2016 Rusya GP: Rosberg Kazandı, Vettel Kaza Yaptı!

yazar:

kategori: ,

2016 sezonunun dördüncü yarışı olan Rusya GP’sinde zafere Mercedes’ten Nico Rosberg’in oldu.

Alman pilot pole pozisyonundan başladığı yarışı baştan sona üstün götürerek bu yılki dördüncü zaferini kazandı.

Yarışın en büyük olayı şüphesiz ilk turdaki temaslardı. Yarışa 7. sıradan başlayan Vettel, ilk virajda Kvyat ile temas yaşadı. Vettel bu temasın ardından yola devam etti ancak ikinci virajda Kvyat bir kez daha Vettel’e çarpınca Alman pilot aracının kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı.

Yarışa 10. sıradan başlayan Hamilton, ilk virajdaki temaslardan kaçınmayı başardı ve ilk turda beşinciliğe kadar yükseldi. İlerleyen turlarda Massa, Raikkonen ve Bottas’ı geçse de Rosberg ile arasındaki farkı kapatmayı başaramadı ve sorunlu hafta sonunu minimum hasarla kapatmış oldu. Bu sonucun ardından Rosberg ve Hamilton arasındaki puan farkı 43’e çıkmış oldu.

Kimi Raikkonen start ile birlikte Bottas’ı geçmeyi başarsa da güvenlik aracı periyodunun ardından Bottas’a geçilmekten kurtulamadı. İlk pit stoplarla birlikte Bottas’ı geçen Raikkonen, yarışı üçüncü sırada tamamladı ve podyuma çıktı.

Valtteri Bottas ikinci başladığı yarışta Mercedes ve Ferrari’ye yetişmekte zorlandı ve dördüncü oldu. Williams’ın diğer pilotu Felipe Massa sorunsuz bir yarış çıkartarak beşinci oldu.

McLaren’den Fernando Alonso iyi bir performans ortaya koyduğu yarışta altıncı olarak hem bu yıl ki ilk puanlarını aldı hem de 2015 Macaristan’dan sonraki en iyi sonucunu elde etti.

Renault’dan Kevin Magnussen sürpriz şekilde yedinci oldu ve Renault’ya bu yıl ki ilk puanlarını kazandırdı. Haas’tan Romain Grosjean ise sekizinci olarak bir yarış aradan sonra puan almayı başardı.

İlk virajdaki temasın ardından lastik patlatan Sergio Perez, iyi bir mücadele ortaya koydu ve yarışı dokuzuncu sırada tamamladı.

McLaren’in şampiyon pilotu Jenson Button yarışı onuncu sırada tamamladı bu yıl ki ilk puanlarını kazandı.

Hafta sonunun en büyük hayal kırıklıklarından birisi şüphesiz Red Bull pilotlarıydı. Ricciardo ve Kvyat ilk virajdaki olayların ardından geriye düştüler ve 13 ve 15. sırada bitiş çizgisine ulaştılar.

Sauber pilotları Ericsson ve Nasr 14 ve 16. olurken, Gutierrez 17, Wehrlein 18. oldu.

Haryanto ve Hulkenberg ilk virajdaki temasın ardından yarış dışı kalırken, Verstappen yedinci sırada götürdüğü yarışta motor patlattı ve yarış dışı kaldı.

ChX__upVEAAPy-g.jpg large


Yorumlar

“2016 Rusya GP: Rosberg Kazandı, Vettel Kaza Yaptı!” için 206 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Toplam 204 yorumdan sonra @zubullah ne diyecek bakalım onu bekliyorum. Nokta’yı koyar artık kendisi… 🙂

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Sevgili Kiviyat son zmanalarda aramızda bazı gerginlikler oldu bu yaşananları gençliğine ve heyecanına

    veriyorum zamanında bende senin gibi şikandan şikana zıplıyordum

    Belçika ve Türkiye 2010 u hatırlarsın senden biraz daha dikkatli olmanı istiyorum sözlerime burda son

    verirken sizin oranın meşhur votkasından ücreti mukabilinde bi koli yollamanı rica ediyorum

    Haftaya evde home parti vericem istersen gel stresini atmış olursun umarım bundan sonra ilişkimiz

    olağan seyrinde devam eder kib bye … NOT:Resim alıntıdır.

    1. Efsane olmuş 😀 😀

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        ???

  3. Rooooooooooosssssssberrrrginhoooo şampiyon gene kazandı

  4. kvyat bir zamanlar parmak çocuğun yaptıklarını yapmakta…

    fettel sinirlenmemeli grosjeanlar ve maldanadolar hami webber ve kendisinde içinde bulunduğu grup çarpışan araba kullanır gibi kullanıyorlardı daha yakın

    diyot idiot salatık mevzuları..
    keser döner sap döner

    sanırım rosbergi bir şekilde şampiyon yapacaklar..
    mclaren umut vericiydi.

    parmak çocuğun olmaması yarışa daha soluk bir hava veriyor yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim.
    rai kendi halinde.

  5. Bu arada 31 turluk yumuşak lastikle son turda attığımız tur da cesaret verici.

    1. Ros-Ham-Rai demiştin podyum için tahminin tutu bu arada 🙂
      Hiç sesin çıkmıyor 😀

      1. Basit seyler bunlar 😀 @muchos

        1. Alonso’da puan aldı artık yeme de yanında yat 😀

          1. Tahmin oyununda 6.siraya koydum Alonso’yu o bile tuttu yani asil iş orda 😀 @muchos

  6. amma abarttınız sıradan bir yarış kazası işte ,geçen yarışta fazla yüklenildi adama oda dikkat etmedi herhalde çarptı ,normal şeyler ,geçen hafta vettel kimi ye çarptı küfür mü edelim şimdi, sürekli olan ve yarışlara bazen renk katan olaylar
    ha şampiyonluk kovalayan bir sürücü olur dersinki yüksek ceza alsın vettel şampiyonluk mu kovalıyor ? normal bir kaza, geçenki kazaya nasıl büyütülecek konu yok dedik ,bu kaza da böyle, yarışta mercedes temposu yüksekti geçilecek durumları da yoktu, kimi güzel start aldı sc sonrası böyle ataklar yememesi lazım 2.3 yarış sc sonrası geçildi,lastik ayarları hassas ise daha fazla ısıtması lazım ,bottas gibi bir pilota böyle bir imkan bile vermemesi lazımdı
    bu sezon rosberg dediğimiz gibi şampiyon yapılır 2 sene hamilton oldu, şimdi bu çocuk sevinsin 😀 mclaren ler aynı sayılır 3.4 araç geride ve yarış dışı kalınca puan aldılar ama fazla sevinmesinler çünkü araçları iyi değil halen, sıradan zevksiz bir yarıştı lastik koruma ile tren gibi sürdüler, fazla da diyecek birşey yok

    1. şunuda söylemem lazım ama iyi çarptı 2 kere arkadan bam diye vurunca vay dedim adam işin profesörü, 1 . vuruşta olmadı 2. vuruşta nirvana yaptı 😀 vettel ne olduğunu anlamadan bariyerlere girdi

      kimse kızmasın ama baya güldürdü beni 😀 zaten bizim kimi den alışkınız bu tarz temaslara 😀 vettel ciler düşünsün ,önden kalkıpta yarış kazanmaya benzemez bu işler ,geçmişte kimi ye kazalara karışıyor laflarını sokanlar, şimdi anlamıştır arka sıradan kalkınca neler oluyormuş 😀

      1. Hani bir fıkra var zengin ile fakir arasında devamlı çarpıyor fakir arkadan sen zenginsin devam et diye sonunda da abi benim ben devam et diye bitiyo o misal oldu kaza ???

  7. Boyle giderse Rosberg tum yarislari kazanip sampiyon olacak.Kvyat yarisa renk katti.Kalaninda uykum geldi.Sikici bir yaristi.

  8. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yarışı izlemedim.İyikide izlememişim.Kvytın o an yaptığını görsem herhalde bilgisayarı camdan aşağı atardım.Şuan bile inanılmaz sinirliyim.Nasıl bir pilot böyle bir şey yapabilir ya ? Nitekim bir önceki yarışta Vettel,Rai’ye temas etmese o gidip Vettel ve Raiye patlatacaktı.Velhasıl neden ? Çünkü ayağını gazdan çekememe ve frene basamama sorunlusu.Bir önceki yarışta berbat etti bizim yarışı şimdide.Bunu görünce acaba Maldonado gerimi dönse diyorum.
    Bunun dışında yorumları şöyle bir baştan aşağı okudum.Sebastian yarış dışı kalmasa sanki 1.olacaktı gibi şeyler gördüm.Yahu adamın fanları var Ferrari taraftarları var.Bu adamlar neden yarışı izliyor Mercedesin birinciliğini izlemek için mi ? neyse..
    Vettel karakterinede laf gitmiş.Siteden güzel bir arkadaşımız iyi yazmış.
    @buick
    ”Avustralya’da yanlış stratejiyle kazanacağın yarışı kaybet.
    Bahreyn’de motor patlat, yarış başlamadan bitsin. Çin’de ilk turda kazaya karış, ordaki hasar Rusya’ya yansısın antrenmanda yolda kal. Vites kutusu değiştir 5 sıra ceza al. Sonra aklıevvelin biri gelsin akılalmaz şekilde iki kez arkadan çarpıp yarışını katletsin.” Daha üstüne bir şey yazmak istemiyorum.

    Bir diğer konuda objektif bakarsak Ferrarinin yaptığı atılımları iyi bulmuyorum.Tur başı 0.5 sn yemek nedir la ? Daha teknik yazmayacağım artık çok sıkıldım.Bir kerede beni şaşırtsın diyorum bu takım olmuyor.

    Herşeyin dışında pilotlarımıza hiç bir suç bulmuyorum.İyi haftalar herkese

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Daniil Kvyat denen pilotumsunun süper lisansının derhal askıya alınması lazım. Bu arkadaşın F1’de işi yok. Kumda oynasın. Verstappen şımarık falan diyoruz ama bu şımarığın dik alası çıktı. Ayrıca Verstappen bundan 500 kat daha olgun sürüyor.

    Bir pilot nasıl bu kadar ahmak ve kuş beyinli olabilir? Ben 2. çarpmanın bir Toro Rosso’dan geldiğini düşündüm ilk anda, Kvyat’ın bir kez daha gidip çarpmış olabileceği aklımın ucundan geçmedi. Tekrarı görünce şok oldum. Adam hem ilk virajda fren yapamıyor, ondan sonra hem de önündeki aracın konumunu ve hızını hesap edemeyip bir kez daha arkadan bir güzel bindiriyor.

    Böyle pilot mu olur?

    Çin’de podyuma çıktı ya lord oldu; “Mercedes’le her pistte kapışabiliriz artık”, “Vettel’e merhamet yok” tarzında ileri zekalı açıklamalar filan…

    Koçum senin önündekilerin yüzlerce podyumu var. Sen kimsin?

    Vettel’e Çin’de çok da hak verememiştim ama adam haklıymış, adam Yuji Ide seviyesinde start alıyor. Burası Formula 1 ulan, sen kimsin, kafasına göre istediği hızla virajlara girmeye çalışmalar, gidip öndeki araca bodoslama çarpmalar…

    Bu adam sonraki yarışa çıkarılırsa bu benim gözümde FIA’nın ayıbıdır. Buna 2-3 yarış cezayı yapıştıracaksın. Sirk mi ulan burası? Etrafında 21 sürücü daha var senin, dünya senin etrafında mı dönüyor?

    Kendi yarışıysa kendi yarışı, her pilot kendi ülkesinde böyle start alacaksa işimiz var. Banane yarış senin ülkendeyse? Daniel Ricciardo’nun suçu ne şimdi? O da Avusturalya’daki ilk yarışta tüm hızıyla ilk viraja mı dalsaydı?

    Zaten grid ne çekiyorsa bu ahmaklardan çekiyor. 2 yarış podyuma çıkıyorlar sıralama turlarından ilk çizgilere oturuyorlar ondan sonra gazı alan birine vuruyor. Bottas’da Bahreyn’de 200 metreden geç fren yapıp Hamilton’ı geçmeye kalkmıştı.

    Kumaşlar vasat, ne yapacaksın? Yetenek, his, pilotluk hak getire. Birileri pohpohluyor bunları, arkasında gaz verenler sponsorlar oh, sonra dünyanın kralı bunlar. Siz kimsiniz kardeşim? Bu gridden kimler gelip geçti.

    Rezillik.

    1. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      ++++1

  10. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      😀

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        hahaha 😀

        1. :Dasdqweqwe

    2. Bak bu süper olmuş 😀

  11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    hahahaha 😀

    1. Vaayyy reis F1 de izlermis 😀

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        😀

    2. Nihohohahahaha. Yarıldım. 😀

  12. Tarihin en sıkıcı 5 yarış pisti anketi olsa kafaya oynar Rusya. Bu kadar Valencia çakması pist olmaz inşallah ömrü kısa olur diycemde Bernie’yi görünce ömrüne ömür katılacak belli. Kvyat’ı ezerken Gutierrez unutulmamalı, start almayı bilmiyosan yarışma dana. Tüm dostlar Palmer’e odaklanmış kötü olduğu için bu Esteban Gro puan alırken paso yarış dışı, tur yemiş halde. Bir pilotta azıcık ışık mı olmaz, iddia ediyorum Haryanto’dan daha vasıfsız bir pilot. Perez’in lastik patlamasını anlamadım, anlayan varsa açıklayabilir mi? Geçtiğimiz sene olan yarıştada ilk turda Hulkenberg lastik patlattı burada. Lastik patlaması olası 5. veya 6. sıradan etti. Sağlık olsun, Rosberg’in şampiyonluğu için çok erken,Avrupa’dan itiraberen ard arda Hamilton zaferleri izleriz. Bu mercedes sorun yaşamadığı sürece ki yaşamaz gibi tarihin en büyük üstünlüğü olabilir.

  13. Emre Özhan avatarı

    yine kötü bir yarış yine zevksiz geçen yarış daha.ne zaman ilk 4 favori sorun yaşamadan sıralamaları ve yarışı bitirebilecek acaba.

  14. Mercedesin avantajının sadece motor olmadığı şasi ve lastik kullanımı vb bileşenler açısından da bariz üstünlük kurduğu bir hafta sonuydu..Malesef bu şekilde sezon sonuna kadar gideceğiz ve kural değişikleri ile birlikte temeli sağlam bir araç dizayn edilmesini bekleyeceğiz..

    Yarış gerçekten sıkıcıydı ve ilk start anındaki atraksiyondan sonra neredeyse şekillenmişti..Kiminin silik performansı sayesinde podyum çok daha önce şekillenmiş oldu sadece..Ne yapıp edip Ricardoyu bu takıma kazandırmalıyız..Günün kazananı Ros dışında Magnussen Alo ve Grodur..Sainzın Verstappene bir kez daha mağlup olduğu, Palmerın biletinin kesinlikle kesildiği bir yarış izledik..Williamslar maksimumu çıkarırken bu sene Bottası net bir şekilde mağlup etmesini istediğimiz Massa ise kendisine uymayan bu pistte hasar azaltmış oldu..

    Gelelim yeni yetme kazmaya..Daha önceki tehditkar konuşmalarını yarışa yansıtan bu şahıs birkaç sn içinde aynı araca üstelik arkadan iki kez kasıtlı bir şekilde çarpmasını 10 sn dur kalk cezası alarak ödedi..Yani bu demek oluyor ki bir araca iki kez art niyetli çarpmanın cezası bu!! Bence bu saatten itibaren tüm pilotlar tarafından bu durum not edilmiştir..Bundan sonra pistte Teksas Kanunları geçerli artık..

  15. Lanet olsun bunun gibi piste.Cadde pistleri f1in yapısına uymuyor.Bugün pistin kenarlarında gözlerim çakıl havuzlarını aradı maalesef artık onlarıda ortadan kaldırıyorlar.En son, monzanın son virajında çakıl havuzlarını kaldırmışlardı.Kazaya gelecek olursak kvyat ilk arkadan bindirmesinden sonra vettelin kaçmasına izin vermeden ikinci kez bodoslama dalıyor.Bu ve bunun gibi kazmalar startın anasını ağlatıyorlar.Siyah bayrak çıkıp yarıştan diskalifiye edilmeliydi.Yarışa gelirsek bugünün yıldızı benim gözümde alonsodur.Bu adamın gridde olup sürmesi bile bizler için yeter.Bugünkü kasap kvyattan sonra raiyi,buttonu,alonsoyu,massayı izlemenin kıymetini bilelim.Son olarak 2017 kurallarını manipüle etmeye çalışan mercedes takımı artık izleyicilerin gözünde ikinci bir redbull olmuştur.Kural değişikliklerinden şu anda yarışan takımlar içinde en çok etkilenen takımlar ferrari ve mclarendir.Bu takımlar f1 için zamanında fedakarlık yapmışlarsa mercedesin yapmasıda gerekir ama gel görelim ki mercedesin işi gücü araçlarını satıp,reklam yapmak olduğu için kuralları manipüle etme çalışmaları çok doğal karşılanmalı.

  16. Vettel sinirden ne yapacağını şaşırdı 😀

    1. İzlerken bende şaşırdım ne yapıyor diye 😀
      o değilde Bernie’yi gördünüz mü odada Rosberg’i beklerken:D
      Putin elleri arakda durmuş, Bernie korkudan düşüp bayılacak gibi :Dsdasd

    2. Allahtan kanadı Kvyat’ın kafasına fırlatmadı. 🙂

  17. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Kvyat’ın kazası kim bilir belki Vettelin 2. veya 3.lüğüne mâl oldu ama daha önemlisi Ricciardo’nun 5.lik mücadelesine de mâl oldu. Haftasonu 10 set süpersoft getiren Red Bull takımı kazadan sonra tek pit yaparız diye mediuma geçti, medium lastik yol tutmadı. Yarışları mahvoldu. Kvyat kendisinin de olası bir 7.liğine mâl oldu.

    Ferrari özelinde konuşursak, bu hafta bu denli geride kalmayı bastıracak bir Kvyat konusu bulmuş olduk. Tur başına ortalama yarım saniye geride kalmak herhalde yarış kazanmak için ancak Mercedesin merhamet etmesini gerektiren bir fark.

    Bana soracak olursanız bu pist biraz da pilot farkını yansıtan bir pist. Vettel, Bottasın önünde olsaydı ne güvenlik aracı çıktıktan sonra geçilir ne de Hamiltona özellikle süpersoftta bu kadar kolay kapı açardı. Bottas kaç tur süpersoftla Hamiltonu arkasında tuttu hatırlamak lazım. Pitlere kadar arkasında tuttu. Raikkonen 1 turda gel de geç deyiverdi.

    Lastikler sertleştikçe Mercedesin avantajı artıyor dersin de kardeşim eeeh be kardeşim süpersoft lastiklerde olsun arkanda tutsaydın.

    Sorarım size Ferrari nasıl gelişecek? Arkanda seni zorlayan pilot varken limitlerde sürüp yarış içinde test yaparak gelişirsin. 1 turda gel de geç dersen hadi geçmiş olsun. Valla Hamilton Alonsoyu geçerken daha zorlandı gibime geldi, o hız farkına rağmen.

    Kvyat’ın günah keçiliği ayrı. Ben Ferrari’nin kendi içindeki özeleştirisini yapıyorum. 2014-2016 arası 2.5 sezon ve 2 sene. Bir tane efektif burun yapmayı başaramadılar. Neymiş? Williams tarzı burunmuş. Wiliamsın burnu sanki çok etkileyici. Araç sarsılıp duruyor. Her virajda frene basıldığında sarsılan araç; batarya için gerekli Mgu-K’u nasıl dolduracak? Bu Enerji dönüşüm sistemi kinetik enerjiyi dönüştüren bir sistem. Vibrasyonda kalan aracın Ers sisteminin Mercedesle başa çıkması mümkün mü? değil.

    İstediğin kadar içten yanmalı motor güncelle. Adam Ers’den 2.5 saniye sen 2.0 saniye kazanırsan bu iş olmaz. Ers’den kazanmanın yolu da iyi bir burun, iyi bir fren, iyi bir mekanik yol tutuş. Yani iyi bir araç.

    Ferrari, özgüvensizler ordusunun toplandığı bir ekip. Yeni motor üreticileri gelsin denir, yanaşmazlar. Kurallar değişsin denir, yanaşmazlar. Çünkü kendilerine güven yok. Kurallar değişince 4. en hızlı araca düşersek bugünü de ararız diye, Mercedesin koltuk değnekliğini yapmanın ötesine geçmiyorlar.

    Şunu da söyleyelim, Ferrarinin şampiyon olması sadece taraftarlar için önemli. Yönetim kadrosu pek ilgilenmiyor. Onların yaptığı şey beklentiyi artırıp, satışları artırmak ve yıl sonunda en fazla geliri Ferrari elde ediyor mu? ona bakmak. Ediyorsa 2.likte sıkıntı yok. Aynı şeyler yıllar boyu devam ediyor.

    Risk almaya alışık olmadıkları için, (alışmadık şey de don durmaz hesabı) risk aldıktan sonra ilerlemeyi de başaramıyorlar. 2009’dan beri Ferrari ekibi nazlı araçlar yapıyor. Bu araçlar ya lastiği geç ısıtır ya başka aracın arkasında downforce kaybeder, ya hızlı virajlı pistlere uymaz vs.

    Bu hafta sağda solda ön kanat haberleri dolaşıyor, bir izleyim bakalım neler olacak? dedim. İzleyeceğime bin pişman oldum. İspanya için umut besleyenler hiç beslemeyin. Orası da hızlı virajların olduğu bir pist, mekanik yol tutuş ve Ers doldurmak önemli. Orada da benzer bir tablo olacaktır. Nispeten daha az motor gücü istediği için Red Bull rekabete dönecek, Toro Rossolar da ilk 10’u aksilik çıkmazsa tamamlayacaktır.

    1. En doğru yorumu sen yapmışsın.Ferrarinin şampiyon olması yönetimi ilgilendirmiyor.Taraftarı kandırmaya devam bazıları umutlanmaya devam etsinler.

    2. Bu kadar saçma bir yorum görmemiştim.

      Arkadaş Mercedes politik gücüyle yeni döneme başlamıştır.Başlamadan önce de lastik testi yapmıştır.Hani 4 seneyi domine eden Redbull kolaysa gelsin geçsin bakalım geçebiliyormu?
      Nerede Mclaren?Nerede diğer takımlar?

      Bak Ferrari burada Mercedes’in kıçında.Boş işleri geçelim, yok titriyormuş da Ers’yi dolduramıyormuş.Hangi mantıkla böyle birşey düşündün harbi merak ediyorum.Ferrari için dezavantajlı yarışlar.Mercedes’in dezavantajlı olduğu yarışlarda geliyor Avrupa sezonu ile. bu yarış bize uymadı, ama savaşmaya devam ediyoruz.

      Ferrari her zaman burada, olması gereken yerde Mercedes dediğin takım 3 5 sene daha buralarda kurallar değiştiğinde kaybolup gidecekler.Fia tarafından kollanarak başladığı döneme damgası vurdurtulmuş hepsi bu.

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Benim yorumlarım objektif olduğu için saçma geliyor olabilir.

        Bu sene özelinde yaptığım yorumların %90’a yakını da büyük bir isabetle tutmuştur. Çünkü objektiflik katmayı iyi kötü becerebiliyorum.

        Yani saçma desen ne olacak demesen ne olacak? Haklı çıkan yine ben olacağım. Ki bu benim hiç istemeyeceğim türden bir haklılık.

        Ben herhangi bir pilot taraftarı olmadığım için yorumlarım saçma olabilir. Yıllardır Ferrariye en fazla puanı kim getiriyorsa onu desteklerim. Masal kültürüne ve kahramanlık hikayelerine inanmam.

        Şu benim kahramanım, onu her yerde savunayım fikrinde hiç olmadım. Kurumlar, her zaman kişilerden önce geldi hayatımda. Çünkü 7.5 milyar insanın nefes aldığı dünyada toplulukları düşünerek ve gözeterek yaşamak birarada yaşam için önemliydi.

        Yorumumun saçma olduğunu düşündüren tarafı da söyleyim, Raikkonene üstü kapalı ettiğim sitem ve Hamilton Alonsoyu geçerken daha fazla zorlandı kısmı. O kelimeleri çıkarayım; “bende katılıyorum, Ers’de şöyle eksiğiz ama şurada şu gelecek” türü bir yorumla haklı da bulunabilirdim.

        Burası benim çöplüğüm değil. Tabiiki insanlar istediklerini saçma bulabilirler. Ama insanlar objektif olamazlarsa, hayat boyu kendi içlerinde bir savaş yapmak zorunda kalırlar. Gerçeği kabullenemeyiş, razı olamayış ve sonu hep hüsranla dolu, takvimden kopup giden yapraklarla geçen bir ömür.

        Mercedes’in başarısını komplolara yormakta sağlıklı değil. Adamlar 3 yıl yavaş kalmayı göze aldı; sabrede sabrede bugünlere geldi. Yavaş oldukları yıllarda bile sezon başı 1-2 pole araya sıkıştıran bir takımdan bahsediyoruz. Ferrari en son pole’ünü Vettel dışında normal bir zeminde ne zaman aldı? hatırlamıyorum.

        Mercedes için dezavantajlı yarış diye bir şey de yok. Mercedesin insaf edip verebileceği 2-3 yarış var. Bu sene onu da vermezlerse kimse şaşırmasın. Neticede Hamilton-Rosberg çekişmesi yok, motoru, freni zorlamıyorlar. Diğer pistlere daha zinde gidiyorlar.

        Ve Mercedes asla bırakıp gitmeyecek. Çünkü bu attıkları temelle alacakları en az 2 şampiyonluk daha var. Çok köklü değişiklik, motor değişiklikleri olmazsa tabii. Bu seri kendi kendini bitirmeden Mercedes asla bırakıp gitmez.

        Önümüzdeki 5 sezon ilk 2 de olmaları garantiyken neden bırakıp gitsinler? 1950’lerle günümüz dünyasını karşılaştırıp zaten bıraktılar, tekrar bırakacaklar demek ne kadar inandırıcı olur? bilmiyorum.Rüyalardan uyanmak ve şampiyon olanı alkışlamak bir yerde erdemdir. Ben bu sene Mercedesi alkışlıyorum.

        1. Sen ve objektiflik iki uzak kavram.Uzun yazmakla, içerik dolu yazmakta iki ayrı kavram.

          Kimi olayına gelirsek zaten benim yorumumu okuduysan, mantık yürüttüğümüz de çıkardığın sonucun yanlış olduğunu görürdün.

          Burada doğru veya yanlış söylemen önemli değil, benim yaptığım yanlış düşündüğünü belirtmekti sadece, hemen olayı Kimi fanı olmama bağlaman basit.

          Bu şekilde gittiğin sürece de arkanda ”Samurayı sevenler ve yaşatanlar derneği” üyelerini umarsız bir çocuk gibi seni desteklerken görebilirsin..

      2. “Bak Ferrari burada Mercedes’in kıçında”

        Uzun zamandır bir yoruma bu kadar gülmemiştim. 😀 Evet kıçında sadece 1 saniyecik uzağında. Ütopyanızda yaşamaya devam edin bence.

    3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Erendost saçma diyince yorumu uzun olmasına rağmen bi okuyim dedim (genelde saçma dedikleri güzel oluyor 😀 )

      yani sonuç olarak cok güzel bi yorum eline sağlık 🙂

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        😀

        ‘Engelle’ seçeneğini çalışmıyor mu sende ? 🙂

    4. Yorumlarını beğenerek okuyoruz. Özeleştiri ve objektifliğin için tebrikler. Mercedes aracın görüntüsü bile ben buradayım ben hızlıyım diyor.

    5. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Red Bull rekabete dönecek diye son paragrafta yazmışım da; Red Bull neredeyse podyumu garantiye alıp yarış kazanma rekabetinin seviyesine gelmiş. Üzücü bir durum Ferrari için. Son umutlar da böylece tükendi.

  18. #passion of Red avatarı
    #passion of Red

    Tebrikler rosberg ve alonso, williamsta iyi iş çıkarttı.

    Kvyat denen, ‘ ben geçerim gerisi ilgilendirmez ‘ karakterli çocuk; bu yarışta zihniyetini ortaya koydu. Etrafındakilerin yarış güvenliğini zorlarcasına yaptığı ataklar özellikle ilk turda, ne denli henüz çaylak olduğunu gösterdi. Umarım yaptığı özür daha az ceza almasını sağlamaz!.

    Kimi, pitstoptan sonra sanki bi süre zorlamadı, bottasla farkı yeterli seviyeye taşıdı daha sonra rölantide devam etti. Yarışın son 12 turu zannedersem hamiltonun su basıncı sıkıntısınında etkisiyle sürekli kendisinin en iyi turlarını attı. Bu, takımın lastik koruma ve pite daha geç girme avantajıyla son turlar için düşündüğü bir strateji miydi? Yoksa pist ve araç koşullarına göre değişen etkenler miydi?

  19. SchumacherFerrari avatarı
    SchumacherFerrari

    Kvyat’ın amatörce Vettel’in yarışını mahvetmesi bi yana eğer Vettel o kaostan kurtulsaydı bile podyumda olması mucize olurdu ki podyumda olmak artık bıktırdı. Hedef podyum mu yarış kazanmak mı?. Bu saçma düzen daha ne kadar devam edicek bilmiyorum ama izlediğimiz şeye Formula 1 demek geçmişe yapılan bir ayıp olur. Mercedes’i tebrik ediyorum verimli ve güçlü motor konusunda en iyisi olduğuklarını ispatladılar ama Formula 1 de verimliliğin öneminin azalması gerekiyor çünkü burda başka etkiler olmadan Dünya’nın en hızlı araçları yarışmalı. Verimliliğin, dayanıklılığın önemli olduğu başka motorsporu dalları var. Pilotlar, sadece önündeki pilotu geçmeyi düşünmek varken, hep bir takım şeyleri koruyarak finishe ulaşmaya çalışıyorlar. Yarış ruhunun kaybedilmesinin, yarışların sıkıcı olmasının bunun yüzünden olduğunu düşünüyorum. Mercedes sürekli kazandığı, Ferrari kazanamadığı için böyle hissettiğimi düşünebilirsiniz ama bence bir süre sonra Mercedes için bile galibiyetlerin önemi olmayacak sonuçta rakipsizken herkes kazanır ama Mercedes’in başarısını takdir ettiğimi tekrar belirtmek istiyorum, rakiplerinin olmamasının sebebi gerçekten iyi araç yapmaları.
    Olaya Formula 1 izlemekten zevk almak isteyen biri gözüyle bakınca Ferrari’nin de sürekli kazanması benim için bir süre sonra sıkıcı hale gelir yarışma heyecanı olmadıktan sonra..

  20. Rosberg şampiyonluk yolunda emin adımlarla ,lerlemeye devam ediyor.Tebrikler.Bu arada Fernando nasıl öyle bir kalkış yapıp da 14.lükten 7liğe ışınlandı diye deliler gibi merak ederken,start videosunda gördüm.İkinci virajdaki karmaşalıktan yararlanan bir kaç akıllı grup var.Ve bu grubun başını Hamilton çekerken arkasından Alonso,Grosjean ve sanırım Ericson geliyordu.Bu 4 akıllı bir anda 6-7 arabanın önüne geçmişler şikanı kesip ki o esnada diğerleri neredeyse durmuştu.Ee pilotluk sadece gaza basıp gitmekle olmuyor.Beyin de devreye giriyor böyle anlarda.Tebrikler Hamilton,tebrikler Alonso ve tebrikler Mag ve Button..

    1. OffTheRecord avatarı

      dostum zaten vettel yarış dışı, perez lastik patlattı, iki redbull pit yaptı. kafadan 4 sıra aldı ilk turda hiçbirşey yapmadan.

      bide üstüne ilk virajı kesiyor oradan da 1 sıra aldı. abartmayın bu kadar. evet yarışın en iyisiydi aracına göre. yarışın adamı da seçilir bende oyumu verdim ona ama bu kadar da abartmaya gerek yok yani 😀

      magnussende süperdi dediğin gibi.

      1. Oysa ki ikimizde aynı şeyden bahsediyorduk 😉

  21. Pistin kötü olduğuna inanmıyorum. Araçlar arasında rekabet olmadığı sürece hiçbir pistte seyir zevki olmuyor zaten. Mercedes’ler bildiğimiz gibi devam. Ferrari’de güncellemeler işe yaramadı. Vettel’in yarış dışı kalması odukça talihsizdi. Kimi maximumu çıkardı. Alonso’nun orta guruba dönmesi sevindirici. Tartı odasında Putin ile pilotlar arasındaki diyalog iyiydi. İlk gösterdiğinde Kimi ile sohbet ediyorlardı. Putin ile Kimi’nin frekansları iyi uymuş gibiydi. Kimi’nin yüzü gülüyordu sohbet ederken. Zaten tipler de benziyor. Dışarda görsen baba oğul dersin 🙂 Neyse önümüzdeki yarışlara bakıcaz artık.

    1. Bunu anlayamadılar zaten hala piste çamur atıyorlar kurallara ve rekabete atacaklarına.Ama dur onlar 0.1 sn gerideler pist yüzünden geride kaldılar değil mi?

  22. Bir Gazozcu ağlıyor gözleri yaşlı. 🙁
    Ferrariyi geçmişler hedefleri Mercedesmiş. 😀 😀
    Her pistte Ferrari ile Mücadele ederlermiş 😀 😀
    Son Olarak ;
    Gazoz Olma, Efsane Ol 😉

  23. Arkadaşlar abiler kardeşler, Bugün vettel starttan hemen sonra 2. Liğe yükselmiş bir konumda devam etseydi yarışı 2. Bitirme şansı varmıydı bence %10 bile yoktu ihtimal.
    En kötü geriye kalanların en iyisi olmayı elde edebilirdi tıpkı Raikkonenin elde ettiği gibi.

    E bu adam önü açılınca ss lastikler ile kendisine ait en iyi stinti çıkarttı ve mühendisin kendisine kritik noktalardayız dediği anlarda taze lastikli Bottas ile arayı kapatıp 3. Lüğü tekrar elde etti.

    Ve yarış sonunda hamiltonun su basıncı problemine kadarki kısımda 18 saniyeyi 10 saniyeye istikrarlı bir biçimde düşürdü en son 7 ye kadar düştü fark ama bunu ihtiyat ve motoru koruma durumundan ötürü saymıyorum. Buyurun herkesin cevabını bekliyorum.

    Raikonenin tek hatası; güvenlik aracı çıkışına metreler kalmışken rosbergin ufak freniyle blokaj yaşadı ve kalkışta momentum kaybetti.

    İster beğenin ister beğenmeyin Ferrarinin bazı ististani avantajlar dışında elde edebileceği maksimum sonuç bu. Yani raikkonen ölmüş diyenlere haksızlık ettiklerini düşünüyorum ölmüş lafı bence çok fazla ve ağır tamam en iyisini yapamadı ama alonso nasıl 5 üzerinden 5 yaptıysa raikkonen de 4 ü başardı bugün

    1. İstisnai*

    2. Ferrari taraftarları uyutuyor hala anlamadı bunlar pilot meselesi falan değil.1.liğe oynayan araç üretilmedikçe her şey boş.Ben Ferrari taraftarıyım Alonsoyu tutuyorum ama gerçekler bunlar.10 sene oldu palavraları bitmedi.

  24. Rusya’yı takvimden çıkarsınlar, hiçbir şey olmuyor bu pistte yarış namına. Yarışa geçersek ilk 3 alabileceği maksimum sonucu aldı. Vettel Kvyat’ın ahmaklığına kurban gitti ama daha da büyük ahmaklık sitedeki onlarca üyenin kazanın kasıtlı olduğunu iddia etmesi oldu. Ön taraftaki karışıklıktan yararlanan Alonso ve Magnussen gibiler ise görevlerini yaptılar. Ferrari ile Mercedes farkı çok net, bana kalırsa geçen seneki gibi olur galibiyet sayıları ama bu sefer Rosberg şampiyon olacak gibi. Hamilton’ın eli kolu bağlı.

  25. Silinen yorumumun arkasındayım Kvyat’a helal aslan diyenlerin hasta olduklarını düşünüyorum. Doğruları söylemekten çekinmeyeceğim.

    1. Saygılar, Sevgiler…

  26. Mercedes motorunun Ers’deki farkı bu yarışta Mercedes motorlu tüm takımlara extra hız kattı.Ferrari’ye uymayan bir pist, Ers’de sıkıntımız var, bundan dolayı yakıt verimliliğimiz Mercedes kadar iyi değil.Kimi’nin de podyumda dediği gibi yakıt tasarrufu yapmamız gerekti ve gidebileceğimiz hızda gidemedik.

    Birde bizi Redbull ve Williams’ın grubuna katan bazı akılıı arkadaşlar vardı.Takvimde bize en uymayan pistte bile bunlara feci bir şamar attık.

    Bu performanslar özel pistlerde oluşabilecek farklar.Artı olarak, start finişde ki Drs alanı gereksiz çok ilerideydi.

    Kimi bu hafta sonu Vettel’den kötüydü, dünde dediğim gibi, Sc’den sonra lastiklerini ısıtamadığı için büyük zaman kaybetti.Bu kesinlikle onun hatası.Çok rahat ikinci olabilirdi.Bottas’a geçilmese ilk pitlere kadar Hamilton ile gereken farkı oluşturacaktı.Kimi’nin kötü olduğu, teknik sebeplerden ötürü kötü olduğu bir yarıştı.

    Vettel olayına gelirsek, Kesinlikle Vettel haklıydı.Bakmayın siz kendisine savunma yaptığı için(2010 abu dabi) pilota hakaret eden adamın fanlarına.Sonuna kadar hakaretinde de haklıydı.Kvyat bu yarışla fişini çekti.Kesinlikle grid cezası almalı bir daha ki yarış.Profesyonel bir yarışçının yapmayacağı, özellikle ikinci darbe neydi hala anlamadım.Vettel için çok üzüldüm.Devam etseydi kesinlikle Kimi ve Hamilton’un önünde olabilirdi.Bu hafta sonu gerçekten iyiydi.Büyük hayal kırıklığına uğradı..

    Alonso gerekeni yaptı, startı temizdi, Magnussen de çok iyi bir yarış çıkardı.Button kayıptı seneye zaten yolcu.

    Daha hiçbirşey belli değil.18 yarış var ve iki ters giden yarış olayları tamamen değiştirir.Rosberg istikrar haklarını kullanıyor.Mutlaka onunda sorun yaşayacağı yarışlar olacaktır.Ama performansıda çok iyi, Hamilton’dan iyi en azından.Bırakmamalı bu zamandan sonra.

    1. Öyle deme REDBULL’un hedefi mercedes 😀 😀

    2. Yemin ediyorum hislerime tercuman olmussun resmen.

    3. yazdığım yorum ve düşüncelerimle aynı şeyi yazmışsın kesinlikle tümüne katılıyorum.

  27. Şu fanatikliğini bırak da objektif bak değerli kardeşim. Vettel 4 yıl Red Bull un geliştirdiği difüzör ile şampiyon olmuş, bir çok yarışa önden başlayıp kazanmış ve parmak çocuk lakabı takılmış bir pilot. Biraz arka sıralardan başlayınca inleme sesleri gelmeye başladı. 10 tane daha şampiyonluk alsa Schumi, Rai, Alonso, Lewis gibi pilotların yanında hiç bir zaman gerçek şampiyon olamayacak.

    Alonsoyu kimler biçmedi böyle çocukça hareketlerini gördün mü. Geçen yıl Rai nin başına gelenlerin yarısı daha Vettelin başına gelmedi. Rai yi hiç böyle küfürlü konuşurken gördünüz mü. Rai şu anda puan olarak Vettelin önünde. Vettel kaza yapmasaydı eminim yarışı da onun önünde bitirirdi.

    İlk kazada hata Kvyatta. Hiç itiraz edecek bir durum yok. İkincisinde Vettelin nasıl gaz kestiğini görmeyenleri gerçekten anlamıyorum.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Hahaha hadi herkes vettelden iyi olsun . Ama vettel alonsodan iyi net . Ister kabul et ister etme 😉

    2. Arkadaş cidden cırcır olmuş herhalde ne dediğini bilmiyor

    3. Ee gridde artık öyle kolay lokma 35’lik Webber yok. İfadesini almaya devam edecekler. 🙂 O da ağlamaya küfür etmeye devam edecek.

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Seninki ne kadar puan daha alabileceğini hesaplasın bence . Her zaman böyle ballı olamaz 🙂

        1. 😀 😀

        2. En azından ağlamıyor. Çinde adamı rencide etmeden önce düşünecekti onu Vellet.

          1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
            Forza Bjk – Ferrari

            Bence yarış sonrası sıkıştırmalıydı bu daha ahlaklı çünkü,katılıyosundur heralde 🙂

          2. Adamı rencide etmek mi? Neden bahsediyorsunuz siz Allah aşkına. Bi tane kazma adamın iki yarışını mahvediyor ama siz çıkıp diyorsunuz ki rencide etmiş. Anca bi tarafımla gülerim ben buna. Bırak rencide etmeyi, Kvyata girişse yeridir. Ayrıca ikincisinde Vettelin nasıl gaz kesitiğini göremeyenleri anlamıyorum diyen insan art niyetlidir. Bi de Vettelin önündeki Pereze bakın isterseniz. Lastiğinin patladığından habersizsiniz tabi. Siz isterdiniz ki Vettel de Kvyat gibi havaya bakarak sürsün ve lastiğinin patladığını farketmeyip Pereze bindirsin. Tabi Vettel Pereze bindirseydi Kvyat yine rahat durmaz o da onun arkasından bindirirdi orası ayrı.

            1. Tabi Vettel Pereze bindirseydi Kvyat yine rahat durmaz o da onun arkasından bindirirdi orası ayrı.

              Aynen, adam kafaya koymuş çarpmayı. 🙂 Hem belki bahane olmuş olurdu. 🙂

    4. Anlamaya uğraşma onlar daha 2 sene önce vettel rb pilotu iken her türlü dalgayı geçip küçük gören taraftar grubu. Sonuçta şuan vettel ferrari de ve o ne yapsa haklı. Kazalar konusunda da sonuna kadar haklısın. Sanırım burda ki izleyenler arkadan çarpanı normal trafikte ki gibi her Zaman suçlu olduğunu sanıyor. Ee kvyat efendi de gerekli takip mesafesini bıraksaydı demi sonuçta arkadan çarpıyor.

  28. Bora Vardar avatarı

    kvyat’a yukarıdan fısıldamışlar.Gece kurtları bu kadar agresif değil be kardeşim.

  29. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Bu kadar fanatik olma.”Mercedes bizi ezdi ama biz de Renault motorlu Redbull’u takvimin en hızlı sürülen bol uzun düzlüklü pistlerinden biri olan Rusya’da geçtik oleeeyyyy..Şahlanan at bayrakları dalgalansın Redbull’u ezip podyumda 3. oldukkk…” mu diyeceksiniz şimdi de.

    Korkmayıp güç ünitenizi paylaşsaydınız hem sizi ağlatır hem de Mercedes’e rakip olabilirdik ama işte.. Başkanınız bile alenen korktuğunu açıkladı.Redbull araçta üstüne düşen görevi yerine bu sene tamamen getiriyor ve Renault da ilerleme kaydediyor.Siz dikkat edin 0.1 saniye gerisinde olduğunuz(0.1 saniye.. 0.1 ama tamam mı 0.1 saniye.) Mercedes’i geçmeye çalışırken arkadan Redbull veya başka bir takım gelip 2.hızlı takım olmasın.Eğer Redbull geçerse cidden anladığınız dilden konuşurum sizin gibi fanatiklerin.

  30. Bu şekil devam ederse sene sonunda siz düşünürsünüz zaten. Bunu rai’ye de hayranlık duyan biri olarak söylüyorum. Vettel olsaydı bu kadar aciz yarışmazdı bottas ve ham’a nasıl geçildiğini gördük. Siz raikonen hayranları olarak ondan memnun olabilirsiniz ama ben bir Ferrari taraftarı olarak kesinlikle memnun değilim. Ayrıca kötü sıfatlarını kendi sakla dostum.

    1. rai yakıt tasarrufu yapmak için hız kesti vettel’de olsa aynı sonuç çıkardı

  31. Pist gördüğüm en kötü F1pisti,yarış tam bir rezalet Kvayt denen kasap daha da berbat etti yarışı.Geçen yıl Mercedes pilotlarının çekişmesini izliyorduk sanırım bu yıl şampiyon erken belli olacak,kazananı tebrik ediyorum ,bu pist tam bir motor pisti Mercedes ler için yapılmış sanki,bütün umutlar gelecek yıla kaldı,herkese geçmiş olsun.

  32. Tebrikler ; Alonso,Button,Rosberg ..Kötü bir yarıştı.

  33. Junior Tifosi avatarı
    Junior Tifosi

    Yarıştan sonra dostlar ne muhabbet çevirmiş diye şuraya bakayım dedim sinirden iyice deliye döndüm. Arkadaşım sen bugün en dandik F1 oyununda bile Kvyat’ın yaptığını yapsan ya multiple collisions ya da dangerous driving diye siyah bayrak yersin şu futbol kültürünün doğurduğu saçma sapan holiganizmi bir kenara bırakmayı öğrenin lütfen. Kvyat Vettel’e merhamet yok demiş de vurmuş da aferin aslanıma gibi yorumlar gerçekten çok saçma. Bunu sitedeki önemli isimlerin yapıyor oluşu ise resmen trajik.

    Yarış çok sıkıcıydı ilk başta bunu söylemek lazım. Lastik aşınması zaten çok az pilotları yavaşlatan bir şey de yok. Ama yapısı itibariyle çok keyifli bir pist değil zaten Sochi Autodrom.

    Mercedes güçlü bir araca sahip olmanın meyvelerini topluyor hala yalnız sezon başından beri Hamilton’ın başına gelenler acaba Alman takımı bir Alman şampiyon çıkarmak istiyor mu sorusunu da aklıma getirmiyor değil. Hamilton gerçekten iyi yarıştı ve hakettiği bir yerde bitirdi yarışı

    Mclaren için güzel bir gündü, iki aracıyla beraber puan aldılar ve umarım bu ivmeyi devam ettirirler. Mclaren yukarılarda olmayınca kendimi rahatsız olmuş hissediyorum iki senedir.

    Renault biraz da Magnussen etkisiyle puan çıkardı yarıştan. Magnussen ile Palmer arasında bu denli fark olması da Palmer’ın ufaktan bavulunu hazırlaması gerektiğini düşündürüyor bana.

    Redbull hakkında yorum yazmayacağım çünkü Kvyat’ın yarış içi davranışları yüzünden objektif olabileceğimi düşünmüyorum.

    Ferrari cephesinden artık ufaktan bir 2017’ye odaklandık haberi beklemiyor değilim. Rusya’ya getirdikleri güncelleme yarışa bakınca pek de bir işe yaramış gibi gözükmüyor. Raikkonen yine elinden geleni yapmaya çalıştı fakat yeterli değil. Vettel’i bugün izleyemedik ne yazık ki lakin yarışta olsaydı da Ferrari’den maksimum beklentim 3-4 olurdu. Elde kalan haklardan dayanıklı ve biraz daha hızlı bir araç çıkmazsa bu sene 2. sıra bile garanti olmayabilir.

  34. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Mercedese tebrikler . Rosberg adım adım şampiyonluğa koşuyor. Bu sene durdurulamaz bir performans sergiliyor. Herhalde artık baskı kalnadı ne de olsa kaybedecek bir şeyi yok.

    Ferrari için talihsiz bir kaza olmuş. O anın sıcaklığıyla söylenmiş sözler olabilir. Montoya ve Kimi de eskiden sağlam küfür ederdi biraz insanları anlamak lazım hemen bir açık kollamanın manası yok.Malum kvyat yarıştan evvel amacını belli etmişti. Arkadan bodoslama dalmış okuduğumuza göre. Kendisine bol şans dil8iuorum.

    Sıkıcı bir yarış olmuş, yapacak bir şey yok. Umarım sezonun geri kalanında en azından bir hareketlee rwkabet yada Ferrari adına bir ilerleme veya bir kaç galibiyet izleriz.

    Saygılar.

  35. Alonso geliyor 😉 go McLaren go Alonso 🙂

  36. Unstoppable avatarı

    O değilde bu yarış için iki yorumda da kimiye saydım ama starttaki geçişi harbi güzelmiş bence bi kez daha izleyin bottasın solunda kalmaya devam edecek derken bi anda sağından geç frenle önüne geçiyor onboard kameradan görüntü bulan varsa paylaşırsa sevinirim 😀

    1. Harbiden tam sol gösterip sağ vurdu derler ya aynen öyle yapmış ama şu güvenlik aracı periyodunda lastikleri ısıtsa bi de hasta ediyor şu huyu adamı koz veriyor millete sonra da elin bebeleri rai bitmiş diyor 😀

  37. yarıştan önce şunu söyleyeyım hala f1i izlemeyi bilmeyen üzerine ülkemizde pist var yarış yapılmıyor diye ağlaşan bir grup var anlaşılması güç. hala kvyat ı haklı bulup onu parlatmaya çalışan bazı ” fanatik ” ve ” desteklediğim pilot evrende en iyi gerisinden nefret ediyorum belalarını bulsunlar ” şeklinde kafaya sahip arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun ya. geçen yarış vetteli söyledikleri ve çıkışı konusunda bende haksız buldum basit bir yarış olayıydı fazla tepki verdi. ama aracı eşşeğe versen aynı pilota aynı şekilde peş peşe iki kez vurmaz ya adam baya dozer kullanırcasına önüne çıkanı biçmek ve yarıştan etmek için araca binmiş. sonra neden benim desteklediğim pilotun düşmanı çok çünkü o en iyi diye geziniyorsunuz buralarda 🙂 insaf arkadaşlar insaf fanatiklikle değil yarışa olan merak ve sevgiyle izleyin şu f1i futbolu bu düşünce bitirdi f1e yapmayın bari.

    yarışa gelecek olursak söylenecek çok birşey yok merso kazandı ferrari takip etti williams da aracın ve motorun özelliğini kullanıp podyum kovaladı ama olmadı. arka taraf daha hareketliydi farklı sonuçlar vardı ama temaslarla erken pit ve sc ile kopmayan grıd bazı aracların onde kalmasına yardım ettı fakat tum yarış orda tutunmaları krıtıktı. mclaren ve renault’u tebrık etmek gerek ıyı ıs cıkardılar ve puan aldılar. mclaren gelişiyor ama sürekli halde puan alması zor bugün yarış içi gelişin ama fazla insanların umursamadıgı olaylar sayesınde ıkı aracın bırden puan alması mümkün oldu ama alonsonun iyi startı ve ilk iki virajda olayın dışında kalıp kargaşadan yararlanarak iyi yükselişi güzeldi ve puan almasını zaten sağlayacaktı. ham zararı minimuma indirdi ama sürekli bir uğursuzluk var onda bide biraz motivasyon eksikliği var gibi tabi bu yaşanan sorunlardan kaynaklı yaşanan bir motivasyonsuzluk olabilir. genel olarak standart yani sıkıcı ve sonucunu günler önceden bidiğimiz bir yarıştı.

    şampiyonluk için yorumlar var ama geçmişte bazı sezonları hatırlayınca belki olur mu olur heyecan gelir sürpriz belki olur be diyerek birşey demiyorum 🙂

  38. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Kamikaze Kvyat, sadece Vettel ve Ferrari’nin degil, yarışın da icine etti. En başta kendisi olmak üzere, geçis ve podyum mucadelesi verecek takim arkadası Ricciardo, Vettel gibi pilotlar otomatikman mucadelenin disinda kaldi. Hamilton da, beklenenden cok daha once ust siralara tirmandi. Zaten tek pit stop yuzunden kısır gecmesi beklenen yaris boylelikle busbutun rezil bir pazar gecirmemize mal oldu. Gercekten Maldonado bile boylesi bir rezalete zor imza atardi. Umarim Kvyat, bugunku pilotajının bedelini sezon sonunda misliyle öder…

  39. Rosberg pit stopların ardından 13sn civarı bir farkla önde cıktığında yarıs normal seyrinde bitmisti.Hamilton ın zorlaması bir sey ifade etmeyecekti lastik asınması düsük olsada aynı araçlar arasında daha önce pit stop yapan bir pilotun diğer araçtan sürekli olarak 10 tur boyunca yarım sn hızlı olması normal sartlar altında mümkün değildir bu seviyede ki pilotlar için.4-5 sn lik farklarda zorlamak ve geçisi düsünmek bu gibi lastik asınması az olan pistlerde makul olabilir ama 10sn fark ı eritebilecek kadar aynı araca karsı zorlamak lastiklerin verimliliğini bitirmek demektir.13sn de senaryo iddiası anlamsız.Bunun dısında geçen sezonlardan farkı olmayan gene dominant bir aracın önderliğinde keyifsiz bir sezon daha izliyoruz malesef rekabet duygusu gene yaşanmıyor bu sezonda.Şimdi bu kosullarda kazananı tebrik etmekde bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası ortada bir rekabet yok çünkü.Benim için rekabetin en azından 2-3 takım arasında olduğu sezonlardaki sampiyonalar ve sampiyonluklar çok çok daha değerli.Vettel in kazasında ise siyahı beyaz olarak niteleyip sonrada objektif olmaktan dem vurmak tam bir ironi.

  40. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Öncelikle Mercedes’e tebrikler en iyisi olmaya devam ediyorlar.Sıkıntılar oldu ama yinede 1-2 bitirdik..Kvyat bu sefer %100 kusurlu hasarı o ödeyecek.Kasko’yu deldi bu sefer airbag açıldı 😀 şaka bir yana Rusya’da yarışıyoruz diye kahramanlık yapim dedi ama yemedi..Bu arada Mclaren yavaş yavaş geri dönüyor.Alonso son turda 27-28 turluk soft lastiklerle 1.40.3 yaptı.Bu bir umut olabilir Mclaren için.İçten yanmalı motordaki verimliliği ve performansı arttırırsa ki tokenlerle yapılabilir.İyi işler çıkartabilirler sezon ilerledikçe şimdi..İspanya çok kritik olacak.Çünkü ispanya aşağı yukarı bize net tabloyu gösterecektir.Bottas’a da tebrikler iyi işler çıkarıyor daha iyi yerlede olmayı hak ediyor..

    1. Yok ya bottas mı iyi iş çıkartıyor ?

      1. Daha iyi yerlerdr olmayı hakediyor dediğin için şu 4 yarışı düşündüm

        1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          Genele bakarsan 2014’ten beri performansı iyi bence araç el verdikçe elinden geleni yapmaya çalışıyor..Raikkonen’den iyi bence performansı

  41. Unstoppable avatarı

    Bu arada günün adamı bence net şekilde alonsoydu arkadaşlar gerçktende takdir ettim adam kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan o vasat araçla 6.lığı aldı gerçekten helal olsun lan kiminin podyumuna zerre sevinmedim bi kimi taraftarı olarak ama alonsoyu görünce yarışın kötü geçmesini umursamadım net yani 😀

  42. Kvyat saçmaladı resmen ancak, Vettel ‘i güzel ağlattı. Gerçek Vellet ortaya çıktı. 37 lik raikkonen ve 35 lik Webber ile kapışmak kolaydı. Ricciardo’dan tokadı yeyince kaçtı gitti REdBull’dan . Şunun yanında formda bir Kimi olsa daha çok ağlar.

    1. Komiksin 🙂 gerçekten az bile vettel için napsın teşekkür mü etsin ayrıca olayı nerden webber ve raikkonene bağladın pes

    2. Hahaha 😀

  43. Kvayt da olmasa yarışta konuşulacak bir şey olmayacaktı.
    Adam zaten yarıştan önce dedi merhamet yok diye vettel dua etsin pist kenarında deniz yoktu yoksa denize kadar sürüklerdi vetteli 🙂

  44. Kvyat son derece beceriksiz ve acemice sürdü. Vettel’i 2 vuruşta yarış dışı bıraktı. Şimdi Maldonado olcaktı ki tek seferde işini bitirirdi.

    1. asdqweqw:D

      1. Schumacherrari avatarı
        Schumacherrari

        güzel yorum

  45. Onur Gentas avatarı

    Şu yarıştan aklınızda ne kaldı deseler bir tek Kvyat ve Vettel teması kaldı derim. Motor sporları adına utanç verici yarışlardan birini izledik. Yoldan çevir 10 tane aracı yarıştır kesin daha fazla heyecan olacaktır.

    Kvyat’ın ilk temasını hadi anladık da ikinci temasında neredeyse frene basmadı adam ya bodozlama daldı. Daha yarış yeni başlamışken Vettel fanları zaten yarıştan soğumuştur.

    Hamilton’ın motorda başka ne tür sorunlar çıkacak çok merak ediyorum. Su basıncı eksikti bi:)

  46. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Vasat-kötü arası bir yarıştı. ROS, ALO yarış dışı kalan VES e tebrikler. İyi iş çıkarttılar.

    KVY sözünün eri çıktı şaka bir yana bunda bir kasıt aramaya gerek yok. Kendi ülkem falan derken belki biraz daha duygularını katarak hem kendi hem de pek çok kişinin yarışını batırdı ve seneye koltuğu bundan sonra çok büyük işler yapmazsa VES e bıraktı.

    Sezon güç dengeleri açısından böyle devam eder ROS puan farkını iki yarışa çıkarabilirse işte o zaman daha net şeyler söyleyebiliriz. Daha 17 yarış var tek yarış dışı kalmasına bakar. Daha güzel yarışlar izlemek dileğiyle.

  47. acılı gil yerine bence el yordamıyla gerdeğe giren daha doğru tabir olur. ikinci olunca HAM, bu sefer sinirden çığlık atmıştır emin ol 🙂

  48. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Kimi modu açık :

    ”Kamaaağğnnnn”(Come on) get that Russian GP out of the calendar..

    Bu kadar rezalet bir yarış planlasan ancak böyle olurdu.Yarış sonlarına pek bakmadım bile gittim televizyondan M.United-Leicester maçına baktım en azından 1000 kat heyecanlıydı.

    1. Unstoppable avatarı

      Ahahah gerçektende içimden geçen cümlelerdi 😀

    2. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      Yazdığın cümleyi Kimi’nin kendine has ses tonuyla telaffuz etmek” hahahahah 🙂

  49. Vettel e çok yazık oldu Hamilton ın start sorunları devam ediyor eğer yarışa ilk çizgiden başlasaydı yine geriye düşerdi araçtaki sorunlar bir yana Hamilton ın ruh hali pek iyi değil 14teki halinden eser yok Rosberg e tebrikler hatasız gidiyor Alonso ve Magnussen e de sezonun ilk puanları için tebrikler

  50. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Fernando sayesinde yarış benim için iyi geçti. McLaren’in gelişimi takdire değer ama yarışı liderden bir tur geride bitirdiğimizi düşünürsek McLaren’in performansı hala çok yetersiz. Bunun dışında Vettel’e yazık oldu. Kvyat, Ferrari ekibinin ve Vettel’in bir haftalık emeğini 2 virajda hiç etti. 2. vuruşun bir nebze olsun bir izahı olabilir ama ilk vuruşta hem Vettel’in hem takım arkadaşı Ricciardo’nun yarışını bitirdi. Buna benzer bir kaç tane daha hata yaparsa, Kvyat, gelecek yılın koltuğunu Verstappen’e kaybeder.

    1. O gitti gitti öyle bi koltuk yok kvyata iskemle bile fazla bu haliyle

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        RBR’nin pilotlara 2-3 yıldan fazla şans vermemesi ve T.Rosso’da bekleyen Verstappen faktöründen dolayı RBR, Kvyat’ı gönderebilir. Yoksa Kvyat, grid’in paralı pilotlarından veya bu kış oldukça şişirilen K-Mag ve Vergne’den daha kötü bir pilot değil.

        1. Bana sorarsan kvyat vergne ve magnussenden kötü. Ama gutierrez ericsson palmer gibi pilotlardan gayet tabi iyi ama sainz ve verstappen kesinlikle bu cocuktan iyi bi kumaşa sahip o da bir gerçek

  51. Salak Kvyat yuzunden kalkisini iyi yaptigimiz yaris ziyan oldu. Ama burada tebrik edilecek 3 kisi var. Alonso Button Magnussen. Ozellikle Magnussen adina cok sevindim. Cunku McLarenlerin puan almasi bekleniyordu ama Renaultla almasi cok sasirtici oldu.

  52. Unstoppable avatarı

    Yarış ilk 3 tur dışında sıkıcıydı ama bundan daha kötüsü mercedesin bu tarz pistlerdeki net üstünlüğü gözle görülür biçimde ortada.
    Yarışın bittiği an rosbergin çok güzel bi uyanıklıkla birlikte güvenlik aracı çıkar çıkmaz arayı açıp raikkonenin her zaman ki uyuklamasından yararlanmasıydı.
    rai fena değildi ama artık şu güvenlik aracı periyotlarında uyumaktan vazgeçmeli 😀
    hamilton gerçekten iyi sürdü ama yine de kazanamazdı rosberg o fark azaldığında sadece sürüyordu zorlamadı hiç.
    SON OLARAK EN ÖNEMLİ KISIM : Geçen yarışın ardından yazdığım paragrafı aynen buraya yazıyorum net ortaya çıktı : :
    ilk virajdaki kazayla ilgili şunu söyleyeyim bence en büyük suçlu kvyat neden derseniz eğer orda vettel , raiye çarpmasaydı bile kendisi gidip raiye çarpıyordu virajı alış şekline dikkat edin rainin çizgisi üzerinden bile geniş döndü virajı aşırı geç bir frenleme bence bu genç salaklar f1in ne olduğunu anlamamışlar geçen hafta bottas bu hafta kvyat böyle tarzanvari hareketlerle startın anasını ağlattı ceza da gelmeyince görün bakın bunlar ileriki yarışlarda daha çok şampiyon pilot biçecekler

    1. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      En önemli kısım için geçen haftaki videonun altına ben de benzer bir yorum bırakmıştım. Olay tam da bu +1

  53. İşte budur abi belki bu saatten ve bu farktan sonra Rosberg artık şampiyonluğu bırakmaz ama Hamilton’un podyum seremonisindeki o moralsiz duruşu gelecek yarışlarda Rosberg’in ayağını denk alması gerektiğine delalet. İlk 3 yarışta gerilerde kalmasına rağmen gülen polyannacılık yapan Lewis’i hiç beğenmemiştim. Bizim istediğimiz Hamilton hırslı ihtiraslı zorlayan Hamilton ve avrupayla birlikte inşallah komik sorunlar yaşamazsak rüzgar tersine dönecektir… 3-4 yarışlık bir galibiyet zinciri Rosberg’i yine mental olarak düşürecektir…

  54. Tam Maldonado gitti derken, (Mal)donadoyu aratmayacak bir sürüş geldi Kvyat tan. Yarış, yüzyılın en sıkıcı yarışıydı. Alonso tam bir klasik gibiydi.

  55. rosbergi şampiyon yapma planları kususrsuz işlemeye devam ediyor. kvayt büyük bir saçmalıkla vetteli biçti, McLaren şansın yardımıyla iyi puanlar aldı, alonso maksimumu çıkarttı, button yine çok vasattı.kimide iyi bir yarış çıkarttı ferrarinin kapasitesi bu ister beğenin ister beğenmeyin, bu yıl geçen sene kazanılan o 3 yarışı bile kazanmaları zor olacak…

  56. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Vettel ne yağdırdı kvyata öyle ben rahatsız oldum nerdeyse. Adam çarptı oldu bitti yani geri dönüş yok o kadar küfüre gerek yoktu bence hiç etik değil . Geçen hafta çarpan kendiydi bu hafta kendine çarptılar fakat yapacak birşey yok. Kyvatında dedigi gibi bu bir yarış.
    Yarışa gelirsek Rai startla beraber Bottası geçsede sonra arkasında çok zaman kaybetti ama yarışın sonundaki farka bakınca galibiyet mücadelesi vermek imkansızdı Ferrari için. Diğer yarışlara göre bu pistte bariz şekilde Mercedes hızlıydı. Ayrıca bu pistin F1 için iyi olmadığını düşünüyorum gerçekten berbat bir pist bence.

    1. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      Şu olaydan sonra ‘bu bir yarış, oldu bitti’ zırvalığını yapmayın arkadaşım. Ben de bu zamana kadar Kimi’ye hep daha çok sempati besledim. Ama sizin gibi bakmıyorum. Bakılamaz. Bugün aynı şeyi Kimi yaşasaydı karakteri gereği daha çok söverdi 🙂 o zaman ne derdin?

      Eğer ki Biz takımsak ve ortada iki iyi pilot ve arkadaş varsa, olaya bütün bakmak gerekir.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Gerçekleri söylemek ne zamandan beri zırvalamak oldu ?
        Daha geçen yarış kendi takım arkadaşına çarpıp skandala yol açan Vettel bu kadar konuşulmadı pes doğrusu. O olayın bu olaydan 100 kat daha büyük olduğunun farkına varması lazım bazılarının.

        1. #passion of Red avatarı
          #passion of Red

          O olayda da ortada KVY gibi hala çaylak bir pilot var. VET, RAI’ ye çarpmasa yine KVY çarpardı viraj dönüşünde. Yani bütün cevaplar, Vettel’in kapıyı biraz açık bırakması ve Kvyat’ın deli gibi içeri girmesine çıkıyor. Vettel yarış sonrası umursamaz halde aldığı ikinciliğin keyfini çıkarmış olsa anlarım ama ilk andan itibaren üzüntüsünü dile getirdi. O nedenle çok fazla birikmene, birikmemize gerek yok.

          Bu olayla kıyaslanamaz ayrıca.

  57. Kvyat hem kendi yarışını hem takım arkadaşının yarışını rezil etti. Vetteli biçti parçaladı. Vettel ne sövdü takım telsizinden ama adam haklıydı. Yarışın adamları Alo Magnussen ve bence gerilere düşüp toparlayan Perezdi. Bu 3 pilot hariç diğerleri olması gerektiği gibi bitirdi yarışı. Kvyat Vettel olayı gündemimiz olacak gibi bir süre.

  58. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yarın puan zor demiştim 9 puan aldık. 😀

    Sorunlardan uzak kalmakta yardımcı oldu. Temiz bir yarış çıkardık.

    Startta zaten ortalığın karışacağı çok belliydi ilk viraja gelirken. Kvyat resmen daldı Vettel’e. Hele 2. temasta bence art niyet var. Görmüyor desen adam önünde. Resmen geldi vurdu adama.

    Rosberg şampiyon olacaktır. 43 puan fark kolay kapanmaz. Hamilton’ın kazanıp Rosberg’in de sorunlar yaşaması lazım farkın kapanması için. Ama F1 bu belli olmaz. 2014’te de böyle bir fark vardı ve kapandı.

  59. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Günün yıldızı Fernando Alonso’ya tebrikler. Cebinden ne çıkardı da öyle bir start aldı, ne yaptı da korudu kendini anlamadım. Ben şahsen arka grubun teker teker kendisini geçeceğini düşünüyordum çok şaşırttı beni.

    Kevin Magnussen, mükemmel bir yarış çıkardı ki, keza Jolyon Palmer ufak ufak gidiyor gibi spordan bu kadar ezici üstünlük olmamalı.

    Pascal Wehrlein de Manorla çok çok iyiydi.

    Gereksiz isimlerin yarışın başında duvarda kalması da çok güzel oldu, sen suçsuz adamı PR çalışması ile hedef gösterirsen. Geçen hafta senin yaptığını bu hafta sana yaparlar hadi geçmiş olsun..

    1. Geçen hafta senin yaptığını bu hafta sana yaparlar hadi geçmiş olsun..

      Tamam, çekemiyorsun bu Vettel’i ama aç iki olayı izle, karşılaştır, sonra gel nasıl saçmaladığına kahkaha at. 😀 Kvyat resmen bilerek çarpacağım demiş yarıştan önce hala gelip burda “giçin hifti yiptiğini bi hifti sini yipirlir” diye ahkam kesiyorsunuz.

      1. Osman Yıldız avatarı
        Osman Yıldız

        Bir yaşam tarzı olarak, sesli harfleri inceltip komiklik yapmak 🙂

        Şimdi gelelim Sebastian F*cking Vettel’e yani o kadar çok kullanmış ki o kelmeyi zannedersem günlük hayatının vazgeçilmezi oluvermiş. Bir aralar “Ferrari Is Back” diyerek sempatik gözüken bu efsanevi şampiyon pilotumuz. Geçen hafta Kimi Raikkonen’e bodoslama çarpınca yarış boyunca Danil Kyvat’dan söz etti ki yarış sonunda da saçma sapan hareketlerde bulundu. İlla ki 4 kez dünya şampiyonu ve Ferrari’de yarışan bir pilot olunca PR çalışması had safhada oluyor. Zaten koltuğu tehlikede olan birine böyle suçlamalar yaparsan ister istemez sana karşı kin ve öfkeyle hareket eder ki bugünkü durum da hak ettiğini yaşayan bir Sebastian Vettel izledik.

        Çok güzel oldu çok.. 🙂

        1. Hee oldu canım. Koltuğu tehlikede diye sağa çekip esas duruşa geçerek yol vermesi gerekiyordu Kvyat’a. 🙂

          Yani Kvyat’ın kindarlığını ve öfkesini bile Vettel’e bağladınız ya, ayakta alkışlıyorum. Hatta belki de yarıştan önce gel sen bana iki defa arkadan göm, ödeşelim demiştir. Belli mi olur Vettel bu, yapar mı yapar dimi ama? 🙂

          1. Osman Yıldız avatarı
            Osman Yıldız

            Bu denli mizah yeteneği olan arkadaşlara imrenerek bakıyorum.

            Kyvat’ın öfkesini gidip de Alonso’ya veya Rosberg’e mi bağlasak karamsar kaldım(!) Keza Çin’de hem Alonso hem Rosberg telsizden sürekli “Kyvat’ın suçu” diyorlardı(!)

            Neyse ki bu sene de şampiyon olamayacak parmak çocuk. Alonso’nun çektiklerini Vettel de çekecek bu bir döngü. İster kabul edin, ister böyle seviyesiz ve düşük mizahlarla açıklama yapma gereği duyun. 4 kez şampiyon olup da bu kadar antipatik birisi olmayı başardığın için teşekkürler parmak çocuk..

            1. Ben de bu kadar fanatik olmanıza hayretle bakıyorum. Hatta imreniyorum sizin gibilere, fanatizmin doruklarına kadar çıkmayı başarmışsınız. Ben hiç ulaşamadım oralara. 🙂

              Kvyat’ın öfkesini bence gidin kendisine bağlayın. Yeni yetme Verstappen koltuğunu sallamaya başlayınca geldiği Toro Rosso’ya geri dönme korkusu bastırdığından ne yapacağını şaşırdı haspam. Koltuğunu kaybetme ihtimali olan bir pilot gidip şampiyonluk için yarışan pilota “bak merhamet etmem ha” deyip iki defa arkadan gömerse küfürün alasını yer. Bu da Vettel’i karaktersiz, ahlaksız bir pilot yapmaz ayrıca. Aynı şey Kvyat’a yapılsa “Tanrı bana arkadan iki defa bilerek çarpanları korusun” diye dua etmeyecekti.

              Vettel Alonso’nun çektiklerini çekmeyecek, boşuna umutlanmayın. Evet, bu sene belki de şampiyon olamayacak bazı kalaslar yüzünden ama demir yığınıyla yarışan İspanyol Matadoruna bol bol tur bindirecek. Biz de keyifle izleyeceğiz. 🙂 Asıl teşekkürü Diaz’a etmek lazım.

            2. Kyvat’ın öfkesini gidip de Alonso’ya veya Rosberg’e mi bağlasak karamsar kaldım(!) Keza Çin’de hem Alonso hem Rosberg telsizden sürekli “Kyvat’ın suçu” diyorlardı(!) Bu lafları söyleyip red baronun söylediklerini düşük mizah olarak değerlendirmen bir çelişki değil mi?

  60. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Kvyat kendi yarışını bırak hem Vettel’in hem de Ricciardo’nun yarışını batırdı.Arkadan Vettel’e gömüyor sonra Vettel momentumu alıp hızlanıyor Ricciardo’ya çarpıyor Ricciardo dışarı uçuyor. Allah’ın kamikazesi küfrettim resmen tekrarını izleyince.Batırdı takımı.Vettel ve Ricciardo tokatlasalar haklarıdır ve ceza gerçekten az geldi.Ben yarıştan men falan bekliyordum tekrarı görünce.Aynı pilota 10 saniyede 2 kere arkadan gömmek nedir abi vallahi acemiliğin böylesi inanılmaz..Maldonado bile yapmazdı bunu adama haksızlık yapmayalım.Bir kere gömer utanır bırakırdı.

  61. İlk olarak Rosberg’i tebrik edelim ve geçelim yorumlara.

    Alonso muhteşem startla birlikte yarışta da çok iyi götürerek hak ederek bir 6.lık aldı. Button da iyi start alsa muhtemelen arka arkaya bitirecektik. Günün son puanını da o kaptı. Performansımız iyiydi. Özellikle motor pisti Rusya’da bu olduğu için daha iyi.

    Şimdi de kazaya gelelim. Kvyat yarıştan önce uyarmıştı 😀 Vettel için üzgünüm ama ettiği küfürler de çocukluktan başka bir şey değil. Daha önce de dedim işler iyi gitmediğinde Vettel diğer yüzünü gösterecek diye. Sempatik Vettel’i, olgun Vettel’i bir kez daha gördük. Bu adam değişmez. Geçen yıl Raikkonen Alonso’yu üstüne aldı Alonso çıt çıkarmadı. Kaza hakkında konuşmadı bile. Kvyat çok net hatalı ama Vettel yanlış yaptı.

    Williams da yine elindeki malzemeyle bu kadar yaptı, onlar için iyi sonuç. Bottas pit-stopta geri düşmese 3.sırayı koruyabilirdi ama geçilince doğal olarak geride kaldı.

    1. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      vettelin ettiği küfürleri göremedim ne dedi kesin fucking bastard falan demiştir. malum yayın sürekli donunca kaçırdım.

      1. Sencer aksu avatarı

        “I was just going on my line and a f*cking pilot hit me from the f*cking rear.I am f*cking out.I crashed”

      2. “I’m out. Crash. Somebody hit me in the f**king rear in Turn 2, then someone hit me in the f**king rear again in Turn 3. Honestly. What the f**k are we doing here?”

    2. Adamı Çin’de rezil etti bence biraz olsun haketti bunu.

      1. Sencer aksu avatarı

        Vettel mi kvyat’ı rezil etti? Yarışı izlemediğin açık asam ferrariyi rezil etti ve sen vettelin hakettiğini söylüyorsun.

        1. Vettel geçen ki sıradan yarış kazasını abartıp kameralar karşısında Kvyat’a laf atmadı mı ? Kvyatta bu yarıştan önce uyarmadı mı merhamet etmeyeceğim diye ? O haber altında sen kimsin vs. diyenlere kapak yaptı adam. Sözünün arkasında durdu ve biçti.

    3. Alonso bir şey dese ne olacak. Karşılaştırma yaparken durumlarına da bak. Alonso o yarışta kaza yapmasa o McLaren ile neler yapabilirdi, Vettel kaza yapmasa bu Ferrari ile nerde bitirirdi. Yani pilotların bulunduğu duruma göre tepkisi farklı olabilir. 2014 teki RB da ki Vet de araç kötü olduğu için bir kabullenmişlik vardı. Halbuki 16 Ferrari hızlı bir araç ve dayanıklılık ya da kaza gibi sorunlar doğal olarak bir pilotu sinirlendirebilir. Bir de bu kaza Kvyat a bağlı olunca daha da bi köpürdü tabi.

      1. Saçmalık.Ceza her yerde her koşulda aynıdır duruma göre değişkenlik göstermez.

        1. Hayir gosterir.avusturalya daki kazayi alo degilde eger maldonado yarisiyor olsaydi ve o yapsaydi ne olurdu.boyle yirtabilirmiydi

          1. Farketmez yine aynı olmalı ki Maldonado yapsa da aynı ceza gelirdi.Geçmiş cezalar hatanın durumunu değiştirmez.

            1. Hocam o dedigin imkansiz oyle bir sey olmaz.kaldiki alonsoya ceza da cikmadi zaten burda

      2. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Rosbergten 30 sn fark yiyen Rai varken Vettel kaza yapmasa yarışı kazanırdı diyen çıksada bende F1 izlemeyi bıraksam.

    4. Senin alonsoya yapsaydı Kvyat aynı kasti temasları.
      O zaman sen sakin kalabilirmiydin.? görürdük küfür arşivini..

    5. Arkadasim geçen seneki alo-rai kazasindan bahsetmisin.ama hicbir alakasi yok.vettelin daha fazla puan kaybetmeye tahammulu yoktu.sampiyonluk mucadelesi vermeye calisiyor.geçen seneki alonso hatirlarsan abu dhabi de yarisi birakalim diyordu.o rezil mclareni surse nolur surmese ne olurdu hakliydi zaten.onun icin adam yaris disi kalmis umrunda degildi.

    6. OffTheRecord avatarı

      ikinci paragrafın ne saçma sapan bir yorumdur arkadaş. şu olayı alonsoya yapsa ortalığı yıkardınız şimdi. gelmişsin birde düzgün ahlaklılık taslıyorsun. sempatik vettel olgun vettel diye. bu durumda kimse olgun davranmaz. senna ve msc bile. ki böyle durumlarda davranmadılar da. böyle sürüş mü olur. olgun davranılacak durum yok ortada. dua etsin garajı basıp yakasına yapışmadı vettel.

      araya da alonsoyu sıkıştırmış bide. alonsoyu da tanıyoruz. o kaza şampiyonluk için olaydı görürdük alonsoyuda. arkalarda gezinirken bu tarz olaylara kolay kolay kimse laf çıkarmaz.

      ayrıca boş yorumda yapma artık şu sitede. hep işin gücün ortalığı karıştırmak.

      1. İşinize gelmeyen şey olunca işim gücüm ortalığı karıştırmak olur zaten. Söylediklerimin hepsi yaşanmış, olmuş, gerçek şeyler. Bazıları gibi şöyle olsa böyle olsa diye hayali şeyler yazmıyorum.

        1. OffTheRecord avatarı

          hocam bırak Allah aşkına demogojiyi.

          arkadaşlar gereken cevabı vermiş zaten sana. pist üstünde rakibini geçemediği için piste rakibini küçük düşürmeye yönelik hareketler yapan adamın fanlarından objektif olmak beklenemez. ancak gelir başka pilotların hareketlerine sözlerine laf atarsınız.

          ayrıca vettel az bile yapmıştır. keşke redbull garajını basıp iki tokatlasaydı. böylelikle kendisinden beklenen yeni schumacher olma yolunda yeni bir sempatiklik kazanmış olurdu. onun yolunda gitmede bir basamağıda tamamlamış olurdu.

    7. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Adam burdan bile gitmiş Alonso’yu yüceltmiş 😀 Yazılacak bir şey yok cidden 🙂

      Yani bari akıl kârı örnekler ver hocam.Alonso’yu arkadan iki kere mi biçtiler o kazada da sesini çıkarmadı.O kazayı yaparken Alonso’nun şampiyonluk hedefi mi vardı ? Puan bile alamayacak durumdaydı hatta finişi bile göremeyecek vaziyetteydi.Kaldı arkadan falan gömen yoktu Raikkonen arkadan kayınca Alonso geldi arkasına çarptı üstüne çıktı sonra.Teşekkür bile etmiştir içinden beni bu araçla yarıştırmadığın için diye Raikkonen’e.

      Hep bir Vettel’i yerme Alonso’yu övme çabaları..

      Komik görünüyorsunuz arkadaşlar cidden.

      1. Yok bu Vettel’ci ve Ferrari’ci arkadaslar hep Alonso’ya kisiliksiz, karaktersiz gibi kelimeler sarf ediyorlar ya, ona itafen koydum Alonso’yu araya. 🙂

        1. Vettel’de durduk yere küfretmedi herhalde? Aynı adam arkadan iki kere gömerek yarış dışı bırakıyor. Vettel’in yerinde Alonso olsa o da sayar söverdi. Vettel’in yaptığı evet etik değil, ama Kvyat’ın da amacı, fikri, zikri belli yani. Vettel’in yaptığından önce Kvyat’ın yaptıklarını sorgulamak daha mantıklı bence.

        2. objektif olarak tarafını belli edebilirsin usta. bende vettelciyim ama alonsoya asla giydirmem. adamın kim olduğu belli bir kere

      2. +1 de benden eğri oturup doğru konuşmak gerek.

    8. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
      Batuhan #ForzaFerrari

      Bir kere Alonso muhteşem start falan almadı. Karışıklıktan faydalanıp ön sıralara çıktı, şansı yaver gitti orada kaldı. Yoksa o demir yığını şasi ve dandik motor ile bir halt yapamazdı yine şezlongları açardı. Sen Vettel’e öyle yorum yaparsan ben de kamikazeye böyle yorum yaparım işte 🙂

      1. Senin dusuncen. Bu da benim düşüncem. Itiraz eden mi var birader?

      2. Osman Yıldız avatarı
        Osman Yıldız

        Ferrari Is Back…Grande Grandeeee

        0.1 saniyeeee, Vettel neredeeee?

      3. Şasiye demir yığını demen bile F1’den ne kadar anladığını gösteriyor. 😀

    9. Birader çok zorlama şansını. Alonso sırf geçemediği için Petrov’u yarış sonrası pistte sıkıştırmış bir adam. Vettel haklı demiyorum ama her yorumunda olayı Alonso’yu yüceltmeye bağlama.

      1. Yalniz orada kaybedilen bir sampiyonluk var ve telsizden edilen kufurler yok. Vettel sonuna kadar hakli, Kvyat da yuzde 100 hatali ama gidip de milyonlarin izledigi organizasyonun canli yayininda, adamin kendi evinde sen istedigin gibi kufur edemezsin. Ferrari tulumu giyip aracini kullaniyorsan bunun da bir agirligi olmali.

        1. Olayın reaksiyonu ile sinirlendi anında küfür etti, anlarım. Vettel 15 dk sonra kendisini toparlamış, muhabirlerle sakin sakin konuşuyordu. Grosjean gibi yarıştan saatler sonra hakaretler yağdırmadı. Telefonla arayıp küfürlere boğmadı.

        2. Ben Vettel haklı demiyorum yanlış anlama. Senin söylediklerine de %100 katılıyorum. Sadece Ferrari pilotu olanların değil diğer pilotların da azıcık ağır başlı olması lazım. Ağzından çıkan kelimelere dikkat etmesi lazım. Ama sen konuyu 2’de 1 Alonso’ya bağlıyorsun, alakalı ya da alakasız.

          1. Konuyu Alonso’ya getirmemin nedenini de yukarıdaki yorumda belirttim zaten. Bazı karakter uzmanı arkadaşlara itafen yazdım onu. Bir de Vettel’e baksınlar diye yorumuma onu da ekledim.

    10. Birader çok zorlama şansını. Alonso sırf geçemediği için Petrov’u yarış sonrası pistte sıkıştırmış bir adam. Vettel haklı demiyorum ama her yorumunda olayı Alonso’yu yüceltmeye bağlama.

  62. bence ilk temas kyvat ın suçu. ama ikinci temasta vettel biraz gaz kesiyor gibi geldi.

  63. Yarışı izlemedim ancak az önce Kvyat Vettel olayını izledim şaka gibi gerçekten Kvyat sanki F1 oyunu oynar gibi önündekileri arkadan çarparak bertaraf etmiş Vettel’e yazık olmuş..

  64. Tebrikler kazananlara gunun adamı alonsoydu guzel kalkısla 6 lık en ideal di maşallah arac iyidi tebrikler mclaren 2 side puan almıs oldu

  65. Adam dediğini yaptı merhamet yok.
    Alanso sen gridin en iyilerindensin. Yarım saniyeyi cebinden çıkardın.

  66. Rusya da ki yarışlar tek pit stoptan dolayı çok sıkıcı oluyor. Pistte aşınma yok. Rosberg yarış sonunda dahi yumuşak lastiklerle en hızlı turu atıyor. Hafta sonunun kaybedenleri Ham-Vet. Ham yine hasarı en aza indirdi. Ancak Kvyat öyle değil böyle der gibiydi. İlki hadi frenlemede hata da hemen ardından tekrar çarpmak düşündürücü. Günün yıldızları Hamilton-Alonso-Perez diyebilirim. Hepsi de iyi iş çıkardılar. Rosberg e de tebrikler en azından 4 sorunsuz yarış ile iyi bir avantaj yakaladı. Ham-Ros durumunda Mercedes’in parmağı var mı bilmem ancak fark ciddi. Tabi bu fark Rosberg’in 1 yarış dışı kaldığı bir yarışta Hamilton’ın kazanmasına bakar. Yine de psikolojik olarak çok iyi durumda Rosberg.

  67. Vettelin hornerın yanına gittğini gördünüz dimi + hamilton şampanya patlatmaması ? Tam çocuk ruhlu bu adam

  68. Fark 13 sn.den 7 sn.lere indiğininde Mercedes takımı bu yılın şampiyonunu tayin etti. F1.in içine ettiler iyice. Tadı kalmadı.

    1. Tur bindirirken 7 sn oldu, Lewis’te aynı adamlara tur bindirmek zorunda kalacaktı.

      1. 1.2 sn fark kapatıyordu hamılton fark 7 sn oldugunda telsizden su basıncı sorunu ortaya cıktı dendi zaten

        1. Rosberg tur bindirirken kapandı o fark komik olmayın:)
          Lewis’te aynı adamlara tur bindirecekti + Rosberg’in lastikleri kaç tur daha yeniydi Lewis’ten bakın bakalım. Yarışın en hızlı turunu sondan önceki turda attı rosberg.

        2. 1.2 saniye farkın kapanmasının sebebi rosberg’in orta sıradaki 4lüye tur bindirmesiydi. O grubu geçtikten sonra mesaj verdi zaten adeta; ‘ en hızlı benim’ der gibi üst üste iki en hızlı tur attı.

          Bu haftasonu grand slam’i haketti, geçilmezdi tebrikler ama iki yıl muazzam domine etmiş bir şampiyon, bu yıl bu kadar fark mı yiyecek? Hiç mantıklı değil.

          1. 2 yıl muazzam domine etmiş bir şampiyon?
            2014 sezonunu hatırlıyormusun gerçekten?

            1. #passion of Red avatarı
              #passion of Red

              Evet dostum, Hamilton kazandığında sıkıcı, Rosberg nispeten kazandığında yine nispeten biraz daha keyifli yarışlar izlediğimiz yıldır kendisi. Eh puan farkı ne kadar azdı falan demezsin umarım, zaten bu domine yıllarda Ham birinci olurken Ros’un ikinci olmaması sürpriz olurdu.

  69. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Yarış startla beraber yüzümü ekşitti maalesef daha ilk turda eski günleri yad ettim.

    Yarışa gelirsek, Rosberg harika bir iş çıkardı, karmaşadan kaçan Hamilton gerekeni yaptı tebrik ederim. Alonso’nun performansını ve McLaren’ların pist üstünde birden çok takımı geçtiğini görmek umut verici. Williams maksimumu çıkarttı açıkçası yarıştan. Magnussen, Grosjean ve Perez gayet iyi iş çıkardılar.

    Şimdiiiiii… Gelelim bugünün cezalı çocuklarına. Ferrari ve Red Bull. Raikkonen ve Ricciardo’ya sözüm yok. Yazık oldu Ricci’ye. Raikkonen hız dezavantajına rağmen pitlerde kazandı en azından 3.lüğü. Ancak Vettel ve ona bir değil iki kez bilgisayar oyunu kıvamında çarpan Kvyat isimli Rus ajanının yaşadığı olayı anlamak güç. Başlık Vettel kaza yaptı’dan çok Vettel suikaste uğradı olabilir Kemal abi 🙂

    Kvyat’a çok sinirlendim. Acemiliği geç, yeni ehliyet almış birinin yapabileceği ayarda bir hataydı. Ben gerçekten hiçbir frenleme emaresi görmedim Kvyat’tan ve bunda kasıt arıyorum. Şayet böyle bir şey varsa, süperlisans iptaline gitmeleri lazım. Bugün çok iyi yarışan ama motoru biten Verstappen’i direk koymak lazım Red Bull’a bu kazadan sonra.

    Hesaba göre Ferrari-Mercedes farkı bu yarışta 0.5 saniye civarıydı. Tren kaçıyor, şanssızlıklarla beraber Ferrari 2.liğini bile kaybedebilir Renault motorunun gelişimine göre.

    Keşke yakalasa bir takım Mercedes’i ama… Neyse, en azından orta sıralar müthiş keyifli bu sene 😀

  70. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Vettel telsizden bana hangi O. Çocuğu vurdu diye küfür mü etti yoksa ben mi yanlış anladım bilmiyorum 🙂 . Alonso’nun 6. olması iyi mi kötü mü bir sonra ki yarış görecez. Hamilton Star’ta iyi kalkmasının avantajını iyi kullandı. Fazla söylenecek bir şey yok Herkes Şampiyon pilot belli diyor ama bana göre öyle bir şey yok ve Mercedes sanki Hamilton aracı üzerinde 2017 denemesi yapıyor gibi geldi bana. Siz ne düşünürsünüz bilmem…

  71. Adam dediğini yaptı beyler merhamet yok demişti 🙂

  72. Aslanım Kvyat. Ne cevher varmış sende fark etmemişiz.

  73. Bu arada Alonso ve Magnussen’e de tebrikler. İki tane demir yığını aracı 6. ve 7. olarak finishe getirmeyi başardılar.

  74. Dedim dedim inanmadınız bak noldu şimdi

  75. Çin sonrası ben kaza yapmadım ama zaaa diyip ergence hareketler yaparsan sonraki yarış ne olduğun anlaşılır. Şimdi ne diyecek acaba

  76. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Takımlar şampiyonu yine Mercedes, pilotlar şampiyonu bu kez Rosberg oldu. Şimdiden tebrikler!

    Belki de dubleyle tamamlayacağımız bir günü aptal, egoist ve kindar Gavyat yüzünden tek podyum ile tamamladık. F1’iniz batsın daha da ne diyebilirim ki, kapalı kapılar ardından güzel oyunlar oynuyorsunuz.

    Bu arada günün kazananı McLaren oldu. O kadar kargaşanın içinden büyük bir bal ile çifte puan aldılar. Onlara da tebrikler.

  77. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Öncelikle Mclaren olarak çifte puanlar aldık çok güzel performans olarak yarış performansı baya gelişmiş orta sıra ile mücadele edebiliyoruz. Fernando Alonso bir kez daha neden iyi bir yarışçı olduğunu gösterdi. Gelelim Kvyat’a dostum koltuğu kaybettin geçmiş olsun. İlk teması az çok anlarım ama 2.temas nedir arkadaş. Adamın yarışını mahvettin. Söylenilecek çok söz varda senin için söylemicem. Olası bir şampiyonada Ada’mın rahat 12-15 puanı gitti. Rosberg şampiyon olmaya yakın bu çok net. Lewis mentalitesini düzeltmesi için kesinlikle temiz bir haftasonu çıkartması lazım yoksa rosberg çok rahat alır şampiyonluğu. Bizim için güzel bir haftasonu oldu. Bu puanlara ihtiyacımız vardı. Devam böyle.

    1. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      Lewis mantalitesi .galiba arıza ve sorun demek istiyırsun.onca tazılmuş mantıklı yazıda mantık dışı yorum.

  78. Su an Podyum izliyorum Lewis çok kötü.

  79. Kvyat oldurene kadar vurdu resmen

    Tebrikler kmag

  80. degil yolda görmek sinirdan gecse kvayt a ates etcek arkadaslarim var su an ? o derece. cok heyecanli bir yaris degildi tebrikler ros ve alo birde max a uzuldum iyi gidiyordu.

  81. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Kvyat yanlış gelmiş . Lunaparka gitmeliydi .

  82. Kvyat merhamet yok dedi, vetteli bicti. 1 kere vurdu yetmedi 2.yi de vurdu. Yaris disi kalmasa 5 kere vuracakti heralde :)))
    Kimiye de soyleyecek soz yok. Biz ondan rosla yarismasini bekliyoruz, o bottasa geciliyor.
    Sezon bitti gibi. Takimlar sampiyonu belli. Ros da buyuk ihtimal samp..

  83. rezalet bir pist

  84. Fark 7 sn lere düşünce feryat figan su basıncı sorunu var yavaşla

    Tiyatro izliyoruz resmen kapalı kapılar ardında şampiyon belirlenmiş

    1. komik 😀

  85. Geçen sene F1 izlemeyi bırakmıştım şu yarışı bi açayım neler oluyor diye hiçbir şey değişmemiş.Tek kelimeyle rezillik.Kvyat gelecek yarış için ağır ceza almalı başka bir şey demiyorum.Ferraridekiler taraftarı kandırmaya devam etsin.

  86. Dünkü açıklamasından sonra yanlışlıkla olsa bile bu iki teması açıklayamaz Kvyat!

  87. Kvyat merhamet yok dedi inanmadılar 🙂 Ama bu sefer hata ondaydı Vet şimdi haklı durumda. Bizimkiler kötü sıralama turlarına rağmen puan aldılar çok sevindim. Bence yarışın pilotu Alonso. 14. sıradan kalkıp temiz bir şekilde 6. sırada bitirdi. Rosberg’de bir övgüyü hakediyor o da çok temiz sürdü.

  88. B.k gibi yarıştı. Kvyat resmen harcadı Vettel’i. Aynı adama iki kez üst üste çarpmak nedir lan?

  89. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    kvyat vetteli piste gömerek kapanışı yaptı ve intikamını aldı. yarış zaten çok sıkıcıydı yorumlanacak tek şey kvyat-vettel teması ve mclarenlerin puan alması.rosberg şampiyonluğa doğru gidiyor.

    1. Sencer aksu avatarı

      İntikam ne kardeşim ya! Yorum yapacaksanız lütfen yarışları izleyerek yapın

      1. Schumacherrari avatarı
        Schumacherrari

        sadece startı kaçırdım o da yayının donmasından.intikam biraz ağır kelime olabilir. geçen yarış da kvyata yaptıklarından dolayı söylemiştim.

        1. Sencer aksu avatarı

          Geçen yarış kvyata bir şey yapmadı kvyat vetteli sıkıştırdı vettel de raikonnene çarptı.Kvyatın iki durumda da haklı olduğu bir taraf yok

  90. Berbat bir yarıştı. Takvimdeki en kötü pist tek kelimeyle.

  91. Bu ne hız!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir