Horner: Kvyat’ın Hatası Yarışımızı Mahvetti

yazar:

kategori:

Red Bull takım patronu Christian Horner Daniil Kvyat’ın ikinci virajdaki hatasının sadece kendi yarışını değil takım arkadaşı Daniel Ricciardo ve Ferrari’den Sebastian Vettel’in yarışını da mahvettiğini kabul etti.

Vettel yarış sırasında Red Bull pit duvarına gelerek Horner ile konuşmuştu.

Horner ise tek yapabileceğinin sürücüsü adına özür dilemek olduğunu söylemişti.

“Ne yazık ki tüm yarışımız ilk virajda bitti. Bence Daniil frenleme noktasını kaçırdı ve Seb’e çarptı ve o da Daniel’e çarptı.”

“O noktada her iki ön kanatta gitti, araçlar kötü hasar aldı ve iki aracımız da puan dışında kaldı. Ve elbette Sebastian’ın yarışı da mahvoldu.”

Vettel’in ona ne söylediği sorulduğunda Horner: “Elbette biraz kızgındı, tüm söyleyebileceğim bir özürdü, çünkü bu hafta ne yazık ki Daniil Kvyat hata yaptı.”

“Bu çocuklar duygularıyla hareket ederler. Kendi evinde çok fazlasını hemen almak istedi, burada daha önce de bir çok olay gördük. O sadece hata yaptı.”

“Bence ne olduğunu biliyor. Tüm sürücüler tekrarları izlerler. İlk virajda frenajda geç kaldı ve Sebastian’a çarptı.”

“Takımın bakış açısından, bu yarışımızı tamamen batırdı, bugün önemli puanlar kazanabilirdik. Çok fazla puandan olduk.”


Yorumlar

“Horner: Kvyat’ın Hatası Yarışımızı Mahvetti” için 19 yanıt

  1. Vettele yol vermedi diye algersuari yi gonderen marko kvyat i gonderir kesin

  2. Geçen sefer ki kazada dedim ki; Kvyat o viraja dönemeyeceği kadar hızlı girdi, ki ancak Raikkonen’den destek alarak (yan çarparak) o virajı dönebildi. Eğer hata o gün görülseydi ve Kvyat pohpohlanmak yerine uyarılsaydı bugün belki viraja yine aynı şekilde torpil gibi gitmezdi. Burada da “yarış kazasıydı yeaaa”, “boşluğu buldu tabi dalacak yeaaa” diyenlerede ders olur umarım. Yarışları biraz teknik (biraz fizik kurallarından anlayarak) seyredin..

  3. Lafı dolandırmaya gerek yok Hukuki dille yazacağım ” Horner Azmettetiricidr – Kvyat ise Tetikçidir ” bu bir bir yarış kazası falan değildir 2. kez vurma var burada ilkinde yarış dışı kalmadı hadi ikincisini deneyeyim durumu vardır fakat Sebastian Vettel o malum meşrubat firmasından Şahlanan At’a gelmekle çok doğru yapmıştır . Ferrari’nin üzerinde bu sene bir ölü toprağı var umarım kalan yarışlarda ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerdir

    1. Baktım iki hafta sonra Catalunya var SF düzlüğünden itibaren 700 metre ilk viraja kadarki mesafe bu Kvyat’ı gelir yine geçirir Ferrarilerden birine herif zamane Maldonado’su

  4. Şimdi bu arkadaşın üzerinde horner ve Marko tarafından geçen yıldan beri yapılan baski koltuğunu kaybetme korkusu ve geçen yarışta ki vettelle olanlar bu durumu getirdi. Geçen yarışta bu arkadası desteklemek olumsuz anlamda bir baski oluşturdu ve bu yarışta vettel e aynı turda iki kere çarpmak gibi bir hata getirdi. Artık kendisine geçmiş olsun diyor ve mehter marsiyla uğurluruz. Çünkü Marko zaten acimiyacak ona.

  5. Kvyat heyecan yapıyor sanırım. Geçen sene böyle değildi bu çocuk.

  6. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Kvyat kendi ülkesinde olmanın getirdiği moral motivasyonu çok kötü kullandı. Aynı tur içinde iki ölümcül hata yapmak da ona nasipmiş. Yazık oldu Red Bull’un puanlarına ve de Vettel’in yarışına. Bu gidişle Kvyat seneye koltuğunu Verstappen’e devreder.

  7. verstappen şu anda avuçlarını ovuşturmaya başlamıştır herhalde.

  8. Kaç milyon $ kayba sebep olmuş bir çocuğun gelecek vaadi daha mı büyük… At çöpe gitsin şampiyon pilot böylelerinden çıkmıyor.

    1. hangisi için söylediğini anlayamadım ??? vettel’den bahsediyosun herhalde ?

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        “”Şampiyon pilot böylelerinden çıkmıyor””
        Vettelin 4 şampiyonluğu var.
        Bence anlayabilirsin ne demek istediğini 🙂

        1. “”Kaç milyon $ kayba sebep olmuş bir çocuğun””

          vettel red bull’dan yıllık 24 ‘milyon’ aldı. kyvat ise 850 ‘bin’.

          milyon dediğinde 850 bin dolar alan kvyat’ı kast ettiğini düşünmüyorsun herhalde ? sence bunu sormakta haklı değil miyim ?

      2. Aynı araca arkadan iki defa çarpan ve bunu yaklaşık 30 sn içinde yapmayı becerebilen ultra yetenekli pilottan bahsediyor. 🙂

      3. Bu kadarını anlayamayacak adam başka şey izlemeli, başka sokaklarda takılmalı. Bundan epic hikaye çıkaramazsınız.

  9. Horner ise tek yapabileceğinin sürücüsü adına özür dilemek olduğunu söylemişti.

    “Ne yazık ki tüm yarışımız ilk virajda bitti. Bence Daniil frenleme noktasını kaçırdı ve Seb’e çarptı ve o da Daniel’e çarptı.”

  10. Helmut Marko hafta içi bunu haşlar, demeci de buradan duyarız..

  11. Verstappen’in RedBull koltuğu hayırlı olsun.

  12. Böyle malak yapıştırsan olacağı bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir