Resmi: Verstappen Red Bull’a, Kvyat Toro Rosso’ya Geçiyor!

yazar:

kategori: ,

Red Bull, İspanya GP’sinden itibaren Verstappen’in Red Bull’a, Kvyat’ın ise Toro Rosso’ya geçeceğini açıkladı.

Rusya GP’nin ilk turunda yaptığı temasın ardından eleştirilerin odak noktası olan Kvyat, bu hafta Red Bull patronlarıyla görüşmüştü.

Dün akşam saatlerinde çıkan haberlerde ise Red Bull’un Kvyat’ı Toro Rosso’ya gönderip Verstappen’i Red Bull’a alacacağı ifade edilmişti.

Az önce yapılan resmi açıklamayla beraber İspanya’dan itibaren Kvyat’ın Toro Rosso’da, Verstappen’in ise Red Bull’da yarışacağı doğrulandı.

Christian Horner “Max olağanüstü bir yetenek olduğunu kanıtladı. Toro Rosso’da gösterdiği performans etkileyiciydi. Ona Red Bull’da yarışma fırsatı sağlamaktan dolayı mutluyuz”

“Red Bull’un dört sürücüyle de uzun vadeli anlaşması var. Bu anlaşma iki takım arasında yapılacak değişiklikler konusunda esneklik sağlıyor”

“Daniil formunu yeniden kazanmak ve potansiyelini göstermek için gelişimine Toro Rosso’da devam edecek” dedi.


Yorumlar

“Resmi: Verstappen Red Bull’a, Kvyat Toro Rosso’ya Geçiyor!” için 124 yanıt

  1. Kvyat hırs yapıp sıralamalarda Vettel’in yakınlarında yer alıp yine çarpabilir mi?
    Eğlenceli olur.Şöyle pitte kavga falan çıksa.Nasıl olsa pistte seyredecek bir şey yok. Mercedes üç tekerle bile yarışı kazanabilecek durumda.
    🙂

  2. meşrubat takımından çok ama çok amatörce bir karar daha..

    her kaza yapanı bir yerlere yollasak

    grosjean,hami,fettel,maldanado gibi sürücüler hayat bulamazdı

    adam bir arkadan çarptı neredeyse lisansını iptal ediyorlardı

    maçı kötü yöneten hakeme istifa ettirmeleri gibi.

    birde buradaki bazı üyeler habire yazarlar

    bu takım spora çok şey katıyor alın kattıkları ortada..

    1. Sende spora epey şey katıyorsun 🙂

      Bizi güldürerek F1 e renk katıyorsun 🙂

  3. okadar saydırmama ramen kvyat a üzüldümm laynnn !!! dramadik bir kariyer gelişmesi oldu. Doğru hareket ama yanlış zamanlama. Resmen tekme t**** kovdular adamı. Ferrariye kaptırmamak icin yaptılar ama sözlesme imzalatsalarda yeterd.

  4. Haberle alakasız ama kapaktaki Verstappen fotosunu şu linkteki kediye benzettim 😀

    Redbull’a Kvyat’ın durumunu beklerken Verstappen 😀

    http://d.yimg.com/gg/u/eebc67c991d3144e786576a65c065794d0ef05c4.gifa

    1. Bu kadar olur 😀

  5. Ricardo – Verstaphen eşleşmesi futbolda finalden önce eşleşen iki büyük kulüp için söylenenen erken final eşleşmesi gibi bişey oldu. Gelecekte dominant araçlarla şampiyonluğa oynayabilecek iki iyi kumaştan söz ediyoruz.

  6. verstappen bence iyi pilot olacak 1.2 senedir bazı hataları hariç akıllı yarışlar çıkardı, redbula gelmesi iyi oldu ricciardo ile ve diğer pilotlarlada kıyaslama yaparız ama redbull a geliş zamanlaması yanlış bir karar sonucu olmuştur bana göre bu redbull un ve vettel in hatasıdır kaldıki 2 . temasta vettel de perezin sağından geçmeyip yavaşlamışdır, yavaşlayan vettel ede kvayt çarpmışdır ,oysaki vettel in sağı bombooştu rahatlıkla kaçabilirdi kvayt hatalı ama vettel de 2. temasta kaçış manevrası yapmadı sorgulanacaksa onun refleksleride sorgulansın? ben şahsen pilot takasını yanlış buldum,ilerleyen zamanda yapılsa göze batmazdı,

    neyse artık vettel bir yerine kına yakar, kimi den sonra destekleyebilirim diye düşündüğüm vettel den, bana göre bir cacık olmaz artı shuminin yanına yaklaşamaz pilotluk olarak 1.2 yarış geriden kalktı gördük neler olduğunu milleti işinden ettirdi ha bana derseniz tehlikeli sürüyordu kvayt o zaman bütün kaza yapanları kovsunlar f1 in doğası bu kasıt yoksa sıradan kazadır

    1. redbull dan aynı tutarlılığı multi 21 ve istanbul pist te webber e çarptığında da görseydik daha iyi olurdu 😀

    2. OffTheRecord avatarı

      dostum saçma yorum yapacaksan yapma kurban olayım.

      f1 bilgin nedir bilmiyorum ama kirli tarafa çıkarsan ne oluru biliyorsundur herhalde. bide böyle ilginç virajlarda. aklına oturmadıysa türkiye 8.virajı düşün apexi bir kaçırdın mı neler olduğu hatırla. vettelin o virajı dışardan dönmesi mümkün değil. dönerse ya önden kaymayla duvara yada en son sıraya. bütün millet orayı dışarıdan dönmemek için her yarışta her sıralamada gerekirse gaz kesip arkasından dönüyor. geçen seneki grosjean kazasında gördük. böyle açılı bir virajda kirli taraftan dönünce ne olduğunu. tek sendelemede duvardasın. üstelik perezin lastiği patlak nereye gideceğini kestirmek daha zor. startı düzgün izle tek yavaşlayan vettelde değil ayrıca. perezi fark eden herkes bir yavaşlıyor. vettel daha fazla yavaşlıyor çünkü hemen arkasında. içeriyede giremez içeride hamilton var çünkü.

      vettel adamı niye işinden etsin. kvyat kendi hatalarıyla ve vestappenin büyük takımlara gidebileceği korkusu yüzünden kaybetti koltuğu. daha geçen günlerde haber çıktı vestappen redbullda yarışmazsa gidebilir diye. sözleşmesi gereği. bende kvyatta haksızlık yapıldığına inanıyorum ama bu vettele bağlamak saçmalığın daniskasının da ötesinde olur.

      bu habere ayrıca vettel daha fazla üzülmüştür. vettelin yakın olduğu ender pilotlardan kvyat. kına yakmaz anlıyacağın. ayrıca şunu da söyliyeyim kvyatın toro rossoya geri gönderileceği rusya yarışından önce konuşuluyordu. hatta kvyat ben o okulu tamamladım geri dönmem demişti. kvyatın hatası sadece vetteli etkilese belki gitmezdi ama ricciardonun yarışıda gidince vestappeni getirmek için bahanenin kralı oldu.

      multi 21de tavrım bellidir. bir pilot takım emrini dinlemek zorunda değildir. risk alır ya kazanır yada kaybeder. sonuçta yarış içinde lastik avantajını vettel almıştır farklı strateji izleyerek. orada kendinizi vettelin yerine koyun lastik avantajı sizde ve 7 puan faark edicek. bir sene önce 3 puanla son anda şampiyon olmuş biri için bu çok değerli bir andır. bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir. tabii sezonun ilerleyen bölümlerinde vettel ve redbull farklı kazanınca herkes bu olay için vetteli suçladı. rbr ve vettel ileriye bir adım atmasaydı ve 2012 gibi son anda şampiyon belli olsaydı bu sefer vettelin o hamlesinin ne kadar önemli olduğunu yazacaktı herkes. vettel ne ileri görüşlü falan filan. o kokpitin içinde büyük adamların ne düşündüğünü ne yaşadığını bilmiyoruz. bazen 1 puan için bile canavarlaşabiliyorlar. en büyük pilotlarda bile gördük bunu. örnek vererek uzatmanın alemi yok. herkesce malum.

      1. off the record kardeş benim f1 bilgimi bırak sağından geçemez dediğin yerden, kaç kişi gelip geçti, geçen senede, bu senede, 2.temas vettelin yavaşlamasından dolayıdır, kvayt hatalıdır ama ne dedi telemetre verilerine bakın neden dedi ? vettelin aşırı yavaşlamasını söylemeye çalışıyordu, bence siz bir olayı yorumlayacaksanız tarafsız yorumlayın, ben tarafsız olarak yorumladım ve kişisel görüşümdür
        vettel den bir kimi, bir alonso, bir hamilton ve bir shumi asla olmaz, bu benim görüşümdür, şunu da söyleyeyim, aç eski yorumlarımı oku
        ferrari aracı sürmesi zor bir araçdır ,redbull gibi dengeli bir araç değildir ve vettel zorlanacaktır,, diye yorumumu vettel ferrari ye gelmeden önce yazdım ,,diğer anlattıkların biraz boş yorum olmuş, kusura bakma, umarım diğer pilotlarda vettel e çarpar bakalım kaç kişiye daha posta koyabilecek ??

        1. OffTheRecord avatarı

          vettel tabi yavaşlıyacak perezin üstünde mi atlasın. herkes yavaşlamış zaten. görende bir tek vettel yavaşladı sanacak. kvyat dışında tabi. o votkayı fazla kaçırmış. düz devam ediyor. kvyat o demeci verdi hemen yarış sonunda ama kendi bile inanmadı. izledikten sonra o da anladı durumu sustu vettelin neden yavaşladığını görünce. virajı dönme konusunda yoruma ne diyeyim bilmiyorum, örneklerde kar etmedi galiba. senden başka hiçbir kimse bu konu hakkında konuşmadı. sky sportta bile analiz yaparken vettel yavaşlamak zorundaydı perez lastik patlatmıştı. neden sağından gitmedi diyende olmadı çünkü f1 bilenler oradan yarış temposuyla dönülemeyeceğini bilir. ancak yavaşlar geçersin. vettelde yavaşladı ama geçmeye fırsat bırakmadılar. kazanın devamında millet yavaşlayıp geçiyor. seninde kast ettiğin geçişler bunlar herhalde.

          görende vettel hep dengeli araçlar kullanmış sanacak. 3.5 yıllık redbull kariyeri dışında adam hiç dengeli araca sahip değildi. 2009 sezonunda bile dengesiz bir redbull vardı. 2010 sezonun ortasında itibaren redbull dengeli bir takım oldu. yani vettelin takımda ağırlığını hissettirmeye başlamasından itibaren. neweyle çok iyi bir ikili olduktan sonra. 2007 2008 sezonunda toro rosso çok mu dengeliydi. gridin en kötü araçlarından biriydi. adam yarış kazanıp kaç kere podyumun altında kaldı. saydığın pilotlar önce böyle bir başarı elde etsinler öyle gelsinler. bunu sadece senna başardı o dandik tolemanda. ben kazandı gözüyle bakıyorum. kalkıpta şimdi vettel polden kazandı dersiniz. adama polü hediye etmediler sonuçta. raikkonen hamilton geriden başlıyorlardı diyenler olabilir. kovalainen vardı massa vardı. onlar farklı bir mclaren ferrari mi kullanıyorlardı. yada BMWler vardı. sonuçta polüde şu anda sainzın rosberge karşı kazanması gibi bir şey. pekte mümkün olmayan bir durum. bir tek kiminin belçika 2009u var, o da bu kadar kötü değildi ferrari. çok daha iyi durumdaydı. her pilot zaten dengeli araba ister. 2015te ferrari çok mu dengeliydi. tipik ferrariydi dayananıklıydı sadece. bırakın artık şu yavaş araba hızlı araba muhabbetini kabak tadından da geçti artık. görende diğer pilotlar hep dengesiz araçlarla başarılı oldular sanacak. hamiltonun dengesiz araçla nasıl dengesizleştiğini gördük. hamiltonda dengesiz araçla kazandı zaten son şampiyonluklarını. kimi alo dengesiz araçla hiçbir başarı gösteremediler. şampiyonlukları dengeli araçlarla oldu. senna bile kariyerinin sonunda williamsın dengesizliğinden şikayet ediyordu sürekli. virajda denge sürekli değişiyor diye.

          saydığın pilotlardan schumi dışında hepsinin önünde zaten. çok zorlamasına gerekte yok aslında. bundan 10 15 sene sonra herkes açık baktığında vettelin önde olduğunu görecek zaten. senin burada ki cacık yorumunu değil.

          vettel herkese posta koyar canını sıkma sen. zaten bu yüzden yıllardır eleştirip bağırmıyor musunuz webberin hakkını yedi diye. kendinizle çelişmeyin. vettel muhtemelen bir tek kimiye posta koymaz. çok iyi arkadaş oldukları için. öyle bir amacı olsa çindeki kazanın ardından televizyon ekranında telsizden ve yarış sonunda yanına giderek 40 kere özür dilemezdi. 2010da olduğu gibi bu durumumu kendi lehine çevirmeye çalışırdı takım içi savaşta.

          ayrıca vettele çarpan düşünsün. vettel ve ferrariye çarptım diye altında kalır çünkü.

    3. Hiç olmamış bu yorumun.Vettel’in ilk kaza da biraz suçu olabilir içeriyi açmaktan dolayı.Böyle olsa bile Kvyat o virajı o hızla dönemezdi dönemedi de zaten.Bir yarış sonra aynı kafayla daha tehlikeli viraja girince bu sefer fena patladı.Hakkı olanıda aldı.

      Vettel karakter bakımından benim için Kimi’den sonra gelir ve bu olay için samimi bir şekilde üzülecek bir yüreğe sahip olduğunu düşünüyorum.

      Vettel’in bir cacık olmasına gerek yok 4 dünya şampiyonluğu bulunan bir pilot zaten.Kimi olamıyorsa Vettel şampiyon olsun..

      1. erendost kardeş bu yorumum bal gibi oldu hemde çok iyi oldu, vettel çinde içeriyi açması ayrı konu, frene basmayıp sola kırıp takım arkadaşı kimi ye çarpması ayrı konu ,aynı hareketi kimi yapsa adama bir ton laf saydırırlardı, bu yazdıklarımı unutma ,vettel de kimi alonso ve hamilton kumaşı yok bir tık az karakter olarakta, kimi yarış dışında kaldığında güle oynaya hamilton ile rosberg e karşı dalga geçmeye çalışıyordu
        niye takım arkadaşı yarış dışı kaldıya önde bitirdi havalara girdi,alonso da böyleydi kimi karakterinde bugüne kadar hiç bir pilot olmadı adamın hasıdır kimi matias raikkonen 😀

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          ”vettel de kimi alonso ve hamilton kumaşı yok bir tık az karakter olarakta”

          Sendede objektif kumaşı yok malsef 🙂

  7. bir anda adamın kariyerini bitirdiler valla kvyat çok havalıydı zaten aldılar havasını.

  8. Redbull, idari karar mekanizması ve alınan kararların uygulanma şekliyle bugün global anlamda neden sadece bir racing team değil de küresel bir organizasyon olarak anılması gerektiğini gösterdi..Üstelik diğer sözümona büyüklere ders verircesine..Bizler işin goygoyunda bu yeni yetme kazmayı eleştirirken ki eleştiri ve beklentinin asıl odağı da FİA iken Redbull hamle nasıl yapılır, proaktif yaklaşım nedir hepsini gözlerin içine sokarcasına gösterdi..

    Max ile ilgili kararı pilota ve piyasa koşullarına bırakmadan, sezon sonunu bekleyerek geçen zamanı heba etmeyerek, üstelik geleceğin şampiyonu olarak gösterilen bir pilotu takıma alıp beklentilerin şampiyonluk olacağı sezonlara şimdiden hazırlamak ve belki yeni bir destanı şimdiden yazmaya başlamak..Bunu yaparken diğer pilotun apoletlerini sökerek pilotajın sınırlarının nerde başlayıp nerde bittiğini kendi aidiyetinde olan/olacak tüm pilotlara göstermek..ve bunu üç gün içinde yapmak..işte proaktif yaklaşım budur?

    Hiçbir şeyi yaşadığımız döneme damga vuran paradigmalardan soyutlayamayız ve tabii F1’i de..Tez yazacak olsaydım ve konu çok uluslu küresel şirketler olsaydı örneğim kesinlikle Redbull olurdu..

    Ferrari genleri ile övüneceği yere Redbull’a baksa/öykünse daha iyi olur?

  9. perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.
    daha sezon başlamadan bile bu adamların kafasında verstappen’i getirip kvyat’ı gönderme düşüncesi vardı.
    geçen yıl ricci’yi öyle yada böyle puan oalrak geride bırakan kvyat, sezona aus sıralamalarındaki elenişiyle başladı ama pek belliydi ki kafası pistte değildi.

    yine de yılmadı ve çin’de podyuma çıkmayı başardı. ayağını frene koymayı kendine hakaret sayan vettel’in yavuz hırsız misali kendi suçunu kvyat’a yüklemesi, zaten kvyat’ı silen red bull için ilk büyük kıvılcım olurken, sonraki yarış kesinlikle acemice 2 hatasıyla vettel’i yarış dışı bırakması da sezon başından (hatta kış mevsiminden bu yana) verstappen’i koltuğa oturtmaya çalışan red bull için bulunmaz kaymak oldu. ve takımın aldığı tek podyumun sahibini, podyum ertesinde gönderdiler.

    hadi bunu da bir şekilde anlarım da, kvyat’ı rusya’da haklı olarak eleştiren red bull yönetimi, çin’de vettel ve tayfasının ıslak semeri kvyat’a yüklemek için çirkinleşmelerine bile sessiz kalarak, kvyat’ı savunmayarak şereflerinin kaç para olduğunu göstermişti ki kabul edilemez olan ilk olay budur.

    ikinci vaka, ki haltın en büyüğü, nihai hedefin gerçekleşmesi için adeta fırsat kollayan yönetimin okus pokus yapar gibi iki pilotu yer değiştirmesi. olayın icra tarzı. tenzil_i rütbe edilen kvyat’ın şerefiyle gururuyla dalga geçer gibi açıklamalar. mal yerine koyar gibi ordan aldım oraya koydum havası..

    pilot göndermenin, yerine getirmenin bile bir adabı usulü geleneği vardı ki günümüz f1’in de onun da içine etmeyi başardı red bull.
    olan, yine bu takım demeye dilimin varmadığı pilot öğütme değirmeninin dişlilerinde kariyerini yitiren bir başka isim daha. geçin STR hikayesini filan. bir pilotun aklını gururunu kariyerini bu kadar rencide ettikten sonra kvyat daha da iflah etmez maalesef.

    haysiyetsiz, ahlak yoksunları.

  10. Ismayil Alonso avatarı
    Ismayil Alonso

    öncelikle benim için bu çok yalnış ve haksız verilen bi karardır..ilk olarak bi yarışçıya yapılmış saygısızlıktır..bir hata tüm kariyerini hiç etmek için tutarlı sebep değildir..bu karar vers ve kvyat yarış içinde bir birlerine yakın oldukda problemlere sebepola bilir bence..en az sezonsonun beklemeliydiler..bi de işin Sainz kısmı var bana göre düşünelim ki vers Ricciyle beceremedi ve bir kac kaza yapti o zaman da vers ve Sainzin yerini deyişeceklermi acaba???bu soru da beni düşündürmüyor değil

  11. OffTheRecord avatarı

    Tipik RBR diplomasisi. Vettel gibi bir genç yeteneği bulunca webbere çok değer vermediler, üvey evlat oldu. sonra Ricciardo gelince misyonunu tamamladı düşüncesiyle Vetteli gönderdiler. zaten Verstappen bir şekilde o koltuğa geçicekti Kvyatın hatalarıda tüy dikti ve gönderildi.

    Oldukça ağır bir karar olmuş yazık oldu Kvyat’a.

  12. MertcanMassa avatarı

    Bu karar son yılların bir numaralı skandalıdır! Red Bull genç sürücü programının da ne kadar güvensiz bir ortam olduğunun kanıtıdır! Yazın bunu bir yere…

  13. şimdi Verstappen’in kaskından daha az rüzgar girecek.
    Kvyat’a üzüldüm.

  14. Herkesin kafasında birbirinden farklı ciddi soru işaretleri bırakan heyecan verici harika bir hamle.

  15. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    kvyat toro rossoda iyi bi performans göstermezse bir daha koltuk bulamayabilir ve malum f1deki son senesi olur.kvyat zaten sene sonu redbull tarafından şutlanacaktı.verstappenin şimdiki performansını çok merak ediyorum. ric bunu bir güzel tokatlayıp tekrar toro rossoya yollar umarım.sainz ise sessiz kaldığı için ve iyi paazarlanamadığı için hala aynı takımda. gücünü göstermesi lazım iyi bir takımda olmak istiyorsa. bence sainz>verstappen

  16. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Vakti zamanında Alguersuari, Vergne ve Frijins’i harcadıkları gibi bu sefer de Kvyat’ı harcamışlar. Bu kararla birlikte Kvyat’ın RBR üzerine kuracağı bir kariyerde kalmamış olacak. Yakın zamanda yeni bir takım aramaya başlayacaktır, Kvyat.

  17. Bu değişimden sonra Renault’ta palmer ocon ya da diğer takımlardaki pilot değişimleri süpriz sayılmayacak

    Sezon sonu için beklenen bir durumdu.
    Muhtemeşlen burada kvayt’ın cezalandırılmasından çok verstapen’in ödüllendirilmesi söz konusu.

    Yani bu hamle Verstapeni yükseltmek için yapıldı.Bu değişiklikle birlikte verstapenin yeni sözleşme imzaladığı söyleniyor.

    Verstapen iyi pilot olabilir ama karekteri(ileri de olgunlaşmazsa) ile benim destekleyebileceğim yapıda biri değil

  18. Kimse kusura bakmasın Kvyat ilk hatasını Çinde yaptı. Rusya da 2 tane daha yaptı ve hakkını doldurdu. Fren yapmasını öğrenmeli. Başkasına kasti vurmamayı öğrenmeliydi. Çok iyi oldu. merhemet etmeyene merhamet edilmez. Max heyecan katacaktr. Red bull ve ric. onun için iyi kıstas olacaktır. gerçekten yetenekli mi yoksa balon mu göreceğiz.

  19. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Son yıllarda bu kadar fevri bir şekilde alınmış başka bir karar hatırlamıyorum. Demek ki RBR de fırsat kolluyormuş KVY ı göndermek için. VES için yeni ve kendini kanıtlaması gereken bir mücadele başlıyor bence iyi sonuçlar alacaktır.

    Son olarak sitede son zamanlarda amma trol türedi böyle. Güldürmesine güldürüyorlar ama yinede aşırıya kaçmamak lazım.

  20. Karar etik görünmemekle birlikte Red bull kendince haklı bir karar verdiğini düşünüyor,saygı duymak lazım.Max her ne kadar hoşlanmadığım bir pilot olsa da ,bakalım şişirildiği kadar iyi mi? yoksa bir balon mu? göreceğiz.

  21. Myn1fernando avatarı

    Şu anda en hızlı araca sahip olmasını istediğim takım net RedBull oldu.Verstappen-Ricciardo kapışmasını hayal edemiyorum

  22. Red Bull gibi bir takımdan son derece amatör bir hamle. Bana kalırsa karar tamamen duygusal. Bir kaza yaptı diye pilot gönderilmesinin profesyonellikle alakası yok. Adam podyum aldıktan sonra ne oldu da bir anda Maldonado’ya dönüştü? Kaç tane adam gösteririm Kvyat’tan daha beter kazaları olan. Grosjean Spa’da Alonso’yu öldürüyordu neredeyse. Hamilton’ı da harcamıştı o kazada. 1 yarış ihraç edilmişti ama Haas’ı sırtlıyor adam. Red Bull biçmişliği de var Suzuka’da. Bottas’ın kazmalıkları da ortada. Bu adamlar şutlanmıyorken Kvyat’ın podyumunun akabinde gelen kaza sonrası bu kovulma bence tam bir skandal. Hak etti diyenleri de biraz mantıklı olmaya davet ediyorum. Grosjean, Bottas hak etmedi, bu çocuk mu hak etti? Kaldı ki Verstappen’in de geçen sene kimleri biçtiğini biliyoruz. Ön grupta olmadığı için pek ses getirmedi ama bu konuda Kvyat’tan daha iyi olduğunu düşünmüyorum.

    Bana kalırsa Kvyat’ı yollamak ve Verstappen’i elde tutmak için bahane arıyorlardı ve buldular. Eğer yeteri kadar profesyonel olsalardı adamın yeterince hızlı olmadığını geçen sene tayin ederler ve 2016 için Verstappen’i alırlardı. Hangi durumdan bakarsak bakalım Red Bull’un son derece amatörce davrandığını görebiliriz. Ya hızlı pilot nedir anlamıyorlar ki Kvyat’ı 2. senesinde de yarıştılar ya da tamamen gazla iş yapıyorlar. Bakıldığında Toro Rosso’dan gelip bir baltaya sap olabilmiş birtek Vettel var, Ricciardo da sayılabilir. Sanıldığının aksine bu akademi pek de başarılı değil. Nice babayiğitler yarıştı hepsi başka bir yerde şimdi. Red Bull görüldüğü üzere bu işten pek de anlamıyor.

    Verstappen canlı bomba gibi ellerinde patlayabilir. Toro Rosso’ya telsizden küfür edersin ama Red Bull’da öperler adamı. Ricciardo’ya strateji gereği yol vermezse ne olacak? Ya da Ricciardo kendisini geçerse ne diyecek, ne bahane bulacak? Asıl o zaman Ferrari’leri Mercedes’leri risk alıp biçmeyecek mi?

    1. Sıcak sıcak bir bonus olsun bu linkteki 3. (en aşağıdaki) video.
      Hulkenberg’in startını izleyin. Önüne kıran bir kamyoncu var, bilin bakalım kim?

      https://twitter.com/Gianludale27/status/728137924181512193/video/1?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=EvenstarSaima&utm_content=728155974687596544

    2. Verstappeni Ferrari’ye kaptırmamak için yaptılar. Büyük takımlar çocuğun peşinde. Kvyat’ın olayı da bahanesi oldu. Kvyat gibi Verstappen’de Ferrari’leri biçer diye düşünüyorum çünkü o da agresif sürüşü olan bir pilot.

  23. Rosberg Power avatarı
    Rosberg Power

    Senna =verteppasen
    Schumacher=vettel
    Carlos sainz jr= alain prost
    Rosberg=Nico Rosberg
    Umarım Kimi raikkonen biran önce bırakır Alonsoda rakabetçi bi araca kavuşur f1i güzel günler bekliyor

    1. Rosberg < Keke Rosberg

  24. Emre Özhan avatarı

    Acele sert alınmış bir karar.Bunun altında verstappen i erkenden podyuma çıkarmak yatıyor eminim.Verstappen tarihte en genç podyuma çıkan isim olacak ya baktılar tororosso umutsuz fırsat bu fırsat dediler bence.

  25. Ilk defa goruyorum direkt bileti kesmisler ki bi de itibarsizlastiramya calisiyorlar.Telemetri verilerinide paylassaydiniz bari.
    Cidden ayip ki 4 kere sampiyon vetteli bile kalsaydi pacavra yaparlardi bunlar.Bi takimla sadece cikarini birlestiricen kullanilabildigi kadar kullanacak pilotlar bu takimi sonra cope atacak.
    Ves.te bir kac kaza yaparsa seyreyle gumburtuyu sen.
    Yalnizca su ana kadar herseye ragmen redbulla saygi duyuyordum ancak bes para etmez bir tarzlari var f1 icin artik kayipolmazla

  26. Rosberg Power avatarı
    Rosberg Power

    Çok doğru karar max verteppasen yeni senna olacak hatta daha iyisi

  27. Bence çok doğru bir karar değil,
    Evet Kvyat da o ışığı görememiş olabilirler ancak,
    Adam geçen sene Ricciardo’dan daha fazla puan aldı
    geçen yarış podyuma çıktı ve bir sonraki yarış hata yaptı diye gönderilirmi?
    O zaman Grosjean’ın sadece kariyeri değil sürücü ehliyetinin de alınması lazım…
    Yapıldı mı ? Hayır.
    Kvyat’a “bence” haksızlık yapıldı. En azından “hatasını” anlağına dair şans verilebilirdi.
    Ha tabi bizim ***** Ferrari ve Mercedes resti çektiği biliniyor, onun için bahane bulundu adam yollandı. Yıl sonunda da büyük ihtimalle Toro Rosso dan yollanır Kvyat.

  28. Carlos Sainz hakkediyordu bence Redbull’u yanlış karar.

    1. Numan-Vettel avatarı

      +1

    2. Ismayil Alonso avatarı
      Ismayil Alonso

      +1

  29. Onur Gentas avatarı

    Verilen karar belki RBR adına doğrudur hatta biz seyirciler içinde belki daha iyi olacak fakat etik olmadığı da ortada. Pilotların sadece 1 tek şansları olsaydı o zaman çoğu pilotun takımdan kovulması gerekirdi. Tabi ki Kvyat çok büyük hata yapmıştır fakat bu tür hatalar yapan bir çok pilot sayabilirim, şampiyonluğu etkilemiş kazaları acemice yapan pilotlar olmuştur ama hiç biri bu şekilde cezalandırılmamıştır. Bana göre Torro Rosso ile yarışmaya devam edeceğine gitsin başka serilerde yarışsın artık Kvyat. Bir insan bu kadar küçük düşürülebilirdi.

    1. Bir yarışta aynı adama iki kez çarpan birini hatırlamıyorum. Birisi yazmıştı.Bir temel fıkrası var.Temel üçüncü de abi benim diyordu.Üstünde büyük baskı olduğu ve oyunlar çevrildiği doğrudur.Ama F1 budur.Büyük bir kumaşı varsa sonraki yarışlarda Verstappen’i geride bırakır.

  30. F-one-Driver avatarı

    Her ne kadar şaşırtıcı bir hamle olsa da bence gayet cesurca, fanlar için heyecan verici bir gelişme, ileride belkide haas-ferrari ,mercedes-manor gibi belli ilişkileri olan takımlarda bu tarz değişikliklere uygun anlaşma opsiyonları değerlendirilebilir diye düşünüyorum, sözleşmeler de ona göre düzenlenebilir, hatta uygun bir anlaşmayla bir pilotun sakatlanmasıyla oluşan durumlarda takımlar yedek pilot tercihi yerine alt takımlarda halihazırda yarışan pilotlar değerlendirilebilir.
    Redbull un çok akıllıca ve ileride örnek teşkil edecek bir hamlede bulunduğunu düşünüyorum.

  31. Ferrari lobisi diyorum sadece…

    1. mehmet atlas avatarı

      yada red bull un içerisindeki vettel lobisi

  32. Ozan Ulkugil avatarı

    Kvyat’ın yaptığı tek bir hata ile kariyerini yükselttiği gibi indirmiş Red Bull

    Toro Rosso’da bile gayet ukala tavırlar sergileyen Max’in artık önü kesilemez, iyice şımarır

  33. Kvyat’ı Ferrari alsın seneye, sonuçta onların yeni bir Barichello ve Massa’ya acilen ihtiyacı var. 37’lik Kimi bile Vettel’i sıkıştırıyor, Kvyat daha yavaş ve 2. planda olmayı kabullenecek bir aday . Risk almadan yarışı bitirme amacıyla sürüyor, 2. pilot için iyi puanlar kazanabilir. Verstappen Ferrari’ye gelseydi Vettel ile kafa kafaya olurdu en kötü ihtimal ile. Bu da Ferrari’de problemler çıkmasına yol açardı..

    1. Emre Özhan avatarı

      kvyat hızlı gelir.Raikonnenin yerine gutierrez,haryanto,palmer düşünebilirler

  34. İnanılmaz agresif bir hamle. Bakalım nasıl olacak. Sainz’ın Kyvat’ı Toro Rosso’da denize dökmesini bekliyorum. Kyvat için çok zor günler bekliyorum. Sainz da gelecekteki Ferrari pilotu adaylarımdan. Bakalım Red Bull da iyi bir sürücü kadrosu var. Bu değişiklikte heyecan getirecek Verstappen’i yukarılarda görmek de güzel olacak.

    Ben sevdim bu değişikliği.

  35. karar ani ama yerinde bir karar simdi redbullu izlemek daha heyecanli olacak bence max daha iyi bir pilot kvyat dan

  36. ScuderiaFerrariTR avatarı
    ScuderiaFerrariTR

    Anlasilan birileri kvyata merhamet etmemis

  37. Helal olsun çok uzatmamışlar içimden tebrik ettim doğrusu. Max’a da ders olur temkinli olur herhalde.
    Zeki adamlar doğrusu olanın hesabını biliyorlar ne erken ne de geç hareket etmişler. Yapılan hatalar silsilesinin ne izahı var ne telafisi kurumsallıkta duygu önce olmaz. Kişi dua etsin alt takım var ve orada değerlendirelim denmiş. Redbull’un kısırlığı da yine başka bir tecrübesiz ve dahi şüpheli gence önemli koltuğu emanet etmesi Redbull’un dikkatli ve stratejik adama ihtiyacı var. Yükselmeye, konum tutmaya çalışıyorlar.
    Seri düzeyi itibariyle bu kadar kalaslığı bir araya getirebilme, kendi takımı dahil hiçbir izahı olmayacak, yarış atak işte bu ya denilemeyecek şekilde milyonlarca $ kayba sebep olmaya duygusal bakma olmaz Redbull büyük bir takım gerektiği gibi hareket etmeli burası sauber, jordan değil 🙂 burası karting, 3,5 formula da değil Kimi, Fernando, Button gibi adamların önü kesilmesin, varlıkları sona ermesin dediğimiz birşey. Fernando, Button gibi adamlar sürünüyorken bu yükselişte ki gençliğin buldukları nimete şükürsüzlüğü görülüyor hak edildiği görülebilecek halde acımasızlıkta yapmamışlar varlığını fesh etme yerine yine milyonlarca $ harcadıkları toro rosso gibi yükselişte olan bir yerde bizi yanılt, kendini düzelt, potansiyelini gözümüze sok demişler.
    Superlicense haybiye mi veriliyor acaba diye düşündürmemek lazım insanları. Bildiğim cup dünyasında kişi parasıyla yarışsa dahi kamikazeliklerinin sayısına, karşılığına bakarlar telsizden bir zahmet kenara, kusura bakma böyle olmaz bu iş derler, seri de artık yeriniz yok derler ki çok yaşanmıştır 🙂

    1. Red Bull duygusal davranmaz demişsin ama bana kalırsa karar tamamen duygusal. Bir kaza yaptı diye pilot gönderilmesinin profesyonellikle alakası yok. Adam podyum aldıktan sonra ne oldu da bir anda Maldonado’ya dönüştü? Kaç tane adam gösteririm Kvyat’tan daha beter kazaları olan. Grosjean Alonso’yu öldürüyordu neredeyse. Hamilton’ı da harcamıştı o kazada. 1 yarış ihraç edilmişti ama Haas’ı sırtlıyor adam. Red Bull biçmişliği de var Suzuka’da. Bottas’ın kazmalıkları da ortada. Bu adamlar şutlanmıyorken Kvyat’ın podyumunun akabinde gelen kaza sonrası bu kovulma bence tam bir skandal. Bana kalırsa Kvyat’ı yollamak için bahane arıyorlardı ve buldular. Eğer yeteri kadar profesyonel olsalardı adamın yeterince hızlı olmadığını geçen sene tayin ederler ve 2016 için Verstappen’i alırlardı. Hangi durumdan bakarsak bakalım Red Bull’un son derece amatörce davrandığını görebiliriz. Ya hızlı pilot nedir anlamıyorlar ki Kvyat’ı 2. senesinde de yarıştılar ya da tamamen gazla iş yapıyorlar.

      1. Senin düşüncen, yorumun adamların uyguladığı şeyden daha duygusal 🙂 bunu istersen idarecilerinin yorumlarında görebilirsin haydara huydara karar almayacakları ortadaydı adamların.
        Sen veya insanlar sonuçlara takılıyor ben ise olayın şekline, oluş şartlarına bakıyorum ve diyorum bunun affı yok. Ben az çok pilotluktan, sürüş becerisinden anlıyorsam bunun eh işte, idare edelim denilebilecek hiçbir tarafı yok. Başkalarının, başka zaman es geçtikleri de bunu hem değiştirmez hem de beni ilgilendirmemesiyle, Redbull’u da ilgilendirmeyebilir. Yalın ifadeyle kalasça deyip durduğum şey bu bu ayarda çok fazla kaza yok Max’ın Monaco’su ile yakın bile değil yine diyorum sonuçlara bakmıyorum drive kökeni üzerine bakıyorum. Gros’un olaylarında ki düşüncem zaten harekette geç kalındığı üzere dediğin gibi ihraç ile sonuçlandı ama çok fazla tolerans verildi bunlar bana göre yanlış.
        Sanılıyor ki bunlar gençleri yok eder, köreltir FIA’nın ve basının bazı uygulama şekillerinden de yanlış ihraç, siyah bayrak çok doğal bir uygulama olmalı ve hak edilen her şartta gösterilmeli seçmece büyüklere yapılabilir onu anlayışla karşılarım politikte konudur ama çok taze gençlere rahatlıkla yapılabilmeli. Bunlar gençlerin becerilerini daha iyi kullanmalarını sağlar ayrıca grid den def edilmelerine, sürüş ömürlerinin kısa olmasına felan girersek iş çok başka yerlere gider o yüzden bahis dışında.
        Her zaman demişimdir Schumacher ilk 2 yılında çok delibozukluk yapıyordu fazlaydı bazı yaptıkları karşılığını da öyle böyle gördü bu ona fayda kattı zarar değil. Bunları bilen kişi geçen paylaştığım benim adım kırmızı yazısını senna ilgisinde ki kısmıyla okuduğunda daha farklı algılar. Orada ki gibi bu çocuklarda olumlu mana da birşey var ama gösterimleri bu gibi vakada yanlış ben buna geçiş çabası adında kılıf uyduramam kimse kusura bakmasın.
        Zatihi ben aynı drive yönüyle Çin’i de basit, olur geçer gözüyle görmüyorum orada ki durum da başka bunları öyle napacaktı yanilerle, çizgilerle felan anlatmam anlatırsam… kastettiğimi dalışını iyi sorgulayan pilotluk açısından bakabilen insanlar anlayacaktır ancak yine de es geçildi, yarış kazası dendi ve öyle de sonuçlanır ancak aynı kazmalık kategorisinde ki bu tekrar affedilir birşey değil. En azından benim için Redbull prof. larının da aynı karamsarlığa düştüğünü ben gözlemleyebildim.
        Bu dediklerimin rakip aynı pilotun etkilenmesi ile de ilgisi yok ikinci çifte vakasını başka bir pilota da yapsa farklı düşünmezdim. Ancak aynı kişi olması baskıyı, karar önemini de arttırıyor önlem almaya sevk ediyor.
        Benim çok takmadığım işin politik bir boyutu var bugün es geçeceğiniz bu konu yarın kapılar arkasında size dönebilir karşısınız da ki manor sauber değil Ferrari ve onların 1 nolu pilotuna 2 ayrı defa badoslama çakıyorsunuz ve bunu genç adamınız yapıyor üstelik dedikleri gibi ziyanı kendi takımına da veriyor bu yüzden billion’ların kaybı diyorum işte bunun bir karşılığı olur olmalı alt takıma sevk o sebeple hafif bile bana göre. Misal şuan Kimi gibi bir adamın aynı basiretsizliği gösterip kazası farklı görülür bu kadar senelik bir gencin ki farklı görülür real dünyada bunun ayrımını da atlamamak gerekiyor. Zamanın da Schumi’nin karşısında birşeyler yapan gençlerin arka planda baskı yemediğini mi sanıyorsunuz. David bile Mika ve Michael karşısında o baskıyı yedi.
        Bu çocukta yarın Gro’nun mevcut yaptıklarının fazlasını yapabilir ancak dersler çıkarırsa. İsmi çıkan adamı yarış liglerine almazlar sanal dünyada atıverirler 🙂 o hale düşmemek lazım.
        Bunlar yüzündendir ki Maldo, Sato gibi adamların başkaları beni ilgilendirmez hiçbir saygınlığı yoktur gözümde bunları nitelikli pilot olarak görmüyorum ben. Bunlara teslim edilen yerler fazla bile. İsmi çıkmış daha ne olsun.
        Çok açık diyeyim belki daha iyi anlatabilmiş olurum Montoya’ı çok seven adam olmuştur ben o zaman saygı duymuyordum halen duymuyorum mesele pilotluk becerileri, nitelik düzeyi değil mal gibi süren bir tipti, badoslama yaşıyordu… Bunun da rakiplikle alakası yok Kimi’i hiç öyle göremedik her zaman o gün dendiği gibi dedik işte bu çocuklara da öğretmeli F1 endurance serisi değil ama 50 tur üzeri dönülen ağır bir seri. Bak bugün Kimi halen var Montoya yok özlemle anılıyor saygı duyarım amma böyle düşüncelere sebep olan rekabet ölçeğinde bakılamayacak çıkıntılıklara sebep olmamalı insan. Böyle çok pilot geldi geçti. Başkaları yaptı diye Redbull’un da aynı toleransı göstermesini haklı görmem bahis konusu olan şey Mark değil Daniil gibi biri.
        Bilmem anlatabildim mi uzun oldu kusura bakmayın neden öyle bakıldığına girilse bir de ohooo.. 🙂 Velhasıl bakın Marko, Horner başından beri aynı doğrultuda konuşuyor ben duygusal birşey göremedim.

        1. Abi anlatmak istediklerimizi anlatıyorsun söylenecek söz yok +1.
          Bizde en başından beri bunu söylüyoruz izahı olmayan bir olaydı.

        2. Ya reis iyi güzel diyorsun da Kvyat’ın yerine getirilen adam da Verstappen yani. Onda çıkıntılıklar yok mu? Dik alası var hem de. Hani deseler ki efendi, düzgün bir pilot getirildi. İşini yapıyor, saçma sapan hareketleri yok. O zaman tamam derim. Ama sen Kvyat’ın yerine daha bela birisi olan Verstappen’i alıyorsun. Ne sözden anlar, ne de karakteri var. Bana kalırsa saçma sapan kazaları yüzünden gönderdiğin birinin yerine getirdiğin pilot bunları yapmayacak özellikte olmalı. Çok uzağa gitmeden Rusya’nın startını Hulkenberg’den izle, yukarıda yorumumda var. Çocuğun nasıl sıkıntılı bir sürüşü olduğunu görebilirsin.

          1. İşte beni çakan şey de o 🙂 birşey diyemedim hani. Birebirini yapar mı yapar hani. Araçlarla mı ilgili bunların bu hali bilemedim ki :p
            O tip şeylerden düşündüm, dedim ki Redbull’un yetişmiş adama ihtiyacı var Ric yanına felan.
            Redbull’un yetiştirme takımı zaten var bu çocuklarla ne diye uğraşıyorlar o garip. Hadi geçici bir şey için bu çocuk olur diyelim de uzun vade de redbull’un konumu için bu çocukta olmaz diğer ikisi olur mu onlar da olmaz bana göre.
            Redbull gibi yükselmeye, teknik tabanı geliştirmeye çalışan umut vaad eden adamlara daha tecrübeli birileri lazım. Yarış dediğin 5 tur ataklık ekstrem olayım denilecek birşey değil ki böyle durumlarda özellikle yarışın tamamını okuyabilecek adamlara ihtiyaç olur bana göre. Hani zamanında Button Mclaren’i aralarda nasıl öne çıkarıyordu onun gibi birşey. Yanılıyor da olabiliriz tabi.
            Bu 5-6 yıldır gençler mi böyle bana mı öyle geliyor bilmiyorum ki zamanında Kimi, Fernando, Massa gibi adamlar da başlarda bunlar gibi mi yapıyordu çıkaramıyorum.
            Geçmişten farklı olarak dayanıklaştırıyorlar güya ortamı da pilotları eviremiyorlar 🙂 al lewis 3 motorum kaldı napacam diye kara kara düşünüyor

  38. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ben yine iddia ediyorum bu ergen MAX Redbulla geldiğine pişman ettirecek ve Mgplerden birini biçerse o

    bırak Tororossoya geri gitmeyi herhangi bir F1 pistinin önünden gecirtmez Mgp bu ergeni

    MGP bu Ferrariye benzemez biletini keser!!!

  39. Sezon sonu yapılmalıydı bu değişiklik. Ne olacağı belli olmaz.

  40. Kvyat profesyonel davranıp özür dileseydi belki kurtarırdı paçayı ama bi hata yaptı diye adammı kovulur be ayıptır

  41. Milyon dolarların döndüğü yerde parayı verenin sözü geçer

  42. Simdi kafamda bir soru olustu. Kvyat altindaki Toro Rosso ile duzenli olarak RedBull’un onunde olursa ne olacak? Ferrari motoru Renault’tan iyi mi diyecekler (sasileri daha iyi diyecek halleri yok) yoksa Kvyat’i tekrar terfi mi ettirecekler?

  43. Rebbull zaten Max’ı ana takımında görmek istiyordu bu da onlar için iyi bir fırsat oldu. Zaten Redbull neden iki takımı birden idare ediyor. İyi pilot yetiştirip ana takıma çıkarabilmek için. Yaptıkları tam da bu. O yüzden Redbull kolayca pilot değiştirebilir. Kaç sebastian geldi bilen var mı 🙂

  44. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Güzel yarışlar bizi bekliyor.Bize toslamadığı sürece. Verstappenin neler yapabileceğini çok merak ediyorum. Hayırlısı olsun

  45. Pilot değişikliği olurda böyle olmaz kardeşim. Çok acımasızca bir karar gerçekten. Tamam kvyat gidecekti ama böyle olmamalıydı. Sene sonu beklenebilirdi. Ayrıca motor gelişecek ve araba daha iyi olursa kvyat yine yazık olacak bizim ergen hazıra konacak birazda. Ne kadar acemi bir hatada yapsa bu karar gerçekten saçma . Yakışmadı bizimkilere dahada bir itici olacaklar taraftarların gözünde.

  46. Elden kaçırma ihtimaline karşı direk hamle yaptılar.

    Yol Kvyat vurmuşta, Red-bull un yarışını sekteye uğratmışta,tamamen hikaye

    3-5 yarış sonra kaşının üstünde gözün var diyeceklerdi zaten Kvyat a

  47. Junior Tifosi avatarı
    Junior Tifosi

    Bunun olacağını tahmin etmiştim de Marko Paşa’nın bu kadar hızlı karar vereceğini düşünmemiştim. Kvyat bundan sonra Toro Rosso ile Verstappen’i kovalamak zorunda eski yerini istiyorsa eğer. Verstappen için de iyi olduğu görüşündeyim. Toro Rosso’da Carlos Sainz Jr.’dan daha iyi olduğunu düşündüğü için takım içinde zaman zaman sıkıntı çıkartabiliyordu. Ama şimdi takım arkadaşı kendisinden bariz daha iyi bir pilot olan Daniel Ricciardo. Verstappen kafasını önüne eğip işini yapmaya odaklanırsa Ricciardo abisinden çok şey öğrenebilir.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      başını öne eğip çalışacağına inanıyor musun? 🙂 Bu “çocuk” öyle “haa tamam, vay be, iyiymiş, bu daha iyi” gibi şeyler söylecek bir çocuk gibi durmuyor; açıkçası bir problem çocuk gitti diğeri geldi. 😉

      1. Junior Tifosi avatarı
        Junior Tifosi

        Önünde kocaman bir Kvyat örneği var, yapmak zorunda.

        1. cgdsny_Ferr avatarı

          🙂 Dediğn gibi yaparsa keyifli olacağını düşünüyorum. Acemi olmasa gözüm kapalı yeteneğini kabul ediyorum zaten 😉

  48. Çok aceleci bir karar,bir pilotu ne kadar da hatalı olsa bu şekilde harcamak hoş değil.Verstappen için iyi haber kendisini göstermek için süper fırsat.

  49. Şu son iki seneye kadar Red Bull takımının profesyonelliğini beğeniyordum ancak son 2 senedir iyice batırdılar. Kvyat’ı zaten sene sonunda postalayacaklarından % 90 emindim ancak bu çok acımasızca oldu.

    1. %100’dü bence 😀

  50. Red Bull zaten Verstappen’i yarıştırmak için fırsat arıyordu bu da bahanesi oldu. Verstappen Ferrari’ye gider korkusuyla ilk hatada Kvyat’ı hemen yolladılar. Bu hiç adil değil. Bence Kvyat’ı daha önce göndermek istiyorlardı ama Kvyat’ın performansı nedeniyle bu fırsatı bir türlü yakalayamıyorlardı. Kvyat sonuçta geçen yıl sezonu Ricciardo’nun önünde bitirdi. Red Bull’un bu yıl ki tek podyumunu aldı. Avustralya’da kendi hatası nedeniyle kalmadığın varsayarak Ricciardo ile arasında sadece 15 puan fark var. Hani Red Bull’dan gönderilmesi için bir sebep yok. Bu hata Red Bull’un aradığı sebep oldu. Ben Verstappen-Kvyat takasını doğru bulmuyorum. Verstappen’in yaşı çok genç. Ricciardo ile takışacaklardır. Hatta ben Red Bull’un Verstappen’i alarak Ricciardo’yu gözden çıkardığını düşünüyorum. Bu hamleyle beraber Red Bull Ricciardo’nun 2018 sonrasında gidişne yeşil ışık yakmış olabilir. Tıpkı Webber’in yerine Ricciardo gelip iyi performans gösterince Vettel’in gözden çıkarılması gibi. Kvyat ve Sainz’in morali de alt üst olmuştur. Verilen bu karar çok saçma. Tamamen Verstappen’i yarıştırma sevdasından kaynaklandı. Kvyat’ın hatası bahane oldu.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Aynen öyle, her kelimesine katılıyorum. Ferrariye geçme korkusundan daha da erken ve acımasızca bir karar aldılar. Red Bull yönetim olarak son zamanlarda ciddi hatalar yapıyor. Kvyat, Riciardo ile geçen sezon çok iyi mücadele etmişti. Ondan pek aşağı kalır değil bence

    2. Kvyat Vettel’i biçmiş olabilir ama geçen sezon gayet iyi bir performans gösterdi katılıyorum. Çocuğu çok çabuk harcadılar ona üzüldüm.

    3. Bende bu yorumu baştan sona haklı buluyorum ama zaten sorun bu hatayı kvyat’ın kendi elleriyle yapmış olması. Bunları onunda düşünmesi gerekiyordu bu dünya Profesyonel bir yer ve burada hemde Redbull gibi bir takımda amatörlüğe yer olmadığını bilmeliydi kvyat.

    4. Bence de bu kararda Kvyat’ın hatasından çok Versatppen’in etkisi büyük.

      Sainz için belki daha hayırlı olmuştur. Sene sonunda Verstappen’e üstünlük kuramazsa büyük ihtimal gönderilecekti. Şimdi ise Verstappen’in, Ricciardo karşısında başarısız olma şansı var o yüzden Sainz 1.5 sene daha dayanabilirse Redbull’a geçecek en büyük aday konumunda şuan. Tabi Redbull Versatappen’i gereksiz yere yüceltmez ise.

      1. Yazına %100 katılıyorum. Fakat Ferrari ve Mercedes gibi büyük takımların Verstappen gibi ergenlerle işi olmaz, Red Bull bunu bilmeliydi. Vettel Çin’de Raikkonen’e çarpınca nasıl özür dileyip durdu, suçu Kvyat’a attı gördük. Rosberg’in de 2014 Spa’da nasıl kulağının çekildiğini iyi biliyoruz. Bu tarz büyük takımlar sözünü dinlemeyen pilotları hayatta yarıştırmazlar. Verstappen bu konuda başı çekenlerden. Herkes 2007’de Mclaren’ı gördü. İnsanlar zannediyor ki Rosberg Hamilton’a yenilince takımdan gönderilecek. Tam tersi, net bir 1. pilot ile 2. pilot varsa asıl o zaman işler tıkırında gider. Buna Schumacher’li Barrichello’lu Ferrari’yi örnek verebiliriz. Açıkçası Verstappen’in de en az Kvyat kadar kamikazelikleri var. Gridin ön bölümünde Ferrari ya da Mercedes gibi birine çarparsa ne olacağını merak ediyorum. Çocuk canlı bomba gibi.

        1. saidertuğrul avatarı
          saidertuğrul

          Haklısın @kemal-emir fırlama Verstappen’in monaco yaptığı kaza ve hamilton’un 3. bitirdiği yarışdan sonra Hamilton sezonu erken bitirdi ve şampiyon oldu. Benim Şahsi fikrimde şu Verstapen’in kariyeri Babası gibi olacak. Çocuk çok şımarık ve İTİCİ…

      2. Pardon yanlış yere yazmışım. 🙂 @kemal-sengul ün yorumunun altına olacaktı.

    5. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Güzel noktaya değinmişsin Kemal abi. Katılıyorum tamamen.

      Bu hamle ortalığı bayağı karıştıracak. Ben açıkçası Verstappen’in çabucak Red Bull’a geçirilmesini mantıksız buluyorum, saçma hataların burada yeri yok.

    6. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste hesabına dönerse şaşırmam ve Kvyat’a süpriz destek ülkesinden gelen sponsor oldu ve bu onu Formula 1 arenasında en az 2 sene daha tutar. Sıkıntı farklı motoru kullanan 2 takım tek elden yönetilmesi saçma ve bu durum engellenmeli diye düşünüyorum…

    7. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      @kemal-sengul Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste hesabına dönerse şaşırmam ve Kvyat’a süpriz destek ülkesinden gelen sponsor oldu ve bu onu Formula 1 arenasında en az 2 sene daha tutar. Sıkıntı farklı motoru kullanan 2 takım tek elden yönetilmesi saçma ve bu durum engellenmeli diye düşünüyorum…

  51. Son yillarda McLareni pilot harcamakla elestirenler redbullun yaptigina ne diyecek acaba. Kvayt yanlis hareket etmis olabilir ancak boyle bir muameleyi haketmiyor bence. Zamanindada torro rossoda iki pilotu gondermislerdi rbr yol vermediler diye.

  52. cgdsny_Ferr avatarı

    Bu arada bence Redbull bu arkadaştan bir an önce kurtulmalı: Başlarına bela alacaklar.
    Bakınız Maldonado, Gutierez vs. adamlar değişmiyorlar, çarpmayı seviyorlar 🙂 vazgeçmiyorlar.

  53. Kvyat için çok moral bozukluğu yaratacak bir durum
    Sezon ortasında pilot değişimi görmemiştim bence ayıp oldu. Verstappen i görelim bakalım Ric in yanında ama yeni bir Vettel Webber ayrışımı olmaz inş. Ricciardo nun kalitesinden şüphem yok ama Vettel Webber olayından Redbull un takım içi ayrıcalık sağlama ve genç pilotu büyütme gibi projelerini gördük. Umarım eşit şekilde yarışma imkanını sağlayabilmeyi becerirler bu kez.

    1. Montoya 2006’da nasıl ayrıldı acaba? Bir montoya taraftarı bunu biliyor olmalı.

      1. Montoya 2006 da bıraktı gitti burada 2 farklı takımın pilot değişimi yapmasından bahsediyorum.

        1. Sanirim arkadasin bahsetmeye calistigi sey Williams’tan ayrilma sekli ama spordan ayrilma sekli olarak dusunuyor olabilir. 03′ Magny-Cours’daki takimla olan telsiz konusmalari hala youtube’da vardi yakin zamanda ama bulamadim simdi. Bi JPM taraftari olarak ben cevap vereyim dedim.

  54. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Kvyata yazık oldu gerçekten. İpini çektiler adamın. Ne diyelim hayırlısı olsun. Verstappen çok erken bir fırsat yakaladı. Umarım iyi değerlendirir.

  55. Kvyat’ın ekibi de Torro Rosso’ya gider mi acaba.

  56. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ne yani bi dahaki yarışa Vettele ben mi vuracakmışım

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Lan ne korkmuşlar adamlar kac senedir düşman oldukları Redbulla bile helal olsun diyolar

      rezillğin bu kadarı

      ayrıca Redbull gecen sene böyle bişey olsaydı böyle bi karar verebilirmiydiler biraz

      performans bulunca hemen havalandılar Verstappen Ricci biçerse iki yarış Sainza yaptığı gibi

      o zaman görürüm ben onları ve idda ediyorum bu Max başlarını cok ağartacak !!!

      1. Hiç boşuna iddia etme vers doğru karar göreceksin ve redbull çok çok doğru 1 karar verdi hem kvayt à haddini bildirdi hemde geleceğin sampiyonunu başka takımlara kaptırmaktan kurtuldu

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          ben öyle düşünmüyorum bu MAX tam pimi cekilmiş bomba nerde patlayacağı belli değil

          1. Bak buna bende katılıyorum çok çok hırslı ve redbull onu doğru kontrol edemezsse elinde patlar o bomba 🙂

      2. Kardeş rezil olan sen ve takımın önce bir kendine ve takımına bak. Kimsenin redbull düşmanlığı yok burada içine sindirmekte zorlanıyorsun ama haklı çıktık.

  57. Helal olsun Redbull’a. En doğru kararı verdiler. Bu çaylaklar artık f1’in kendi çiftlikleri olmadığının farkına varırlar umarım. Bunu anlatmıştık, biz güle güle kvyat derken çok bilmişleriniz afra yapıyordu. Bir kere daha haklı çıktığımız için mutluyum. Son olarak; gül güle kvyat!

    1. Kvyat’in bu cezayi almis olmasi beni de memnun etti acikcasi. Ilk hatasinda 2.takima gonderilmesinden yana olmasam da RedBull adaletli bir takim oldugunu bir kez daha gosterdi. En azindan kapinin onune koymadilar. Kvyat buna sukretsin.

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Tamam kabul ilk olsun ama içeride ne konuştular belli değil. Belki de başkaldırdı, dik dik konuştu: “İkimizde podyumdayız, bak!” gibi 🙂 keserler biletini anında

        1. Öyle de olmuş olabilir 🙂 bana saldırmak kolay filan demişti. Dediğin gibi Kvyat’ın sözleri de etkili oldu bence bu kararda.

      2. Kvayt çinden sonra feci gaza geldi ve evindeki yarışta daha da gaza geldi. Merhamet yok dedi aynen de öyle oldu merhamet etmediler kendisine. Redbull bir taşla iki kuş vurdu. Hem kvayt dersini aldı hemde vers ı başka takımlara kaptirmadilar. Bu arada yorumuna da katılıyorum. Saygilar

      3. Evet sonuçta bu sadece Vettel ya da Ferrari ile de alakalı değil her pilot ve takıma karşı bu tutumun önü kesilmiş oldu.

  58. Hadi bakalim Max. Daha iyi araca kavustun. Bakalim sampiyon pilot kumasi var mi yok mu? Izleyip gorelim. Hayirli olsun iki pilot icin de.

    1. Kvayt in kuma simi varmış demek rusya da da varmis kuma olayı ????

      1. 😀 😀 klavyenin azizliği 😀 malum mobilden ş biraz zor 😀 ”kumaş diye düzeltelim.

        1. Ahahaha aynen baskan anladım kumaş olduğunu da espri yapam dedim ??

    2. Max tan beklentiler çok yukarıda. Bakalım Ric ile nasıl bir mücadeleye girecekler. İlginç olacak açıkcası 🙂

      1. Ricci onu harcar gibime geliyor ama izleyip görelim 😀

  59. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    ümüğünü sık onun kanka 😀

  60. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Kvyat Rusya’dan sonra kendi kendini bitirdi, gelecek sezon için şimdiden kendine yeni bir koltuk arasın. Verstappen’e başarılar, Ricciardo ile rekabet içinde olacağından şüphem yok.

  61. Verstappen için sevindim Ferrari ve Williams’ın başını daha fazla ağrıtacaktır. Kvyat’a yazık oldu Toro Rosso’ya yollamak yerine direk F1 kariyerini bitirmeleri gerekiyordu. Kvyat şimdi daha tehlikeli. Artık kaybedecek hiçbir şeyi yok.

  62. cgdsny_Ferr avatarı

    çok sert vurmuş horner, “Gelişimine kardeş takımda devam edecek kendini kanıtlama şansı bulacak!” demiş.
    🙂

    huuuu

  63. Vettel kvyatı bitirdi,ayrıca Verstappen için çok daha iyi oldu,Red bull şimdi esas heyecan verici bir takım olacak….

    1. Daha doğrusu kvyat kendi kendini bitirdi,okuldan mezun oldum(toro rosso için )oraya dönmem diyordu ee işte böyle dönersin..

  64. Ben demiştim Marko bunu haşlayacak diye.Doğru olan yapıldı.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      ovvvv aldı beni bi titreme 😀

  65. Harcadilar adami. Gel bakalim verstappen RİCl göstersin kim patronmus 🙂

    1. İnşallah Ricci dersini verir şu sivilceli ****de öyle Sainz’ı ezmek gibi olmadığını görür bu olayların.

      1. @krykoc93 gibi ben de dört gözle bekliyorum bu **** ağlarken görmeyi. Takipteyiz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir