Renault, 2017 Red Bull Anlaşması İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Renault, 2017 Formula 1 sezonunda da Red Bull’a motor tedarik etmek için anlaşma yenilemeyi istiyor.

Uzun zamandır birlikte mücadele eden iki taraf, 2015 sonunda neredeyse ayrılıyordu ancak Red Bull’un başka motor bulamaması üzerine birliktelik bu sene de devam ediyor. Ancak anlaşma kapsamında Red Bull, Tag Heuer adı verilmiş Renault motoru kullanıyor.

Daha önce çıkan haberlerde Renault’nun 2017’den itibaren sadece kendi takımına odaklanmak istediği iddia ediliyordu ancak Fransız üreticiye yakın kaynaklar, güç ünitesinde kaydedilen gelişmeyle Renault’nun Red Bull ile devam etmek istediğini söylüyorlar.

Renault’nun takım patronu Frederic Vasseur “Dürüst olmak gerekirse Enstone için bu en iyi şey olur. Bizim için bir kıstas olması önemli.”

“Şu ana kadar Red Bull griddeki en iyi şasilerden birisine sahip olduğunu biliyoruz ve tam olarak nerede olduğumuzu bilmek bizim için önemli. Kısa vadede hedefimiz onlar olacak.”

“Dürüst olmak gerekirse durumun bu şekilde kalması için elimden geldiği kadar zorlayacağım.” dedi.

Anlaşılan o ki Renault, Red Bull ile devam etme kararını kendi içerisinde onayladı.

2017’de motor üreticileri arasındaki farkların kapanması yönünde kurallar olduğu için Red Bull ile görüşmelerin de kolay geçmesi bekleniyor.

Yeni kurallara göre 1 Haziran’a kadar motor bulamayan takım olursa, FIA üreticilere daha fazla takıma motor tedarik etme çağrısında bulunacak.

Anlaşmaya göre her üreticinin en az 3 takıma motor tedarik etmesi gerekiyor. Ferrari (Ferrari, Sauber, Toro Rosso, Haas), Mercedes (Mercedes, Williams, Force India, Manor) şeklinde olduğu için Renault ve Honda’nın geride kalan takımlara motor tedarik etmesi gerekiyor.

Performans anlamında denkleşme olması halinde Renault ve Red Bull’nun tekrar anlaşması yolunda ticari konuların ön plana çıkması bekleniyor.

 

 


Yorumlar

“Renault, 2017 Red Bull Anlaşması İçin Zorluyor” için 3 yanıt

  1. Bence öyle değil adamlar iyi bir sasiyle nerde olacaklar onu görmek istiyorlar

  2. bir indikatör olarak söyledikleri mantıklı ama Redbull bu sağı solu belli olmaz hemen çemkirir 🙂

    Bu arada bu anlaşmayı isteyen Renualt şasi kısmının patronu taffin ya da abiteboul ‘dan bir demeç henüz duymadım

  3. Bu takım akıllanmamış,fabrika takımı olarak bir hedefiniz yok mu? bunlar olmadan da yürümeye cesaret edemiyorlar mı ? İlk başarısızlıkta bütün faturayı motora kesecekler ama Renault bunu kabullenmiş görünüyor yazık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir