Renault ile Yenilenen Silverstone Üzerine

yazar:

kategori:

Simülasyonlar bir Formula 1 takımı için önemli bir yardımcı ve yıllardır kullanılıyor. Son teknoloji bilgisayar modellemelerinin kullanılması mühendislere çeşitli ayar kombinasyonları konusunda yardımcı oluyor.

Renault performans sistemleri şefi Nick Chester, “Silverstone’daki yeni pistin haritasını üç ay önce aldık. İlk adım, haritayı sayısallaştırmak ve piste bir yarış çizgisi eklemek oldu. Ardından sanal otomobil üzerinde farklı ayarları değerlendirmeye başladık. Kanat açıları, süspansiyon ayarları vites oranları gibi parametreleri değiştirdik ve hafta sonunun başlangıcı için iyi temelde bir ayar bulmaya çalıştık.” diyor.

Yeni beş virajın aracın ayarları üzerindeki etkisi ne olacak?

Alan Permane: “Yere basma gücü açısından, geçen sene ile karşılaştırma yapmak çok zor çünkü otomobil çok büyük gelişim gösterdi. Ama ayarlar konusunda muazzam bir değişiklik beklemiyoruz. Simülasyonumuz 2009’daki 227 km/s hıza karşılık bu sene ortalama hızın 230 km/s olacağını gösteriyor. Tam gaz gidilen tur için geçerli olan %69’luk oran da %70’e çıktı.”

Silverstone’daki değişiklikle geçiş imkanın artacağı ve daha iyi bir şov ortaya konacağı konusunda beklentiler arttı. Simülasyonlar bize bu konuda bir müjde veriyor mu?

Permane: “Kağıt üzerinde birkaç geçiş imkanı var gibi görünüyor. 16. viraj iyi bir fırsat çünkü düşük hızlı 14. virajdan iyi bir çekişler 15. virajı tam gaz geçebiliyorsunuz. 13. virajda da geçiş imkanı var ama bu otomobillerin birbirlerini 11. virajda ne kadar yakın takip edebileceklerine bağlı çünkü 12. viraj da tam gaz geçilen bir diğer viraj. 11. virajın da düşük yakıt yükünde tam gaz geçilebileceğini düşünüyoruz ama ağır bir araçla daha zor.”

Simülasyonlar 2009’a göre bu yıl frenlere de daha fazla iş düşeceğini gösterdi. Frenlemede harcanan zaman %0.3 azalmış olsa da frenleme sisteminde harcanan enerji 13. ve 16. virajlardaki büyük frenlemelerle geçen seneye göre 2.3kW daha fazla olacak.

Ancak simülasyonlarla yapılan tahminlere rağmen belirsizlikler de mevcut. Tutunma seviyesi.pistteki tümsekler ve kerbler otomobillerde nasıl tepkiler yaratacak bilinmiyor. Şimdi tüm takımlar cuma günkü ilk antrenman için sabırsızlanıyorlar.

 

 

Mark Webber ile Silverstone Arena’da Bir Tur

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir