Kubica: "Raikkonen Bize Katılırsa Çok İyi Olur"

yazar:

kategori:

2011 sezonunda Renault ile Formula 1’e geri döneceği iddiaları devam ederken 2012’ye kadar anlaşmasını uzatan Robert Kubica, Raikkonen’in takım arkadaşı olup olmayacağını bilmediğini ancak eski şampiyonla birlikte çalışma fikrinin hoşuna gittiğini söyledi.

Kubica, “Her zaman söylediğim gibi, takım arkadaşlarımla bir sorunum olmaz. Eğer Kimi bize katılırsa bu çok iyi olur. Onun harika ve yetenekli bir pilot olduğunu düşünüyorum. Onunla birlikte çok çok iyi bir pilot dizilimine sahip olabiliriz ama geleceğin bizlere neler getireceğini ve kimin takım arkadaşım olacağını bilemem. Henüz bunları konuşmak için erken.” dedi.

Çaylak pilot Vitaly Petrov’un tecrübe eksikliği şu anda Kubica’yı açık ara takımın birinci pilotu yapıyor. Ancak Kubica Raikkonen gibi bir pilotla eşit statü altında olmanın kendisi için sorun olmayacağını ve bunun Renault için şu andaki durumdan daha iyi olacağını düşünüyor.

“Özellikle şu günlerde takımda iki iyi pilotun olması daha iyi olur. Her iki pilot da hem birbirine hem takıma yardımcı olur.

“Testler olmadan zamanımız çok kısıtlı. Bilgi almak için, geri bildirim almak için güvenebileceğin birileri olursa benim için işler daha kolay olur. Takımda iki güçlü pilot bulunmasının bir dezavantajı elbette yok.”

Kubica takımda kalma kararı ile ilgili olarak da, “Renault’da kalmaya karar vermemin nedeni açık: gördüklerime ve hislerime inandım.”

“Üçüncü yılda birilerinin takım değiştireceğini düşündüğüm için Renault ile iki yıllık anlaşmış değilim. Bunu düşünmedim. Sadece burada kalmak istedim çünkü gelecekte rekabetçi olacağımıza inanıyorum ve Renault ile çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyorum.”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kimiye her takımın ihtiyacı vardır…ancak kimi renaulta geçerse kubicanın yıldızı bukadar parlak kalmayacaktır…

  2. Ben bu Kubica'nın olası takım arkadaşlarıyla ilgili demeçlerine yorum yapmak isterim.

    "Her zaman söylediğim gibi, takım arkadaşlarımla bir sorunum olmaz" diyerek devam etmiş Kubica.

    Geçen senelerde olası BMWSauber-Alonso-Kubica 3lüsü hakkında da:

    "bu konuda bir sorunum yok. onunla çok iyi anlaşıyorum. gelecekte ne olacak bilmiyorum ancak eğer ikimizde bmw adına sürersek çok keyif alırız. birbirimize hem pilot olarak hem de insan olarak saygıyla yaklaşıyoruz. onu biliyorsunuz, ne düşünürse direk söyler. o kendi imajını çok düşünen, pazarlama için konuşan ya da sadece iyi görünmek isteyen birisi değil…"

    demişti daha önceleri.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu spor dalındaki sürüş tarzıyla tribünleri en fazla heyacanlandıran bir pilot vede enfazla Mercedes motoru yakan da diyebiliriz.

    dönerse gerçekten güzel olur.

  4. Kimi'yi nedense Renault ile bağdaştıramıyorum. Kimyaları uymaz gibi geliyor bana.

    Ayrıca Kimi rallide kalsın (Türkiye rallisi de devam etsin), kendisine daha rahat yaklaşabiliyoruz bu sayede. 🙂 Ralli pilotlarına ulaşmak çok daha kolay. *bencil smiley*

  5. Ben tüm bu yaşananlardan sonra Kimi'nin ne yapacağının kestirilemez olduğunu çok iyi öğrendim.Kimi bu bi bakarsınız F1'e geri dönmüş bi bakarsınız WRC'de uzun vadeli anlaşma imzalamış.Bakalım zaman bize hangisini gösterecek =)

    Eğer Renault'u tercih ederse her ne kadar aracın performansına bağlı da olsa Kimi – Kubica ikilisi en güçlü kadro olabilir 😉

  6. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    küçük olan umutlarımız büyüyor sanki..

  7. Kimi adım adım Renault'a yaklaşıyor birkaç gün sonra Enstone'daki Renault F1 fabrikasında görürsek hiç şaşırmam :)))

  8. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    wrc kalacak kimi bende isterim dönmesini ama yapacak birşey yok dönmesi hayal gibi birşey

  9. kubica çok haklı. malesef bu şartlar altında iki tecrübeli pilot çok daha mantıklı bir seçenek. kimi nin spora dönmesini çok isterim. işte o zaman kuşkusuz renault en güçlü ikiliye sahip olacaktır.

  10. Kadir YILMAZ avatarı

    yok artık insanı ümitlendirmeyin be kardeşim!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir