Sabine Schimtz Nordschleife’ta WTCC’de Yarışacak

yazar:

kategori:

Nordschleife’ı bilen en iyi kadın olarak yorumlanan, Top Gear ve BMW Ring Taxi’den tanınan Sabine Schimtz, Mayıs ayında WTCC’de 2. kez mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon yine tek yarışlığına, Nordschleife’ta piste çıkan ve 10. olarak WTCC tarihinde puan alan ilk ve tek kadın pilot olmayı başaran Schimtz, 2016’da şansını tekrar denemiş olacak. Yine Munnich Motorsports’un RML Chevrolet Cruze TC1 aracını kullanacak olan Alman pilot test ve ilk antrenmanları Top Gear video çekimleri nedeniyle kaçırmak zorunda kalacak.

Schmitz ; ” Ben Dünya’nın en iyi touring sürücülerine karşı mücadeleden zevk alıyorum. Top Gear’deki sözleşmem nedeniyle ilk günü kaçıracağım. Alışkın olmadığım bir araç olan Chevrolet Cruze’u tanımak için çok az vaktim olacak ve bu benim için pekte iyi bir haber değil. ” dedi.

Munnich Motorsports’un takım menajeri Dominin Grainer ise ; ” Geçtiğimiz sene aracı ona teslim ettiğimizde iyi bir iş çıkarmıştı. En son önden çekişli bir yarış aracı süreli 1 yıl oldu, genellikle arkadan itişli araçlar sürdüğü için yine, yeniden sıfırdan öğrenmesi gerekiyor. Fakat bizim Sabine’e güvenimiz tam, yine puanla dönerse harika olur ” ifadelerini kullandı.

WTCC’de sezonun 5. ayağı Nurburgring Nordschleife’ta 29 Mayıs’ta koşulacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir