Rosberg En Hızlı Turu “Güvenli Mod” Ayarlarında Atmış

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, Nico Rosberg’in Rusya GP’deki en hızlı turu güvenli mod ayarlarında kaydettiğini açıkladı.

Rosberg yarışı baştan sona domine etti ve hiç sorun yaşamadı ancak takım, Rosberg’in son bölümde MGU-K’da sorun yaşadığını açıkladı.

Rosberg’in aracında yaşadığı sorun nedeniyle motorunun güvenli moda alınmasına rağmen bu hızlı turu atması, aslında ne kadar güçlü olduklarının bir kanıtı.

Rosberg en hızlı turunu motorun maksimum güç sağlamadığı dönemde kullanılmış yumuşak lastiklerle attığı görüldü. Rosberg’in bu konudaki en yakın rakibi 0.6 sn daha yavaş tur atan Felipe Massa oldu. Massa’nın derecesi süper yumuşak lastiklerle geldi.

Taraftarlara yazılan mektupta bu konuya değinen Mercedes “Pit stopundan kısa bir süre sonra Nico’nun MGU-K’sında bazı uyarılar olduğunu gördük.”

“Bir kaç tur Lewis ile iyi farkı olduğunu ve biraz yavaşlaması gerektiğini söyledik. Bu süreçte FIA bize tamamen durumu kontrol edebileceğimiz moda geçmeyi söylemeden sorunu çözebilirdik.”

“Nico direksiyonda bizim pit duvarında yaşadığımız sıkıntıları yaşamadı. Yarışın sondan bir önceki turunda en hızlı turu attığında güvenli moddaydı. Bu da aracımızın hafta sonu ne kadar çok güce sahip olduğunu gösteriyor.”

“Pazar günü her birimiz daha fazla stresliydik ancak sonunda iki araçla birden damalı bayrağı gördüğümüz için rahatladık.” dedi.

Mercedes ayrıca Hamilton’un  sıfır su basıncıyla 16 tur tamamladığını açıkladı.

Açıklamada “Bu sene dayanıklılık açısından hiç bir şekilde beklentilerimize ulaşamadık. Performans açısından iyiyiz. Puan açısından geçen sene aynı dönemde topladığımızdan sadece 2 puan gerideyiz.”

“Ancak yapmamız gerekenler var. Hedefimiz sadece en hızlı olmak değil, aynı zamanda mermi gibi sağlam olmak. Sorunları idare etmek değil, onları anlayıp çözüm kavuşturmak önemli. Bıkmak bilmeden bunu yapmak için çalışıyoruz.”

“Ancak garanti yok. Bu bir mekanik spor. Performans ve dayanıklılık arasında denge kurmak bıçak sırtı gibi. Sınırları zorlamanız gerekiyor ve öyle olunca hatalar olabiliyor.”

“Sochi’de olanlar takımın başına neler gelebileceğini dünyaya gösterdi. Kafamız karıştı ve Lewis’in sıralamalarda yine MGU-H sorunu yaşamasına şaşırdık.”

“Ancak sakin kaldık ve ardından harekete geçtik.”

“İngiltere ve Rusya’da önemli sayıda kişi yedek parçaları piste yetiştirmek, güç ünitesine entegre etmek için çabaladı. Kapalı park kurallarını delmeden pazar günü Lewis’in 10. sıradan başlayabilmesi için tüm gece çalıştık.” dedi.

 


Yorumlar

“Rosberg En Hızlı Turu “Güvenli Mod” Ayarlarında Atmış” için 13 yanıt

  1. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    sıfır su basıncıyla 16 tur tamamladığını açıkladı hava soğutmalı olduğu için sıkıntı yoktu birde şu gerçek dilin kemiği de yoktu…

  2. Tekbir gercek var:Bu adamlar motor konusunda aştilar kendilerini,ferrari ve williams haric her takim hikaye…

  3. Yalan.

  4. hass…… diyesim geldi.

  5. 0 su basıncı demek su devir daimi yapmıyor demektir ve formula aracı normal yol araçlarından kat kat daha narin hararete anında egzozdan beyaz dumanlar görürdük inandırıcı değil sadece bizimde motorumuz problemli imajı yaratmaya yönelik bir demeç.
    Yoksa motor sıfır su basıncında tek turda yanar..

  6. Adamsın adam

    Mühürleri senin için saklıyorum.Barcelonada tek… tek… basacaz.

    1. Mühür de ne mühür ! Testlerden beri saçmalıyorsun Rambo . Esaslı tifosiysen bu uğursuz günlerde de takımını desteklersin , nerden çıktı bu zaten kayırılan Rosbergicilik ?

  7. MC LAREN ENGİN avatarı
    MC LAREN ENGİN

    Gizli testler ne olacak?

  8. Her ne kaadar tifosi olsam da, Mercedeslerin bu başarısında Schumiyi anmadan edemeyeceğim, umarım taraftarları da anar.

    1. +100000000000000000000000000

  9. Bir takım zorlukların ardından gelen bir başarı hikayesi. Klasik hikaye değil midir?

  10. inandırıcı gelmedi, bakın rpsbergin aracında da sorunlar oluyor diye milleti uyutma çabası 🙂

  11. Kim ne derse desin adamlar herkesten 2 3 kat daha cok calisiyor ve su anki yerlerini kesinlikle hak ediyorlar. Bu bir tesaduf degil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir