Raikkonen Bir Puan Kapmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Ferrarisinde meydana gelen problemler sonucu pit yolunda damalı bayrağa beş tur kala Avustralya GP’sine veda eden Kimi Raikkonen sıralamada 9. olmasına rağmen 1 puan kazanmayı umuyor.

Gridde 15. sırada yer alan ve yarış boyunca yükselmek için uğraşırken iki kez tekrar geriye düşen Dünya şampiyonu, güvenlik aracı pistteyken pit-stop yapan ve iddiaya göre kırmızı ışıklar yanarken piti terk eden Barichello’nun diskalifiye edilmesiyle bir puan alabileceğini düşünüyor.

"Eğer yarışı bitiremediyseniz bu çok da iyi bir sonuç değildir." dedi.

Raikkonen’in haftasonu kabus gibiydi. Sıralama turları esnasında yakıt basınç problemi yaşayarak pitte durmuş aracını garaja kadar bile getirememişti.

Yarışta sonuna kadar mücadele etti. Vatandaşı Heikki’nin ardında 3. iken 3. virajda onu geçmek için yaptığı atakta çakıl havuzuna çıkarak yerini kaybetti.

Yine aynı yerde 10. luk için Timo Glock’u geçmeye çalışırken spin attı.

"Motora ne olduğunu bilmiyorum,bir göz atmamız lazım. Kovalainen’i geçmeye çalışırken pist dışına çıktım ve spin attım. Sonra da olanlar oldu."

"Ama sonunda yarışı bitiremediyseniz tüm bunların hiçbir önemi yok. Umarım buradan bir puan alarak diğer yarışa gideriz. Daha iyisini yapmaya çalışacağız. Bu sadece ilk yarış."

"Aracımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Ama burada iyi bir yarış çıkaramadık. Tabiki iyi bir başlangıç değildi. Ama önümüzde bir çok yarış var ve alacağımız her puan bir bonustur." diye konuştu son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen.


Yorumlar

  1. Raikkonen Heiki`yi gecmek isterken bariz sekilde hataliydi, acele etmemeliydi bence.. Motor sorunu olusmasida bu spinlerin cakil havuza ucmalarin bir sonucu olabilir, Hatali oldugunu dusunuyorum. (VISOR)

  2. Barrichello diskalifiye!Kimi aldı 1 puanı.

  3. Yelda Korkmaz avatarı
    Yelda Korkmaz

    bence bu 1 puan sezon sonunda çokk önemli olabilir.. geçen sezonu düşünürsek!

  4. tolga soydan avatarı

    kimi ferraride ne zaman yarış dışı kalsa pit girişinde kaldı.ilginç gerçekten :D.hepde aynı yerde 😀

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    1 puan önemli tabi sezon sonuna artık hangi pilotla olursa onula aynı puanla girdimi ne olcak değil mi :))) 1 puandan kurtaracak paçayı 🙂

  6. açıkçası felipe şanssız değildi. o kadar basarsa gaza virajda böyle spin atar 🙂 severim keratayı ama kendi etti kendi buldu

  7. tolga soydan avatarı

    belki bu 1 puanla şamp. olur. :D:D:D

  8. tolga soydan avatarı

    belki bu 1 puanla şamp. olur. :D:D:D

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    alsın 1 puan'ı puan puandır 🙂

  10. tolga soydan avatarı

    harika bi start aldı.heikinin hava koridoruna girdiğinde yolda bitince dışarı kaçmak zorunda kaldı.felipenin şanssızlığı devam etti avustralayda.malezyada daha güçlü olucaz

  11. araç iyi dayandı yine spinlere falan 😀

  12. motorun canını çıkardın zorlayacam diye rai, olan bu:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir