Webber Ferrari'nin Şansını Hafife Almıyor

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki zaferin ardından hiç galibiyet kazanamamasına rağmen İtalyan takımın hâlâ şampiyonluk için şansı olduğuna inanan Webber, BBC’ye yaptığı açıklamalarda, “Ferrari’yi hesaba katmadan edemezsiniz. Onlar çok çok güçlü bir takım. Fernando çok sağlam bir pilot. Bu yüzden hafta hafta değişse de bu çocuklar da mücadele olacaklardır. Oldukça heyecanlı bir mücadele oluyor. Ben gerçekten zevk alıyorum, yarış kanabilecek çok fazla pilot var. Çoğumuz birkaç galibiyet elde ettik.” diyor.

Avustralyalı pilot, kendisinin şampiyonluk şansı konusunda endişesi olmadığını da belirtti.

“Her yarışta alabileceğimiz maksimum puanı alabilmek için çok sıkı çalışmaya devam ediyoruz. Valensiya’da zor bir hafta sonu geçirdim ama formum iyiydi. Evet, Kanada’da beşinci olduk ama orası herkes için ilginç bir yarıştı. Türkiye’de podyuma çıktık kötü bir hafta sonu değildi. İşaretler iyi hafta sonları geçirmeye de mücadeleye devam edeceğimiz yönünde.”

Sebastian Vettel ile takım içindeki ilişkisi konusunda da konuşan Webber, ” Seb ve ben geçen sene çok rekabetçi bir ilişki içindeydik ve bu sene de hiçbir şey değişmedi. Her açıdan birbirimize saygımız var ve takımı ileri götürüyoruz. Bazı hafta sonlarından o beni zorluyor bazı hafta sonlarında ben onu, bu takım için de harika.”

“Birbirimizin çayına şeker atmıyoruz ama bizden bu bekleniyor. Bir çatışma var çünkü biz kendi iyiliğimiz için, başarılı olmak adına birbirimizi zorluyoruz. Ama o bir okyanusta boğulmak üzereyse onun hayatını kurtarırım. Ondan o kadar çok nefret etmiyorum. Bu çok rekabetçi bir çekişme.”


Yorumlar

  1. mark acaba felipe hangi takımda ?

  2. "ondan o kadar çok nefret etmiyorum."
    yinede bir nefret var işte açık sözlülük seziyorum burda.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Webber Ferrari hakkında içinden geldiği gibi konuşmuş ama işi detaya vurmamış Biliniyorki ferrari bu sene iyi bir araç üretemedi bu yüzden sezon olarak mclaren red bull 2 lisi yarışıyor mercedes ferrari b usene yara alan takım reno arkadan bunlara kafa tutuyor webber her zaman böyle açıklamalar yapar kendisi güclüde olsa rakibini hafife almaz cunku eger alırsa onu kucultmus olur herkesi esit davranan birisi vettele olan yorumuda super olmus turkiyedeki olaya gonderme yapmış ondan nefret etmiyorum cumlesi bunu kanıtlıyor alonso ise aklını kullanarak rekabetci bir araça sahip olmamasına rağmen önlerde olmayı başaryıro bu da onun zekasını kanıtlıyor bakalım hızlı virajlarda guncelleme olarak en iyi kim iş cıkartacak bunu bu pazar goricez.Ben şimdiden soleyim McLARen Bu işden karlı çıkan sanslı takım olucak her şey ortada.

  4. "Ama o bir okyanusta boğulmak üzereye onun hayatını kurtarırım. Ondan o kadar çok nefret etmiyorum. Bu çok rekabetçi bir çekişme."

    Ben de beğendim açıklamanın bu bölümünü.

    Puan sistemi, çekişmenin sıcaklığı ve yakınlığı, karmaşık olayların dönmesi, kazalar, yani olabilecek her şey Alonso'nun şampiyon olmasını sağlayabilir. Bu yüzden Webber doğru konuşmuş.

  5. MagicAlonso avatarı

    webber daima çok güzel tanımlamalar yapıyor ve sözünü esirgemiyor.Şahsen ben hep beğenmişimdir kendisini umarım kariyeri sonlanmadan önce 1 şampiyonluk alır.

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Bu puan sistemiyle mümkün tabi ama Ferrari nin şu anki hızı onu öne taşımaz.
    McLaren bile hatasız giderek önde kalabiliyor, en küçük hatada RB liderliği geri alır

  7. "Ama o bir okyanusta boğulmak üzereye onun hayatını kurtarırım. Ondan o kadar çok nefret etmiyorum." =) açık sözlü bi adam

  8. "Birbirimizin çayına şeker atmıyoruz" sanırım mc laren reklamına bi gönderme var:))) webber çoğu kişinin düşündüğünün aksine benim sevdiğim bir pilot. şampiyon olmasınıda isterim ama bu ne kadar mümkün bilemiyorum.

  9. Ferrarının yarışın içindemi dışındamı olacağına büyük ölçüde cevapı bu hafta sonu alırız gibime geliyor.takım içerisindeki ilişkiyi çok net ve güzel anlatmış.olması gerektiği gibi,tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir