Kovalainen, McLaren'deki Kötü Günleri Unutmadı

yazar:

kategori:

Fin pilot, gridin en önde gelen takımlarından birinden ayrılıp, sıfırdan başlayarak F1’e giren Lotus’a geçmişti ama Kovalainen, durumdan şikayetçi olmadığını belirtti.

Kovalainen: “Lotus’ta her şey daha iyi bir his uyandırıyor”

Kovalainen, McLaren’de Hamilton’a gösterilen ilgilinin kendisine gösterilmediğini söylemiş ve geçen sene sonunda takımdan ayrılmıştı.

Kovalainen: “Şimdi, eskiden McLaren’de olduğuma kıyasla işleri daha çok kontrol altında tuttuğumu hissediyorum”

“Neredeyse her yarış, hangi ayarlara ihtiyacım olduğundan %100 eminim ve mühendisler beni anlıyor, bana inanıyor”

Lotus pilotu, McLaren’deki endişelerinde ayrıntıya girmedi.

Kovalainen: “Şikayet etmeyi sevmiyorum. Ama şimdi bildiklerimi o zaman da bilseydim, bazı şeyleri farklı yapardım.”

Lotus’un da pilotlarını değiştirme gibi bir niyeti olmadığı seziliyor.

Teknik patron Mike Gascoyne, 2010 şampiyonasını 10. sırada tamamlayıp ticari haklardan pay alma amacıyla, para getiren genç pilotlar yerine iki tecrübeli pilotu kadrolarına kattıklarını söyledi.

Gascoyne: “Yağmurla birlikte büyük bir kaza ile başlayan veya buna benzer bir yarış olduğunda Heikki ve Jarno, tecrübesiz genç pilotlardan daha fazla puan alabilir”

Bu arada Lotus, Formula 1 takımı için personel sayısını arttırmayı planlıyor.

Alman Auto Motor und Sport’a konuşan bir çalışan şaka yolu ile “Norfolk’taki fabrikalarının, McLaren’in kantini kadar büyük olduğunu’ söylemişti.

Lotus, 160 çalışanının yanı sıra İtalyan Aerolab rüzgâr tünelinde de 45 kişiye sahip.

Mike Gascoyne: “220 (çalışan) iyi olacaktır”


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lewis ile sorunu olan şahıslara Pankreoflat, Panzynorm, Biogastrin, Euoarbon, Karboseptin gibi ilaçları öneririm. bitkisel olsun diyorsanız kimyon,ıhlamur,turunç yaprağı,melisa çayı işinizi görür. :))

  2. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Barakay dediklerinden pek bi şey anlamadım ben ne demişim "senin yüzünden 2008 de takımlar şampiyonluğunu kaybettik" sen ne anlamışsın bilemiyorum ama massa lardan falan bahsetmişsin neyse.sonradan kullanılan güncellemelere gelince, 2009 da takım kendisi de açıklama yapmıştı bütçeyi kısıtlayıp tek araçta güncellemeleri deneyip daha sonra diğer araçta kullanacağını. unutmayalaım 2009 da formula 1 iptal olma noktasına gelmişti küresel krizden. siz yeni parçaları yavaş bir pilotta mı denerdiniz yoksa her pistte maximumu çıkarabilen bir pilotta mı?

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    heiki vasat bir pilot tamam kabul.iyi bir sezonda geçirmedi ayrıca o nada tamam.

    bu takımda hani hep eşit davranılıyordu ayrımcılık yoktu milliyetçilikte güncellemeler neden hep sonra sonra heiki ye yapıldı bu liste uzar gider..

    sonuç şunu kabullenmeliyiz mc laren takımında eşit muamele denen bir uygulama yoktur takım hamiltonun yörüngesinde döner ve bu hep böyle olmuştur.

    buttona gelirsek geçen seneki difizör avantajını bu sene performansıyla tolere ediyor göz dolduran cinsten fakat yağmurlu yarışlardaki oynadığı kumaralar hep puanlarla ona döndü çokta şanslı ayrıca

  4. hamiltonu sevmeye bilirsiniz ama allah aşkına hamiltonla heikiyi bir kefeye koymayın,ayıptır.bu alonsoyu nelsonla,grojanla bir tutmak gibi bir şey..monza 2008 unutamayacağım bır yarış.yılın en ıyı ıkı aracından birini kullanıyorsun 2. sıradan kalkıyorsun ama toro rossoyu gerıde bırakamıyorsun.olacak iş değildi ama oldu.gözünüzü kapayın ve 2. sırada kalkanın hamilton olduğunu düşünün,sizce sonuç aynı olabilirmiydi ?

  5. 2008 almanya yarışını hatırlayanlar iyi bilirler neyin ne olduğunu.Unutanlar ise heikkiye verir veriştirirler.O yarıştan sonra ron dennisin açıklamaları ile sizinkiler arasında dağlar kadar fark var.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    hep bahane hep bahane, yavaş kalanlar her zaman arkasına sığınacakları mantıklı bazı argümanlarla süslenmiş bu konuşmaları yapar. güncellemeleri anında kullanamıyordu belki ama renoda da alonso piqe ye nazaran ilk güncellemleri alan pilottu. görünen köy klavuz istmemez. iyi pilot her zaman farkını ortaya koyar. inşallah, kova yı çok seven,vasat üstü bir pilot olduğunu düşünen arkadaşların takımlarına transfer olur :)) yok biz istemeyiz kalsın diye düşünüyorsanız artık bu konuda McLaren takımına laf sokmaktan vazgeçin.

  7. @massathebest aslına bakarsan ayrıntıya girmeden yazdım massa için,sadece onun içinde 2ci pilot yakıştırması çok yapıldı zamanında,onun için onuda katmak istedim o kadar massanın kaçıncı pilot olduğu benim i§in pekte önemli değil açıkçası,adam puan alıyor mu? kürsüye çıkıyor mu? daha da ötesi yok:)bir şeyleri bahane etmiyor en azından;)

  8. dünyanın heryerinde tüm meslek dallarında ,tüm spor dallarında diger ne varsa hep iyi olan desteklenir.

    başarı için mücadele veren yüksekte hedefleri olan hiç bir yer ve kurum kötüyü desteklemez.

    bunda ilginç olan birşey yok iyi ve kötü ortada;kova doğru söylemiş ama olması gereken budur zaten.

    tek sorun iki tane iyiye aynı anda destek verebilmek bu herzaman zor olmuştur.
    McLAREN senna-prost'u aynı anda desteklemede başarılı olmuştur ama alonso-hamilton'u aynı anda desteklemede açık bir şekilde başarısız olmuştur.

  9. adam haklı beyler 😀

  10. Yavuz Balcı avatarı

    yine aynı örneği vereceğim. McLaren takım patronu olun. lewisle heikkiye eşit davranacak akıllı arkadaşım varsa diyecek sözüm yok.

    2007 yılıda maalesef unutulmayacak anlaşılan. ben bu takımda hakkineni,kimiyi,montayayı,coulthardıda gördüm. asla bir 2. pilotluk görmedim. taki heikkiye kadar. kendisi oturup düşünsün.

    ayrıca 2. pilotluk gibi bir derdi olan takım zamanında senna ve prostu yarıştırmazdı.

    son bir şey daha.lewisin tüm GP2 yarışlarını izledim ve inş. seneye bizde yarışır dedim. alonsoyla başa çıkması beni asla şaşırtmadı.

  11. barakay, bir noktayı açığa kavuşturalım. massa 2006 yılı hariç kariyerinin hiç bir döneminde (sauber dahil) 2. pilot olmadı. 2. pilot olduğu 2006 yılında da ferrari takımlar şampiyonu olmadı. massa'nın üzerindeki baskı takımlar şampiyonluğu için değil, kendi şampiyonluğu için oluşturulan baskıydı, ve hala da durum bu şekildedir.

    bunun yanında, vermek istediğin örnek (massa kısmını saymazsak) anlaşılıyor ve söylediklerine katılıyorum.

  12. @ramazan hacifazlioglu
    son söz budur tek pilotla takımlar şampiyonasını kazanamazsınız onun için kovalainene ilgi yoktu demek salaklığın alası olur.massa da rubense te ikinci pilottu onlarada mı ilgi yoktuda ferrari takımlar şampiyonasını kazandı hep!? onlarda baskının alasını gördüler bir tek kovalainen görmedi. bir pilot üzreindeki baskıyı yenemeyecekse neden pilot olur ozaman!?

  13. Heikkinin şikayet etmeye hakkı yok.2007 bu takımda yaşananları at gözlüğü ile seyretmiş olmalı ki aynısı benimde başıma gelebilir diye düşünmemiş.Çok konuşmayı sevmeyen daha doğrusu basın mensuplarının pek takmadığı bir kişi bundan daha fazla bilgi vermeyecektir.geçen yıllarda yeni aero parçaları hamiltondan sonra denemeyi biraz yadırgamıştı ama oda anladı ingiliz mantığını.Üst düzey bir pilot değil sadece aceleyle boşalan koltuğa otutulmuş bir test pilotu niteliğindeydi.

  14. Kötü günler için bahane en alasından. –Hamilton–

    hamiltondan önce konuşan pilotlarda yıllar sonra bu takıma bir hamilton gelecek biz şimdiden konuşalımda ileride bahanemiz olsun dediler herhalde.alakaya bak ya laf olsun torba dolsun.

    birde dikkat ettim son zamanlarda renaulttan gelen pilotlar daha fazla sindirilmeye çalışılıyor belki biraz empati yaptım ama ne bileyim birden aklıma geldi.

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    hangi takım tek pilota çalışır 2008 de takımlar şampiyonluğunu kaybettik. alamadığın puanlar yüzünden, 2008 da berbat geçirdiğimiz sezonda berbat ötesi bir performansın vardı, sonraki güncellemeleri bile kullanamadın, oysa button bu yıl şampiyonluk savaşı içinde ve takımlarda çok çok önemli bir avaraja sahibiz. Takıma yararlı bir eleman olmayı başaramadın, button sezonun yarısında ama çok iyi işler çıkartıyor takım adına ve kendi adına.

  16. lotus için büyük, mclaren için küçük bir pilot.

    kimse hamilton kadar başarılı olmasını beklemiyordu ama, bu kadar silik kalması ve açıkça sırıtması da kendi performansının düşüklüğündendi.

    tek galibiyetini 08 macaristan'da aldı. hamilton lastik patlatıp 7. sıraya düştü. kimi 4. sırada gidiyordu. lider giden felipe'den 25 saniye gerideydi. ve 3 tur kala felipe motor patlatıp yarış dışı kaldı, heikki de ittire kaktıra galip geldi. bu durum bile hamilton'la arasındaki dağları özetleyor bence.

  17. @mp4-25 Bende senin kadar iyimser olmak isterim ama bu seneki istanbul parkdaki yarışta yaşananların sezon için de bi kere daha tekrarlanmayacağı konusunda emin olamıyorum, yarışta button biraz ham ı sıkıştırınca takımdan aldığı emir ortada, zira zorlasa ham ı geçecek potansiyele sahipti, ben hala hamiltonun ayrıcaklıklı oldugu fikrindeyim…

  18. O yüzden mi Heiki yeni güncellemeleri 2 yarış sonra kullandı her zaman?McLaren'e Hamilton'un yanına kukla bir pilot lazımdı.Heiki'yide bu şekilde harcadılar bu kadar basit.

  19. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    heiki efendi sen anca lotus ta yarışabilirsin lotus bile sana agır gelmeye başlicak çünkü sen formula1 pilotu olmayı bile haketmiyorsun!!!

  20. Heikki Kovalaninen 2007 yılında Brezilya harici tüm yarışları bitirmiş bir çaylak pilottur. Evet nasıl bir pilot olduğunu biliyorum.

    Bir pilotun iyi bir araçla iyi sonuçlar elde etmesi için, o pilotun psikolojik anlamda kendini rahat hissetmesi de gereklidir. Sonuçta bu kişiler bir makina değiller, her an ideal şekilde sürsünler araçlarını. Kovalainen'in beklenen sonuçları alamamasının nedenlerinden biri de kendisini rahat hissetmemesi olduğunu düşünüyorum. Ki rahat olamamasının nedenlerinden en önemlisi de Hamilton'du. Bu olayları da bir çok kere dile getirdim.

    Lotus'ta kendini iyi hisseden ve daha mutlu bir Kovalainen var. Bir nevi Renault'taki Kovalainen ile aynı (keşke Renault'ta kalsaymış).

  21. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    iyi veya kötü gün geçirmiş olsun. hiçbir f1 pilotu McLaren günlerini aklından çıkaramıyor.

    Kötü günler için bahane en alasından. –Hamilton–

    Biraz Button'ı izliyorlarsa ex-Hamiltonzedeler, aslında yetenekli ve arzu içerisinde iseler McLaren'in bir cennet mekanı olduğunu anlarlar. Cehenneme çevirmek kendi ellerinde.

    Eğer McLaren'i kendileri için bir cehheneme çevirmekten korkmuyorlarsa o zaman Cerberusla da uğraşmak zorunda kalacaklar demektir.

  22. babası zaten vermez 😀

  23. ayıptır heikki. sana baban vermezdi öyle bi arabayı 2 sezon

  24. lewis mclarenin yarattığı bi ölüm makınesi :))) şaka bi yana lewisn bu takımda 1 numara olması doğal.

  25. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Aynı araç, aynı takım sonuç ortada.Konuşmuş olmak ve gündemde kalmak için yapılmış konuşmalar bunlar, herkes Hekki' nin nasıl bir pilot olduğunu biliyor.

  26. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Aynı araç, aynı takım sonuç ortada.Konuşmuş olmak ve gündemde kalmak için yapılmış konuşmalar bunlar, herkes Hekki' nin nasıl bir pilot olduğunu biliyor.

  27. shrewd 54
    kısmen katılmıyorum sana button şu anda üzerinde sadece şampiyonluk baskısıyla yarışıyor 2. pilot konumunda olduğunu düşünmüyorum hak edene mclaren gereken kolaylığı gösteriyor ama bir gerçek var ki hamilton mekanikerler arasında daha popülerdir ama bu buttonun 2. pilot olarak görüldüğünü göstermez kova yeteri kadar hızlı değildi ona biraz daha uzak davanılması normal ama alonsoyla bozuştuktan sonraki kadar mesafeli olmadık hiç kovayla alonsonun ilk geldiği dönemler ve buttonun şu ana kadar yarıştığı dönemde hiç biri 2. pilot olarak görülmedi

  28. Cümleye bak lewis gösterilen ilgi gösterilmemişmiş, günaydın, ne bekliyordun sanki,lewis mclaren in öz evladı, diğeri kim olursa olsun aynı olucak, örnekleri mevcut son şampiyon pilot button, daha önce yine şampiyon gelen alonso, emin ol sen şanslısınki üzerinde baskı olmadan yarıştın, şampiyon pilotlar gibi de olabilirdin, bence haline şükretmelisin, hamilton orda olduğu sürece diğer pilot hep 2 ci planda kalıcak, bunu cümle alem biliyorken saçma sapan bi demeç bu olmuş kova, gereksiz….

  29. Ne acılar yaşatmışız sana be heikki önce gösterdigin performansa bir bak bakalım 2008'de Lewis şampiyon oldugunda sen sezonu kaçıncı bitirdin o mükemmel araçla.

  30. Peki heikki efendi lewise gösterilen ilgi sana gösterilmediyse bunda senin payın yok mu? Sen lewisin gösterdiği performansın ne kadarını gösterdin mesela? (Sakın kimse eşit olmayan şartlar falan gibi garip ve mesnetsiz mazeretler ileri sürmesin)Ne kadar başarılı olursan o kadar ilgi görürsün nekkaa köfte okkaa ekmek meselesi yani 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir