Mika Hakkinen

http://www.statsf1.com/pilotes/photos/hakkinen.pngMika Hakkinen, F1’deki ilk yarışına 1991 Amerika GP’sinde çıkmış ve 2001 Japonya GP’sine kadar F1’de mücadele etmiştir.

Toplamda 161 GP’ye katılan Hakkinen, F1 tarihinde en çok yarışa çıkan 30. pilottur.

Hakkinen yarıştığı bu 11 sezonluk dönemde Lotus ve McLaren takımları adına mücadele etmiş ve 2 dünya şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği, 20 galibiyet, 26 pole pozisyonu, 25 en hızlı tur, 51 podyum ve 420 puan elde etmiştir.

161 yarışın 62’sinde yarış dışı kalan Fin pilot, tamamladığı 99 yarışın 51’inde podyuma çıkmıştır.


Yorumlar

“Mika Hakkinen” için 20 yanıt

  1. mikacıyım avatarı

    bence yanlış düşünüyorsunuz mika gençken çok yetenekli bir sürücüydü sadece schumi kariyerine jordandan sonra podyum savaşı veren benetton ile başlarken mika puan alması zor olan lotus ile başlayıp iki sezon puanlar kazanıp williams ve mclarenin dikkatini çekmiştir. mclaren o yıllar peugeot ile zor zamanlar geçirmiştir. ancak mercedes ilk 2 sezon nal toplarken 1998 de patlama yapmış mika yeteneklerini gösterebilmiştir. ancak mclarenin dayanıklılık sorunları ve mikanın çocuğu olunca motivasyonunu kaybetmesi emeklilik kararını aldırtmıştır. evet bir senna prost schumi değildi ama geç fren ustası centilmen ve hızlı bir yetenekti. o gitti f1’in eski tadı bitti.

  2. Schumacher’le daha nice kapışmalarını görmek istediğimiz ancak aldığı erken emeklilik kararıyla bunu bize yaptırmayan efsane pilot. Gerçi o emeklilik sayesinde Raikkonen bayrağı devraldı ancak daha uzun yıllar pistlerde olmalıydı.

  3. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Formula 1 Tarihinin en saygın ve asil pilotlarından birisiydi. Özellikle’de MSC ile birlikte bir dönemin insanlarına Formula 1 sevdirme konusunda hatırı sayılır emek verdiler desem abartmış olmam sanırım. 2000 yılında ki İspanya yarışında son turda yarış dışı kalması kalması Formula 1 havlu atmasına sebep oldu bana göre. Mclaren-Mercedes ortaklığında ki En İyi pilotuydu…

    1. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      2001 ispanya son turda kaldığı yarış

  4. “The Flying Finn”

  5. Mika Legend Hakkinen …?:)

  6. Günün aracı ve günün pilotuna ilgi gösteren herkese teşekkür ederim. İlk kez 8 gün üst üste yorum aldığını görüyorum hem günün aracı hem de günün pilotunun. Mutlu oldum. Zamanlaması biraz garip oldu benim için. Ama mutlu da oldum 🙂

    1. Pilot ve aracın ismine ve cismine göre oluyor demek ki 😉

      1. Amacımız yorum değil aslında. Geniş bir pilot ve araç havuzu oluşturmak için uğraşıyordum. Merak ettiğimiz bir pilot olunca türkçe kaynağı olsun diye. Çevrilecek pilot kalmayınca başa sardım 🙂

  7. ATİLLA CEM avatarı

    Bu aracın rengi çok hoş 2000 yıllarada çok beğenmiştim şimdiki rezalet keşke boyayı bu şekilde tekrar yapsalar

  8. Kesinlikle katılıyorum….

  9. Bana göre Dünya’nın en hızlı 5 pilotundan biridir. Kariyerini erken bıraktı.

      1. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        Mclaren-Mercedes ortaklığından en fazla zarar gören pilot…

        1. Schumacherrari avatarı
          Schumacherrari

          yapmayın allah aşkına mclaren- mercedes 2 kere şampiyon yaptı adamı ne zararı 98-99-2000 de mclaren-mercedes aşırı hızlıydı.araç 2001 de patlayınca hakkinen emeklilik kararı aldı.mclarenden önce ortalıkta yoktu hakkinen. mclaren sayesinde tanınıyor ve biliniyor.

          1. bu adam Senna ile takım arkadaşı olduğu 2 yarıştan birinde onu yenebilmiş nadide bir yetenektir.

          2. aşırı hızlı derken? her 3 yılda da son yarışta belli oldu şampiyon 🙂 abartmayalım lütfen. Aşırı hızlı olan 2001 sonrasında Ferrari idi hatta F1’in bugün yaşadığı sorunlarının pek çoğunun temelini o yıllarda attınız kalkıp bir de McLaren aşırı hızlıydı deyip şampiyonu basite indirgemeniz garip.

            1. Schumacherrari avatarı
              Schumacherrari

              alpsaral ne yazdığımı anla önce.mclaren söylediğim 3 yılda da ferrariden üstündü. schuminin ve ferrarinin çabası sayesinde şampiyonluk son yarışa taşınmıştı.kendi kafana göre yorum yapmışsın. ben ferrari 2001 sonrası çok yavaş mı dedim.ferrari 2000 öncesi dayanıklı ama hız olarak mclarenden daha yavaştı yani toparlanmaya ,ayağa kalkmaya çalıştığı yıllardı.2000 yılında ferrari yine çok hızlı değildi ama şampiyon oldu.hakkinen 2000 deki o muhteşem aracıyla şampiyon olamadı efsane falan değildir o yüzden hiç kimse kusura bakmasın. sonrasında da schuminin neler yapabileceğini öngörünce emekli oldu oğlunu bahane ederek.

          3. Aynen 1997 sonlarında hızlandılar 98 99 2000 McLaren in hızlı yılları idi..bu sayede de hakkinen şampiyon oldu..
            bu yıllar ferrarinin ayağa kalkmaya çalıştığı Williams ın ise çöktüğü senelerdi aynı zamanda..
            hakkinen boşluğa koştu yane.
            efsane mefsane pilot da değildir benim gözümden..efsane pilot yavaş yada ortalama bi araç ile inanılmaz sonuçlar alan inanılmaz olaylara pist üzerinde imza atan pilotttur..
            Ferrarinin süründüğü 96 senesinde bile schuminin 3 zaferi vardır missal.

        2. O ortaklık sayesinde iki şampiyonluk kazandı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir