Alonso Artık Şansının Döneceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Şampiyona liderinin 29 puan gerisinde kalan İspanyol pilot Silverstone pistinin karakteristiğinin Ferrari için işleri zorlaştıracağını ancak yine de iyi bir yarış çıkarabileceklerini belirtti.

Alonso, “Burada işler daha zor olacaktır ama bu hafta sonu için iyimserim. İki şanssız hafta sonu geçirdik. Kısa zaman içinde şanslı bir hafta sonu elbet yaşarız.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin en hızlı araca sahip olmasa da şampiyonluk mücadelesinin içinde kalmak için sezonun ikinci yarısında daha iyi işler yapabileceğine inandığını

“Daha önce söylediğim gibi iki şanssız yarış geçirdik. Yapmamız gereken şeyin sezonun ikinci yarısında rakiplerimizden 30 puan daha fazla almak olduğunu biliyoruz.”

“Sezonun ilk bölümünde yaşadıklarımıza, karşılaştığımız sorunlara rağmen bunu başarabiliriz diye düşünüyorum. Sezonun ikinci yarısında daha iyi bir iş çıkarabiliriz. Umarım şampiyonluk mücadelesinde kalmak için yapacaklarımız yeterli olacaktır. Hepsi bu.”

Valensiya’daki güvenlik aracı olayının ardından oldukça sinirlenen çifte dünya şampiyonu pilot artık bunun geride kaldığını da belirtti.

“Her şeyi internet sitesinde dile getirdim ve yarıştan sonraki günlerde daha sakindim. Şimdi Valensiya’nın geçmişte kaldığını düşünüyorum. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, son iki yarışta şanssızdık. Bu yüzden sezonun diğer yarısında bu durumu değiştirmek için çalışacağız.”


Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    Kirve'nin şaka muhabbeti güldürdü beni 🙂

    Ama quva'nın da Kirve'nin de haklı olduğu yerler var.

    Ne Alonso ne Ferrari bu sene yeteri kadar iyi yarışlar çıkaramıyor. Mevcut araçla daha iyi işler çıkartılabilirdi bence. Gelişim konusunu ayrı tutuyorum.

    Bazı durumlarda hakketen şanssızlıkta yaşadılar. En net olayı geçen yarışta yaşadık. Güvenlik aracından etkilenen sadece Ferrari pilotlarıydı ve yapacak birşeyleri yoktu.

  2. hamilton avustralyada pole turunu aldı yazmışım kanada olacaktı,nedense hep karıstırıyorum bu 2 pisti…

  3. bende şuanda uzun uzun yazma modunda değilim çok kısa bir örnek vereyim vitesi bozulmaza mevzuna.2005 senesinde kiminin 3 yarışta 1. giderken sorun yaşaması ve yarış dışı kalmaları,vettelin bu sene bahreinde ve avustralyada 1. giderken sorun yaşaması ve puan kayıp etmeleri ile alonsonun malezyada kaybettiği puanlar bir birleri ile aynı değiller.bu açıdan bakacak olursan daha net görebilirsin.ha tabi senın dediğinde doğrudur alonsonun aracı sorunlu olmasaydı o yarış için daha fazla puan alabilirdi demekde bir bakış açısı.

    4. virajda yapılan baskı ile haliyle 12. virajdaki baskı aynı olmuyor bunada sen emin ol.ben hamiltonun webberi orada en az 3-4 kez cok sıkıstırdığına şahid oldum keza barichello ile hulkenberg ve bir kaç araç daha orda epey birbirlerini zorladılar ama pek ekrana gelmedi.şuda var,hamilton kerblerin üzerine doğru dalarken webberin kerblere yanaşmadan virajı almalarıda bana baskı olarak görunmuş olabilir.görüş açısı buda…

    benden alıntı yaptığın cümle epey eskiye dayanıyor ama ben senin yorumlarını o zamandan anımsamıyorum 🙂 allah rahatlık versin hayırlı geceler.

  4. Kirve senden bir alıntı yaparak kapamak istiyorum.Uykum geldi malum sabah 7.30 da ssat çalıyor.Seninle sohbet güzeldir.En azından bazı olayları idrak edebiliyorsun.Kirve : ''Harama nazar unutkanlık getirirmiş.''

  5. doğrudur herkesin bir bakış açısı vardır.Ama işin içine papağan gibi devamlı aynı yanlış bilgileri vermek girerse BAKIŞTA,GÖRÜŞTE,ANLAYIŞTA sorun vardır.Birisi diyorki 9.luktan 8.liğe terfi ettirildi.Diğeride diyorki vitesi kırılmasa da alacağı bir iki puandan ibaretti.İşte bu külliyan yalan.Uzun yazımda doğrusunu ve mantıklısını açıkladım.Tekrar yazmak istemiyorum.

  6. Kirve merhaba.O kadar uzun yazımın içinden cınbız gibi cümleleri seçmişsin ama sana tavsiyem bütün olarak bakmandır.Bahreyni iyi izledim hatta birkaç kere daha izledim.Bütün yarışlar dvd kayıtları ile arşivimdedir.Bahreynde tek pit yapıldı.17 ila 19.turlar arasında oldu.starttan bu ana kadar vettel tam 5 saniye fark attı.Üstelik yarışın en kısa pitini de yaparak sert lastiğe geçtiler.Motorun güç kaybetmeye başladığı 34.tura gelene kadar bu 5 saniye eridi ve baskı başladı.Rakamlar yalan söylemez.Fastestlap alonsoda ve vettelden tam 1.1 saniye daha hızlı.Sen bu sezon böyle fark gördün mü.Yani anlayacağın Bahreynin en hızlısı Alonso idi.Massaya 16 saniye hamiltona ise 23 saniye fark atmıştır.İstanbula gelecek olursak ben Anandoludan kalkıp 3.kere speedparka geldim.Bu seferki yerim bronze tribün yani 4.virajdı ve 150 tl ye aldım.Ben türkiyede f10 hızlıydı demedim.Redbull geçilmezdi o kadar.Hamiltonun ve buttonun türkiye fastest lap listesindeki yerine bi bakıver.Sen 12.virajda ne gördün bilmem ama ben 4.virajda baskı falan görmedim.Webber gayet rahat gidiyordu.Baskı olmadığı için birbirleriyle oynaşıp heyecan getirmeye kalktılar.Baskı olsaydı webber yakıt tasarrufu falan yapmazdı.Herkes halinden memnun bir şekilde ilerlerken birden 3 boyutlu film izledik:)

  7. BAKMAK BAŞKADIR,BAKTIĞINI GÖREBİLMEK BAŞKADIR,GÖRDÜĞÜNÜ ANLAMAK BAŞKADIR,ANLADIĞINDAN BİŞEYLER ÖĞRENMEK BAŞKADIR demişsin.doğrudur ama herkesin bir bakış açısı var burada,kim haklı kım haksız bunu aramıyoruz.herkes bir taraf kimse benim ayranım ekşi demiyor.. ben sana desemki alonso çinde baskı altında erken start aldı,turkiyede pole turunda baskı altında kaldı ve hata yaptı.ondan sonrada desemki hamilton avustralyada pole turunu ıyı atamadı ve baskı altında bir tur daha attı ve polu aldı dersem yanlışmı düşünüyor olurum…turkıyede jenson deposu doluyken 42. turda en hızlı turunu atıyor ama diğer 10 hızlı tur atanların hepsi 50 ve uzerındekı turlarda hızlı turlarını atıyorlar.dolayısıyla türkiyede mclarenler gerçekten güçlüydü aksi takdirde 5. schumıye 40 saniye kadar fark atamazlardı yarış içerisinde.senın dediğin gibi baktığımızı görmemiz lazım…

  8. turkıyede bırılerı bırılerının hızlarına ayak uydurduysa aç tekrar izle force india ve sauberın ardında kımler kaç tur gıtmışler ve ilk 4 den ne kadar fark yemişler.o zaman daha ıyı anlaşılır.

  9. quva vettelın motoru baskıya dayanamadımı bahreynde !!?? şaka yapıyosun heralde…bak başkası olsa şaka gibisin derdim ama sen şaka yapıyor olmalısın .:)

    Hamiltonun türkiyede red bullara ayak uyduruyordu yeterınce hızlı değildi demende bu şakanın yanında kaymak olmuş tabi..ee tabi alonsonun vettele bahreyne baskı kurdugunu bir tek sen görmuşsunde biz istnbul parkda yarışı 8. tribunde izleyen bir şahzıyet olarak hamiltonun webberi ne kadar baskı altına aldığını özellıkle 12. virajda yanlış görmüşüz.bende sana bir şaka yapayımmı ? hamilton o kadar baskı yaptıkı red bullar afalladı,ne yapacaklarını şaşırdı en ıyısı kaza yapalım dedıler. 🙂

  10. Yazılanların hepsi ezber ve aynı ağızdan.Defalarca yazdım bir kere daha yazayım.Üslup, düşüncelerin elbisesi olduğu gibi aynı zamanda üslup ayniyle insandır.
    1- ispanya :66 turluk yarışın 57 ve 58.turlarında ardarda fastest lap alonsodan geliyor.Buna karşılık vermek isteyen hamilton pistin en hızlı virajında 2.fastestlap ı yaparken tekeri patlıyor.Bu göz göre göre hataydı.Yarışın en hızlı adamı webberdi.o bile sonlara doğru durulmuşken yarış içinde hiçbir varlık gösteremeyen hamiltonun 98.000 seyirci önünde Alonsoya karşı fastest lap yapmaya kalkmasının içinde saklı olanları siz tahmin edin artık.En iyi ilk sektör derecesi alonsoya aittir.
    2-Bahreyn de ise Alonso pitten çıktıktan sonra sert lastikle adım adım vettele yaklaşıyordu ve muhtemelen atak yapacaktı ama vettelin motoru bu baskıya dayanamadı.O yarışın en hızlı turu Alonsoya aittir hem de en yakın en hızlı turdan 1.1 sn daha iyi bir dereceyle.Emin olun bu olay istanbuldaki olayın 100 de 1 i kadar şansla nitelendirilemez.İstanbulda hamilton hızlı tur derecelerinde ilk 5 de bile değil.Redbulları geçecek hızda bile değildi sadece onlara ayak uydurup takip etti.Bir anda yağmur beklerken 10 puan yağmur gibi hamiltonun üstüne yağdı.
    3- valensiyada 9.lıktan 8.liğe terfi değil.2.likten 8.liğe manupile edilmiştir.Valensiya da vetteli geçmeye çalışırken ön kanadını kıran hamiltonu eninde sonunda geçecekti ama şansın böylesi bu kadar olur.Valensiyada alonsonun sc den önce hakkı 9.luk mu yoksa 2.lik mi harbi olan söylesin.
    Fatih malezyada kaçan sadece birkaç puan mı.İyi düşün.ani vites arızası olmasa sadece bir kaç puan mı alacaktı.İyi oku:20.başlayan hamilton 8 puan alıyor.21.başlayan massa 6 puan alıyor ama nedense 19 dan başlayan alonso sadece 1-2 puan alıyor.çok komik.
    BAKMAK BAŞKADIR,BAKTIĞINI GÖREBİLMEK BAŞKADIR,GÖRDÜĞÜNÜ ANLAMAK BAŞKADIR,ANLADIĞINDAN BİŞEYLER ÖĞRENMEK BAŞKADIR

  11. alonsothebest_antilewis avatarı
    alonsothebest_antilewis

    bak can bundy.seni tanımam etmem.ancak yorumlarını okuyorum.her yorumun aşşağılamak için tahrik için.sana şu kadar söylüyorum bırak bu yolu.ve dün bir arkdaşa yazmıştı ona cevap.alonso griddeki bütün pilotlardan önemlidir.ve hepsinden daha önemlidir.ne mutluki kalanların yarış içi koltukları var.demişsinsinizki kat be kat iyi bizim tarafımıza gelin. o zaman senna-prostta karşılıklı birisine yazıktı,ve schumi zamanındada mikacılara.ben gülüyorum ve alonso nun özellikle sarı kasklı adamdan kat be kat daha iyi olduğunu açıklıyorum.ne mutluki onunda yarış içi koltuğu var ve akıl hocasının gittiği pistlerde oda sürebiliyor.çocukken hayal edemeyeceği birşey olsa gerek bu .NOKTA.

  12. Kor cehalet cirkeflestirir insanlari ! Suskunlugum asaletimdendir… Her lafa verecek bir cevabim var… Lakin bir lafa bakarim laf mi diye, Bir de soyleyene bakarim adam mi diye…

    Mevlana öyle söyleyince bize ilave edecek bişey kalmaz.

  13. burak bocek avatarı

    Alonso bu sene şanssız bence.Kendi hatalarıda var ama Aryton Senna arkadaş doğru demiş.Normalde herkes onu şansı ile bilirdi fakat bu sene alışık olmadığımız kadar hadisede yer aldı.Arıza,kaza vesaire…Bazı araçlar mekanik arızaları beceriksizlik olarak adlandırabiliyor tabi.Malezyada daha formasyon turunda arızalandı vites kutusu yani bu konuda birşey yapamaz.Önünde Jenson av gibi duruyordu bariz daha hızlıyken o araca rağmen bile olsa geçiş hamlesi yapmalıydı.Monako ve Çin ise tamamen kendi hatasıydı zaten itirafta etti.Valencia gp için konuşmaya gerek yok zaten herkes gördü olanları.Avustralyada ki kaza tartışılır kısaca Alonso epeyce olay yaşamış daha 10 yarış olmasına rağmen ve 26 puanla geride.Buda bu sezon yeni puanlama sisteminde her an her şey olabiliyor.O yüzden rakiplerden birisi 1-2 yarış sıfır puanla geçti mi Alonso lider bile olabilir.Onun başına gelen diğer pilotlarada olabilir.F1 her zaman böyle olmuştur.Mclaren de Redbulların hataları ile güzel bir yarış kazandı mesela.Yani bu sene şans biraz da Mclaren den yana.Ama şans veya değil bu f1 önümüze bakıp doğru zamanda doğru yerde olmalıyız.

  14. can budy bu olayların yarış içinde olabilecek durumlar olduğunu biliyorsun değil mi? Bunlar McLaren'a da yaradı.

    1- Vettel'in Avustralya'daki sorunu, Button'ın yarış kazanmasına yardım etti.
    2- Red Bull'un İstanbul Park'taki kazası McLaren'in duble yapmasını sağladı.
    3- Lewis Hamilton güvenlik aracı kuralının tam oturmamasını iyi değerlendirdi Valensiya'da.
    4- Hamilton'un McLaren'in dediğine göre jantında sorun yaşaması Alonso'nun şansı değil heralde. Alonso mu döküyor o jantları fabrikada?

    Bu maddeler çoğaltılabilir rahatlıkla. Fernando Alonso ile Felipe Massa'nın arasındaki puan farkını hesaba katarsan ve Alonso'nun hatalarını ve kötü başlayan yarışlarını telafi ettiğini görürsen Alonso'nun iki kere şampiyon olmuş bir pilot gibi yarıştığını göreceksin.

  15. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    kendi yaptığı bir ton hatayada şanssızlık diyorsa alonsoya söylenecek pek birşey kalmamış. geçen sezon massa kaza yapıp tüm dengesini bozmasaymış(beynine kurşun yedi nerdeyse) alonsoyu çok rahat geçermiş, buda alonsonun balı olmalı.

  16. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Bu adam (alonso) bambaşka

    2010 daki en iyi dereceleri 1 adet birincilik ve ikincilik.

    1-İkinciliği Catalunya''da Lewis Hamilton'ın jant problemi sayesinde şansıyla aldı.
    2-Birinciliği Bahreyn'de Vettel'in hediyesi sayesinde kazandı.
    3-Valencia'da 9.luktan 8.liğe yarış sonrası terfi ettirldi ve +2 puan aldı. (2007 ve 2008 de sadece 1 puan şampiyonu belirlediğine göre 2 puan avantaj son derece iyi)

    9 yarışın 3. de şansıyla puan alan pilot 6 yarışta en azından reno daki gibi yarışsaydı şu an taraftarları başka şeyleri tartışıyor olurdu. demek istediğim ferraride tek bir yarış hak etmedi veya 2 şampiyonluğu bulunan bir pilot gibi yarışmadı.

    Ayrıyetten sene başı herşey böyle ballı börek olunca tabii şans faktörüne insan çok şey bağlar ve dönmesi için yalvarır.

  17. Evet Alonso'nun vites kutusunun arızalanmasının beceriksizlikle alakası yok. İstanbulda Ferrari'nin garip bir düşünceyle pilotlarını piste geç yolladığını hatırlıyorum. Avustralya'da start kazası olası bir şey. Kazaya karışan Schumacher de mi beceriksiz?

    Erken start alma Alonso'nun bariz hataydı aynen Monako'da antremanlardaki hatası gibi. Ancak bu bireysel hataları Alonso tekrar telafi etti mi? Sayılır, daha kötü sonuçlar alınabilirdi. Ha Alonso hata yaptığı için beceriksiz mi? Yok artık daha neler. Höh yani.

    Bu arada bir de Button'ın radyatör tıkacı var. Ona hiç girmiyorum.

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu ne ya 3 yaşında çocuklar gibi,bana olan sana da olsun felan,garip bir misilleme anlayışın varmış hakkaten:D şuraya bak,ben bu sezon yarışlarda olan biten şeylerden bahsediyorum,şans ile beceriksizliğin aynı şey olmadığını anlatmaya çalışıyorum,karşı taraftan da ilkokul mantığıyla yazılmış cümle geliyor.varsa söyleyebileceğin birşey otur yaz ben de öyle olmadığını öğreneyim ama gerçekleri kabul etme erdemi yok,kısacası hiçbirşey yok.
    hem benim tuttuğum bir pilot yok,zamanında alonso nun da başarılı olmasını istemişimdir mesela,mclaren pilotu olması yeterli sadece ve de alonsonun başına gelenlerin mclaren pilotlarının da başına gelebilmesi için oldukça beceriksizce hareket etmeleri gerekiyor ki bu yıl bunu hiç yapmadılar,umarım da yapmazlar.

  19. Djarum Kiminin başına gelenlerin yarısı senin tuttuğun pilotun başına gelmedi henüz,hele bir yarısı kadar olsun ondan sonra konusuruz 🙂

  20. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Evet bu sezon hiç olmadığı kadar şanssız diyebiliriz.Avustralya'da kaygan zeminde kalması ve Button'un Alonso ve Shucmacher'i etkilemesi de dahil. Tek şansının yüzüne güldüğü yarış Vettel'in frenlerinin bittiği Hamilton'un kaza yaptığı yarış oldu (İspanya diye hatırlıyorum).Şanssızlığının yanında hataları da olmadı değil. Özellikle Monacoda limitlerini çok erken zorladı şartları kontrol etmeliydi zaten her dakika pist gelişiyordu. Tabi bir de erken startı. Umarım kendi adına bundan sonraki yarışlarında hakettiğini bulur.

  21. fatih küskü,alonsonu başına gelenler senin tuttuğun pilotunda başına gelsin ne fazla ne eksik.

  22. lewis kadarda şanslı bi pilot yok heralde.

  23. işlerimiz zaten bozuk,üstüne f1de de nefes alacak başarı gelmeyince iyice bunalıma girdik,bu hafta sonumuz bari güzel geçsin(hafta sonu derken bilmeyende tatil yaptığımızı sanır 365 gün ful time çalışıyoruz boş boş)

  24. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kusura bakmayın da,son yarışta olanlar dışında ne gibi bir şanssızlık yaşamış alonso?
    avustralya start kazası(suçun büyüğü onda) malezya da tamam vites kutusu problemi patlayan motor ve kaçan birkaç puan,çin de erken start(bu da şanssızlık değil heralde), monacoda kazanabileceği bir yarışta antremna kazası ve yarışa sonuncu başlamak,istanbulda q2 de sürücü hatası ve elenme,kanada da tur bindirememe ve arkasındakilere geçilme..ee bu kadar puanı herkes kaybetti zaten şanssızlıkla,yani öyle abartı bir durum yok genel olarak.

  25. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    alonso da şansının yaver gitmediğini anlamış doğal olarak,son iki yarışta rekabetçi olmalarına rağmen Ferrari yide şampiyona kotasında görmek güzel olurdu ve daha eğlenceli olacak.

    keyif veren bir Massa sürüşüde halen kayıp umarım gelir..

  26. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İlk 3 de olursak bizim icin super olur sorunsuz ve kazasız bir yaris diliyorum ilk viraj cok onemli sıralamada ise ferrari ilk 5 de olabilir.

  27. Sıralamalar çok çok önemli bence serbest antremanlarda yarış simülasyonunda çok sıralama turu na odaklanmalı…

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İnşallah bir aksilik çıkmaz.Hadi be aslanım,bekletme milyonlarca şahlanan atı.

  29. silverstone da iyi bir sonuç almak zorundayız.zor olacağının farkındayız elbette. işte bu yüzden şansımızın artık dönmesi lazım. ciddi şansa ihtiyacımız var çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir