Heidfeld Podyumu Düşünmüyordu, Kubica Üzgün

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, yarışın başlangıcında kötü kalkış yapmasının ve Nico Rosberg’in gerisinde kalmasının ardından podyum şansının yok olduğunu düşündüğünü kabul etti.

Heidfeld: "Bizim için bu, sezona harika bir başlangıçtı. Takım, başlarda F1.08 ile ilgili sorunları çözmek için olağanüstü çalıştı. İstikrarlı bir gelişim gerçekleştirdik ve henüz aracın tam potansiyelini ortaya çıkarmış değiliz"

"Kalkışta çok patinaj yaptım ve Nico’yu arkamda tutamadım. Yarışın zor olacağını düşündüm. Çünkü (Nico) onun daha uzun kalacağını düşünmüştüm ama benimle aynı turda durdu. Onun önüne beni çıkararak takım harika iş başardı"

"İkinci pit-stopumda güvenlik aracının daha erken girmemesi nedeniyle şanslıyım ve yakıtımı planlandığı gibi yeniledim. Son bölümde opsiyon lastiklerime zarar vermemek sorundaydım. Genel olaral çekiş kontrolsüz ilk yarış beklendiğinden daha az zordu"

Takım arkadaşı Robert Kubica ise yarışa ikinci sıradan kalktı ama sıralama performansını puan başarısına çeviremedi.

Polonyalı pilot, stratejinin değişmesi ile zaman kaybetti ve ardından Williams’tan Kazuki Nakajima’nın arkadan çarpmasıyla yarış dışı kalmaya zorlandı.

Kubica: "Başlangıçta yarış benim için iyi gidiyordu. Nick ile benze stratejideydim ve iyi bir tempoya sahiptim. Ardından strateji değişti ve benim için bunun karşılığı alınamadı"

"Bourdais arkasında kaldım ve çok zaman kaybettim. Daha fazla puan almak için hâlâ şansım vardı ama üçüncü güvenlik aracı psürecinin sonunda Nakajima aracımın arkasına çarptı ve durmak zorunda kaldım"


Yorumlar

  1. ali eymen topbas avatarı
    ali eymen topbas

    süperdi nick ama keşke kubica da yarışa devam etseydi podyuma çıkabilirdi

  2. BMW'nin güçlü olduğunu gördük. Startta Kubica'nın Hamilton'un arkasına yapışması hala gözlerimin önünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir