McLaren Güncellemesi Gidişatı Belirleyecek

yazar:

kategori:

Hem Hamilton hem de Button, Valensiya’da podyuma çıktı ama Vettel’in aldığı rahat zafer, hâlâ Red Bull’un en güçlü araca sahip olduğunu gösterdi.

McLaren, Silverstone’deki yarışa, egzoz destekli difüzör de dahil olmak üzere bir dizi güncelleme getirecek.

Button, yeni pakedin mümkün olan en kısa sürede işe yaramasının çok önemli olduğuna inanıyor.

Button: “Son yarışa baktığınızda bazı takımlar yeni parçalara ve Red Bull’un sezon başından beri kullandığı özel üflemeli difüzöre sahipti.”

“Kendi yeni parçaları üzerine çalıştılar ve bizden bir yarış öndeler. Çok güçlüydüler ama her iki aracı da podyuma çıkararak Valensiya’da çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum”

“Burada (Silverstone’de) çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. Red Bull ve diğer birkaç takımla mücadele edeceksek, aracımıza performans eklemek zorundayız. Araca bu yeni parçaları eklerken, bunları sadece takıp hızlı gideceğiz diye bir şey yok. Aracın yeni dengesi ve güncellemelerin bize sundukları üzerine çalışmalıyız. Zor bir şey bu”

“Bu şampiyonada mücadeleyi sürdürmek istiyorsak, bunu yapmamız gerek.”

Bu güncellemenin şampiyona adına ne kadar önemli olduğu sorusuna Button: “Sezonumuzun geri kalanı için çok önemli. Araca ilk koyduğunuzda her zaman işe yaramaz. Yeni bir pakede sahip olanları Valensiya’da gördük, bunun üzerine çalışmanız gerek.”

“Umuyoruz bu hafta sonu işler yolunda gidecek. Amacımız bu olmalı. Bir sonraki yarış için işe yaramasını umamazsınız. Bu sene bir yarışınızı feda edemezsiniz. Sürekli olarak önde mücadele etmelisiniz, bu yüzden (yenilikler( çok önemli”

“İşe yaramamasını düşünmek istemiyorum. Ama işe yaramazsa, mümkün olan en kısa sürede bir şeyler bulacağımızdan eminim. Rüzgâr tüneline girdi, simulatörde çalıştırıldı, piste gelmeden önce bir çok defa denenir ama her zaman bir yarış hafta sonu boyunca hassas ayarları yapmanız lazım. Yoğun bir Cuma- Cumartesi günü olacağını düşünüyorum”

Takım arkadaşı Lewis Hamilton da McLaren’in şampiyonluk mücadelesinde kalabilmesi için yeni parçaların sonuç vermesi gerektiğini düşünüyor.

Hamilton: “Bu parçaların bu hafta sonu işe yaramasını sağlamalıyız. Denemek için gerçekten pek zamanımız yoktu, bu yüzden optimumu elde edebilme adına araçta ve sürüş şeklimizde bazı ayarlamalar yapılması gerekiyor.”

“Bunun için sabırsızlanıyoruz. Pakedin ne getireceğini bilmiyoruz. Her zaman beklediğiniz sonucu alamazsınız. Bu yüzden hangi parçaların işe yaradığını, hangilerinin yaramadığını bekleyip görmemiz gerek.”


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Valensiya'da çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum"…

    el insaf diyorum başka bir şey demiyorum

    bu cümleye başka bir yorum yapamıyorum yada kelime bulamıyorum.bu sene tüm herkes size çalışıyor,hakem kararları yağmur taktikleri yaptığınız hereketler cezasız ve özgürce kınama vs.

    açıkcası evet iyi iş çıkardınız kanada da öyle,Türkiyede ballıydınız liste uzayıp gider açık ara şampiyonsunuz bence tebrikler iyi işler çıkarıyorsunuz.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mclaren için bu güncellemeler dünyanın sonu değil asla boş durmayacaklardır. ve bu sezon redbulların kolayca şampiyon olmalarına asla izin vermeyeceklerdir. daha önceki birçok pisttede redbullar favoriydi ancak pilotları bizimkiler kadar yetenekli değil…lewis ve jenson unutmayalım…

  3. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    redbull kadar full verim alamayız belki ama zaten amacımız bu diğil. bence birşeyleri riske etmeden araca bu modeli monte etmeye çalışmak olmalı birşeyler riske etmedende full verim alamazsin zaten ki ölebişeye ihtiyacımız yok cook ii çalışan bi f kanalımız var ve buna birazda egzos etkisi eklersen tamamdır..

  4. araç sadece egzos çıkışlarından verim almıyor. tüm sistem uyumlaştılarak tasarlanmış. bu da tasarım başarısı. diğer takımlar gelecek sene aynı egzos çıkışlarını kullansalar dahi keşfetmedikleri diğer tasarım özelliklerini bilmediklerinden aynı aracı tasarlayamayacaklardır.

  5. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    red bul egzoz çıkış sistemini kaptırmayacaktı. (bu kadar etkiliyken)

    Geçenlerde de dediğim gibi . kullanmamalarına rağmen fake-egzoz çıkışlarını karoserin üzerinde bırakmaları lazımdı. bu onlara daha fazla vakit kazandırırdı. bizde nereye gitti bu egzoz çıkışları diye rb6'yı incelemezdik. veya anlasaydıkta iş işten geçmiş olurdu.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    eğer beklenilen etki ortaya çıkmazsa bu yarışı kazanmak için mucizeler gerekicek.

    ancak çokta kötümser olmaya gerek yok, bana göre redbull'un açık ara üstün olacağı 2 pist var biri bu hafta silverstone diğeride interlagos.

  7. Valensiada iki aracı podyuma çıkararak çok büyük iş başarmışlar,utanmadan sıkılmadan söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir