McLaren Pilotları Hill'in Yorumlarını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Bugün Britanya GP’sinin sponsoru Santander’in öncülüğünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jenson Button, “Bu onun dünyası benim değil. Geçen sene dünya şampiyonu oldum çünkü hızlıydım. Altı yarış kazandım ve her zaman mücadele ettim. Benim için bunlar şampiyona için çok önemli. Bütün iş her zaman istikrar değildir. Önlerde mücadele etmeli ve zaferler için her zaman mücadeleci olmalısınız. Benim olmak istediğim nokta da bu” diye konuştu.

Hamilton da, “Bu konuda bir reaksiyon vermeyeceğim. Eski dünya şampiyonlarının bugünkü pilotlar ve dünya şampiyonları hakkındaki düşüncelerini, yorumlarını duymak bana hep ilginç gelmiştir.”

“Onların yorumlarının doğru ya da yanlış çıkıp çıkmayacağını görmek ve ne konuştuklarının farkında olup olmadıklarını görmek de aynı derecede ilginç oluyor. Sanırım bunu sene sonuna doğru anlayacağız.” yorumunu yaptı.

Button ise kendisinin ve Hamilton’ın rakiplerinin önünde yollarına devam etmeleri için birlikte çalışmaları gerektiğinin farkında olduklarını tekrarladı.

“Formula 1’de arkadaşlarınız olur. Biz karşı karşıya yarıştığımız birçok pilotla da arkadaşız. Aynı takımdayız ve sezon sonunda en iyisi olmak istiyoruz. Sadece takımın en iyisi değil tüm gridin en iyisi olmak.”

“Her ikimiz de rekabetçi pilotlarız ve kazanmak istiyoruz ama hep söylediğimiz gibi, ilk olarak birlikte çalışabilmeniz gerek. Otomobili geliştirmek için birlikte çalışmalısınız ve ben bu sene birbirimizi zorlama konusunda çok iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Sadece pistte değil pist dışında otomobili geliştirmek için, ayarlar konusunda da birbirimizi zorlamaya devam ediyoruz. Bana göre iyi bir birlikteliğimiz var ve eminim ki böyle devam edecek.”

“Eğer ikiniz de hızlıysanız lastik lastiğe mücadele edersiniz. Son birkaç yarışta biraz eğlendik ama belki de diğer takımların eğlendiği kadar eğlenemedik.

 


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bülent,''arkadaşım'' felan demişsin de tanıyor musun da sen zat-ı muhteremi böyle ifadeler kullanıyorsun:D
    doğru aslında burada yorum yazan herkese ingiliz kraliyet ailesi mensubuymuş gibi hitap etmemiz gerekiyor bu da bizim eksikliğimiz olsun.
    ama sen ne yazılanları anlayorsun ne de izlediklerini,inan bana durum bu,ee durum böyle olunca da benim de içimden çok nezaket sahibi olmak gelmiyor sayın aydın..

  2. Pardon Gökhan bey, Felipe 2006'da kaç tane yarışa Schumi'nin önünde başladı acaba? Burda kimsenin pilotajına laf yok ama Schumacher bu seneyi saymassak hiç bir takım arkadaşına geçilmemiş ki bugüne kadar.

    2006 İstanbul'u hatırlarsan bilmen gerekir ki, önde olan Massa önce pit stopa girdi ve hiç bir yer değişikliği de olmadı. Sırf o yüzden Schumacher, Alonso'nun arkasında kalmıştı o yarışta. Ancak etik olarak hangisi doğru dersen tabi ki Massa'nın önce girmesi doğruydu.

    Bu yüzden yok pit stoplarla yer değişmiş miş yok bilmemneymiş gibi martavallar uydurmayın. Haklısın herkes bizim bakmak zorunda değil olaylara ancak herkeste senin gibi bakmak zorunda değil. Sende bunu idrak et arkadaşım.

  3. Button hırslı bir pilota benzemiyor pek.Geçen senede gökten şampiyonluk düştü daha ne olsun.Bu senede McLaren'e geçti kariyerini bu şekilde bitirir artık.Hamilton ise aç sürekli başarı istiyor.2 zıt pilot birbirlerini tamamlıyorlar bence.

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @fatih küskü yorumlarınızda sen gibi ifadelere yer vermişsiniz sizi tanımıyorum bir muhabbetimiz ve samimiyetimiz yok.

    hitap şeklinizi düzeltin öncelikle..
    sonrası madem örnek istiyorsunuz ferrari 2006 senesinde kendisinden çok daha iyi yarışlar çıkaran massayı neden hep pit stop ve pistde değişik hamlelerle yer değiştirdi ve baricello brawn gp günlerinde(ferrarye itafen) bu tip takım emirlerini çok dinledim kimseyi dinlemem geçer giderim dedi,bunları hatırlarmısınız bunları bir sorgulayın önce ve idrak edin.

    ayrıca herkes de sizin gibi bakmak ve düşünmek durumunda değil.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    görmek istediğin gibi görüyorsun ve afaki konuşuyorsun diyorum ben de sana ve sen de bunun aksini ispat edebilecek birşey söylemiyorsun bütün sorun bu.
    gayet basit bir soru sordum,ferrari dönemindeki schumi ile renault dönemindeki alonso nun hangi yılda takım arkadaşlarıyla bu kadar yakın mücadeleye girdiklerini bana anlat,ben de sana hak vereyim,hem pist üzerinde hem de genel olarak puan durumu konusunda,her 2 si de geçerli vereceğin örnek için ama böyle birşey gösteremezsin,o yuzden de yazdığın şeylerin tamamen dayanaksız ve uydurma olduğunu söylemek istiyorum ben de,tamamen birilerinin başarısını bir takım şeylerin desteği altında olabildini anlatmaya yönelik bir uydurma.
    puanları hemen hemen eşit,pist üzerinde neredeyse hep aynı stratejiyle yarışıyorlar,ki yağmurlu yarışlarda jenson ve mühendisi çok daha iyi işler çıkardı;allahtan o yarışlarda doğru hamleleri lewis felan yapmadı,yoksa sizin gibiler onları örnek gösterip takım topyekün ona çalışıyor felan da derdiniz;ortada bişi yokken bile birinin destek gördüğünü söyleyen bir insan kitlesinden böyle şeyler olduğunda da bunu örnek olarak göstermemeleri beklenemez çünkü;her neyse sen ve senin gibiler istedikleri uydurmalara inanmaya devam edebilirler.

  6. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    anlayamadığım düşüncelerimi belirttiğimde bunun adı ne zaman dan beri kin nefret vs duygular oluyor bu bir savaş oyunu değil motor sporu..

    ayrıca her takım ve her pilot için düşüncelerimi yazarım burası öyle bir platform bazı haberler adına sanki eleştri içeren bir bütünlüğü kesinlikle yazmammalısın gibi bir durum oluşturulmaya çalışılıyor.
    gördüğümü ve düşündüğümü yazarım kimseyle anlatılan tipten duygularım yok başarıyı ve emeği alkışlar tebrik ederim..

    ama tutup da bana takım emirlerinin olmadığı bir formula 1 var derseniz gülerim.baricello ve massa hatırlayabildiğim canlı örnekler bunlar var bu sporda malesef kabul etmek gerekiyor yok böyle her pilot aynı şekilde muamele görüyor derseniz o zaman bir şey söylemeyeciğim.
    dediğim gibi kimseyi kıskanmak kin ve nefret tipi duygular bu sporda ve bu yorumlarda olmamalı eleştirmek bu anlama geliyorsa hep pastel tonlarda yazalım
    ayrıca bir şey umut ettiğim falan da yok.bu da nereden çıktı anlamadım.
    hızlı ve iyi tasarımı olan akılcı pilotlar ve takımlar kazanır.

    illada her üyeyi bir takım ve pilota atayamazsınız onun üzerinden oynamak adına..

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sen hiç o saydığım schumiyi ya da alonsoyu,takım arkadaşlarıyla tekerlek tekerleğe yarım tur mücadele ettiklerini gördün mü?
    son yarışlarda sıralama turlarındaki hızı sayesinde yarışları önde bitiren kişi hamilton oldu doğal olarak,bunu bu şekilde alıp da herşeyi lewis in lehineymiş gibi göstermek kıskanmak ve başarıya çamur atmaktan başka birşey değil kusura bakma ama durum bundan ibaret.biz 2 sinin de kazanmasından mutluluk duyuyoruz,kim hızlıysa o kazansın,ama sizin gibiler,sırf içinizdeki kinden nefretten ve buna benzer sebplerle lewisin geri kalmasını istiyorsunuz,olabilir size de hak verebilirim umut fakirin ekmeği..

  8. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu örnekde bu varsayım yanlış çünkü tüm sistem hamiltonun üstüne kurulu..

    ferrari şumi örneği veya reno alonso örneği gibi şimdi şöyle bir geriye bakın saydığım pilotlar hiç kavga boyutuna girdimi hayır takım emirleri her zaman daha yüksek statülerde bunları görmek lazım formulanın gerçekleri

    sonuç hamilton geride kalmadığı sürece sorun yok kavga vs de aynı şekilde kimse felaket tellallığı yapmasın.

  9. illa istiyorlar ki takım arkadaşları birbirleriyle düşmen olsun ne çok seviyorlar kına yakmayı yaw:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir