Bulgaristan Rallisi'nde Açılış Etabında Loeb Lider, Raikkonen 5.

yazar:

kategori:

31.77 kilometreden oluşan ve Bulgaristan Rallisi’ndeki en uzun etap olan açılış etabını lider olarak bitiren Fransız pilot aracından ve elde ettiği dereceden memnun olduğunu belirtti. Sebastien Loeb’i takım arkadaşı Dani Sordo takip ederek 2. sırada bitirdi. Liderin 9.1 sn gerisinde bitiren Citroen Junior Takımı pilotu Sebastien Ogier ise 3. oldu.

Petter Solberg ve Kimi Raikkonen ise 4. ve 5. en iyi zamanı kaydetti.

Fin pilot Mikko Hirvonen ise Loeb’in 18 sn gerisinde kalarak 6. oldu. Aldığı dereceden memnun olmayan Hirvonen “Bu yaptığımız derece ile gurur duyamayız. Umarım diğer etaplarda derecelerimizi geliştirebiliriz” diyerek düşüncelerini belirtti.

Dün gece yağan yağmur sebebiyle etaplarda pilotların sorun yaşaması bekleniyor. Şu an hava bulutlu ve pilotların çoğu sert lastiği tercih ediyorlar.

 1. Sebastien Loeb Citroen 17.33,8
 2. Dani Sordo Citroen 8.6
 3. Sebastien Ogier Citroen 9.1
 4. Petter Solberg Citroen 14.5
 5. Kimi Raikkonen Citroen 17.2
 6. Mikko Hirvonen Ford 18.0
 7. Jari- Matti Latvala Ford 21.3
 8. P- G Andersson Ford 41.2
 9. Matthew Wilson Ford 59.9
10. Henning Solberg Ford +1.22,1

 


Yorumlar

  1. İlk podyum mu ? Biraz zor gözüküyor ama eğer bunu başarırsa bu hafta sonunun en güzel olayı olur benim için =) İkinci etabın sonunda 5.'liğini korudu 3 etap şimdi başladı.Öndekiler sorun yaşamazsa en kötü 5. olur diye düşünüyorum 😉

  2. Dun Loeb Raikkonen`in ilk etapta zorlanacagini ondan sonra daha hizli olacagini soylemisti, gorunen o ki Raikkonen minimum hasarla ilk etabi bitirmis, bundan sonra asfalt yol daha fazla bildigim kadariyla, Belki Rai ilk podyumunu gorebilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir