Ecclestone Şampiyonluğun Galibiyetlerle Belirlenmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, şampiyonluğu en fazla yarış kazanan pilotun alması yönünde kuralların değiştirilmesini istiyor.

Ecclestone, İngiltere’nin Mail on Sunday gazetesine verdiği demeçte şampiyonluğun birinci olanın 10, ikinci olanın ise 8 puan aldığı sistemle belirlenmesine karşı çıkarak; bunun zafer sayısıyla belirlenmesi gerektiğini, böylelikle pilotların daha fazla risk almaya yöneleceğini düşündüğünü söyledi.

Sezon Avustralya’da start alırken Londra’da bulunan İngiliz "Motor sporlarında anahtar kelime ‘yarışmak’ tır." diye ekledi.

Ecclestone, "Artık günümüzde bu tür sporlarda yeteri kadar heyecan verecek ataklar izleyemiyoruz çünkü pilotlar risk almadan yarışı ikinci sırada tamamlamayı avantaj olarak görüyorlar. Zira yarışı bu şekilde de yarışın galibinden sadece iki puan az alıyorlar" dedi.

"Benim asıl görmek istediğim en fazla sayıda yarış kazananın şampiyon olması ve ikinciliğin sadece, eğer iki pilot sezon sonunda eşit sayıda yarış kazanırsa o zaman kullanılması."

"Üreticiler halihazırdaki sistemlerine devam edebilirler."

Eccleston’un yorumlarına rağmen, 1989 yılına kadar Formula 1 şampiyonluğu her sene en fazla sayıda yarış kazanan pilotun oluyordu.

O yıl, Fransız pilot Alain Prost McLaren’den takım arkadaşı Ayrton Senna’ya dörde altılık bir üstünlük kurarak şampiyonluğu elde etmişti.


Yorumlar

  1. 89'daki sistem de zaten benim yazdığım gibi 9-6-4-3-2-1 sistemidir. 2005 yılında McLaren 10 yarış kazandı ama şampiyon olamadı hani bu sistem sizi engellemek için başka takımlar tarafından getirilmişti??? Çok komik.

  2. Saçmalık resmen. En doğru çözümün 9-6-4-3-2-1 puan sistemi olduğuna inanıyorum. Kimi_ arkadaşın yazdığına da katılmıyorum çünkü 10-8-6-5… diye giden puan sistemine geçilmesinin yegane sebebi ferrari değil alt sıralardaki takımların ilk 6 için yarışamayacak olması çünkü o yıllarda ilk 6 puan alıyordu ve 3 büyük takım kaza yapmadıkça orta sıralardaki takımlar bile puan alamıyordu alt sıradakileri sen düşün ayrıca, 8 takıma puan veren sistem markalar şampiyonasındaki anormal kopmaların önüne geçmek içindir. (böylece TV gelirinden her takımın yararlanması amaçlanmıştır) Yani kendinize pay çıkartmadan önce az bişey objektif olun.

  3. 2001 ve 2002 Ferrari egemenliğini sözüm ona rekabet kalmadı diye 108654321 puanlaması ile sona erdirmek istediniz ancak 2005 teki bir yarışta tek lastik! kuralınıza kadar birşeye yaramadı. Sertuğ un da dediği gibi 128654321 en mantıklısı. Bu en çok yarış kazananla çözülecek iş değil gibime geliyor. Böyle giderse ilk 6 ya 654321 olarak puan verip acayip bişeyler yaparlar 🙂

  4. Zaten karışmadığınız bir bu kalmıştı. Kaan'ın dediklerine katılıyorum ilk 10 yarışı kazanan pilot son 8 yarış ne kadar mücadeleci olur. Madem puan durumundan şikayetçisiniz o zaman birinciye 10 değil de 12 puan verin. Böylece yarış kazanmamnın kıymeti artssın. Sen ilk iki dereceyi birbirine bu kadar yakın tutarsa pilotların bunda ne suçu var.

  5. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    saçmalık, o zaman pilotlarda istikrar diye bir şey kalmaz ki ve aynı zamanda bu takımları pilotları arasında seçim yapmaya bırakmaktır.zaten geçen seneden anlaşıldığı üzere bernie bu ayrımı çok seviyor!!!

  6. saçmalıktan başka bişi değil..

  7. İzzet Aksoy avatarı

    massathebest hislerime tercüman olmuşsun.teşekkürler:)

  8. kaan kaanhan avatarı

    nasıl olcak bu!? diyelimki bir pilot 10 yarış üst üste kazandı,kalan 8 yarış rölantide yarışır,çünkü her durumda şampiyondur. takımlar şampiyonası için puan almakla uğraşır kendini riske atmaz vs.. olmazmı.

  9. ''Benim asıl görmek istediğim en fazla sayıda yarış kazananın şampiyon olması'' sana efsane schumi bunu burnundan gelene kadar göstermişti de senin baskılarınla bu duruma geldi iş. unuttun bunadın galiba:) sanki olayda parmağı yok gibi pişkin pişkin konuşuyor adamı deli ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir