Alonso: Honda’nın Hedefi Red Bull

yazar:

kategori:

Fernando Alonso McLaren-Honda’nın 2016’nın sıradaki yarışlarında kendisine referans noktası ve hedef olarak Red Bull’u alması gerektiğini söyledi.

2015’ten bu yana en güçlü performanslarından birisini gösterdiği kabul edilen McLaren’da Alonso kalkıştan bitişe ilk 10 içerisinde olmanın tadını çıkarıyor.

“Takımın her iki araçla da puan alması harikaydı. Araç iyiye gidiyor ve ileride daha fazla puan almayı umabiliriz. Ancak diğer takımlar da gelişiyor, Red Bull Çin’de podyum için savaşmıştı. Motor gücünün çok önemli olmadığı yarışlarda Ferrari ile bile savaşabiliyorlar. Bu yüzden onlar bizim referans noktamız olmalılar.”

Alonso rakiplerinin motorlarını tek bir tur için açabildiklerini, ancak Honda’nın bu konuda eksik kaldığını kabul etti.

“Sıralamalarda daha fazla güce ihtiyacımız var, diğerlerinde bu var ve gridde ilerilerden kalkabiliyorlar ve ilk virajlardaki sorunlardan uzak durabiliyorlar. Biz de bunun üzerinde çalışıyoruz, adım adım gidiyoruz ancak ilerlemeden dolayı mutluyuz.”

“Yarıştan yarışa daha rekabetçi olmaya başladık ve Barselona ve Monako’da tekrar puanlar alabilmeyi umuyoruz. Umarım ilk beş içerisinde bitirmeye başlayabiliriz. Yeni parçalarımız olacak ancak herkes buna sahip olacak, bu yüzden bazı gelişim biletlerini kullanarak motordan daha fazla güç çıkarmalıyız.”


Yorumlar

“Alonso: Honda’nın Hedefi Red Bull” için 3 yanıt

  1. Şimdi bu konuyu 2 açıdan incelemek lazım. İlki motor ikincisi ise şasi. Red Bull’a yetişmeleri için en az bir tanesinde üstün olmaları lazım ve bu üstünlüğün diğerinin dezavantajını kapatacak kadar fazla olması gerekiyor. Motor yönünden incelersek Honda’nın Renault’dan üstün olması gerek. Şu an öyle bir durum söz konusu mu? Bence değil. Üstün olsa bile bu ciddi bir üstünlük olmaz gibi. Şasi yönünden olayı incelediğimizde Mclaren’ın Red Bull’dan iyi şasi üretmesi lazım. Sizce bu mümkün mü? Bana kalırsa imkansız. Dolayısıyla Honda Renault’yu ezecek kadar bir üstünlük kuramazsa -ki kuramayacağını düşünüyorum, sebebi de motor farklarının giderek kapanıyor oluşu yani fark açmanın giderek zorlaşması- Mclaren Red Bull’u hayatta geçemez. Birkaç yarış şaş kaza olabilir belki ama Mclaren’ın bu sene ilk 3 takımdan biri olması imkansız gibi.

    1. McLaren’in Redbull’dan iyi araç üretmesi imkansız değil. Ama Redbull çok iyi takım bu yüzden çok zor bişey onlardan iyisini yapmak. Motor konusunda ise herşey çok daha mümkün. Honda motor konusunda dünyanın bir numarası. Eğer sporda kalırsa bunu da gösterir. Yıllardır motogp’den ayrılmayan honda’nın yapıtkları ortada. ( geçen sene çok güçlü bi motor yapmışlardı. ama bu motorsikletin sinirli olmasına sebep olmuştu. yazılımla gücü düşürdüler. bu sene ise düzlüklerde yamaha’dan da yavaşlar. ama yarış kazanacak bi motorları var şimdi de

      Bir diğer konu da şu ısuzu yanlımıyorsam 160 ya da 180 bg bi motor üretmişti dakar için ve bununla övünyordu. Bu güç avrupalı üreticiler için belki de sıradan bişey. ama japonlar için durum farklı. avrupalı daha fazla gücü herzaman kullanıyordur. ama hiç biri ısuzu’dan daha sağlam motor üretiyoruz diyemez.)

  2. Gerçekçi bir hedef. Ve çok uzakta sayılmazlar. Motor gücü olarak Red Bull’a yaklaşmak hatta geçmek mümkün ama şasileri hala en iyilerden biri belki de en iyi şasi. McLaren’ın İspanyada çok sağlam aerodinamik güncellemeler getirmesi lazım. Honda zaten üstüne düşeni yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir