Mclaren, Alonso'ya Dava Açabilir

yazar:

kategori:

Üç dünya şampiyonluğu bulunan eski Formula 1 pilotu Niki Lauda, Fernando Alonso’nun McLaren’e karşı tavırlarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca McLaren’in, İspanyol pilota dava açmaya hakkı olduğunu da idafe etti.

Alonso’nun Macaristan’tan sonra özellikle Ron Dennis ile olmak üzere McLaren ile bozuk ilişkileri bulunuyor. Bundan sonra Macaristan’daki haftasonunda Fernando Alonso’nun, takım içinde ayrıcaklı bir statüye getirilmemesi durumunda elindeki casusluk skandalı ile ilgili kanıtları ortaya çıkarmakla tehdit ettiği FIA’nın duruşma kayıtlarını yayınlamasıyla anlaşılmıştı.

Daha sonra İspanyol basını, özellikle Çin’deki sıralamalarda yanlış lastik basıncı konusu olmak üzere McLaren takımını Alonso’nun şampiyonluk şansını sabote etmekle suçlamıştı.

Lauda ise, Alonso’nun geçen aylardaki davranışlarını anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

Lauda: “İnanılmaz bir şey. Bunu nasıl yapabilir? Ron ile uzun zaman beraber olduk ama ben her zaman sınırları bilirdim. Sponsorlarıma zarar veremem ve bana para ödeyen insanlara da zarar vermem."

Lauda’ya, takım içinde Alonso’nun ayrı kalmasını anlayıp anlamadığı konusu da soruldu.

Lauda: "Dürüst olmak gerekirse anlamıyorum"

“Hayatımda asla onun gibi davranan biri olmadım. Çünkü yetiştirilirken, bir saygı olmalı."

“Maaşını ödeyen biri tarafından işe alınmışsan, senin yapmanı bekledikleri anlaşmada yazılan şeylere göre hareket etmek zorundasın"

“Aracı test ettikten sonra 0,6 saniye kazandığını söyleyip neden 1 numara olmadığını sorduğunda şaşırdım"

“Lanet olsun, asla bir numara olmayacağını biliyordun. İki anlaşmalı pilot var ve durum bu."

“Ron’un binaya girip de merhaba dediğinde onun başka tarafa baktığını duydum"

“Bu normal eğitim değil. Belki de İspanya’da onun yetiştiği kasabalarda insanlar kendilerini eğitmiyordur. Ama bütün bunları anlamıyorum"

“Aslında bu tavırlarla (Alonso’nun) nasıl iki defa dünya şampiyonu olduğunu merak ediyorum."

Lauda, takıma ve takımın sponsorlarına karşı anlaşmalardaki sorumluluklarını ihlâl etmesi nedeniyle McLaren’in Alonso’ya dava açma hakkının olduğuna inanıyor.

Lauda: “Eğer McLaren’in yerinde olsaydım Brezilya’da son yarışta yapacağım ilk şey, onu McLaren ve Mercedes’e verdiği zararlardan dolayı mahkemeye vermek olurdu."

“Çünkü her anlaşmada, eğer birisi tarafından sana ödeme yapılıyorsa kesin kuralların olduğunu hepimiz biliriz. Boşver diyemezsiniz."

“Bu yüzden eğer Mercedes, Alonso’nun tavırları nedeniyle insanların araç almayacaklarını ispatlayabilirse, zarar vardır"

“Bu yüzden yapacağım ilk şey, ‘Yüklü miktardaki dolar için seni dava ediyorum. Daha sonra oturalım, benim adamımla bir anlaşman var ve (aracı) sür."

Lauda ayrıca McLaren’in, Alonso gibi yetenekli bir pilotu başka bir takıma kaptırmak istemediğini kabul ediyor ama bir mahkeme tehdidinin onu düzeltmeye yeterli olduğunu da ifade etti.

Lauda: “Onun kafasını doğru tutmalısınız."

“Bilirsiniz, bazen sporcular çok zeki olmaz. Bunu bu şekilde alalım. Belki de yanlış menejerlere sahip."

“Bütün bu çılgın fikirler ile idare ediliyorlar -Benim hatam değil, onların hatası. İstediğimi yapabilirim. boşver onları, Ron’u. Merhaba bile demem-"

“Ama zarar verdiği konusunda onunla mahkemede yüzleşse ve ona anlaşmasının gereklerini yerine getirmesi gerektiğini söylese, belki de aniden aklında biraz şok olur"

“Ve belki sonra onu geri getirebiliriz. Çünkü, gerçekten orta çıkması gereken şey bu."

“Ama aynı zamanda gelişmesi ile beraber, onun bu zihinsel durumdan çıkarmanın gerçekten zor olduğunu düşünüyorum"


Yorumlar

  1. yazık pilota dava açan bir takım. bu ne yanlış bir hareket?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir