Arrivabene: Bazen Zeki de Olmalıyız

yazar:

kategori:

Ferrari patronu Maurizio Arrivabene Rusya GP’sinde Daniil Kvyat’ın temasının Sebastian Vettel’in yavaşlamasından dolayı olduğu iddiasını önemsemedi.

“Elbette yavaşladı, ne yapmalıydı? Uçmalı mıydı? Ve telemetriye bakmak doğru değil, duruma bakmalıyız.”

“Akıllı olmamız gerektiğini anlarım, ancak bazen de zeki olmalıyız. Fotoğraflara baktığımızda bu oldukça açık.”

“Sebastian bana bir kez küçük bir şekilde dokunduğunu, ancak ikinci kez çok sert çarptığını söyledi.”

“Elbette böyle bir kaza yaparsanız yavaşlarsınız, bu ona bir kez daha çarpmak gerektiğini anlamına gelmez. Bunu anlamak için telemetriye ihtiyacımız yok.”

“Burada ilk kez size dürüst olacağıma dair söz verdim.”

“Çin’de Kvyat hakkında şikayet etmiyordum, onun sadece işini yaptığını söyledim. Bu kez ise ne olduğu hakkında bir sebep bulamadım.”

Kvyat’ın Vettel ile telefonda konuştuğu ortaya çıktı, ancak görüşmenin nasıl geçtiği konusunda bir bilgi sızmadı.

Görüşmelerinin ardından konuşan Kvyat Vettel ile aralarındaki sorunların çözüldüğünden emin.

“Görüşmem gereken insanlara herşeyi anlattım. Gerekli herkesi aradım ve her şeyi tartıştık.”

“Bence artık insanlar bununla dalga geçecekler. Bırakın konuşsunlar. Bir hata yaptığımı biliyorum, bundan ders çıkaracağım.”

“Bu hatanın sonucu ise takımın elde edebileceği puanları kazanamaması oldu.”

“Ancak bu kaza geride bırakılacak. Bunu çoktan tartıştık. Bu da diğerleri gibi bir insan hatasıydı.”


Yorumlar

“Arrivabene: Bazen Zeki de Olmalıyız” için 48 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Basit bir yarış kazası. Kasıt olsa siyah bayrak çıkardı.

  2. Orhan Tifosi avatarı

    ben 2000 yılından bu yana F1 izliyorum. bu spor hayatımın bir bölümünü oluşturuyor. dahası 30 yaşındayım ateşli bir ergen de değilim. yıllarca izlediğim spora baktığımda çok kaza gördüm, hakinen/schumi, schumi/alonso, daha öncelerde senna/prost… bu spordan yakın tarihte sato geçti, maldonado geçti. ancak hiç bir zaman bu kadar hırs ve hınçla dolu anlamsız bir kaza ya da çarpma görmedim. evet ferrari fanıyım. belki tarafsız değilim ama bu kaza gerçekten hınçla yapılmış kasıtlı bir kaza. ben 16 tıldır böylesini görmedim. formula 1 tarihine bakınca da benzer hislerle yapılmış bir ikiden fazla bu şekilde kaza görmedim. bu çocuğun aldığı ceza siyah bayrakla diskalifiye olmalıydı. ve dahası FIA süperlisansını iptal etmeli. eski zamanların serhan acarın deyimiyle sıkı, tekerlek tekerleğe ama adil rekabeti kalmadı. ve bu tip kazalar bu kadar hafif karşılandığı sürece daha fazlasını da görmeye hazırlıklı olun. saygılar…

  3. Arkadaşlar, Eurosport verilerine baktığınız zaman ki gerek yok, ingilizce bilen var bilmeyen var, Serhan Acar anlatımıuyla dinlediyseniz, Ferrari’nin bu haftasonu yaptığı güncelleme ağırlıklı olarak dayanıklılığı geliştirme üzerineydi.
    Zaten bu bilgiye sahip olan kimse Ferrari’den hızlanmasını beklemezdi, kendi adıma konuşuyorum tabi.
    Ferrari’nin performansa yönelik güncellemesi Kanada’da pistte olacak, hızlanma beklersek orada beklemeliyiz.
    Şimdiki güncellemenin performans arttırma kaygısı zaten yoktu.

    Ancak, bu sene de gitti. Yani istediğin kadar güncelle bu saatten sonra şampiyonluk hayal. Vettel kalmayıp devam etseydi 3-4’ü paylaşırlardı. Mercedes’i yakalamak imkansız. Hele ki onların da güncellemeler, geliştirmeler yapacağını varsayarsak…

    Hamilton dönecek buna eminim. Rosberg şu anki kadar rahat rahat, elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olamayacak gibime geliyor.

    Ferrari’ye gelince. Raikkonen’e takım radyosundan “kritik zamanlardayız” mesajı geldiğinde Bottas’ın pite girdiği turdan +2 tur fazla pistte kalıp uçuşa geçti ki farkı kapatıp pitstoplardan sonra önde bile çıktı. Raikkonen hala buralarda arkadaşlar, yaşlı kurt hala ölmedi. Araçtan maksimum çıkacak sonuç buydu. Ferrari’den 2 araçlı bir haftasonu göremeyeceğiz bu gidişle.

    Şahsi fikrim, takım içinde olay yaratmayan, verilen araçtan maksimumu çıkartan Raikkonen, bu performansıyla 2017 kontratına göz kırpıyor.

  4. Zeki Arrivabene sen önce 0.1 saniye olayını açıkla koç 🙂 Mercedes elini kolunu sallayarak geçiyor. Herhalde viraj başına 0.1 saniye demek istedi. Bu arada kaza büyük ihtimal kvaytın hatası.

    1. RestofworLD avatarı

      arrivabane e laf atacagına gıt ron a soylede şasinizi toplasın motoru duzelttırsın 😀 kac sn fark vardı aranızda ros ile bi bak bakalım 🙂

      1. En azından yalan söyleyip kaytarmaya çalışan kişiler yok. Bi Arai vardı bak onunda kıçına tekmeyi vurdular. Arrivabene 0.1 diye yırtınsın dursun Mercedesler tek turda uzayıp gidiyor nasıl 0.1’miş o ?

  5. Açıkçası bu kez Kvyat hatalı. Yalnız kasıtlı yaptığını iddia edenlere şöyle bir izahat yapılabilir mi bilmiyorum ama mesela freneme ve denge bakımından, viraj hızları bakımından RedBull’un epeyce iyi olduğu söyleniyor ve dolayısıyla Ferrari için makul kabul edilen fren noktası ile RedBull için makul kabul edilen fren noktası arasında da fark olabilir, viraj hızlarında da da fark olabilir; aracın kabiliyetinin verdiği güven hissi, aşırı hırsla birleşince böyle bir netice çıkmış olabilemez mi yani diyelim.. Yanlış görmediysem çarpışma anında Vettel’in önü de kapalı değildi (maalesef)..

    1. Daha iyi bir frenleme noktan var diye önündeki her araca çarpmasımı lazım helede vettel ile sürtüşme yaşadığı iki hafta önceki olaydan dolayı gözlerin üstünde olacağını bildiği halde.
      Kasten çarptı
      Başka bir izahati yok Rus kini var adamda..

      1. Çook haklısın. Allah da benim belamı versin; nasıl frenleme noktası iyi olan biri önüne her gelene çarpsın şeklinde anlamana sebep olan bir yorum yaptım. Tövbe ediyorum.

  6. Mercedes’in gücüne diyecek bir şey yok.
    Büyük bir mucize olmazsa şampiyonluk gümüş ok pilotlarından birinde olacak. Bu net.

    Ama Ferrari’yi (özellikle hızı konusunda) biraz fazla gömmüyor muyuz?
    Bunu zaten Alonso taraftarları abartarak söylüyorlardı, Soçi’den sonra bakıyorum da Ferrari taraftarları da başlamış ‘1 saniye yavaşız’ demelere.

    Öncelikle Mercedes’in takvimde en güçlü olduğu yer şüphesiz Soçi. Adamlar 3 yıldır burada istisnasız her tur lider gittiler ve 3 yıldır diğer takımları yanlarına yaklaştırmadan ezdiler. Üstüne bu pist Mercedes motorlu araçlar için de biçilmiş kaftan. Şu ana kadar 4. hızlı takım olduğunu bile pek idrak edemediğimiz Williams’ın bu hafta sonundaki ivmesi bundan değil midir? Ya da Perez’in extrem performansı? Sahi Mercedes’le mücadele edebiliriz diyen Red Bull’a ne oldu dün? Sonuca değil, genel yarış içi performansına bakın. Berbattılar.

    Ha bir de üstüne nispeten serin hava şartları… Herşey Rosberg özelinde Mercedes’in ekmeğine yağ sürmedi mi bu hafta sonu? Daha sıcak bir havada fark bu kadar olmazdı.

    Starttaki kaza silsilesi hafta sonunu takım arkadaşından daha hızlı geçiren Vettel’in yarış hızını görmemizi engelledi. Belki vites kutusu cezası almasaydı, startta liderliği alıp farklı senaryolu bir yarış izletebilirdi. (Rosberg iyi kalktı, geçilseydi bile bir kaç tura rahatlıkla liderliği alırdı)

    Sadede gelicem. Mercedes tahminen ortalama 0,3 sn daha hızlı Ferrari’den. Bu hafta sonu hegamonyaları bu düşüncemi değiştirmedi. Bazı pistlerde bu fark daha azalacak (Macaristan,Singapur, Kanada, Monaco vs) bazılarında ise Soçi’ye benzer şekilde artacak. Ha tabi ki artık atı alan Mercedes Üsküdarı çoktan geçti. Şampiyonluk Kaf Dağının da ötesinde. Ama Ferrari daha bir kez bile temiz bir hafta sonu yaşamadı. Ben en çok Avustralya’da pisi pisine hediye edilen galibiyete yanıyorum. Şampiyonanın gidişatı değişebilirdi. (Soçi’yi yine de Mercedes kazanırdı 🙂 )

  7. Raikonen 10 tur hemiltonla farkı sabitti berbat bir fikir olan benzin kuralı maaf etti ferrarinin yarışını benzin koruma neymiş ya f1 de böyle saçmalıkmı olur

    1. Benzin kuralı tüm takımlar için geçerli mercedes motoru daha tutumlu yakıt tüketiminde..

  8. sanki eleman çarpmasa şampiyon olacaktı..

    yıllardan beri bir ön kanat yapamayan bir takım..

    motoru saymıyorum hep şerrefli 2.likler abidesi

    kasıtlı çarpmış acemiliğinden..

    parmak çocuğun meşrubat yılları çarpışan araba sürme modunun hemen unuttu herkes geçerken vurup pert ettiklerine diyot idiot salatalık durumları hep bu tip ürünlerdi.

    üstelik özür falanda yok zavallı genç pilota habire mahalle baskısı krisçının yanına gitmeler..

    bir zamanlar şuminin garaj basması meşhurdu..

    ağlak bebekte bu gün onun legal versiyonunu yaptı

    sanki yarışsa kaç olacaktı şerrefli bir 2.lik daha.

    hepsi o.

    klasik ferrari pollannacılığı bölüm bilmem kaç..

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      4 yarışta şampiyonluk konusuna geldin ya bir şey diyemiyorum.

      2015 sezonunda son 4 yarışa kadar şampiyonluk potasındaydı Vettel hatırlatırım.

      Hem de o senin küçümsediğin şerefli ikincilikler ile.

      F1 i anlamadan troll yorum yapmanı anlıyorum ama bazen kendin ile çelişen ifadeler kullanıyorsun.

      Tavsiyem sakin olman ve sitenin kalitesini yorumların ile düşürmemen.

  9. Geç o işleri Arri sen bize 0.1 snyi anlat bi.Madem fark 0.1 snydi niye Rai 5-6 sn arkasında bitirmedi Rosbergin? Niye fark 25 sn? Niye yalan söylüyorsun? Niye fark 0.5-1 saniyeyken hala Kvyat olayıyla Ferrarinin rezil aracını saklamaya çalışıyorsun? Bunları açıkla bize ki Hamilton sorun yaşamasaydı yarışı alırdı ki Rai 25 sn yerine 35-40 sn fark yerdi.

  10. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Gecenin şu saatinde buralara bir bakayım dedim ama okunası yorum da yok.

    Bizim Ferrarici genç bir arkadaş vardı Mert isminde. O araştırarak, çeviri yaparak, sorup soruşturarak iyi analizler yapardı. Fakat O da uzaklaşmış siteden sanırım.

    Kvyat konusu; bir kırmızı araca 2 kez üst üste vurduğ için zaten uzunca tartışılır. Lakin Kvyat’ın kasıtlı vurduğunu düşünenlere; bunu düşündüren Kvyat’ın merhamet yok, elimden ne geliyorsa yapacağım açıklamasıdır. Merhamet yok dersen, bu kelimenin esiri olursun, herkes kasıtlı yaptığını düşünür.

    Ki bana göre de kasıtlı vurdu diyip bunu makul sebeplere dayandıranlar bence haklıdırlar. Çinde Vettel yarış sonu Kvyat’ı aşağı yukarı bir çocuk gibi azarlamsı tarzda uyardı. Kvyatta Rusyada yarışmaktan aldığı cesaretle, kaza öyle değil böyle yapılır diye ilk seferinde kasıtlı olarak geç fren yapıp hafif hasar vermek istedi.

    Hasar beklenenden büyük olunca Vettel düzlükte yol tutuş yakalayamadı ve hava koridorundan geçmek isteyen Kvyat beklemediği yavaşlık karşısında daha büyük bir güçle çarptı. İlk temas kesinlikle bilinçli bir temas.

    Hatta diğer bazı yazanlara komplocu diyen olmuş ben daha ileri gideyim Kvyat Vettele dokundurarak onu dışarı açıp Ricciardoyu da avlamak istedi. Ricciardoyu puanlarda yakalamak adına böyle pis bir işe girişti. Hilesi ayağına dolandı. Çok kötü niyetli bir pilot.

    Sirotkin öyle değil. Yani ruslara mâl edemem. Kvyat geçen sene de çok olaya karıştı. Ricciardonun kaza ile kaldığı 2-3 yarışta direkt etkisi var. Ama o aralar Hulkenberg ve Perez olayların içinde olduğu için yarış kazası gibi görülüyordu.

    Bu sezon Ricciardoyu sıralamalar dahil geçmekte zorlanıyor. Ne yapacak? koltuğu kurtarmak için risk alacak. Her aldığı startta geç fren yapacak, ötekiler temkinli davranıp erken fren yapınca ya yanından geçecek ya da boşluk bulamayınca toslayacak.

    Buradaki kasıt nedir biliyor musunuz? Ben fren yapmam, kaybedeceğim bir şey yok, öndeki yol versin kastıdır. Neden fren’e basmıyorsun? Geçeceğin açı yoksa 6.lığa razı ol, daha iyi bir çizgi yakala geçebilirsen diğer düzlükte geç.Buradaki kasıt işte budur. Risk alıyor gibi görünüyor ama risk aldığı falan da yok. Sadece gaza basarak diğerlerini ufak temaslarla arkaya atmaya yönelik kirli bir oyun oynuyor. Bereket ki artık bu hile ayağına dolaştı. 2. benzer hatasında başına neler gelebileceğini anladı.

    Ferrari içinse üzülecek başka şeyler var. Bu yarıştaki fark örneğin üzücü. Gayret etmediklerine de inanmıyorum, geçen gün Arrivabene’nin sıralamalardan sonra gözü kızarmış, hırslanmış veya üzülmüş sanırım.

    Bilmiyorum araçta çekiş mi eksik? batarya mı şarj olmuyor orasını da kestiremiyorum. 2. sektörde neredeyse başabaş bir zaman. 3. sektörde 0.5 saniyeye varan bir kayıp. Herkesten daha fazla Ferrari taraftarıyım. Gönül verdiğim takımı yerin dibine sokmak hoşuma da gitmiyor. Ama ne yazıkki ortada başarı olarak adlandırılabilecek tek gelişme; 2014’teki fiyaskodan sonra podyumlara dönmek ve takımlar şampiyonasında 2. olmak görünmekte.

    Raikkonen özelinde benim beklentilerim şu: Gelmiş olduğu yaş ve buna rağmen yaptıkları zaten takdir edilesi. Fakat ondan beklentim aracı zorlayarak gelişimi hızlandırması, arkadakilere kolay yol vermemesi. Geçilirse yine geçilsin ama 7 tur 8 tur gerekirse pit stoplara kadar zorlansın arkasına gelen.

    Buraya gelip her yarıştan sonra karamsar yorumlar yapmak istemiyorum. Tabiri caizse yaptığım yorumların Ferrari tarafından bana yutturulmasını, Raikkonenin de seneler sonra yarış kazanmasını istiyorum.

    Ne biçim Ferraricisin? şeklinde algılanacak çokça yorumlarım da olmuştur son zamanlarda. Ama sonu gelmeyen iyimserliklerden, kendimi ve bana inanan 1-2 kişi varsa onları beklentiye sokup hayal kırıklığına uğratmaktan yoruldum.

    1. @f1-racing kastettiğin Mert ben miyim yoksa Mert Şengül vardı o mu bilmiyorum ama ben isem yazdıkların için teşekkür ederim üstat.

      Ben buralardayım üstat 😀 günde bir çok defa siteye girip haberleri ve yorumları okumaya çalışıyorum ama pek yorum yapmıyorum orası doğru.Çünkü kimi zaman benim gibi düşünen birisi yazacaklarıma benzer yorumu yapmış oluyor kimi zaman ise öyle yorumlar görüyorum ki durum vahim,F1 gibi ticaret ile sporun çok iç içe olduğu bir organizasyon için insanları kırmak istemiyorum.Biz burada birbirimizi kırdığımızda Ferrari şampiyon mu olacak? veya Hamilton kötü mü olacak? veya Williams’ın hisse değeri mi artacak?veya Honda 200 beygir mi bulacak?

      Ben kendimi Ferrarici olarak görmüyorum,her ne kadar yorum yaptığım haberlerin bir çoğu Ferrari konulu olsa da bunun 2-3 nedeni var,Ferrari ve italyan medyasının haber konusunda sızıntıları olması ve F1’i 1999-2000 yıllarında izlemeye başladığımda Ferrari ve M.Schumacher dönemine denk gelmem dolayısıyla Ferrari-MSC ve Vettel(MSC’nin öğrencisi olması ve disiplini nedeniyle)’e sempatimin olması.

      Tabi diğer takımlar-sürücülere ne olursa olsun yeter ki Ferrari kazansın gibi düşüncem yok,daha iyi iş yapanı tebrik etmek gerekir.Çünkü biz sadece başarıyı yani sonucu görebiliyoruz ama o başarı için disiplin,sıkı çalışma,fedakarlık gibi göremediğimiz bir çok durum var.

      Ferrari’nin bu sezon problemini de dilim döndüğünce açıklamam gerekirse.Ferrari takımı turboyu 4.0 bar basınca çıkarıp türbini daha fazla egzoz gazı ile doldurup daha fazla mgu-h enerjisi elde etmeye çalışıyor.Ancak turbo büyüdükçe turbo gecikmesi nispeten artıyor ve bu turbo gecikmesini engellemek için daha fazla elektrik enerjisi kullanması gerekiyor,durum böyle olunca dur-kalk(yavaş virajların çıkışı) sonucunda kullanılan elektrik enerjisini düzlüklerde kullanamıyorsunuz,geçen seneki Honda gibi.
      Çin’de Kimi Raikkonen,uzun düzlükte Hamilton’u geçmeye çalışırken düzlük ortasına kadar yan yana iken frenlemeye yaklaştıkça Hamilton öne geçti,çünkü Kimi’nin elektrik enerjisi yeterli gelmedi-bitti.

      Ferrari-Mercedes farkı konusunda net bir rakam söylemek zor,tek turda daha fazla olmasına rağmen yarış anlamında tur başına 0.4-0.5 gibi fark var gibi.Ferrari’nin burun-difüzör ve arka kanat güncellemelerini henüz getirmediğini düşünürsek daha rekabetçi Ferrari görebiliriz,peki bu şampiyonluğunu kazanmak için yeter mi,zor ama bunu zaman gösterecek.

      Redbull konusunda ise bu yarışı baz alarak onları küçümsememek gerekiyor,RB12’nin yavaş virajların çıkışında Mercedes ve Ferrari’den daha iyi olduğu söyleniyor,2014 ve 2015 araçlarının eksik yönünün yavaş virajlar olduğunu gördükleri için 2016 aracında yavaş virajların çıkışına odaklanmışlar,orta ve hızlı virajlarda diyecek söz yok,optimal ayarlar ile yarışmıyor olmalarına rağmen(%20 daha az yerebasma ile yarıştıkları söyleniyor) iyi işler yapıyorlar.Tıpkı geçen seneki Ferrari gibi yarış seçecekler,Macaristan-Singapur-Japonya gibi pistlere odaklanacaklar ve Renault’un gelişimine göre rekabet düzeyini artacaktır.

      1. Usta sen yorumlarına devam et bence zevkle okuyoruz. Bir de mercedesin üstün oldugu diğer bir taraf verimlilik olduğunu düşünüyorum. Mclarenin özellikle yarışlarda yavaş kalmasının bir sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. Durmadan tasarruf yapmak zorunda kalıyorlar yarış içerisisinde. Keza raikonen de demecin de bahsetmiş tasarruf yapmak zorunda kaldık diye. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun merak ediyorum?

        1. Estağfurullah üstat,sağ olasın.

          Mercedes takımı 2014 kurallarında yakıtın önemini keşfeden ilk takımlardandı,burada Ross Brawn ve teknik ekibin rolü çok büyük.Kuralları önceden biliyorlardı tarzında bir şey söylemek yanlış olur çünkü 2013 için düşünülen sonra da 2014’e bırakılan kural değişikliği konusunda 4 üreticinin de bilgileri vardı(Cosworth,Ferrari,Mercedes,Renault).Krank mili yapısı-uzunluğu,ERS’nin konumu ve minimum ağırlığı,1 devir döngüsü sırasında 5 defadan fazla buji ateşlemesinin olmaması gibi.

          HCCI modelini de 2007 yılında tanıtmışlar,1.8 litre 4 silindir,direkt enjeksiyonlu, değişken subap zamanlamalı ve turboşarjlı,238 beygir güç üreten motor ile.

          Mercedes’in verimlilik konusunda daha iyi bir noktada oldukları gözle görülür bir gerçek,%50’den fazla verimlilik peşinde koşuyorlardı(bununla ilgili Mercedes’in youtube kanalında 4 adet video var).Bence bu verimliliğe rağmen 100kglık maksimum yakıt kapasitesi nedeniyle her takım yarış sırasında yakıt tasarrufu yapmak durumunda kalıyor,Mercedes de yapıyor Ferrari de,McLaren Honda da.

          4 üretici(Ferrari,Honda,Mercedes,Renault) arasında Honda’nın verimlilik durumu nedir bilmiyorum ama yaşadıkları zorluklar düşünüldüğünde yakıt tüketimi anlamında biraz geride olabilirler ve bu nedenle de rakiplerine oranla daha fazla yakıt tasarrufu yapmak durumunda kalmış olabilirler,Bahreyn-Rusya-Kanada-Monza gibi pistler yakıt tüketimini arttırıyor,ama dediğim gibi yakıt tasarrufu konusu tüm herkes için bir problem durumunda.

          Son olarak Honda, 2013 yılında tanıttığı Homogeneous Lean Charge Spark Ignition (HLSI) sistemini geliştirmeye çalışıyor ve bu sistemin titreşimin daha az olması,çalışma aralığının daha geniş olması ve daha kontrol edilebilir olması gibi bazı konularda HCCI(homojen dolgulu sıkıştırma ile ateşlemeli motor)’dan daha avantajlı olduğu söyleniyor,bunu şu an F1’de kullanıyorlar mı bilmiyorum ama geliştirebilirlerse ciddi avantaj sağlayabilirler.

          http://www.motor.com/newsletters/20140707/WebFiles/ID_Honda_HLSIengine.html

  11. Kvyat adlı rusu f1e koyarsan böyle olur ruslara tank ver tüfek ver c16 ver sniper ver ama f1 aracından ne anlarlar

  12. Sonuç itibari ile oyuncak tomofil bile süremeyecek organizmaya hatta bide en yüksek downforce ile yarışan f1 aracını versen bile o canlı o aracı durduramaz Putin sağolsun Kvyat da f1 de yarıştı

  13. Çocuk! koltuğuna mal olabileceğini anlayınca özürcük yağmuruna tutmuş her tarafı. O da birşeydir ancak yarış içinde olanın önce yarış pistinde hesabı kesilir. Darısı diğer gençlerin başına artık. 🙂

    İnsanlar kastiyet arar.. ilk önce en yakın gördükleri şeye başvururlar burda insanları suçlamak yerine hareketleri ona göre belirlemek önemlidir yoksa kastiyet düşüncesi devam eder aynı 2006 Rascasse örneğinde olduğu gibi bunda da kastiyet arar benim için yoktur ama arayanı da sonsuz suçlayamayız. Sebep olmadan önce düşünmek lazım gelir refleksif hareket direksiyonu tutmaktan ibaret değildir pilot için. Yaşandığında da kasıt olmasa, ispatlanamasa bile cezasını ağırından kesmek gereklidir. Yoksa onun getireceği alev 2008 singapur örneğinde ki gibi yıllarca söndürülemez büyür pilotun da karşısına çıkıp durur.

  14. Kvyat’a haklı diyenler bir sonraki yarışta Kvyat’ın yine bir başkasının yarışını mahvetmesine sebep olur bu kadar basit . Herif 2. kez inadına çarpıyor ama nafile RedBull da kalamayacak Kvyat hatta Toro Rosso bile zor Kvyat için , her türlü iddiasına varım ki Carlos Sainz Kvyattan daha iyi bir pilot MAX’i karıştırmıyorum bile . Ne kadar şansı az olursa olsun hedefi şampiyonluk olan bir pilotu KASTEN yarış dışı bırakıyor ve yaptığı yanına kar kalıyor . Bir sonraki yarışı iple çekiyorum bakalım bu sefer de Raikkonen’i biçer herhalde . Alışmış durmuştan beterdir

    1. Yok arkadaş anlatamazsın. Millet kör olmuş kasıtlı yapmadı diyen F1 fakirleri var burada. Gözleriyle görse inanmaz bunlar. Ama akıl izan sahibi herkes olayı gördü, bizim için herşey ortada o yüzden sıkıntı yok bedelini ödeyecek.

      1. Bu iş biraz RedBul’un Vettele bizi nazıl bırakırsın demesi gibi baştan kurgulu bir iş gibi bakalım İspanya pisti hız istemiyor eğer dedikleri gibi fark sadece 0.1 ise bişeyler olabilir

        1. Alttaki yorumum senin için de geçerli. Hatta sana ekstradan bir de alkış yolluyorum bu son komplo teorin için. Red Bull bu komplo anlaşılmasın diye intikam planını 2015’te değil 2016’da devreye soktu sanırım. Eee intikam soğuk yenen bir yemek tabi. Zeki çocuk seni…

      2. Siz ikiniz stand up yapsanız baya iş yaparsınız. Gerçi stand up yapmasanız da baya iş yapıyorsunuz.

        Üsluba bakıyorum, F1 izleyicisinden çok Bağcılar minibüsçüsü gibi. “Bedelini ödeyecek” filan. Mafya dünyası mı, F1 mi bizim izlediğimiz? Oldu olacak evinden aldırın Kvyat’ı, terk edilmiş fabrikada bir güzel dövdürün. F1’den zerre anlamayan bir adam bile bu kazada kasıt var demez. Kvyat’ın kârı ne bundan? Onun hedefi, amacı yok mu? Tek derdi Vettel mi? Ömrünü Vettel’in başarısızlığına mı adamış? Adamış da kaç senedir gridde, yeni mi aklına geldi bu adanmışlık? Vettel’le derdi ne bu adamın? Nasıl bir derdi var ki koltuğu sallantıda olmasına rağmen Vettel’in yarışını berbat etmeye çalışıyor? Evet akıl izan sahibi herkes olayı gördü, ama anlamak için görmeye bile gerek olmayan bu mevzuyu gördüğü halde anlamayan sizin gibi kamyoncu zihinliler de var.

        1. 😀 😀 helal olsun

      3. Merak etme yorumların mail adresime geldi. Bana da daha bir gülme geldi. Yaptığın şey sadece boş hakaretler saydırmak, başka bir şey değil. Bu yüzden yorumların siliniyor. Konuyla alakalı en ufak mantıklı bir argümanın yok. İşin gücün “kaza kasıtlı, sen fanatiksin, sen körsün, sen de beyin fakirisin” vs. demek. Kartları ortaya dök dediğimizde ise bir cacık marifetini göremiyoruz. Tartışma olması için senin de katılımın olması lazım. Ama sen iddianı destekleyecek en ufak bir şeyi bile öne süremiyorsun. Anca hakaret anca tatava… Böyle devam et sen kamyoncu kardeş.

  15. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Vettel kazanın tekrarını izlerken
    https://twitter.com/RoboCoPJ/status/726799823362482176

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ
  16. Arsız kvyat korkudan milleti yalamaya başlamış.
    Tamamen kasıtlı yaptığın bu hareketin bedelini sene
    sonu ödeyeceksin. Bir kere çarpınca insan dikkat eder arsız herif vetteli saf dışı bırakmak için fırsat kolladı.
    See you leyta kvyat.

    1. Kvyat Rus, Vettel Alman. 2. Dünya Savaşı’ndan kalan bir husumet var aralarında. Putin’in de yarışa geldiğini gören Kvyat Putin’in gözüne gireceğim diye dalmış Vettel’e. Yetmemiş bir daha vurmuş işini sağlama almış.

      1. bu kadar iyi anlatılırdı düşüncelerime tercüman olmuşsun reis 😀

      2. Yok abisi istemeden yapmış. Şakacı çocuk.

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Kvyat’a neden bu kadar yükleniyorlarki ilk kez hata yaptı Çin’de hiçbir hatası yoktu sanki çin’de suçluymuş gibi Vettel efendi konuşunca bu yarışta çaylak hatası yapınca olay bu kadar büyüdü ama bu kvyat’ın bu yarışta yarışı mahvettiği gerçeğini değiştirmiyor

    1. Öyle bir algı yaratıldı ki, sanki Çin’de Kvyat vurdu Raikkonen’e. Adamın daha ilk hatasında neler neler söylediler. Vettel’in 2010’da yaptığı kazaları ya çabuk unuttular ya da o dönemleri izlemediler. En aklımda kalan kazası da Button’a atak yapmaya çalışırken adamın sidepodunu delmişti.

      Bkz: https://www.youtube.com/watch?v=vVqyxgXxlmc

      1. RestofworLD avatarı

        ne kadar dogruymus bi bak önce arkadaş hemen vettel de button un sidepodunu delmişti demekle olmuyor bak orda pist yeni ıslanıyor gordunmu bak aç gözlerini birazda hatta sonuna kadar aç görürsün ama gözünün onunden anti-ferrari’ci oldugunu da kaldır sonra otur izle ondan sonra gelip dersin ”vettelde buttonun sidepodubu deldi”

        1. He he 🙂 ama orada yagmur vardi diyeceğinizi yuzde 100 biliyordum. kılıf bulmak şart çünkü.

          1. RestofworLD avatarı

            kılıf bulmak değil o gerçekler ama anlayana malesef

  18. Mustafa Sar avatarı

    Bence ARRİVABENE bey sen daha zeki olsan daha iyi olur. Daha zeki olsanız FERRARİ en hızlı araç olur. Yani Kwayt’a fatura çıkarmaya çalışma boşuna. Arkadaki araç her zaman cadı kazınının içine düşebilir. Aracı hızlandır pilotların da yarışa daha ileriden başlasın….
    Bu durumda daha zeki olması gereken kişi takım patronu olsa gerektir

    1. ne alakası var şimdi ?

      adrian newey tarihin en zeki formula 1 mühendisi. 3 senedir mercedes’i geçebilen bir araç yapabildiler mi ??

      1. yalniz adrian newey gucunu gayet goruyoruz. Renault takimi ve Red Bull’un motorlari ayni ancak bir tanesi 3.luk icin kapisiyor bir tanesi daha puanlarini yeni aldi. bu da adrian neweyin muhendislik gucudur.

      2. Aynen Epic adam güzel demişsin ne alaka bu yorum şimdi

    2. Son zamanlarda gördüğüm en boş yorum, tebrik ederim gerçekten…

      1. Asıl sizi tebrik etmek gerekiyor. Sizin beğenmediniz bir yorum olunca ya boş yada art niyetli bir yorum oluyor. Sadece siz biliyorsunuz.

        1. Beğenmediğim değil anlam veremediğim. Ayrıca art niyetli de demedim yani en azından ben öyle görüyorum kör değilsem. Sadece boş bir yorum ne azı, ne fazlası. Sana yaptığın yorumun ne kadar içi boş ve alakasız olduğunu oturup teker teker, cümle cümle açıklayamam maalesef, o kadar boş vaktim yok. Ama kendin dönüp yorumunu okursan bir ihtimal kendin de anlayabilirsin.

    3. iyi de vettel zaten 2.siradan basliyordu eger siralamalari dikkat etseydin gorurdun. grid penalty sebebiyle 7.siradan basladi onun sucu ne burada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir