Raikkonen: Mercedes’lere Yetişemezdim

yazar:

kategori:

Rusya GP’sinde podyumu tamamlayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen Mercedes’i yenecek hızlarının olmadığını söyledi.

“Elbette bu tam olarak istediğimiz şey değil, yarışlar kazanmak istiyoruz ancak bugün bunu sadece denedik.”

“Oldukça normal bir kalkışım vardı ve ilk turda Valtteri’yi geçmeyi başardım.”

“Yeniden başlangıçta ise hızımız yoktu. Williams’ı yakaladık ancak Mercedes için yeterince hızlı değildik.”

“İyi bir hızımız vardı ancak yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldık.”


Yorumlar

“Raikkonen: Mercedes’lere Yetişemezdim” için 49 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    RAİ den beklenen şeyler…
    Bahane bahane bahane…
    hani daha üç hafta önceye kadar araçta kendini iyi hissediyordun..

    1. Lastiklerin ısınmadığı bir pist.Kimi’nin sorun yaşaması gayet doğal.

      Eskiden her pilot kendi stiline göre ayar yapardı buna lastik başınçlarıda dahil.Artık böyle bir seçenek yok Kiminin de böyle pistlerde yapacağı pek birşey yok.Yinede hızı iyiydi uyuduğu iki an haricinde.

  2. Ayıp oluyor Kimi.
    Sen şuna “bu pistte lastikleri ısıtamadık” desene. Ne eveleyip-geveliyorsun.
    Yoksa! sende bay Maurizio gibi zekice mi davranmak istiyorsun^?

  3. daha iyisi olamazdı inşallah diğer yarışlarda aracı geliştiririz…

  4. Onur Gentas avatarı

    Raikkonen mantıklı bir açıklama yapmış, dün ki sürüşü de gayet mantıklıydı zaten. Mercedes’ler belli ki hızlı ve yetişme şansın yok, Bottas ile de yeterince fark koymuşsun neden dayanıklılık konusunda şüpheli motoru zorlayasın?

    Bir diğer konuda bazı arkadaşlar Verstapen’i her pilotun yerine düşünmeye başladılar. Birileri Kvyat’ın yerine koyuyor birileri Kimi’nin yerine getiriyor. Neymiş bu Verstapen ya, takımların şimdiden kurtarıcısı oluverdi adam:)

  5. Tek gerçekçi yorum yapan bu adam.Ne Vettelin ne Arrinin ne Marchionenin ne de diğer yöneticilerin yaptığı açıklamalar gerçek.Tek doğruyu Rai söylüyor ki Ferrari yine rezil durumda.Güncellemelerle gelişemeyen tek takım galiba.

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Vettelin hangi açıklaması tutarsız ve gerçek değildi ?

      Arrinin hangi açıklamasında biz çok iyiyiz şampiyon olacağız açıklamasını gördün ?

      Güncellemeleri tam çalıştırmak için dayanıklılığın güçlü olması lazım ki güncellemelerin işe yarasın.

      Neden geçen sene tank gibi giden Ferrari bu sene dayanıklılık ve kazalar ile başladı sezona düşündünmü ?

      Sezonda kalan onlarca yarış var ken daha sezonun başında bu ahkam kesme modu niye ?

      1. 0.1 sn.Bu açıklama zaten yetiyor da sene başındaki palavralar şampiyonluk açıklaması ki bugün yine yaptı hiçbiri gerçekçi değil.Vettelin mücadele edebiliriz açıklaması da saçma 1 sn varken zor mücadele edersiniz.

  6. adam 1 sn yavaş araçlar 25 sn geriden üçüncü olmayı başarmış hala kimi uyudu kimi agrasif değildi kimi şöyleydi böyleydi diyenler var. boşverin siz kimi’yi izlemeyin kendi pilotunuzu izleyin. bize göre gayet agresifti ve elinden gelenin en iyisini yaptı.

  7. Emre Özhan avatarı

    yarışı izlerken birşey dikkatimi çekti bot-ham rai arka arkaya gidiyorlar.start düzlüğüne çıkarken farklar kabaca bot(+500 ham)(+600rai) düzlüğün sonunda+150 ham +800 rai yani düzlükte raikonnen drs ve havakoridoruna rağmen mercedese yetişemiyor bu da ferrarinin ya turbosunda yada vites oranlarında bişey var geçen sene daha istikrarlı bir tablo çizmişlerdi oysaki

    1. Bakın bura önemli. Ben şunu farkettim ferrari son hızda bir problem yaşıyor gibi çindeki hamilton atağında da net belli oluyor. Araç bi yerden sonra aynen kaldı böyle devir asılı kalıyor gibi. Bildiğiniz bi hızdan sonra motor devir çevirmeyi bırakıyor bi kenara. Açın onboard seyredin rainin araç yanyana geliyor ama biyerde tık diye kalıyor. Öyle geçen sene monzada gördüğümüz 362 falan hayal gibi. 30.saniyeyi açın 35. Saniye yorumun özeti
      http://youtu.be/_tsqvw7OHZs

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        HAM ın BOT un hava koridorunda olmasınında payı var yalnız burada.

        1. Tamam da ben herkesten bağımsız olarak düzlük sonunda aracın tepkisinden bahsediyorum + rai de hamiltonun koridorundan beslenerek çıkıyor yanına

        2. alttaki görüntüyü izle orada da Kimi SAuber’in hava koridorunda.
          @kemal-emir in eklediği.

      2. Muhtemelen notor koruma moduna girip devir kesici devreye giriyor..

  8. Bugün vettel starttan hemen sonra 2. Liğe yükselmiş bir konumda devam etseydi yarışı 2. Bitirme şansı varmıydı bence %10 bile yoktu ihtimal.
    En kötü geriye kalanların en iyisi olmayı elde edebilirdi tıpkı Raikkonenin elde ettiği gibi.

    E bu adam önü açılınca ss lastikler ile kendisine ait en iyi stinti çıkarttı ve mühendisin kendisine kritik noktalardayız dediği anlarda taze lastikli Bottas ile arayı kapatıp 3. Lüğü tekrar elde etti.

    Ve yarış sonunda hamiltonun su basıncı problemine kadarki kısımda 18 saniyeyi 10 saniyeye istikrarlı bir biçimde düşürdü en son 7 ye kadar düştü fark ama bunu ihtiyat ve motoru koruma durumundan ötürü saymıyorum. Buyurun herkesin cevabını bekliyorum.

    Raikonenin tek hatası; güvenlik aracı çıkışına metreler kalmışken rosbergin ufak freniyle blokaj yaşadı ve kalkışta momentum kaybetti.

    İster beğenin ister beğenmeyin Ferrarinin bazı istisnai avantajlar dışında elde edebileceği maksimum sonuç bu. Yani raikkonen ölmüş diyenlere haksızlık ettiklerini düşünüyorum ölmüş lafı bence çok fazla ve ağır tamam en iyisini yapamadı ama alonso nasıl 5 üzerinden 5 yaptıysa raikkonen de 4 ü başardı bugün

    1. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      Tebrik ederim gercekten şu ana kadarki en aklıselim yorum olmuş.Ferrarinin gideri var da sanki rai gidemiyormuş gibi saçmalayan değişik yeniyetmelerin yorumlarından sonra ilaçç gibi geldi..

      1. Teşekkürler , aynen öyle malesef. Geçen sene de aynı şekilde kimiyi mezara koymuşlardı açıp bir baksınlar; sıradaki yarış ispanyada. 5 ve 6. Cepten kalkan verstappen ve sainz ile kimi nasıl mücadele etmiş 2. Viraja kadar ve sonunda nasıl 2 genci avlamış. O zaman bunların mantığına göre gridin en deli dolu 2 ismi bizim koca reise engel olamamış geçecekler bu işleri. Bakalım daha önceden bildiğiniz gibi 2 galibiyeti var ispanyada raikkonenin ben umutluyum. Dipnot olarak da eğer bu sene puan olarak vettel geride kalırsa senenin sonunda sorun yaşadığı yarışı sıralama turunu sayısını gününe varana kadar burda liste yaparlar saçma sapan söylemlere devam ederler

    2. Ama şöyle bir durum var.Kimi eğer sc sonrası Bottas’a geçilmeseydi çok rahat ikinci olabilirdi.Bunu es geçmeyelim.Bunu da Kimi gibi bir pilotun çok rahat yapması gerekiyordu.Yarışta alabileceğimiz maksimum sıra ikincilikti.

      Kimi için hasar azaltma pistiydi.En azından podyum ile bitirdik.

      Yalnız Kimi bir tür geç alındı pite.Bir tur önce alınsaydı yani Hamilton Samuray ile yarışırken belki Hamilton ile kafa kafaya yada az önünde çıkma şansı olabilirdi.

      Ama dün Mercedes’i strateji de şamarladik, Kimi’yi strateji ile Bottasin önüne aldık, Mercedes daha avantajı olmasına rağmen Hamilton pist üstünde geçmek zorunda kaldı.Geçemese 4 bitirecekti yarısı.Bu da var not olarak.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        @Erendost
        Yalnız Kimi bir tür geç alındı pite.Bir tur önce alınsaydı yani Hamilton Samuray ile yarışırken belki Hamilton ile kafa kafaya yada az önünde çıkma şansı olabilirdi.

        Ama dün Mercedes’i strateji de şamarladik, Kimi’yi strateji ile Bottasin önüne aldık,

        Kimi Bottosa gecen senede SCden sonra gecildi kol bozuk kol adam bu sen hala miş miş miş muş muş muş 😀

        bari iki üç cümle gecsin daha bi sonraki cümlende bile kendinle celişiyorsun

        1. Kesin en başta sorun var.En başa dönmemiz gerekiyor.Yavaş yavaş herşeyi incelemeliyiz.

          “Samurayı Sevenler ve Yaşatanlar Derneği” üyeleri çok şaşırmış durumda.

          İşleri de zor.Şimdi hem Ferrari’ye sallamaları lazım, hem Vettel’e, hemde Kimi’ye.E bunlardan birine sallasalar diğerine sallayamıyorlar.Anlam karmaşası oluyor zorlanıyorlar hak veriyorum sizlere..

      2. Ama şöyle bi durum var kimse bilemezki samurayın arkasında zaman kaybedeceğini o yüzden öyle bir olay ihtimal dahi görmedi , bilselerdi zaman kaybı olacağını 1 tur erken tabi alırlardı bizim adamı.

      3. Diğer yorumunda aklınca bana sallamışsın ya hani, bizi Williams’ın grubuna dahil etti filan diye. Bak kendin söylüyorsun 🙂 strateji sayesinde Bottas’ın önüne geçti diyorsun. Pitten Bottas’ın arkasında çıksa sittin sene atak yapamazdı Bottas’a. Düzlükte Williams çok iyi çünkü. Yapsaydı da geçen sene gibi olurdu. 🙂

        1. Hamilton da geçemedi Bottasi o zaman Williams Mercedesi yakalamiş dimi.Haha düşünceye bak.Geçtikten sonra ne oldu kaç sn yedi Bottas Kimi’den.

          1. Geçemedi mi? Sen yarışı izledin mi arkadaşım? Ona göre tartışacağım seninle.

            1. İlk pitlere kadar geçemedi, İkisi de ilk pit sonunda geçti daha hızlı oldukları için.Yani daha hızlı oldukları için diyorum bak daha hızlı, tekrar ediyorum daha hızlı.Neymiş daha hızlıymış.

              Pist üstünde geçememesi daha yavaş olduğu anlamına gelmez herhalde değil mi?

              1. İnşallah daha yavaş olduğu içindir yoksa işin ucu yine Raikkonen’e gelir 😀 geçmeyi beceremedi filan derler yani milletin ağzı torba değil 😀

          2. Yine raikkonen ve antipati edindirme çalışmalarında bu başarından ötürü tebrik ediyorum Erendost

  9. Kimi Raikkonen, bu yarış acayip pasiftin, hiç kusura bakma, ne bir agresiflik ne bir inatçılık ne bir hırs göremedik. Yazıktır ki laf ta dinlemiyorsun! Yıllardır sorunun lastikleri ısıtamamak ve bu konuda hiç bir çaban yok! Bu lastik ısıtamama sorunu hem çok önemli olan sıralamalarda hemde böyle SC sonrası anlarda başına bela oluyor hala farkedemiyormusun? Her SC sonrası atak modda değilde savunma modunda kalman sana birşey ifade etmiyormu? Gerçekten anlayamıyorum.. Şu demeci de kabul etmiyorum, ikinci olmalıydın? Uyan..

    1. Raikkonene bu yarış fazla kızıyorsunuz.Bu yavaş araçla ne yapacaktı ki ben bile adamın taraftarı olmama rağmen bu kadar üstüne gidilmesini anlayamadım.Ferrari rezil araç üretiyor sorunun ana kısmı belli zaten.

  10. güvenlik aracı sonrası son virajda yine blokaj yaşadı önceki sene olduğu gibi aynı düzlükte DRS’siz geçildi ya . Bu şahısdan cacık olmaz artık ferrari bunu atsın çöpe reflekslerini yitirmiş artık Raikkonen

    1. Raikkonenden bi cacık olmaz doğru ama senden çok iyi şey olur ney olur hatırlayamadım kusura bakma dostum sen hatırlarsan söyleyiveririsin .

      1. Önümüzdeki sene Verstappen ferrariye gelince Kimi’nin evinden izlersiniz yarışı

    2. Öncel Arıkan avatarı
      Öncel Arıkan

      SC sonrası kimi hatali ydi ama unutmamak gerek ki ilk pite kadar Lewis de bottos i geçemedi. Sonrasında kimi nin temposu fena değildi. Sorun şu ki sıralama turunda 0.7 yarış en hızlı turunda ise Ferrari 1 saniye yavasti bugün Vettel ya da kimi den ziyade bunu göz önünde bulundurmak gerek. Bence Ferrari iyi bir araca ve Pilot ikilisine sahip ama Almanlar işini o kadar iyi yapıyor ki şu an için çaresiz birakiyorlar kirmizilari

      1. Lewis isteseydi geçerdi ss ile sadece lastik sakladı e ne oldu sadece tek turla ısıtılmış soft ile bottasın ideal ısıya getirdiği softları geçti

        1. Lewis mi lastik sakladı bre nerenle seyir ediyorsun be

        2. Öncel Arıkan avatarı
          Öncel Arıkan

          20 tur lastik sakladı evet haklısın sonra pit cikisi 1 turda Geçiverdi salak ya Lewis Rosberg i yakalamak gibi bir derdi yok zaten Lewis 43 puan önde öyle değil mi ? Lutfen yorum yaparken biraz tarafsız olmaya çalışalım.

          1. Klavyeden salak yazıyosunda o da senin şahsiyetin

  11. tek kızdığım konu sc sonrası pasif kalmasıydı ,bazı şeyler eksik veya iyi yapılmıyor, kimi den bunları düzeltmesini beklerim yoksa yarış temposunda sorun yok, bugün ve daha önceleri de mercedes in zaten kullanmadığı ekstra zamanları vardı, bunu gene görmüş olduk ,rosberg son turlarda rekor yaptı çünkü, ha lastik aşınmasında fazla sorun olmayan ve soğuk bir havaya sahip bir pist, sıcak hava ve daha farklı pistlerde kazanmak denenebilir şimdilik iyi gidiyor elemanımız

  12. Ferrari çok yavaş kaldı bu yarış, Vettel devam etseydi de muhtemelen 3-4 olacaklardı. Üstelik daha hiçbir yarış Rosberg zorlamadı.

  13. SC periyodunda Kimi yine uyuyakaldı herhalde. 🙂 Yoksa Bottas’a geçilmezdi, Hamilton’da Bottas’ı geçmekte zorlanacağından 2. bitirebilirdi. Ama bu yine de Ferrari’nin yavaş olduğu gerceğini değiştirmez. Onboard’ta da lifting-coasting yaptığını gördük.

  14. Kimi bu sezon seni tutuyorum

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    yetişmezdi tabi çünkü Rosberg son tur 1-2 turda 1.39.0 tur atıp pist rekorunu kırdı ve raikkonen sadece 1.40.1 inebildi..Her yarış Mercedes farkı dahada açıyor Vettel yarışsaydı belki 1.39.8’e inebilirdi onun dışında 2.liği bile alamazdı.Belki Hamilton arızalı diye 2.olabilirdi onun dışında 2.en hızlı takımdı.İspanya’da görecez artık Ferrariyi kaç yarıştır sıkıntılar peşlerini bırakmıyor Hamilton aynı keza inşallah bu 4 pilot ispanya’da sorunsuz start alıp tabloyu bize gösterebilirler

  16. Hamilton hemen geçiverdi zaten pek zorlanmadı.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Orda BOT u geçmek için atak yapmıştı ardından momentum kaybedip geçildi. Yoksa HAM BOT u geçemediği gibi RAİ yi de geçemezdi bence.

      1. Bottas’ı geçemediği gibi mi? Ben geçti diye gördüm pistte başka Mercedes yoksa tabi.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Pit stoplardan önceki bölümden bahsediyorum, çünkü RAİ yi geçtiği zaman o bölümdeydik 😉

  17. Elinden geleni yaptin bravo Kimi. Alabilecegin en iyi sonucu aldin zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir