Bir F1 Hayranının Günü Nasıl Geçer?

yazar:

kategori:

Telefonun motor sesli alarmıyla güne başlar, hızlı bir şekilde kahvaltısını yapar. İşe gidecekse yolda kendini pistlerde zanneder ama motor sporlarında dikkatli bir izleyici olduğu için kendi sürüşünde de tedbirini alır. Öğrenci ise okula gittiği pazartesi günü kulaklarında motor sesi vardır ve hafta sonu mükemmel geçmiştir. Arkadaşları akşamki diziyi anlatırken o kendince yorumlar yapmaya çalışır ama kimse onu anlamaz ve herkes onu dinlerken sıkılır. Birkaç kişi de dinliyormuş gibi görünür. İş yerine varan hayran bulduğu boş vakitlerde gelişmeleri takip etmeye çalışır internet üzerinden, öğrenci ise derslerde F1 Racing okur. Öğrenciyi umursamayan arkadaşları dergiyi merak edip göz atmak ister, işte o zamanlar çok önemlidir. Kim bilir kaç kişi o dergiye göz atarken bu dünyanın içine girmiştir…

F1 seven kız pilotlara aşık olur hayallerini süsler, rüyalarında görür ve gecesi gündüzü o pilot olur erkek ise teknolojisine bakar. Kendisi de kullandığı otomobilde bu olsaymış keşke der. Akşam evlerine gelirler. Odalarına girdiklerinde takımlarına ve pilotlarına ait onlarca şey vardır, posterleri imzaları, fotoğrafları, bayrakları, takım aksesuarları ve bunlarla beraber odalarının bir köşelerinde F1 Racing arşivleri. O odaya girdik mi çıkmak zor olur onlar için. Baktıkları her şey de bir anı vardır çünkü. Hayranlarımız internette o gün olan olayları tekrar tekrar okurlar ve diğer severlerle iletişim halinde bulunup muhabbet ederler tabi bu arada saatin nasıl geçtiğini fark etmezler, zaman da gerçekten F1 araçları kadar hızlı ilerliyor..

Kızlar pilotlarını rüyalarında görme ümidiyle uykuya dalarlar, çocuklar oyuncak araba alma hayaliyle gün geçirirler. Aileler evlatlarını İstanbul Park’a göndermek için çalışırlar. Bu spora emek veren muhabirler röportaj peşinde koşarlar, spikerimiz bizim için en iyisini yapmakla uğraşır. Bu spora gönlünü veren herkes bir amaç için uğraş içinde. İşte biz buna Formula 1 aşkı diyoruz var mı ötesi..:)

Şeymassa


Yorumlar

  1. lan siz salakmısınız olum f1 bende izliyom tutkunuyum ama futbol gibisi yokkkkkkk bjkkkkkkkk futbol yaşamdır futbol tutkudur

  2. Güzel olmuş , ellerine sağlık . umutntm aynı anları birçok kez yaşadım , benim etrafımda da f1 izleyen sadece abim , 1 akrabam ve 1 tane arkadaşım var . Keşke daha fazla olsak . Okulda arkadaşlarıma bu aşkı aşılayabilmek için çok uğraştım ama bir zaman sonra olmayacağını anladım ve vazgeçtim . Bir erkek motorsporlarından nasıl zevk almaz anlamıyorum . Kimse motorsporları hakkında birşey bilmiyor ama hollanda 3. ligindeki bir futbolcuyu biliyorlar . Tabi televizyon kanallarının bu konuda büyük etkisi var . Hangi kanalı açsak illa ki bir futbol yayını çıkıyor . Spor haberleri diyip sadece futbol haberi veriyorlar . İsmi spor kanalı olup da bütün gün futbol gösteren kanallarımız oldukça bu böyle gider sanırım .

  3. cok net hatırlamıyorum ama 80 lerin ortasından beri takip ederim f1 i ozaman uydu antenleri cok yaygın degildi sadece yabancı dergilerden okurdum bu sekilde bir heves basladı sonra uydu anteni alma girişimim f1 merakı ile basladı yanlıs hatırlamıyorsam alman kanallarından izlemeye basladım tabi almancam olmadıgından izleyip sonradan elime gecen yabancı degilerden takip eder oldum.. yine yanlıs hatırlıyor olabilirim ama türkiyenin ilk sifreli kanalı vermeye basladı sanırım o vesile ile gidip birde onu aldım derken ntv cnnturk ve trt seklinde aralıksız takip eder hale geldim
    hafta ici mumkkun oldugunca f1.com ve turkce yayın yapan iki buyuk internet sitesini takip ediyorum..

    ilk zamanlar esimle papaz olurduk pazar gunun ortasında yarıs izliyorsun diye ama zamanla oda merak sardı simdi yarıs varsa o bile hafta sonu plan yapmaz oldu.. sıkı bir rai hayranıdır massaya sempati duyar en cok sevdiği isim ise Giancarlo Fisichella dır ismi hosuna gidiyormus difuzor ve arka kanat olayını en az benim kadar ilgi ile takip eder sadece hersene benimle birlikte istanbula gelmemistir yarısı izlemeye ancak yurtdısında bir yarısa gidersem kesin geleceginden bahseder..

    yani bu is oyle haftasonu zaman gecirme durumu degil ailece icinde oldugumuz bir durumdur.. yakın bir zamanda aileye yeni bir f1 hayranı daha katılacak.. eminim oda zamanla bizim durumuza gelecek..

  4. Benim normalde saat sabah 9,30 da kalkmam gerekiyor ama hep 10 u bulmuştur kalkam, eğer yarış sabah erken saatlerdeyse 7,30 gibi,sabaha kadar evin ününden kaç tane araba geçiyorsa geçen araba sayısı kadar uyanıyorum,sebebide her duyduğum motor sesini f1 aracı zanedip hemen uyanıyorum:)ben hastamıyım doktor bey.

  5. çok güzel bir yazı olmuss.fakat kızlar da hem bi pilota hayran olup hem de teknolojisini takip edebilir,garip bakışlar altında metroda otobuste okulda F1 racing dergisini ellerinden düşürmeyebilirler bunu da not duşmek lazımm:)

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    1997 DEN BERİ BEN AŞIĞIM sonsuza kadar da sürücek F1 e olan ilgim. ne Futbol! Ne Herhangi Bir Spor Beni ilgilendirmiyor! Bir Motogp 2 F1 Baska Tanımam UCuz kesimler spora heyecan katmıyor HIZ TUTKU VE ADRENALIN bu sporu bana bağlıyor.Motor sesleriyle desarj oluyorum en mutlu oldugum an ise tuttugum takımın başarısını görmek bir ara yarış sırasında 2000 le 2004 arasındaki izlediğim yarislarda her zaman için schuminin yapmış oldugu atakları izlemek bana o kadar cok heyecan verdiki yerimde duramıyordum Bir ara ses sistemi aldım Ve schminin o meshur Sarkısını Tekrarlayaran tam 50 kez dinledim yaris bitene kadar ve sonunda Kürsüye cıktıgında benden Mutlusu yokdu 2011 nasip olursa Schumiden bir resim ve
    imza almak için bu sene oldugu gibi yine 4 saat beklerim yeterki alabilegim KISACA F1 OLAN ILGIM HER ZAMAN SURECEK BU SPOR YUZUNDEN ISIMDEN BiLE OLDUM.Patrona işim var dedim yarıs izledigim anlasıldı yol verdiler bende bir şey dedim ama bende kalsın boşverin onemsiz bir işde calsıyodum o yuzden salladım 1 gun izin vermeyen is yerinde durulmaz zaten F1 icin her türlü senaryo yazarım canlı izlemek her zaman ki gibi daha heyecanlı Ve Schumi Sen bizim için Yaşayan Efsanesin Seni Tüm Türkiye adına Öpüyorum The Monster City.

  7. eheh 😀
    ben sabah kalkarım, bakarım saate 11 olmuş. len ders 9 daydı. koy gitsin 1 saat daha yat. zaten geç kalma yüzünden 3 tane kız arkadaşımdan ayrılmışım(saydım şu an) =)) okuldaki tüm derslere geç kalırım. mezuniyet balosuna geç kaldım. mezuniyet törenine geç kaldım.
    geçen seneki f1 yarışında yanlış trübüne girdik, 8. viraja geçerken yine geç kaldım :)) hay anasını :))
    okula giderim. öğlen yemeğini yerim, yemek yerken 4 tane kız keserim(yüz vermiyorlar pek ama almasını bilmeli :p ) 🙂 daha sonra açarım bilgisayarı kafeteryada f1 forumlarını okurum. bizim ev arkadaşı afkana "olum ders başladımı len geç kaldım" demek için telefona sarılırım ama kontur yoktur. (dün gece kızı aramıştım, o yidi konturu ihi 😀 )
    dersten çıkarım doğru spor salonuna spor yapmaya 🙂 salona giderken ronnie coleman videosu izlerim, arabada "eye of the tiger" rocky müziği dinleyip gaza gelirim. daha sonra spor salonunda halterin altında kalırım (kemiklerim çıtırdıyor şerefsizim:) )
    gece gelirim eve yine f1 forumlarını okurum. uzun yorum yazarken trf1.net sayfası kendi kendine yenileme yapar yazdığım yorumlar birden uçar. daha sonra ne yazmıştım yine hatırlarken uykum gelir. devrilir yatarım. uyanınca yine aynısı, yukarıdan aşağı okuyun bi daha aynısı oluyo valla bak 🙂

  8. Evet biraz abarttım kızlar konusunda hatta tekrar evet kızlar bana katılmak istemeyecekler,ama gözlemlediğim kadarıyla bunun doğruluk payı çok yüksek:)
    Toplumumuzda erkekler daha çok anlar otomobilden düşüncesi olduğu için öyle bir deyişte bulundum,yoksa tabi ki biliyorum bir bayanında erkek kadar bilgiye sahip olabileceğini..:)
    Sevgiler..

  9. yazı için teşekkürler ama yazının kızlarla ilgili olan bölümüne katılmıyorum. erkekler teknolojiye, kızlar pilota hayran gibi bir durum yok (istisnalar vardır elbet). F1 bilgisiyle erkeklere taş çıkaracak olan ne hanımlar var etrafınızda. pilotların kaşına gözüne ayılıp bayılıyorlar sanmayın. :))

    "erkekler müziği dinlerken kızlar genç popçuya aşık olur" demek gibi olmuş biraz. belki de ben yanlış anladım. yine de emeğinize sağlık.

  10. enzo ferrari avatarı

    çok güzel ifade etmişsin.üniversite bizim sınıfta kimse f1 den anlamıyor.Derslerde dedğin gibi f1 racing okuduğumda istedikleri zaman veriyorum dergiyi resimlerine bakıp tekrar geri veriyolar.

  11. Okula gittiğimde ben de arkadaşlarıma heyecanla yarışı anlatıyorum ama birbirin e bakıp gülüyorlar anlamıyorlar heyecanımı tabiki. Neyseki burası var da içimizi boşaltıyoruz ama F1 hakkında her zaman parmaklarım konuşuyor. Konuşmadan sohbet etmek birini okuyarak dinlemek zorunda olmak yoruyor bazen bir avuç azınlığız işte n'apalım 🙂
    Çok güzel ifade etmişsin F1 hayatını tebrik ediyorum seni ama bayanların bir kısmı sana katılmayabilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir