Hamilton: Ondan Hızlıyım

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bu yıl ilk dört yarıştaki sorunlarına rağmen takım arkadaşı Nico Rosberg’i yenecek hıza sahip olduğunu bildiğini söyledi.

Hamilton geçtiğimiz yıl Austin’de üçüncü şampiyonluğunu garantiledikten bu yana hiçbir yarış kazanamadı ve şu an sürücüler şampiyonasında Rosberg’in 43 puan gerisinde. Hamilton’ın sonuçları ilk iki yarışta kötü kalkması ve son iki yarışta da dayanıklılık sorunlarından dolayı darbe almıştı.

“İlk günden bu yana bunu biliyorum, bu hiçbir şeyi değiştirmez. Ancak elbette bunun hatırlatılması ve bu hıza sahip olduğumu görmek iyi.”

“Bu haftasonu aracı olması gerektiği gibi yapmak için harika bir iş çıkardık ve ayarlarda çok güçlüyüz, ancak gücümüzü gösteremediğimiz bir yarış daha geçirdik.”

Hamilton sezonun ilk yarışlarındaki olumsuzlukları tersine çevirmek için çalışacağını söyledi.

“Şu an yaptığımız çalışmalar ve yapılan işlemler bakımından bardağın yarısı dolu, önümüzdeki gitmemiz gereken çok uzun bir yol var ve sahip olduğum bu performansla, benim grubum ile, ayarlarımız ve diğer her şeyle birlikte zaferler için savaşamamamız için bir sebep yok.”

“Önümüzde 17 yarış daha var ve bunu olumlu sonuçlara çevirmeye çalışmak zorundayız.”


Yorumlar

“Hamilton: Ondan Hızlıyım” için 28 yanıt

  1. Bırak 2014 de kaç kere sonuncu başlayıp rosbergı yarışda geçtı adam bu sene yarışdada araçda sorun cıkıyor sureklı ve çindede motor sorunuyla yarıştıgını açıkladılar daha ne 4 yarışdada sorun bırakda kazanamasın

  2. Gridin belki de en hızlı ismi olmasına rağmen baskı altında tipik bir ‘loser’a dönüşen Hamilton’ın özellikle bu hafta sonu ve devamında gördüğüm ruh halinden 2016’da kesinlikle şampiyon olamayacağı çıkarımını yapıyorum.

  3. Rekabet başarı getiri deniyor ama F1 de aynı takımda rekabet hep sorun çıkarmıştır. Özellikle deneyimli kendini önceden ispatlamış pilotlar yeniden kendini ispatlama duygusunu aşamayabiliyorlar tam aksine performans düşüyor. Ne derseniz deyin 2 pilota odaklanmakla 1 e odaklanmak aynı değil. F1 tarihi bunun ispatıyla dolu. ve bence hamilton bu psikolojiyle bu yıl kaybeder. geriden gelen Rosberg yıllardır kendini ispatlamaya çalışıyor kolay değil ve daha konsantre mesele bu. Hamilton’un yaşadığı sorunu Schumi de yaşadı, Prost, Alonso hep yaşanıyor. 2. Pilotu aynı hedefe yollamak savaş stratejisinde bile saçmalıktır. Moto GP’de Yamaha Rossiyle devam deyince adamın yarışı değişti. Rekabet yerine iyi pilota güveneceksin. rekabet diğer takımlarla olmalı.

    1. F1’de tek hedef pilotlar şampiyonluğu değildir, takımlar şampiyonluğu için iyi aracınızın başına iyi sürücüler koymalısınız iyi sürüceler ise rekabet isterler bu rekabeti vermezseniz hedeflerinizden birisine ulaşamazsınız F1 tarihi bununda ispatlarıyla doludur.

      Mercedes şu anda McLaren ve Ferrari’nin beceremediği bir şeyi, harika bir araçta birbiriyle rekabet edebilen 2 pilotu yarıştırabiliyor bu çok önemli bir nokta.

  4. Onur Gentas avatarı

    Teknik problemlerin sebebini ekip değişikliği olarak gören arkadaşlara sadece şunları soruyorum: Lewis 2015 sezonundaki ekiple 2014 sezonunda da yarışmadı mı? 2014 sezonunda da bir çok problemle karşılaşılmadı mı?

    1. Gelde anlat komplo teorisi meraklılarına.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Takım Rosberg’e çalışıyor diyenleri anlamakta zorlanıyorum.

    Şimdi bir takım elbette 2 pilotuna zaman zaman farklı muamele gösterebilir F1 tarihi özellikle de Ferrari bunun örnekleriyle doludur. Hatta Ferrari’de bu son yıllara kadar gelenek gibi bir şeydi.

    Fakat bir takımın bilerek kendi aracını sabote etmesi bana göre akıl dışı ve imkansız bir durum. Ki Mercedes’te üstte bahsettiğim pilot ayırma durumu çok nadiren yaşandı ve bu nadir örneklerin hepsinde de daha yıldız pilot olan Lewis kollandı. 2012 Malezya’da podyum Nico’nun elinden alındı mesela. 2014 Belçika’dan sonra takım dışarı sır vermese de belli olmuştu ki Nico’nun kulağı ciddi şekilde çekilmişti. Adam o yarıştan sonra daha yeni kendine gelebildi 2015’in sonundan itibaren.

    Mesela 2014’ün son yarışında pek çok kişi Lewis’in sabote edilip şampiyonluğun Nico’ya verileceğini iddia ederken tam tersine yarışı arızayla bırakmak zorunda kalan kişi Nico olmuştu.

    Tek bir araca bu kadar para harcanan bir sporda bile isteye böyle bir sabotaj yapılması dediğim gibi akıl dışı. Lewis ilk 2 yarışta iyi start alsaydı zaten kazanma şansı yüksekti. Diğer 2 yarışta yaşadığı sıkıntılarıysa Nico sezonun kalanında pekala yaşayabilir.

    Formula 1’de hiçbir takım işini şansa bırakmaz. Yani adamlar Dünya Şampiyonu pilotlarının aracını sabote edecek ki böylece Ferrari daha çok puan toplasın? Böyle bir şey mümkün değil. Yarın bir gün bir pilotları ciddi bir kaza yapar takımlar şampiyonası ciddi tehdit altına girerse ne olacak? Belli mi olur? Bu kadar para dönen sporda böyle şansa bırakılır mı bu işler?

    2014 Silverstone’da Britanyalı olan Hamilton kazansın diye mi Rosberg yolda kaldı o zaman? Hani Rosberg Alman olduğu için kollanıyormuş ya, 2014 Abu Dhabi’de de bu muhabbet dönmüştü.

    Lewis Nico’yu hep hafife aldı ve bence bedelini ödüyor. Şu andan itibaren elbette Nico da teknik sorun yaşayabilir ama bence Lewis’in bu sene onu mağlup etme şansı her zamankinden daha güç.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      2013 Malezya olacaktı yanlış yazmışım

    2. Onur Gentas avatarı

      Güzel bir yorum olmuş ama son paragraf bana göre yanlış. Lewis’in Nico’yu hafife aldığına dair kanıya bu sezon ki yarışlara göre varamazsın. Nico 4 yarışın hepsinde sorunsuz yarıştı, Lewis ise hepsinde sorun yaşadı. Ne zaman ki arka arkaya giderler ve Nico kazanır o zaman haklıymışsın derim.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Ben Lewis’in özellikle şu anki yaşam tarzına bakarak Nico’yu çok ciddiye almadığı kanısındayım. Zaten açıklamaları da hep “sıkıntı yok kapatırım farkı” tarzındaydı.

        Bu demektir ki sorun yaşamadığı temiz geçirdiği her yarışı kazanacağını düşünüyor. Fakat ben öyle olacağını düşünmüyorum. Daha önce de temiz geçirdiği bazı yarışları Rosberg kazandı. Geçen senenin sonuyla bu seneye bakacak olursak da Rosberg’in performansı kusursuz. Yani eskisinden de iyi. O yüzden Lewis’in işi bence biraz zorlu.

        Zaten hafife aldığı kanısına bu sezon varmadım. Beraber yarıştıkları ilk günden bu yana Hamilton’ın tavrı hep bu şekildeydi diye düşünüyorum. Aldığı startlara bakacak olursak Rosberg kadar disiplinli olmadığı kanaatindeyim. Şu anki hissiyatım bu şekilde.

    3. Sen olaya hep Rosberg penceresinden bakmışsın İngiliz Ham e İngiltere de kıyak Alman Rosberg e Almanya da kıyak mı yani hani son sıradan başladığı yarış bir sürü sıkıntıya düştüğü yarış var bu adamında monaco da galibiyeti gitti saçmalık yüzünden vb sıkıntılar karşılıklı ve yerine göre değişti ikisi arasında bende takımda sabote olacağını en azından çıkan arızalar için sanmıyorum ama bu takım kayırma varsa bile bunu ulu orta yapmıyor Ferrari gibi malezya 13 için brawn ın kendi insiyatifi olan bir durumdu takım podyuma her zaman çıkamıyordu ve onlarda ikisi arasındaki olası kazayı önlemek adına takımın dünya şampiyonu pilotunu önde görmek istediler bunu button alonso arasında yaparsan tepki görürsün ama vet ricc arasında veti tercih etseler kimse sesini çıkarmazdı sanırım [aynı şartlar altında]

  6. Bence boşuna kendini yorma takım resmen 1. pilot olarak Schumi döneminde olduğu gibi Rosberg amanmış durumda yani kısacası takım rosberg kazanması için elinden geleni yapıyor işin teknik kısmı için bence lewisi ancak bu şekilde durdurabiliyorlar takım rosberg şamp olmasını istiyor bence bunu açıkca görüyorum kendi fikrim ama bence bu doğru çünkü bu sorunların hiç biri rosberg de olmaması bende çelişki uyandırır bu sene rosberg şamp olabilir lewis yükselecek ama rosberg daha üstün olacak bence bu sene 2017 de mercedes üstünlüğünü kaybedebilir çünkü o bunun son şansı olabilir.

  7. Nico çok iyi gidiyorda güven vermiyor.Birden mantara bağlayıp saçmalamaya başlayabilir.Böyle giderse şampiyon olur.Yine de konuşmak için çok erken.Ama hız konusunda haklı olsa da çok fark yok.Asıl fark mental dayanıklılık.

  8. Takım arkadaşı hakkında söylenmiş meydan okuma tarzında epey iddialı bir söz.Pilotların bu tür cümlelerini çokca duyduk.Çoğu da buradaki yorumculardan itibar görmedi.Taş çatlasa aynı bunun gibi 10-20 yorumla sınırlı kalıyor.Lakin bu cümleyi Alonso söylemiş olsaydı 1 saatte silinenleri de çıktıktan sonra net 100 tane yorum olurdu.Bu 100 yorumun yüzde 15 i almanyadan , yüzde 15 i singapurdan , yüzde 30 u karekter derslerinden , yüzde 10 u McLaren yıllarından oluşurdu.Geriye kalan yüzde ise ben ve benim gibilerin karşı tarafa laf anlatmasıyla oluşurdu.Neticede hiçbir sonuca varılamaz ve kimsenin fikri de değişmezdi.

  9. Ondan hızlı olabilirsin ama kesinlikle yarış zekası olarak Rosberg senden daha iyi.Bunu söylemek zorundayım.

  10. Lale devri bitti.Nico Rosberg sazı eline aldı.
    İlk hedef Lewis Hamilton oldu.
    Güneş balçıkla sıvanmaz.
    Siz saldırıp rencide ettikçe nasıl Vettel şampiyon olduysa,aynı şekilde Rosbergde şampiyon olacak.
    Siz istediğiniz kadar cilalayıp Hamiltonu pohpohlasanızda taşıma su ile değirmen dönmez.

    #Korkakların korkusu Nico Rosbergin ordusu#

    1. Kare içindeki son cümle 😀

    2. Şu son cümlenden sonra gözümde bir an Yılmaz Morgül canlandı helalin var 🙂

    3. Şimdi ben buraya neden çıktım? niçin çıktım? nasıl çıktım? bunu izaha gerek yok. gördünüz, yürüdüm çıktım! ama, çıkmamış da olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. görünen köy… uzakta değildir. buraya çıktık da sonradan çıkmadık mı dedik? bunlar bi takım uydurma laflardır… sahi ya ben buraya neden çıktım? kim çıkardı lan beni buraya?!

      1. Buraya kendi isteğinle çıktın Stop ! 😀

      2. ??

        Rambo=Mehmet Günaydın=Rosbergci

    4. Rambo burada tek tanismak istedigim adam sensin. Starsin ?

  11. Lewis buralara dişiyle tırnağıyla kazıyarak geldi. Ne kadar yetenekli olduğunu bilmeyen yoktur. Sanki hiç çaylak değildi 🙂 Rosberg de kendini geliştirdi fakat ne kadar iyi olursa olsun bence şampiyonluğu yinede Hamilton hakediyor. F1’in böyle bir yıldıza ihtiyacı var. Eğer ekibi ve aracı toparlanırsa kazanmaya devam edecektir.

  12. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Artık bunu göstermelisin Lewis, hala 17 yarış var ancak bunu her yapamadığın yarış şansın daha büyük bir hızla azalmaya devam edecek.

    Zaten gelse Raikkonen şampiyon olsa keşke de neyse 🙂

  13. F1 de sampiyonluk sadece saf hiz yeterli olmuyor..

    Sporda basari;hiz,yetenek,sans bilesenlerinden olusuyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir