2016 Rusya GP: Kvyat Vettel’i ‘Biçiyor’


Yorumlar

“2016 Rusya GP: Kvyat Vettel’i ‘Biçiyor’” için 41 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Çin startı olmasa Vettelgiller bu kadar ağlamazdılar….

    Kvyat gecen yarış bileğinin hakkıyla gecti ve Vettel kendi totosunu kurtarmak için yarışın başından sonuna kadar telsizden ağladı

    Hamiltonun şampiyonluk şansı Vettele göre daha fazla Bottasta onu biçti ağzından bi laf dahi duymadık

    Avustralya start iyi strateji berbat
    Bahreyn motor perttt
    Çin takım biribirini biçti

    sonuc strateji,pilot,araç olarak her sene şampiyonluk naraları ve vasatın ötesine gecemeyen bi takım ama olsun ALONSO gitti dertler bitti…..

  2. adamı yargısız infaz etmiş hemen herkes niye parmak çocuğun çaylak dönemine bakmıyorsunuz

    ferrari kullanınca dokunulmazlık mı alıyor.

    yarış içerisinde olacak hadiseler grosjean in kazaları ve Alonsonun direk şampiyonluğa giden puanları nı

    yazıya döksek destan olur ama oluyor..

    yarışsa bir 2.lik daha alacaktı.

    ferrari lobisi oluşmuş yine.

    çaylak sürücüler böyle disipline oluyorlar işte vura kıra bu işin doğası.

    büyütmeyin o kadar.

    1. Böyle bir biçiş f1 tarihinde yoktur. Nascar a falan bakarsak belki örnekleri vardır.

  3. Adam hıncını almış 🙂

  4. Kyat 3cü virajda neler olduğunu görüyor. bence tek suçlu kyatta değil prez kontrolsuz bir şekilde piste dönüyor vettel gaz kesiyor kaçmaya veya geçmeye çalışmıyor . ama arkadan gelen str bu olaydan nasıl avantajlı çıkarım diye tam gaz geliyor , dikkat edin kyat sağ açılmya başlarken vaz geçiyor ve vettele çarpıyor bu olay olurken perz tam vettelin önünde yanından wiliams geçiyor , vettel tahmin etmiş olmalı ki bu adam önüme kırcak aynasına bakmış str geliyor en doğrusunu yapmış , kyatta haklı ferrariye odaklanmış dümdük gidiyor son anda kaçmaya çalışsan nafile. bunlar tecrübe vettelin hatalarını ne çabuk unuttuk.

    1. Perez pistten çıkmıyor ki hiç lastiği patladığı için yavaşlıyor Vettel de onu görüp yavaşlıyor zaten.

  5. ikinci temas daha makul görülmüş ama bence daha beter bir durum vet. yavaşlasa bile arada yeterli boşluk vardı.

  6. henüz yarışın ilk birkaç yüz metresinde nasıl oluyor iki defa aynı adama bodoslama dalabiliyorsun anlamıyorum. hadi ilkine yarış kazası denildi ikincide hızlı virajda nasıl tekrar vettele vuruyorsun ey kvayt 🙂 insan acır biraz ilkinde vurdum adama barı bu sefer sağa veya sola kırayımda başkasına temas olsun 🙂

  7. Bir pilot bu kadar mal olabilir mi oluyor işte bir de kendilerine F1 pilotu diyor bunlar.
    Refleksleriyle hareket etmeyen adamın ne işi var gridde. Bunun cezası siyah bayraktır yarış bazlı hareket etmeleri yanlış sezonun geneline de bakılır ben olsam bir daha araç felan vermem böylesine gelecek vaad etmeymiş…. ilerde de böyle mallık yapar kişi.
    Seriyi dayanıklılaştırıyorlar ama atladıkları şey genç pilotlar çılgınlık, atak felan değil bunların bu yaptığı iş bunlara siyah bayrak çekilmeli ki her zaman akıllarının önünde bir duruş alma bariyeri olsun. Ama nerde bunları düşünecek yönetim.

  8. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    İlk temas, lastiklere verilebilir belki. Ancak, oyun oynayan ben bile nerede frene asılacağımı öğrendim startlarda. Bu ilk hatası ve hem Vettel’in lastiğini patlatıp hem de takım arkadaşına pas veriyor Ferrari’yi. İkincisinde lastik patlamasından dolayı yavaşlayan Vettel’e vurmak daha makul gelmiş Kvyat’a sağdaki Toro Ross’nun üstüne kırmak yerine diyeceğim ama, viraj alırken önünde yavaşlayan Vettel’e tepki verememiş gibi. Bir Formula 1 pilotunun her koşula tepki verebiliyor olması lazım, Toro Rosso’daki arkadaş da yarışta dikkatli o da sağa doğru atabilirdi kendisini belki, düşünebilmesi lazım. Yine de bana biraz kasıtlı gibi geldi bu hareketler bana, ağır antipati topladın Kvyat, süperlisansının tehlikede olduğunu düşünüyorum.

  9. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Yarış kazası(?)

  10. gaz kesme sebebi virajın ileriki bölümünde dışarı taşmamak

    1. espoir(Al10so) avatarı
      espoir(Al10so)

      Virajdan taşmamak için diil önündeki arka sağ lastiği patlak araçla temas olmasın diye (Perez büyük ihtimalle) yavaşlamış. Arkasındaki araçlardan da görebildiğimiz üzere o viraj çok daha yüksek süratlerde alınabiliyor.

      1. onu görmemiştim usta teşekkürler

  11. Altta bilerek vurdu diyor millet komedi gibi ya, adam kendi aracına hasar vermeyecek tabi onunkisi Batmobile. İlkinde geç frenajın bedelini Vettel’e ödetmiş, 2.’sinde ise sanırım lastiği patlak olan Vettel’in gaz kesmeden devam edeceğini düşünmüş ama herhalde refleks 0 Kvyat’ta, hiç tepki veremedi çocuk. Tabi Vettel’in lastiğinin patlak olma ihtimalini de düşündüğünü zannetmiyorum. Ayrıca ilk temastan sonra Vettel’in aracı resmen hızlandırılmış çekimde fırlıyor, ilginç. Bir diğer ilginç olan şey ise geçen yarış podyumda artist artist konuşan bu ikilinin Allah’ın adaletiyle 2 haftada karşılaşmış olması.

    1. Sen ne anlatıyosun ya orda dikkat et sağdan füze gibi fırlayıp herkesin önüne geçen bir pilot var biz bile trafikte ne refleksler kullanıyoruz yeri geliyor. Bir formula 1 pilotu olarak hemen bir sağa doğru hamle imkansızmıydı

      1. Yav ben adam suçlu değil demiyorum ki, %100 suçlu. Ama kasıtlı yaptığını iddia etmek komik olmanın da ötesinde.

        1. Ha kasıt işini bilemem o tamam

    2. Vettelin değil önündeki Perezin lastiği patlamış. Vettel de onun için yavaşlamış zaten. Ama bizim ‘Maldonado 2’ havaya bakarak sürdüğü için iki kazada da neredeyse sıfır tepki vererek çarpmış. Geçen yarışta da en büyük hatası oydu. Tamam boşluğu buldun kardeşim de o hızla girmene de gerek yok, frenlemeyi nasıl yapacaksın. Ayrıca Vettel sola kırmasaydı Vettele çarpmadan nasıl dönecektin virajı? Öyle havaya bakarak dümdüz sürmekle pilot olunmuyor kimse kusura bakmasın. Bu adamın Formula 1 de işi yok.

      1. Birader adam Çin’de ilk virajı dönebildi siz hala neyden bahsediyorsunuz? Açın izleyin, adam roket gibi girmiş falan filan masallarını bırakın. Temiz bir şekilde ilk virajı döndü adam. Bu yarış için dediklerine ise %100 katılıyorum. Havaya baksan anca böyle vurursun öndekine.

        1. #passion of Red avatarı
          #passion of Red

          Yahu döndü de, Rai normal yarış çizgisiyle dışarı taşmasaydı bu sefer o ivmeyle Rai’yi biçecekti. Yani aynı şeyi izliyoruz, sen ihtimalleri düşünmüyorsun olanı söylüyorsun. Biraz düşün; özetle.

          1. Şimdi şöyle bir durum var bu konuda. Adam virajı dönerken savruluyor olsa dediğin aynen doğru olur. Raikkonen’e bodozlama girer. Ama böyle bir durum söz konusu olmadığından ötürü Raikkonen aynasına bakmayı akıl ederse herhangi bir çarpışma olmadan 2’li virajı döner. Kimin önde döneceğini Allah bilir.

            Vettel’in hatası hiç aynaya bakmamasıydı, adam Kvyat’ı yanına gelince fark etti. Aynaya bakıyor olsa zaten kapatırdı kapıyı. Kvyat yanında bitiverince o da saçmaladı.

            1. #passion of Red avatarı
              #passion of Red

              Yani diyorsun ki; “Raikkonen aynasına baktı baktı, eğer bakmazsa kaza olur”.

              Kvyat’ın oraya bodozlama dalması her ne kadar açıkta olsa, yalın bir şekilde etrafındaki diğer iki pilotun kendi yarış çizgilerinden kopmalarını gerektiriyor değil mi? Vettel zaten direksiyonunu kırmak zorunda kaldı kaza yaptı. Aynı şekilde Raikkonen de kırmak zorunda kalırmış.

              Şimdi bu durumda, bu çaylağın kamikaze girişi göze batmıyor yani?

              1. Başkan bak ataklar eskiden aynen senin dediğin gibi gerçekleşiyordu. Pilot içeriye dalar öbürü mecburen geniş alırdı. DRS ataklardaki bütün karizmayı bitirdi. Şimdi yanından geçiyor gidiyor herkes. Kvyat’ınki de buna çok benziyor. Sen içeriden gelirken önündeki seni görmezden gelir ideal çizgide kalırsa kaza kaçınılmaz. Kaldı ki Çin’de ideal çizgi Kvyat’ta idi.

  12. espoir(Al10so) avatarı
    espoir(Al10so)

    Objektif olarak bakalım:
    Çin Gp’de Kvyat ve Vettel’in teması bana göre yarış kazasıydı ve hatta Kvyat her pilotun yapacağı şeyi yapıp boşluk bulunca dalmıştı. Talihsizlik dışarı savrulan Kimi’nin hızlıca içeri dalması ve Vettel’in refleksle sola kırmasıydı.

    Rusya Gp’ye bakınca ilk temas kesinlikle Kvyat’ın hatası. Kasti bi hareket olması çok saçma. Adam kendi evinde, kolluğu sallantıdayken niye kendi yarışını mahvetsin. Ki şunu da unutmayın arkalı önlü orta ölçekli temaslarda genelde önünden darbe alan araç dezavantajlıdır. Kasıtlı yapması akla mantığa sığan bi şiy değil. Gaza gelip sövmeyin adama 🙂

    İkinci temas ise biraz karışık. Evet yine Kvyat temas ediyor ancak videoları daha dikkatli izlerseniz Vettel virajın ortasında gaz kesiyor dolayısıyla beklenmedik bir yavaşlama gerçekleşiyor. Tam gaz gelen Kvyat’da yeterince yavaşlayamayıp bi daha çarpıyor. Farketti mi bilmiyorum ama sakınmak için kendini sağa atsaydı Ricci ile çok ciddi bi kaza gerçekleşebilirdi.

    Sonuç olarak: Kvyat bu hafta sonunun Maldonadosuydu! Vettel’e yazık oldu… Bizim de yarış zevkimiz heba oldu.

    1. espoir(Al10so) avatarı
      espoir(Al10so)

      Düzeltme:
      -Ricci diil Toro Rosso’lardan biri!-

    2. Kvyat o virajı Vettel’i görerek dönüyordu ve frenlese aracı yavaşlatacak kadar da mesafe vardı. Bence bilerek frenlemedi.

  13. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Tam bir ahmak

  14. Ferrari buna seyirci kalmaz Putinin türkiyeye karşı kini gibi bununda Vettele karşı kini var.
    Hırs olabilir ama kin olamaz F1 de bu pilot bozuntusunun F1 de işi olamaz..

  15. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu temasla Red Bull kariyerini noktaladı ama pilotluk kariyerini noktalayıp noktalamayacağına Ferrari ve Vettel’in merhameti karar verecek.

    Maldonado bile bu denli kasıtla çarpmıyordu. Kendi takımının yarışını da mahvetmiş oldu. Öyle de bir yere çarpıyorki difüzör falan mefta olmuştur. Böyle dangalakların F1’de yeri yok. Yıl boyu lanetli listeye aldırıp, yıl sonunda kaba etine tenekeyi bağlatıp göndertecektir Ferrari.

  16. siyah bayrak çıkması gerekirdi. çok net kasti vurduğu.

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Adam sözünün eriymiş. Merhamet göstermeyeceğim dedi ve sonuç. 😀

  18. Bugün Maldonado’dan daha iyi performans sergiledi. 10-20 saniye arayla 2 kere aynı araca çarpmak büyük yetenek gerçekten.

  19. Gerçekten bilerek mi yaptı çok merak ediyorum.

    1. Net bilerek yapıyor. Zorlasa ilk temastan bile kaçınabilirdi; hadi ilkini anladık ortalık karışık, araç kayıyor ve pek yer yok kaçacak. Ama ikincisi bildiğin “al sana temas ulan” vuruşu. 😀

  20. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Vettel gelecek yarış bariyerlere sıkıştırıp Red Bull’u paramparça etse haktır.

  21. Myn1fernando avatarı

    Çok net bilerek yapıyor. Lisansi iptal edilmeli

  22. Adama helal olsun merhamet yok demişti.

    1. Kvyat ın yaptığından da saçma (bir yorum) ? Mantık error vermiş…

      1. Öncelikle günaydın
        Bu sözü ben söylemedim Kvyat söyledi. Ona göre yorum yaz.
        Birde cümle yazarken birini türkçe diğerini ingilizce yazma.

  23. Bunun yaptığının ne çocukluğu olduğunu yazmaya gerek yok. Cezayı az bile verdiler. Bence bilerek yaptı. Diskalifiye edilmeliydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir