Basın – Ferrari'nin Gerçek Difüzörü Henüz Gelmemiş

yazar:

kategori:

İtalyan ekibinin, düşük konumlandırılmış egzozla birlikte yeni difüzörü Valencia’da piste çıkardığı düşünülüyordu.

Ancak Auto Motor Und Sport, Ferrari’nin F10 aracındaki önemli güncellemeleri için sadece ilk adımı attığını iddia etti.

İlk adımda yeni vites kutusu vardı ve bu sadece Felipe Massa’nın aracında kullanıldı çünkü Fernando Alonso, mevcut sistemin 4 yarış kullanılma zorunluluğu vardı.

İspanyol sürücü yeni vites kutusunu Silverstone’da kullanacak.

Habere göre Ferrari’nin yeni vites kutusu/süspansiyon bölümünden henüz tam olarak avantaj sağlanamadı.

Haberde, arka bölümdeki bu değişikliklerin difüzörde istenen çalışmalara daha fazla fırsat vereceği ve tam olarak avantajın egzozdan çıkan gazların tamamen difüzöre verilmesiyle sağlanacağı iddia edildi.

Bunun yanında Ferrari’nin, henüz düzensiz bir şekilde ilerleyen hava akışı nedeniyle Ferrari yere basma gücünü kaybetmek istemiyor ve tam verimde çalışan sistemin ilerleyen yarışlarda piste çıkarılması için çalışılıyor.

Silverstone’da yeni vites kutusuyla birlikte süspansiyon geometrisinde de değişikliğe gidilecek.


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Boşa sevinmeyelim bence Bu Dominik Ali ferrarinin başında olduğu sürece ne iyi bir araç, nede iyi bir strateji olacaktır. O hala odaklanmaya devam etsin bakalım. Yakında bu gereksizi hrt ye odaklayan çıkar elbet. Yapacağının en iddialısı Valencia idi onu da gördük. Koca yarışta sadece bir iki turda Hamiltondan hızlıydı diye Ferrari iyi sonuç aldı sanmasın kimse.

    Adam hala tek güncelleme yapacak kendileriymiş gibi kendine güveniyor. Yazık oldu Alonso ya. 2010 şampiyonu Hamiltondur. Şimdiden tebrikler.

  2. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ferrari bu sene kendini bir türlü gösteremedi,yanlış kenar taktikleri yanlış parçalara odaklanma,alonsonun bireysel hataları da jump start venalencia ve kanadayı saymıyorum bile.. monza gibi eklenince şu an iyi bir yerdeler.ingiltere bence nerede olduklarına dair bir durum sunacak bize her ne kadar bu pist onlara hitap etmesede.
    redbullarda sezon başı avantajlarını şu an neredeyse eşitlediler diğerleriyle artık daha çok çalışmaları gerekecek vede az hata yüzdesi ile yarışmaları bu iki pilotla zor olsada..

  3. 01McLaren01  avatarı

    redbull lar ingilterede uçar gider diğerleride seyreder. kimse boşuna ümitlenmesin.mclaren güncellemeleri cuk otursa bile hiç sanmıyorum. bu pist redbulların.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ingiltere hızlı bir pist Türkiyedeki gibi bir sonuç çıkma ihtimali yüksek.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    massthebest cok ŞAÇMA! bir açıklama yapmışın takım hakkında bilgiye sahip değilsin böel yorumlar yaparken biraz düşünelim lütfen ferrari ye karsi kin duyabilirsin ama bunu solemek icin erken sana katılmam icin 3 yarisin daha gecmesi lazım egerki agustos da olucak olan macaristan da farkı azaltamazlarsa o zaman senın dediğine katılırım araçı tam olarak modifiye etmeden nasıl rekabetci olabilirsinki bizde su an tam hazır değiliz horner ne demiş bu sistemi kopyalamazsınız dedi sezon içinde belki ferrari kopyalar yapsınlar denesinler egerki arac yine farkı kapatamıyorsa bu sezonu kapatsınlar derim ferrariye Kin duymak için daha erken İngilterede Mclaren Daha güçlü olucak buna da eminim.

  6. ferrari isterse ağzıyla kuş tutsun, silverstone'da F10 yerlerde sürünecek. çünkü bir kere aracın kimyasını bozdular, sezon başındaki F10'un yerinde yeller esiyor. yapılan ve yapılacak her türlü güncelleme, kahrolası f-kanal sistemi üzerine inşa ediliyor ve daha baştan kaybediyoruz. ne yaparlarsa yapsınlar araç kendini bulamayacak. hiç ümidim yok bu haftasonu için. red bull (ve belki mclaren) pistin tozunu atacak ferrarilere göre.

  7. umarım artık helva zamanı gelmiştir

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu haberi duymam çok iyi oldu içime su serpildi bende ferrarinin valencia tam bir guncelleme yaparak geldigini dusunuyordum oysaki daha difüzör hazır değilmiş silverstone bile hazır olmucakmıs solenenler bole ilerki yarislarda ferrarinin atagini gorebiliriz Mclaren le esit seviyede olursak mukemmel yarislar bizi bekliyor olucak.

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu haberi duymam çok iyi oldu içime su serpildi bende ferrarinin valencia tam bir guncelleme yaparak geldigini dusunuyordum oysaki daha difüzör hazır değilmiş silverstone bile hazır olmucakmıs solenenler bole ilerki yarislarda ferrarinin atagini gorebiliriz Mclaren le esit seviyede olursak mukemmel yarislar bizi bekliyor olucak.

  10. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Sanki bunlar güncellemelerden daha büyük bir adım.

    -difüzör
    -vites kutusu
    -süspansiyon geometrisi (vites kutusundaki değişiklik zaten bu sonucu mecburen doğuruyor)
    -egzoz sistemi

    sanki aracın arka kısmı komple elden geçiriliyor. Harmoni sağlamanın en iyi yolu.

    Monte'nin agresif yorumları etkisini gösterdi demek.

    Lakin red bul çok hareketsiz. herkes yeni şeyler denerken onlardan ses yok. bu onlar açısından kötü. brawn'ın geçen seneki konumuna düşmek üzereler. şampiyonanın ilk yarısında iyiler sonra gelişimde geri kalıp konum kaynetmek üzereler. tabi Adrian'ın bulunduğu takımdan her zaman korkmak gerek.

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    bence ferrari ve mclaren ingilterede her koşulda çuvallayacak.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İşte şimdi keyfimiz yerine geldi bir yuppi de benden olsun.

  13. MagicAlonso avatarı

    güzel haber zaten bu gelişim pakedi kalan yarışlardaki gelişim için temel oluşturacak denilmişti.umarım farkı kapatabiliriz.En azından sezon başındaki duruma gelirsek önemli puanlar ve yarışlar kazanabiliriz

  14. YUPPİİİİİİ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir