FIA Yeni Güvenlik Aracı Düzenlemelerini Açıkladı

yazar:

kategori:

FIA yarış direktörü Charlie Whiting çarşamba günü Silverstone’da takımların sportif direktörleri ile güvenlik aracı düzenlemelerini açıklığa kavuşturmak için toplantı yaptı

Görüşmede güvenlik aracı periyodunda pit alanını tamamıyla kapatmak gibi bazı fikirler öne sürüldü ancak Autosport’un haber göre karar verildi. ve bundan sonra araçlar güvenlik aracı periyodunda şimdi olduğundan daha yavaş olmak zorunda.

Şu anda geçerli olan, güvenlik aracının ardından konvoy oluşana kadar araçların pistte attıkları normal bir turun %120’si kadar yavaşlayabildiği düzenlemenin yerine pilotlar bundan sonra güvenlik aracının hızı kadar yavaş olmak zorunda kalacaklar.

Araçları bu denli yavaşlatma fikri ile güvenlik aracının geçilmesi ihtimalinin önüne geçilebileceği düşünülüyor.

Pilotlar bu yeni düzenlemenin öngördüğü kuralı Silverstone’de cuma ve cumartesi antrenmanlarında tecrübe edecekler ve pazar günü bir güvenlik aracına ihtiyaç duyulduğunda bu kural geçerli olacak.

Araçların öncekine göre daha fazla yavaşlamasıyla güvenlik aracının önündeki pilotların durumdan fayda sağlamasını engelleyecek.

Ayrıca FIA pilotların güvenlik aracının piste çıkması durumunda sahip olacakları bu daha düşük hız için 200 metrelik bir farkındalık zamanı verecek.


Yorumlar

  1. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Güvenlik aracının hızını pilotlar nasıl bilebilir ki? SC lideri arkasına almak için bazen bekliyormuş gibi yavaş hareket ediyor.

    Onur Baybars'ın da dediği gibi bir konvoy oluşması için arkadan gelen araçların öndekine yetişmesi gerekiyor. Yetişebilmesi için de öndekinden hızlı
    olmaları gerekiyor. SC den hızlı olunamayacağına göre konvoy falan olmaz. Konvoy olmazsa da pist görevlileri eğer pistte parçalar veya yağ sızıntısı falan varsa temizleyemezler.

  2. FIA'nın yapması gereken "güvenlik aracı piste girdikleri an, nerelerde olursa olsunlar sıralarını korumalıdırlar" şeklinde kuralı kesip atmak olabilirdi. En kolay durum. Sonra da açardınız "tüm pilotlar güvenlik aracının arkasına dizildiği an da pite girmek isteyen girebilir" gibisinden.

  3. bu kuraldan da bir cacık olmaz güvenlik aracı lideri arkasına alsın yeter fazlasını istiyen yok

  4. Konvoy oluşmazsa;hakemler ne derece rahat olabilirler pisti temizlerken?

  5. Haberin fotosundaki gibi şekle sokun yeter, ferrarileri kıstırdımız mı işlem tamamdır, başka bi şeye gerek yok

  6. Tüm pilotlar güvenlik aracı hızıyla devam edecekse aralarındaki farklar aynı kalacak ve konvoy oluşamayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir