McLaren Güvenlik Aracı Kurallarında Ani Değişikliğe Karşı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Mark Webber’in kazasının ardından piste çıkan güvenlik aracını geçmiş, aldığı cezanın geç verilmesi nedeniyle de pek kayıp yaşamadan cezasını çekmişti.

Takımın idari sorumlusu Jonathan Neale, Sportif Çalışma Grubu’nun olayı değerlendirdiğini söylerken, durumu tam olarak gözden geçirmeden ani kural değişiklikleri yapılmaması gerektiğine inanıyor.

Neale: “Tepkilerimizde refleks hareketler yapmamalıyız. Formula 1’de kural hazırlama konusunda tarihten aldığımız derslerden görüyoruz ki birinden diğerine atlamak sonuç vermiyor. Kurallar ortada”

“Ani hareketlerde temkinli olurdum. (Valensiya’da) geçen hafta sonu çok fazla yanlış şey yoktu. Öyle anlık kural yapmamız gerektiğini düşünmüyorum”

“Ama Sportif Çalışma Grubu, FIA ile birlikte geçen hafta sonu olanlara bir göz atıyor ve cevap olarak bir takım ölçütler sunacaklar”

 


Yorumlar

  1. ben hakem heyetinin başı olsaydım.kim geçti s.c.yi babamın oğlu hiç acımazdım al kardeşim sana siyah bayrak diskalifiye.hamiltona verilen ceza çok basit ceza bile değildi

  2. McLaren ve SC muhabbetinden gına geldi artık.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    "Ani hareketlerde temkinli olurdum. (Valensiya'da) geçen hafta sonu çok fazla yanlış şey yoktu. Öyle anlık kural yapmamız gerektiğini düşünmüyorum"

    tebrikler bravo şu kurallar sizin alehinize döndüğünde burada yazılanları okuyacağım bakalım neler yazılacak…

    el insaff

  4. @ jet man "bundan sonra güvenlik aracını geçenlerede siyah bayrak çekilmeli ve o yarıştan diskalifiye edilmeli bence" yok arkadaşım benc tam tersi, hiç bişey yapılmamalı, o konuda standart belli artık en erken 15 tur sonra pitten geçme cezasında başka verilebilecek her türlü karar haksızlık olur diğerlerine, ve de hamilton un yaptığı yanına kar kalır, o senin dediğin artık yeni sezona kalır; tabii f1 in gerçekten adil bi oyun olduğunu düşünürsek

  5. fia ani karar vermeliydi çünkü güvenlik aracını geçme konusunda kural boşluğu vardı bu kural boşluğunu derhal doldurmasaydı bundan sonra güvenlik aracını kim takardı.pilotlar güvenlik aracını geçerdi.mantıksız bi düşünce bence.ve bundan sonra güvenlik aracını geçenlerede siyah bayrak çekilmeli ve o yarıştan diskalifiye edilmeli bence.

  6. Öncelikle şu cezaya geç demekten vazgeçilmeli artık ortalık karışmışken 10-15 tur çok geç değildir.Ayrıca geç kelimesini kullananlar FIA bir çok olayı yarış sonrasına bırakıp ceza verirken geç değilmi?Valencia dan önceki yarış Canada da Massa nın olayı yarıştan sonraya bırakılıp pitten geçme(25sn) cezası verildi ve Massa nın sıralamadaki yeri değişmedi.Niye bu konuşulmadı bile.Aracın rengi kırmızı ve ortada söz konusu puan olmadığı için mi.Olaylara bu kadar tek taraflı bakmayalım.Bu iki olaya bakınca Lewis in suçu ne veya Massa nın ayrıcalığı?

  7. "…kazanan,karlı çıkanda hep böyle konuşmak zorunda mı kardeşim?"

    Erhan'ın bu sözüne katılmamak elde değil. Sezonun ilk yarışı Bahreyn'i hatırlayın. İple çektiğimiz sezonun açılışı tam bir hüsran değil miydi? Orada da Montezemolo "Bekleyin, sabredin, ani değişikliklere gitmeyin" demişti. Zaman -en azından şu ana kadar- Montezemolo'yu haklı çıkardı. Kim bilir, belki Neale de haklı çıkar.

  8. "Ani hareketlerde temkinli olurdum. (Valensiya'da) geçen hafta sonu çok fazla yanlış şey yoktu. Öyle anlık kural yapmamız gerektiğini düşünmüyorum"
    ee pes yani, yarabbi şükür olayı bu olsa gerek. çok fazla doğru şey yoktumu demek istedi acaba, el insaf. Tabiki kural değişsin istemezler kimbilir kurallar üzerinde ne gibi açıklar buldularda sonuna kadar zorlayacaklar mutlaka, iyi niyetli olduklarına bu saatten sonra inanmak zor…

  9. erhan aydın avatarı

    yuh beee.valensiyada çok yanlış şey yokmuşşşşşşş.sevsinler,kazanan,karlı çıkanda hep böyle konuşmak zorunda mı kardeşim?koskaca tarih abidesi bir takım da boşuna yırtınıyo zaten hakkımız yendi diye.ani karalar verilmemesi konusunda hak veriyorum.çünkü ani kararlar sadece o olay için olacak.halbuki öyle kararlar alınmalı ki mümkün olduğu kadar kurallardaki tüm açıklar kapatılmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir