Sebastien Ogier Ford Takımının Teklifini Düşünüyor

yazar:

kategori:

26 yaşındaki Fransız pilot geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor. 2008’de Citroen aracı ile J-WRC şampiyonu oldu ve WRC’de ilk birinciliğini bu sene Citroen Junior Takımı pilotu olarak mayıs ayında yapılan Portekiz Rallisi’nde kazandı.

Bugün yapılacak olan Bulgaristan Rallisi Shakedown öncesinde Ford takım patronu Malcolm Wilson, önümüzdeki sene Ogier’in kendi takımı adına yarışmasını görmek istediğini belirtti.

Wilson “Sebastien’in menajerleri ile yakın zamandır görüşmeler içerisindeyiz. Portekiz Rallisi’nde sonra birkaç kez toplantı yaptık ve evet, Sebastien’e teklifimizi sunduk. Açıkçası takımımıza güçlü ve takım performansımızı geliştirecek bir pilot arıyoruz ve Sebastien ise önümüzdeki sene anlaşması bulunmayan bu özelliklere sahip bir pilot.” dedi.

Ancak Wilson Fransız pilot’un Ford’a geçmesi durumunda Mikko Hirvonen’nin veya Jari-Matti Latvala’nın yerinin değişmeyeceğini belirtti: “Mikko Hirvonen ve Jari-Matti Latvala BP Ford Abu Dhabi takımının pilotları olarak devam edecektir. Ogier’i farklı yollar ile takımımıza katmak istiyoruz ama henüz açıklayacak bir konuma sahip değiliz.”

Önümüzdeki sene için Citroen takımından da teklif alan Ogier, her iki teklifin ayrıntılarını vermekten kaçındı ve bu ay içerisinde kararını vereceğini belirtti: “Şu an başka bir şey söyleyemem, önümüzdeki yarışa ve şampiyonaya konsantre olmalıyım. Ford takımından teklif aldığım doğru ve açıkçası yapılan bu teklif için mutluyum. Çünkü yaptığım işi iyi yaptığımı ve iyi ilerleme gösterdiğimi kanıtlıyor.”

“İki üreticinin de benimle ilgilendiğini görmek güzel. Yakında hangisini seçtiğimi açıklayacağım. Şu an söylemesi zor olsa da Finlandiya Rallisi’ne kadar kararımı vereceğimi düşünüyorum.”

 


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    umarım latvala öünüzdeki sezon devam eder de ogier ile birlikte loeb e ciddi manada kafa tutabilecek pilotları da izlemiş oluruz

  2. ford kaçırmasın bence yoksa piyasada loebe karşı koyacak kimse yok rai biraz daha tecrübe kazansa belki ama onu açık tekerlek serilerinde görmek istiyoruz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir