Renault Gelişim Planları Konusunda Son Kararı Verecek

yazar:

kategori:

Markalar Şampiyonası’nda Mercedes GP’nin önüne geçme planları yapan Fransız takımın patronu Eric Boullier kısa zaman içinde bazı zor kararların alınacağını belirtti.

Sezonun ikinci bölümündeki gelişim stratejisiyle ilgili konuşan Boullier, “Pol pozisyonları ve yarış galibiyetleri için mücadele etmek adına yeteri kadar hızlı olmadığımızdan gelişim konusunda zorlamaya devam etmemiz gerekse de stratejimiz kesinlikle sezonun ilk bölümündekinden farklı olacak. Ayrıca Formula 1 bugünlerde çok büyük bir rekabete sahne olduğundan ve tüm rakiplerimiz otomobillerini geliştirmek için çok sıkı çalıştığından bu çalışma seviyesini sürdürmemiz gerektiğini de biliyoruz.”

“Ama aynı zamanda önümüzdeki sezonu  da düşünüyoruz ve bu önemli. 2011 otomobilin gelişimini de ihmal etmemeliyiz ki şu anda iyi durumdayız. Kaynaklar konusunda doğru dengeyi bulmalıyız ve bu konuda önümüzdeki haftalarda kararımızı vereceğiz.” dedi.

Renault şu anda Mercedes GP’nin sadece 20 puan gerisinde.

Boullier, “Mercedes ile mücadelemizin sezon sonuna kadar süreceğini düşünüyorum. Çok güçlü bir rakipler ve onları küçümsemek yanlış olur. Çok iyi iki pilota sahipler ve şu anda bizim önümüzdeler. Bu yüzden onları yenmek için çok sıkı çalışmamız gerektiği bir gerçek. Valensiya’da performans eksikliği yaşadılar ki bu bir sürprizdi ama her yarışta düşük performans sergileyeceklerini düşünmüyorum. Yani onlardan puan çalmaya çalışmak önemli olacak çünkü mücadele konusunda geri döneceklerini biliyorum.” diyor.

Boullier, son yarışlarda istikrarlı bir performans sergileyen Vitaly Petrov’un da takıma puanlar konusunda katkı yapması gerektiğini düşünüyor.

“Formula 1’de yarım sezonu geride bırakmış olmasına rağmen onun diğer çaylaklara göre daha az Formula 1 deneyimi olduğunu unutmamalıyız. [Nico] Hulkenberg ve [Kamui] Kobayashi gibi pilotlarönceki sezonlarda çok fazla teste katıldılar. Vitaly ise ilk kez şubat testlerinde piste çıktı.”

“Bu yüzden onun için inanılmaz bir öğrenme devresi oluyor. Hızlı olduğunu ve Robert’ın temposuna yaklaşabildiğini birçok yerde gösterdi. Şimdi ondan istediğimiz hafta sonlarında biraz daha istikrar ve hatasız yarışlar çıkarması.”

“Ondan sezonun ikinci yarısında istediğimiz bu. Düzenli olarak sıralamalarda son seansa kalarak yarışlarda puanlar kazanması.”


Yorumlar

  1. Vitaly Petrov antremanlarda en yüksek düzlük hızlarına ulaşmıştı Kubica ile beraber. Evet haklısın düşük yere basma kuvvetine sahipsen ve düzlükte gazı köklersen en yüksek hıza ulaşabiliyorsun. Tabi bu düzlük hızlarının yüksek olduğunu hesaba alan takım, bu konudaki avantajını kullanıp; rahatlıkla önlere çıkabilir. Robert Kubica'nın da yarışın en hızlı zamanını elde etmesi bir tesadüf değil. Ancak Petrov Kanada'da tecrübesizliğinden dolayı çok şey kaybetti ki kendisi de bunu biliyor olacak ki facebook sayfasında "hatırlanacak bir yarış değildi ama güzel bir tecrübe oldu. pisti öğrendim ve bu gelecek sene işime yarıyacak" diye bir açıklama yapmıştı.

    Petrov'da iş var. Aynen Grosjean'da iş olduğunu düşündüğüm gibi.

  2. En yüksek hızlara erişmeyle bunun ne ilgisi var?Düzlükte gaza basarsan ve aracında düşük downforce ayarları varsa zaten ulaşırsın "en yüksek hızlara"

  3. En yüksek hızlara erişmeyle bunun ne ilgisi var?Düzlükte gaza basarsan ve aracında düşük downforce ayarları varsa zaten ulaşırsın "en yüksek hızlara"

  4. "bu yüzden onun için inanılmaz bir öğrenme devresi oluyor. hızlı olduğunu ve Robert'ın temposuna yaklaşabildiğini birçok yerde gösterdi. Şimdi ondan istediğimiz hafta sonlarında biraz daha istikrar ve hatasız yarışlar çıkarması."

    Evet Petrov gerektiğinde epey hızlı olabiliyor. Türkiye'den en hızlı tur zamanını elde edip, Kanada'da en yüksek hızlara erişen pilotlardan biriydi. Eğer hatasız ve istikrarlı giderse, koltuğunu garanti altına alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir