Boston GP İptal Edildi

yazar:

kategori:

Verizon IndyCar Series’te 16 yarışlık sezon Boston GP’sinin iptal edilmesiyle şimdilik 15 yarışa düşürülmüş gibi duruyor.

Seaport’ta İşçi Bayramı haftasonuna denk gelecek şekilde 2-4 Eylül tarihleri arasında koşulması düşünülen cadde yarışı 29 Nisan’daki duyuru ile birlikte resmen iptal edildi. Son birkaç ay içerisinde gürültü, sokaklara verilebilecek zarar ve caddelerin kapatılmasıyla oluşacak trafik yoğunluğu endişesiyle yerel gruplar ve ağır muhalefetin baskıları, yarışın organizatörünü iptale sürükledi.

Organizator John Casey ; ” Bu tip organizasyonlar devlet ve halkın desteğini gerektirir. Fakat ek harcama ile ilgili gelen red cevabı ve üzerimizde oluşturulan baskı nedeniyle bize başka seçenek bırakılmadı. Sağlanan güçlü kurumsal ortaklıklar ve iyi giden bilet satışlarına rağmen yarışa 4 ay kala bu kararı vermek çok zor oldu. Çalışan herkes ve Boston yarışını destekleyenler büyük hayal kırıklığı yaşadılar. 50 kişilik ekibimiz, yorulmadan kalıcı çözünler bulmak için var gücümüzle çalıştık, ne yazık ki şehir ve devlet ile çıkmaza düştük. Bilet alan kişilere ücretlerini Mayıs başında geri iade edeceğiz ” dedi.

IndyCar yönetimi ise herkes gibi hayal kırıklığı yaşadıklarını, Boston’un yerine bir yarışın gelip gelmeyeceğinin şu an için belirsiz olduğunu söylediler.

Benzer bir iptal 2015’te Brezilya caddelerinde yapılacak yarış için de yaşanmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir