takımlar Hile Yapıyor Olabilir” için 9 yanıt

  1. Kesin Mercedes hileyi yapan takım

    1. Onlar en önde, hile yapmalarına gerek yok. Diğerlerinden hatta kendi takımından şüphe et.

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Bu kadar saçma yorum görmedim Kesin Mercedesmiş..2014’ten beri herşey Mercedes’in aleyhine çevrileye çalışılıyor ilk önce sezon ortasında fric süspansiyon yasaklandı sonra yakıt basıncı sonra lastik basıncı ama ne oldu yine en iyi Mercedes yine en iyi Mercedes o yüzden her fırsatta saldırı modundan vazgeçin..Tutturmuşlar bir 1000km’lik test hala bunu söyleyenler var..2013’ten sonra kaç kez lastikler değişti sanki aynı lastik varmış gibi yorum yapıyorlar ya

      1. Sencer aksu avatarı

        Şu an mercedesin farkının %70’i kadarı lastik kullanımıyla alakalı.Motor tamam 2012den beri çalışıyorlar ancak şasi bakımından kazandıkları hiçbir avantajı haklı bulmuyorum

        1. Geçen seneki Monza yarışını unuttunuz herhalde. Bir de Mclarenci arkadaş da hileyi iyi bilir tabii 2007’den

          1. Sencer aksu avatarı

            Ben ferrariciyim dostum.

            1. Geçen Mercedes’e alakasız salladığın bir haberin altında Ferrarici değilim demiştin??

              1. Sencer aksu avatarı

                Burak karküdük ya da forjustüce kadar değilim. Yarışı izlerken ferrarinin kazanmasını isterim o kadar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir