TRF1.net ve TurkiyeF1.com Güçlerini Birleştiriyor

15 Mayıs 2006 tarihinde yayın hayatına başlayan TRF1.net, 10. yaş gününde sizlere güzel bir gelişmenin haberini vermekten mutluluk duyuyor. Türkiye’nin Formula 1 ve motorsporları konusunda zirvede olan iki sitesi TRF1.net ve TurkiyeF1.com, Motorsport.com’un Türkiye versiyonu altında güçlerini birleştiriyor.

Yayın hayatına bundan 10 sene önce başlayan ve bu süreçte amansız bir şekilde sizlere en hızlı ve en fazla içeriği sunmayı hedefleyen TRF1.net, bundan sonraki yayın hayatına Motorsport.com bünyesinde profesyonel bir şekilde devam edecek.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’de TurkiyeF1.com ile alanında öncü sitelerden olan ve her zaman en hızlı haber sunma felsefesine sahip olan TRF1.net, imkanları el verdiği ölçüde sürekli gelişmeye ve kendisini yenilemeye çalıştı fakat şu ana kadar içimizdeki amatör ruh hiç bir zaman ölmedi.

Bugün ise Türkiye’deki F1 ve motorsporları tutkunları için yeni bir dönem başlıyor. TRF1.net ve TurkiyeF1.com’un yıllarca özverili bir şekilde sizlere hizmet veren ekipleri Motorsport.com çatısı altında güçlerini birleştirmesiyle deneyimlerini daha profesyonel ve daha güçlü bir şekilde devam ettirecek.

Bundan sonraki süreçte Formula 1 ve Motor Sporları konusunda dünyanın lideri olan Motorsport.com bünyesinde sizlere daha hızlı, daha profesyonel ve daha bol içerikli bir şekilde hizmet sağlayacağız.

Önümüzdeki günlerde geçiş süreci ile alakalı olarak tüm üyelerimizi ve ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz.

Bugüne kadar göstermiş olduğunuz ilgiden, bize vermiş olduğunuz destekten dolayı herkese tek tek teşekkürlerimizi sunuyoruz.

TRF1.net olarak 10. senemizde, dünyanın bu konudaki lider sitesi olan Motorsport.com sitesinin bir parçası olacağımızı duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Abdullah Çelik

 


Yorumlar

“TRF1.net ve TurkiyeF1.com Güçlerini Birleştiriyor” için 174 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Gıcık olduklarımı onaya almayan @murnout‘u pek hatırlayan olmamış ama ben unutmadım kendne iyi bak dost 🙂

  2. http://tr.motorsport.com/info/advertising/
    şurada ki oranlar değişir zamanla 🙂 bu tabi daha çok size bağlı. İdare kadar müşteri belirler herşeyi 🙂
    Velhasıl Hayırlısı Olsun iyi olacak umarım. Daha iyi olur mu orasını bilmem 2 platformun da bize geçmişten bugüne sevdirdiği bazı şeyler var. Bazıları elbet anı olarak kalır ama bazı farklı dünyaları da açar insanlara büyük platformların böyle imkanları olur. Bizim gerçekte her manada işini iyi yapan çok fazla web platformumuz olamadı otomotiv de olamadı mesela ancak çok daha zorlu, elit bir konu olan motorsporlarından oldu bana göre güzel platformlar oluşturabildi bu ülkenin insanları. Büyümezsen hiçbirşey de sonsuz değil malum. İki platformun da profesyonelliğe oynaması bana göre doğruydu. Gelecek gençler adına da olumlu olur umarım. Sevimli ama amatör ruhla ömür boyu olunamıyor malesef.

    Bu işte en başından sonuna kadar Abdullah kardeşimi destekliyorum aczi görüşümle doğru bir karar verdi.
    Bazı arkadaşların dikkatini çekmiştir özellikle son sene nadir de olsa kıymetin bilinmesini sitenin daha çok uzun geleceğinin olamayabileceğini söylemişimdir. Hatta hayatlarından bizim onları hiçbir şekilde kurtaramayacağımız ölçekle bize çok fazla şey vermelerinden yoruyorsunuz arkadaş kendinizi biraz rolantiye alın demişimdir bunu da çocuğu büyümeye başlayan, diğer arkadaşlar itibariyle de yaş almayla hayat mücadelesi çetrefilleşen bu samimi arkadaşların enerjisini biraz daha uzun tutabilmeleri düşüncesiyle aczen tavsiye etmiştim. Eh yani sevgili admin’imizin böyle bir karar verdiğinde arkasında olmamak olmaz. 🙂
    Valla dün bitik bir halde arkadaşların yorum demeyelim artık içten duygularını hissiyatını okuyunca Abdullah’ın hem yerinde olmak isterdim hem de istemezdim dedim. Helal olsun gerçekten herkeste bu kadar tesir oluşturan bir işe imza atmış bu bir adama ömür boyu yeter 🙂
    Güzel kavgalar tartışmalar muhabbetler insan tanımalar yapmamıza vesile oldu 🙂 bırakıyoruz dese bile diyebileceğim birşey yoktu ki adam bırakmıyor yav 🙂
    Neyse yazılacak çok şey var çoğunluk arkadaşların dediği gibi de uzatmanın :p pek alemi yok nasip gelecek günlere diyelim artık bakalım neler gösterecek. Domain yönlense de site biryerlerde açık kalsa ne iyi olurdu hani burda çok fena bi arşiv var gugıl amca dan sık sık başvuruyorduk 🙂
    Velhasıl bir harf, kelime öğretilmesi tüm dünya eşyasından kıymetliyken en küçük katkıdan binlerce saatini verenlere kadar herkese sonsuz teşekkür ediyorum… Olay hiçbir zaman haberdar olmak itibariyle değildi.

  3. Çok önemli bir gelişme. Çünkü aynı sektörde hizmet yapan siteler arasında adı konulmamış bir kavga ve düşmanlık vardır. Egoların bir kenara bırakılıp güçlerin bileştirilmesi tebrik edilesi.

  4. Vay bee trf1 ismi yok artık he.Zaman çok hızlı geçiyor valla.Sitenin ilk zamanlarını hayal meyal hatırlıyorum.Bi özellik vardı ismine tıklayınca kaçıncı üye olduğun çıkıyordu ben ilk 100 deydim 😛
    Binlercce üye geldi geçti bi o kadar tartışma yaşandı ve her şey gibi burada bitti. Üzüldüm şahsen ama başta abdullah olmak üzere yöneticiler için sevindim.Amatör ruhla harika idare ediyorlardı burayı.İşelerinden güçlerinden feragat edip buraya zaman ayırıyorlardı ve güncellik durumları şahanneydi hep.Hiç aksamadılar. Emeklerine sağlık diyorum ve bu entry yi zamanın boşluğuna gönderiyorum. 🙂
    Burada çok isim tanıdım beni tanıyan herkese selamlar saygılar.

  5. Valla üzüldüm.Acaba bir tek ben mi böyle hissediyorum diye düşünüyordum ama baktım ki genel olarak herkes üzülmüş bu duruma 🙁
    Her gün bilgisayarı açtıktan sonraki ilk işim siteye girip acaba yeni haber var mı diye bakmak oluyordu.Varsa haberleri ve okuyabildiğim kadar yorumları okuyordum.Uzun bir süredir siteyi takip ediyordum zaten.Sanırım 2008’den beri haberleri buradan takip ediyordum.Çok fazla yorum yazmasam da yazılan yorumları okumak, haberleri,testleri buradan takip etmek çok güzeldi.Farkında olmadan hayatımızda büyük bir yer edinmiş TRF1.. Umarım yeni oluşumda da zaman içinde buradaki bu samiimiyet oluşur.
    Bu zamana kadar haberleri en hızlı şekilde bize ulaştıran ve bu sitede emeği olan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim 🙂 Sizler sayesinde çok şey öğrendim.
    Her şeyin hayırlısı olsun…

  6. EmreF1 kullanıcı adımı geri almış bulunmaktayım. Yeni sitede burada olduğu gibi EmreF1 kullanıcı adıyla devam edicem. Herhangi bir şekilde mail ile dönüş yapılmadı ama EmreF1 adını boşa çıkartarak yardımcı oldukları için Motorsport ekibine ve Cihangir Persperik’e teşekkür ederim.

    1. Onur Gentas avatarı

      Hayırlı olsun Emre:)

      1. Sağol Onur abi 🙂

  7. Internette formula 1 ile ilgili içerik konusunda ilk önce Türkiye f1 ile başladım, sonradan bu siteyi keşfettim. Baktım haberler hızlı hızlı giriliyor, haberlerin altında yorumlar. Ve burası bana çok sıcak kanlı gelmişti. Türkiye F1 de haberlere yorumlar genelde gelmez, gelsede 1 veya 2 yorum. Genelde çok yorum yapan biri değilim haberlerin altına ama emin olun her haberin altındaki sizin değerli yorumlarınızın hepsini okurum. Özellikle Ferrari nin güncelleme konusunda eskiden ilk önce @burakkarakutuk abimden öğrenirdim. Bu sitenin en büyük özelliği “samimiyet” tir. Özellikle yarışlardan sonra nasıl futbolda maçtan sonra yorumlar dinlenir izlenir, bende yarıştan sonra ilk işim buraya girip yorumları okumak en büyük zevkimdi. Gerçekten yazacak çok şey var ama hem telefondan yazı yazmayı sevmediğimden hemde daha fazla duygusallık olmasın diye yazımı burada noktalıyorum. Bu sitede emeği geçen herkese teker teker teşekkür ediyorum. @abdullah-celik Allah inşallah daha güzellerini nasip etsin.

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Hayırlısı olsun. Eskiden orada da üye idim. Pek çok güzel anımız oldu. Takımlar için ayrı klanlar bulunmaktaydı ve yarış tahminleri heyecan vericiydi. Aklımda en çok kalanlar bunlar. Tabi klasik fan sayfasındaki tartışmaları kimse unutmamıştır 😀

    Türkiye’nin iki deneyimli ve lider motor sporları sitesnin güçlerini birleştirmesinden dolayı mutluyum. Bakalım ortaya voltran çıkacak mı 😀

    İnşallah her şey planladıkları gibi gider. Zaten burası çok güzel bir yer. Eleştirecek bir şey göremiyorum. Daha da iyi olacak umarım. Çok yoğun çalışmasam , ben de sitede çevirmenlik vs farklı görevler almak isterdim. Teknik ekibe Mert gibi bir elemanı da kazandırarak tabi. Her neyse. Emeği geçen herkese teşekkürler, bol şans…

  9. Burada çok sey geçirdik. Tüylerimi diken diken eden bir haber oldu bu, geçmişten bu güne bir film şeridi olarak belleğimde canlandı.

    Bu aile ile tanışmamın üzerinden 9 sene geçti. Çok güzel insanlar tanıdım, isimlerini sayamayacak kadar çok. Bir kısım hala aramızda yorumlarına devam etmekte, bir kısımı ise uzan zamandır göremiyorum. Fakat göremediklerim daha fazla sayıda, bu yüzden bu yazıyı okuyup kendisinden bahsettiğimi anlayan tüm dostlara selam olsun.

    Sitede tüm zorluklara rağmen karşılıksız olarak bizlere bu emeği sunan tüm yöneticilere teşekkür borcumuz fazla. Özellikle, kendisine uzun zamanın vermiş olduğu samimiyetimiz ile içimden gelerek Apocan ismiyle hitap etmek istiyorum. 🙂 Bu hitap kullanılmayalı uzun zaman oldu. Mazur görmezsin umarım @abdullah-celik çok teşekkür ediyorum.

    Sitenin “forum” dönemini de çok özledik. O zamanlar çok daha güzel bir samimiyet vardı. Formula 1’in zaman içindeki değişimiyle herşey değişti.

    Formula 1’e Michael Schumacher ile başlayıp onunla sonlandırma seviyesine geldim, takibim çok azaldı.
    Bu süreç içerisinde tanıdığım diğer Schumi fanlarının çoğunu da uzun zamandır göremiyorum. Sayımız oldukça azaldı. Son dönemlerde tanıdığım ve tanımaktan çok memnun olduğum değerli fandaşım @kemal-sengul e çok teşekkür ediyorum. Bizim bazı planlarımız evet vardı, fakat hala devam edebilecek planlar ve edecektir. Schumi fanları olarak varlığımızı sürdürmeliyiz 🙂

    Yazacak çok şey var, bahsedilecek çok konu var. Çok çok uzun yazılacak bir yazı ama kısa bitirmek istiyorum.

    Trf1.net’in, Formula 1 konusunda Türkiyenin yapı taşı olduğu gerçeği her zaman varolacak. Yeni konsept altında görüşmek üzere.

  10. Her ne kadar üye olmam daha sonraki zamanlara gelse de Siteyi uzun süredir takip ediyorum.
    Takip etme nedenlerim
    1-Hızlı bir şekilde haberlerin yayınlanması
    2- Yorumların hızlı yayınlanması ile dinamik ve içten bir ortam
    3-Üyelerle(Trol ve fanatikler istisna) yorumlar üzerinden görüş alışverişi ve tartışma(saygı çerçevesinde)

    Yeni site hayırlı olsun diyorum ancak amatör ruhla yapılan bu sitedeki özellikleri diğer sitede göremeyeceğiz gibi

  11. Muammer UYAR avatarı

    Her arkadaş gibi bende karışık duygular içindeyim.Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.Başta Abdullah Çelik olmak üzere 10 yıldır bize hizmet veren tüm TRF1 yönetici kadrosuna Ne kadar teşekkür etsem az.Hepsinden Allah razı olsun.Umarım bu ortamı bu siteyi yeni oluşumda çok aramayız.Onların açısından olaya bakıp saygı duymalıyız ve onlara orada da destek olmalıyız.Umarım onlarda bu ortamı oraya taşıyabilirler.Herkes için hayırlı olsun diyorum….

  12. Onur Gentas avatarı

    Abdullah üzülüyoruz ama kararını da desteklemediğimizi düşünme. Diğer sitede de inşallah görüşmeye devam edeceğiz. Umarım bu sitede başardıklarınızı diğer siteye de yansıtırsınız. Özellikle Trf1 kullanıcı dostu bir siteydi yani kullanıcılar sitede ulaşmak istedikleri kısımlara kolayca ulaşabiliyorlar, yapmak istedikleri işlemleri hızlı şekilde gerçekleştirip, ulaşmak istedikleri haberlere kolayca ulaşabiliyorlardı. Çok dinamik bir siteydi, haberler en hızlı şekilde yayınlanıyor, kullanıcı yorumları anında yayınlanıyordu. Editörler de dahil her kullanıcı her kullanıcıya kolayca ulaşabiliyordu. Yani kullanıcılar arasında ki bağı bir kenara bırakırsak Trf1 gerçekten çok başarılı bir web sitesiydi. Başta seni ve destek olan tüm arkadaşları böyle güzel bir ürün ortaya çıkardığınız için tebrik ediyorum. Yeni sitede mutlaka senin deneyimlerinden faydalanmalılar.

  13. Hem TRF1 ailesi hemde TurkiyeF1 ailesinin bugüne kadar yaptıkları için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Sanırım artık yavaş yavaş canlı yayınları verecek dar siteler olma yoluna giriliyor. Alışmak biraz zor olacak ama motorsports.com birlikteliği hayırlı uğurlu olsun

  14. Ben aldım oradan üyelik. 2011 yılından iki üyeliğim varmış orada sildim hepsini. Abdullah Beyin dediklerine harfiyen katılıyorum. Onun için de bu karar zor olmamıştır. Ama ben her zaman içimden geleni söyleme taraftarı oldum. Girdim ben o yeni siteye. Baktım şöyle. gibi işte. 🙁

  15. Birgün bunun olacağını düşünmek istemesemde biliyordum. Kolay değil onca yıl hiç bir düzenli gelirin olmadan gönüllülük (burada durum kölelik haline gelmişti) esasına göre hiç bir karşılık beklemeden iş yap. Üstüne kullanıcılardan gelecek saçma tepkilere cevap ver, daha önemlisi telif hakları nedeniyle büyük riskler al..

    Başta @abdullah-celik olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara ne kadar teşekkür etsek azdır, haklarınızı helal edin. Çok büyük bir iş yapıyordunuz, hakkıyla yaptınız ve yeni mecrada başarılarınızın devamını dileriz.

    TRF1 taraftarları olarak yeni sitede muhtelemelen burdaki sıcak havayı yakalayamayacağız, bu yüzden içim biraz buruk, yinede hayırlısı olsun hepimiz için. Sizler adına gerçekten sevindim. Emekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ederiz.

    Hepinize Sevgiler ve Saygılar..

  16. Herkese hayırlı olsun. Saygılarımı sunuyorum karar için. Kolay iş değildi yapılanlar. 10 yıl boyunca çok sıkı çalıştınız.

    Bu tarz köklü değişikliklere alışmak zor.

    Yeni siteye girdim baktım, çok fazla durmadım. Ben bu siteyi 9-10 yıldır ziyaret ediyorum. T-R-F-1 yazmaya parmaklarım artık alışmış ki bilgisayarda yer imi koymaya bile gerek kalmamıştı. Gün içerisinde zaten farklı farklı bilgisayarlardan giriyorum hep.

    Aşağıda bazı arkadaşlar değinmiş. Burada haberleri okuyorduk ama yorumlar haberleri daha farklı bir boyuta taşıyordu. Burada on yılda büyüyen üyeler aslında yorumcu değil birer yazardı. Dolayısıyla haberlerin çoğu yorumlarla geliştiriliyordu.

    İş daha profesyonel bir platforma taşınacağı için iyi ama bizler için buradan beslendiğimiz güzel anılar ve biriktirilmişlikler manasında kötü bir gelişme.

    Eskisi gibi, burası gibi olmayacak ama alışacağız. 2008-2009 araç değişikliği dönemi gibi.

    Tekrardan hayırlısı olsun.

  17. Sabah sabah…

    TRF1 olarak böyle bir karar alınmışsa bizler de arkasında dururuz. Oraya da gelir orda da destek veririz kendi çapımızda. Hayırlısı neyse o olsun.

    Lakin hiç hoşuma giden bir durum değil. Burası dostluk ortamıyken orası kamu ortamı gibi bir şey olacak.

    Ayrıca TRF1 olarak 10 yıllık bir süreçteki muhteşem ötesi gelişmelerden sonra halen amatör ruhluyduk filan demeniz de doğru değil. Son 3-4 yıldır bu işi profesyonel düzeyde yapıyordunuz zaten.

    Umarım yanılan taraf ben ve benim gibi düşünenler oluruz ama her ne kadar TRF1 ekibi olarak ailenizden, çoluğunuzdan çocuğunuzdan zamansal fedakarlık yapıp burayı ayakta tutmuş olsanız da bu kararın doğru bir karar olduğunu sanmıyorum.

  18. Dostlar sıcacık ortam vardı burada.Bu sıcak ortam hiç bir şeye bozulmamalıydı.İleride çok ararsınız bu günleri.Kararınızı vermişsiniz,keşke turkiyef1 gibi balıklama atlamasaydınız.Üzüldüm sabah sabah.Hayırlı olsun yine de..Takipteyiz..

  19. Öncelikle tüm trf1.net ekibine hayırlı olsun. Çok hoşuma gitmese de sitenin mihenk taşları bunun en mantıklı karar olduğunu düşünüyorsa elbette buna sebep olan şeyler vardır. Tekrar hayırlı olsun.

    Bu arada motorsport ta hala kendi nickimi alamadım geri bildirimden yardım talebinde bulundum ama henüz bir dönüş yok. Bekliyoruz bakalım.

    1. Bana da dönüş yapılmadı ama kullanıcı adımı boşa çıkarmışlar bende hemen aldım. Sende kontrol et arada boşa çıkarsa hemen al.

      1. Ara ara bakıyorum ama yok hala daha önceden alınmış yazıyor. Boşa çıksa da nickimizi kurtarsak:)

  20. Zekeri sayın avatarı
    Zekeri sayın

    Hayirli olsun.Desenize bir f2tutkite vardi f1 in sulandirilmadigi simdi onu da kaybettik.

  21. Umarım buradaki sıcak ortam orada da olur. Ben de “v12_tr” nikimle oradayım orjinalini yürütmüşler sanırım önceden 🙂 Buranın amatörlüğü vs. güzeldi ama ülkemizdeki motorsporlarının gelişmesi için kurumsallaşma şart.

    1. Ben kendi nick’imi aldım ancak sizin gibi kendi nick’ini alamayanlar sonuna Tr ya da trf1 eklerse tanımada sorun olmaz diye düşünüyorum

  22. @abdullah-celik

    buradan seni ve tüm ekibi şu ana kadar yaptıklarınızdan dolayı tekrardan kutlarım. Yaptığınızın çok ama çok zor iş olduğunu zamanında benzer bir iş yaptığımdan dolayı tecrübe etmiştim, bu zamana kadar dayanmanız bence taktir edilmeli. Kapama yerine diğer site ve/veya siteler ile birleşmenizi ise olumlu buluyorum. Tebrikler

    Zamanında padokf1.com ve Turkiyef1.com ile başladığım online motorsporları takibine, buradan da devam ettim senelerce. Padokf1 in ıssızlaşması ile yorum bazlı takibe burdan devam ettiğimi söyleyebilirim. Turkiyef1 de ki arkadaşların bir kısmını şahsen tanıyıp onlar ile güzel bir dostluk kurmuş olsamda, haberleri yeri geldi ilk kez yeri geldi 2. kez burada okudum. Hatta bazen yabancı siteden okuduğum haber için yorum yazmaya buraya geldim. Emekleriniz için tekrardan sağolun, bu bir veda değil, bir kabuk değişimi olsun…

    Tekrar görüşmek üzere

    1. @0versteer saol Erdem yorumun için. Yorumun mutlu etti

  23. Açıkçası üzülmedik değil yani. Lakin bu üzüntümüz, ne kadar iyi bir iş çıkardığınızın kanıtı. Duygusallığı bir tarafa bırakacak olursak, şahsen bu kararınızı destekliyorum ve tebrik ediyorum.. Kemal beyin gitmeyecek olması büyük bir kayıp olacak.. Yalnız Trf1 şu an bile en az üç-dört haber daha hızlı; Mercedes dominasyonu biter, bu fark kapanmaz gibi..

  24. kemal hakkını helal et kardeşim.trf1.net in durumunu bu gün öğrendim.inş.yine karşılaşırız dostca.her şeyin hayırlısı

    1. bu sitede emeği geçenlerede saygılarımı şükranlarımı sunarım.içten içede üzülsemmi sevinsemmi bilemedim ya hayırlısı.

  25. Olumlu ve olumsuz yorum yapan, sevinen ya da eleştiren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

    Bu kararı verirken gece gündüz demeden çok düşündüm, gerçekten olumlu ve olumsuz yönlerini görmeye çalıştım. Sonuç olarak bugün ben de sizler gibi çok üzgünüm ancak dediğim gibi bu şekilde level atlamayıp site kaybolup gitse daha da üzülürdüm. Ekibin tamamının geçmesini ben de çok istiyordum ancak @kemal-sengul yoğun isteklerime rağmen bu işleri bırakmak istediği için geçmiyor. Burada huzurunuzda diğer tüm arkadaşlarım dahil kendisine binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum bir kez daha. O olmasaydı son seneler bu kadar aktif olmazdı belki. Bu kararımda da içinde bir burukluk olsa da desteklediğine inanıyorum.

    Kapitalist sistem, materyalist sistem bizi de yuttu, sattınız lan siteyi gibi yorumları da anlayışla karşılamaya çalışıyorum ama sizin de beni anlamanızı istiyorum. Profesyonellikten kastım bana Abdullah Bey denmesi falan değildi. Yaptığımız işler daha legal şekilde olacak ve kafamda bir endişe olmayacak. Oranın ya da buranın avukatı iletişim adresinden benimle sürekli iletişime geçip onu kaldır, bunu kaldır yoksa şunu yaparız gibi şeyler söyleyemeyecek. Videolar yüzünden adsense banlandı şu oldu bu oldu diye endişe duymayacağım. Her ay başında, ev kirası gibi 300 TL ödemek durumunda kalmayacağım. Sevdiğim işi biraz daha profesyonel bir ortamda yapıp sizlere daha faydalı olmaya çalışacağım hepsi bu. Haber çeviriyorsam yine yorumlarda sohbetimizi yapacağız. Çok değişen bir şey olmayacak. Evet, amatör ortam güzeldi ancak bugün panelde @Murnout‘un söylediği gibi “Profesyonelleşmiş amatör” olmak güzel bir şey değildi. Hangi kafe sırf insanlar oturup sohbet etmek istiyor diye göz göre göre zarar ederek 10 sene boyunca hizmet eder? Hangi internet kafe ya da playstation kafe insanlar oyun oynamaktan, internete girmekten hoşlanıyor diye 10 sene boyunca zararına ya da insanlara hizmet olsun diye hizmet eder? Hangi dini, kültürel ya da sportif dernek aidatlar ve destek olmadan 10 sene boyunca ayakta kalabilir? Evet, bu ortam güzel dediğiniz gibi ancak karşımızda artık Motorsport gibi bir dünya markası varken bireysel anlamda bu mücadeleyi sürdürmek açıkçası pek mantıklı gelmedi.

    Rekabet iyidir tabi ki, rekabetten faydalanan insanlar için. 10 senedir insanlara hizmet verdik öyle ya da böyle. Dünkü yazımda da bahsetmiştim doğrudan ya da dolaylı olarak Türkiye’deki tüm F1 ve motorsporları taraftarlarına faydamız dokundu diye. İşte bu sayede oldu. Ancak artık iki taraf aynı içeriği yapmak yerine tek tarafta, aynı çatı altında olup paylaşımla daha verimli olmaya çalışacağız. Sadece haberlerle değil, önümüzdeki günlerde yapılacak duyurularla bu yeni oluşumun aslında ne kadar büyük hedefler koyduğunu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

    Bugün bu duyuruyu yapmadan önce her türlü eleştiriye açıktım ve açıkçası gelecek tepkileri az çok tahmin edebiliyordum. Şu ana kadar bu yolda elimden ne geliyorsa, benimle birlikte olan arkadaşlarımın da desteğiyle yaptık. Bu yüzden yanlış bir şey yapmamaya çalıştığıma emin olmanızı istiyorum. Gerçekten doğru olanı yapmaya çalıştım. Aslına sorarsanız hep şakayla karışık arkadaşlara 10. senede sitenin fişini artık çekelim diye espiri yapardım. Allah dualarımı kabul etti sanırım farklı bir seviyeye geçme şansı doğdu. Rabbim utandırmasın.

    Eleştirilerin yanında gelen destek mesajlarına da teşekkür ediyorum. Eleştirilerle içim burkulurken en azından destekleyici mesajlarla az da olsa mutlu olmamı sağladılar.

    9-10 senedir burada olan arkadaşları özellikle çok iyi anlıyorum. Ekip arkadaşlarımı dahi zaman zaman kaybetmişken, selam dahi vermeyi çok görürken onlar hep burada oldular. Yorumlarıyla ya da sadece ziyaret ederek desteklerini hiç esirgemediler. Ancak dünden beri beni en iyi tanıyan kişiler olarak neden böyle bir karar verdiğimi daha iyi anlamalarını umut ediyorum.

    Burası benim bir çocuğum gibiydi ancak artık buranın yükü omzuma bu şartlarda çok ağır geliyordu. Olay sadece haber çevirmekte bitmiyor ne yazık ki. Ve artık benim de bir ailem ve ilgi, alaka bekleyen bir çocuğum var. Geleceği görerek bazı hamleleri yapmam gerekiyordu ve gelen bu fırsat maddiyattan çok manevi açıdan, sitenin ve siteye gönül verenlerin yarın bir gün daha kötü bir sonuçla karşılaşmaması açısından önemliydi.

    Herkese tekrar tekrar binlerce kez teşekkür ediyorum. Motorsport’ta artık biz de olacağız ve güzel şeyler olacak. Kafam daha rahat bir şekilde sizlere haberlerimi sunmaya ve sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğim. Arkadaşlarım da büyük ölçüde orada olacaklar.

    Sitenin 10 senelik geçmişinde, bir dönem açtığımız “Bağış” bölümünden bize katkıda bulunan tek kişi olan @VISOR (Ahmet Kara) abime de ayrı bir teşekkürlerimi sunuyorum.

    Site yarın akşam ya da salı gün itibariyle Motorsport.com’a yönelecek. TRF1.net adresi boşta kalmadan direkt oraya yönlendirme yapacak. Aslında kullanıcıları da aktarmayı planlıyorduk ancak bir çok kullanıcının zaten karşı tarafta olması ve veritabanında çok fazla spam kullanıcı olması sebebiyle sıfırdan, maillerinizle üye olmanızın daha iyi ve kolay olacağı sonucuna vardım.

    Hakkım varsa herkese helal olsun. Yanlış yaptıklarım, kötü söz söylediklerim, kalbini kırdıklarım varsa herkesten özür dilerim.

    Sormak istediğiniz, merak ettiğiniz bir şey varsa yine her zamanki gibi elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışacağım.

    1. Abi sen de hakkını helal et. Zamanında söylediklerim için. Yeni siteye geçerken içim rahat olsun. 🙂 @abdullah-celik

  26. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Uzun bir süre geçmiş geriye baktığımda

    umarım her şey güzel olur.

  27. Ben buraya TurkiyeF1’den gelmiştim. Bu siteyi geç keşfetmiştim. TurkiyeF1 sitesinde yorumların onaya sunulması hiç hoşuma gitmiyordu. Ben sitelerde ilk arayüzün sıcaklığına bakarım. Baktım içerik de bol, üye oldum. İyiydiniz brolar. Bence güçler her zaman birleştirilmemeli. O amatör ruhunuzu sevdik biz zaten.

  28. Çok üzüldüm. Uzun uzun bir şeyler yazmak lazım ama hiç içimden gelmiyor. Hayırlı olsun.

  29. Bu olayda şöyle bir öngörüm var katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış buradaki amaç trf1 ve turkiyef1 sitelerindeki kişilerin ilgisini motorsport.com a yönlendirip her iki sitenin de adminlerini zamanla tasfiye edecekler keşke bu çatı altında birleşmek yerine iki site ortak bir oluşum gösterseydi daha iyiydi umarım düşündüğüm gibi olmaz..

    1. İnanın öyle olmayacak velev ki yapmaya kalkarlarsa da bunu herkes bilir öğrenmiş olur kaybeden motorsport.com TR olur burada yine başka türlü hiçbirşey yapamazlar bu işler çok az sayıda ki muazzam dirayetli azimli insanlar sayesinde yürüyor o platform üzerinde yine öyle olacak. Emin olun ki Cihangir hocam aklımıza gelen gelmeyen bütün riskleri hesaplamış ayakları sağlama almış durumda bu iki geçmişi büyük platformunda oralarda sağlam temelli olarak kalıcı olmasını sağlayacaklar.
      Velhasıl öyle hissiyatı olanlar var bu işin geleceğini şirket evlilikleri gibi düşünmemesi lazım arkadaşların.

  30. Vay be şimdi gördüm haberi,çok üzgünüm..Bu site açıldığından beri 10 yıldır takip ediyorum.şimdi kapanacak olmasına inanamıyorum. Hergün mutlaka girip haberleri takip ettiğim yerdi.Başta editör arkadaşlarımız olmak üzere,hasbelkader yorum yaparak birbirimizle tanışıp,iki kelam etmiş tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum.Hakkınızı helal edin..Olmadı böyle 🙁

  31. Bu siteyi bugünlere getiren bu başarıyı hakeden başta Abdullah Çelik olmak üzere diğer tüm ekip üyelerini tebrik ederim. Emeklerinin karşılığını almak TRF1 ailesi için çok önemli. Özgünlüğünü samimiyetini ve profesyonelliğini devam ettirir umarım. Tüm Türk F1 severlere Hayırlı olması temennisiyle.

  32. Şahsen ben çok üzüldüm uzun zamandır trf1 takip eden biriyim.iyisiyle kötüsüyle güzel zamanlarımız oldu.Kemal beyin olmamasına çok üzüldüm.
    Yönetim buna karar vermiş banada hayırlı olsun demek düşer.

  33. güzel siteydi, sadece yabancı sitelerden çeviri şeklinde de olsa hızlı çalışma ve ingilizce bilmeyenler için çok güzel bir kaynak oldu. Genelde konulara yapılan yorumlar çocuksu ve düşük seviyede idi, bu yüzden bir türlü orta yaşlı kişiler sadece okuyucu olarak kaldı. bunun haricinde her şey mükemmeldi. hayırlısı olsun.

  34. Ozan Ulkugil avatarı

    2008’den beri takip ettiğim, 2015’ten beri editör olduğum TRF1 ismi tarihe karışıyor. Başta @abdullah-celik olmak üzere herkesin emeğine, yüreğine, klavyesine, aklına, zamanına sağlık. Bir karşılık beklemeden yüzlerce, binlerce içerik giren, bazen bilgisayar karşısında geçiridği zamanı anlamayıp bazen hayatlarından, ailelerinden, sevdiklerinden feragat ederek içerik giren @kemal-sengul, @murnout, @didem, @ozge-2, @vw-tdi-power, @erdim-sevket, @soner-kupucu, @samet-demirelgillvill‘e teşekkürler.

    Motorsport Türkiye’nin herkese hayırlı olması temennimiz, her iki site kullanıcılarının da yorumları, eleştrileriyle sitedeki eksiklikler de giderilecektir. Yorumları pek takip etmesem de @M1CHAEL‘ ın uzun uzun yorumlarını, @EmreF1‘in simülasyon hayallerini özleyeceğim 🙂

    1. @ozmoturk 😀 😀 Böyle düşünmene sevindim 🙂 Gönül isterdi ki TRF1’de o güzel konuşmalara devam edelim. Umarım sende, @M1CHAEL ‘da Motorsport’a geçersiniz. Oraya adapte olabilirsek artık oranın sayfalarını uzattıkça uzatmayı planlıyorum 😀 TRF1 kapanınca orada görüşmek dileğiyle 🙂

    2. 🙂
      Valla okuya okuya yukarı doğru çıkıyorum işte.
      Ozan’a orada da büyük iş düşüyor simülasyon, otomobil bölümü var ve bom boş 🙂 göze kestirildi oralar dedim Ozan buraları inletir.
      Ben isim saymıyorum isimler hafızada kalmıyorda zati görüntülü çalışıyor benim kafa 🙂 herkese sonsuz teşekkür ediyorum uzak veya yakın gelecekte orada görmek istiyorum yurt dışına türk cominitysinin gücünü göstermek utandırmak lazım.. 🙂

  35. Çok üzgünüm ama son senelerde sitenin bu hale neden geldiğini de anlamış oldum kendi adıma Siz bi yol açtınız iyide yaptınız guzelde yaptınız Allah razi olsun ama son zamanlarda şunu bariz bi şekilde göz ardı ettiniz ve aldığımız bu kararla da bunu desteklemiş oldunuz Kendi aramızda ıstişare ettik bu kararı almak zorunda kaldık diyorsunuz ama sitesinin en önemli dinamiği ve destekçileri olan üyelere ne biliyim bi oylama bi anketle bunu sorma gereği bile duymadınız Buda benim gibi bicok arkadaşımı üzdü haklı olarak zaten son zamanlarda site belli kişilerin tekeline girmişti buda demokratik bi tartışma ve yorum ortamını ortadan kaldırmıştı benim gibi siteye girip yorum yapmayan bir suru uye var bi kac senedir eski gedikli arkadaşların bu yüzden siteden gittiğini gördüm bu karar iinsallah sonun başlangıcı olmaz yeni sitenizde basarilar

  36. hayırlısı olsun, tüm emekleriniz için teşekkür ederiz. günde on kere yirmi kere girdiğim, bakmadan edemediğim, bakmazsam eksikliğini hissettiğim, bende bir tutku olan sitenizin daha da iyi olması için attığınız bu üçlü birleştirme adımınızda başarılar dilerim. “bizim için küçük ama formula 1 sevenler için büyük bir adım” imza: neil armstrong 🙂

  37. 2007 sezonundan beri bu siteyi takip ediyorum.
    Konuşmalara çok fazla dahil olan birisi değilim ancak bu konu hakkında bir şeyler yazmak gerekir sanırım.
    Ben bu ekibin her zaman daha iyisini yaptığına şahit oldum eminim bu adımda güzel şeyler getirecektir.
    Şimdiden tebrik eder, başarılar dilerim.

  38. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    TRF1 ekibinin yolu açık olsun. Siteyi keşfettiğim 2013 yılından bu yana hemen hemen her gün siteye girip, haberleri takip ettim. Çok eğlenceli zamanlarım da oldu, anlaşamadığım insanlardan dolayı sinirden küplere bindiğim zamanlarda. Ben bu siteyi her haliyle seviyorum. Umarım buradaki güzel ortam, Motorsport.com’a da taşınır. Motorsport.com’da Alonso14ElNano14 nick’ini kullanacağım. Umarım @onur-gentas veya @didem gibi beni sevdiğini düşündüğüm abim ve arkadaşlarım, beni o ortamda unutmaz. Sağlıcakla kalın, görüşürüz. 😀

    1. Unutulucak insanmısın Yavuz 🙂 Bir şekilde iletişimde kalırız inşaallah 🙂

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Sağ olasın, Didem. Ben de irtibatı koparmamayı umuyorum. Muhtemelen, bir çok kişi buradaki adlarıyla orada devam edecek. O yüzden buradaki ortamı, orada da devam ettirebileceğimizi düşünüyorum. 🙂

        1. Biz böyle bir ortamı istiyoruzda böyle bir ortamı bize sağlayacaklarmı ? Çok merak ediyorum doğrusu.

    2. Onur Gentas avatarı

      Yavuz seni unuturmuyum. Nereye gidersek gidelim görüşürüz mutlaka.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Teşekkürler abi, sağ olasın. İşte diğer sitenin ortamı müsaade ettiği kadarıyla muhabbetimize orada da devam ettiririz inşallah. 🙂

  39. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Üzgünüm, şoktayım, ne diyeceğimi bilemiyorum.

    TurkiyeF1, Formula 1’i ilk takip ettiğim siteydi. Her ne kadar buradaki üyeliğim yeni de olsa burayı da eş zamanlı olarak takip ederdim. İki site arasındaki büyük üye transferinin ardından ben de o dalgaya takılmış ve TRF1’e geçmiştim. Fakat bu haberi duyduğuma maalesef sevinemedim.

    Tamam, profesyonellik için büyük bir sitenin altında birleşmek çok güzel bir olay. Fakat TRF1 ve TurkiyeF1 dışında Formula 1’e yönelik daha başka kaç site var ki? İnsan farklı alternatifler istiyor, farklı yorumlar, farklı analizler görmek istiyor. Motorsport’un bu alanda tekel olması eminim pek çok kişiyi hoşnut etmeyecektir. Bir girişimin her zaman için bir rakibi olmalı, TRF1 bu alandaki açığı fazlasıyla kapatıyordu lakin artık bu da olmayacak. Ayrıca canlı yayınlar konusunda da işimiz artık eskisi gibi kolay olmayacak.

    Eğer orada yazarsam TurkiyeF1’den transfer olan Batuhan_3000 nickimi kullanacağım. Buradaki sıcak ortamı, dozunu yer yer arttırsam da yaptığım eleştirilere gelen cevapları özleyeceğim 🙁

    Umarım motorsport’ta görüşürüz. Sevgiler, saygılar.

    1. Artık rakibimiz autosport.com formula1.com gibi siteler olacak. Şunu unutmamak lazım Türk fanların yorumları düşünceleri artık FOM tarafından dikkate alınacak. Nasıl mı? GPDA anketini biliyorsunuz. Motorsport Türkiye olarak bizler de bu ankete Türkiye olarak katılabileceğiz artık.

      Bu sadece başlangıç. Ayrıca TRF1’deki arkadaşlarda genel olarak yorumların yeni sayfamızda devam edip edemeyeceği ve buradaki ortamın olamayacağı endişesini görüyorum. Arkadaşlar aynı şekilde devam edip etmemesi sizlere bağlı. Siz ne derseniz ne isterseniz TRF1 ve TurkiyeF1 olarak biz yapmaya çalışacağız.

      Abdullah’ın da dediği gibi önümüzdeki günlerde harika haberlerimiz olacak sizlere. Emin olun o zaman bu günden daha mutlu olacaksınız.

      1. Valla biz olmazsak kendi kime rakip olacaksınız yani onlara rakip olmak için iki sitenin ağzına etmek mi gerekiyordu illa

  40. Şu profil-avatar olayı bir an önce değişmezse eğer Mercedes’ci olacaz bu gidişle 😀 😀 Kendi kendine profil resmi atıyor biz değiştirdikçe 😀

    1. Ööle kolayca Mercedes taraftarı olunmaz.Yarın sınav var.İyi çalışın.
      🙂

      1. 😀 logoyu görünce aklıma direk sen geldin buraya atayım da görsün dedim 😀

        1. Rambo bizim tarafa geçmişti galiba.Ama tam bir kabus olurdu.Düşünsene her kes aynı fikirde.
          🙂

          1. ne dedim hamilton out dedim dedim dinlemediniz Vettel e laf edenler Rosbergin gücünü görecekler amatör hamilton Rosbergi biçti çaylak

    2. @14Sulonso üyeliğini e-posta ile mi yoksa facebooklamı yaptın acaba?

      1. E posta ile yaptım da sanırım biraz geç cevap verdim. 14’ü başa alınca üye kaydı yapamıyorum sorun burada.

  41. Vakti zamanında hakkımda “soytarı, palavracı, goygoycu” diyen abilerim, kardeşlerim hepiniz sağolun. Varolun.
    Belki bu sitenin en yaşlı aynı zamanda en yeni üyesi olarak hep şunu demek istedim.

    İşte bu F1 boyle kirli bir spordur.
    @massathebest +1

  42. Kimi_in_Rai avatarı

    Hayırlı uğurlu olsun!
    Tam destek!

    Saygılarımla…

  43. Üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum be abi emeklerinizin karşılığınızı almanız sevindirici ama işin içine profosyonellik girince bi şeyler eksik kalıyor sanki , belki de ruh yoktur bilemem.Ben bu siteyi 3 senedir takip ederim mükemmel yorumlar , seviyeli atışmalar yorumlara bazen kızdığımda oluyordu bazen kendimi tutamayıp güldüğümde sadece yorumları okumak için girdiğim de oluyordu ama yeni oluşum ben de aynı heyecanı oluşturacak mı acaba !(sanmam) Bu sitede aklımda eski mahalle maçları atışmaları eski taso , misket oynadığım günler gibi sıcak samimi ortamlar gibi aklımda kalacak.Yeni yayın hayatınızda başarılar dilerim hayırlı olsun.Bu arada yeni sitede kullanıcı adım alındığından dolayı esqiz olarak devam edeceğim…

  44. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    5 senedir bu siteyi takip etmekteyim yorumları okumaktan büyük zevk alıyorum çoğu zaman fanatiklik yapsakda bu beni mutlu ediyor açıkçası çünkü insanların Formula 1 e değer vermesi çok güzel birşey ayrıca burası çok samimi bir yer önceden turkiyef1. comu takip ederdim ama oradaki yorumlar çok geç onaylandığı için samimi ortam kayboldu bu sitenin yorumların anında onaylanması cok iyi birşey ayrıca birseyi belirtmek isterim: Öncelikle Sayın Abdullah Çelik e, Kemal Şengüle,Murnouta , Şafak Soysala ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim . Bazen sizleri elestirsekde yaptığınız iş emek ve zaman isteyen bir iş. Bize anında haberleri gönderiyorsunuz ve sizlerin sayesinde teknik analizlerden haberlerden haberdar oluyoruz Hepinize çok teşekkür ediyorum ama en çok yorumlarda diğer arkadaşlara laf yetiştirmeyi onlarında bana cevap yazmasını özleyecegim hele o Alonso raikonen vettel ve hamilton tartışmaları var ya en çok onu özleyecegim hepinize şimdiden teşekkürler yolun açık olsun trf1.net ve ekibi…

  45. Her daim hızlı ve güncel haberleri aktaran bir siteydi. Veda ediyor olması üzücü…Herşeyin bir araya toplamaya çalışmanın ve farklı kaynakların azalması üzücü…Bu haliyle kalmalıydı…

  46. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Dünkü erken doğum günü kutlamasından sonra böyle bir haber şaşırttı. Hayırlı olsun demekten başka bir şey yok. Yorumları okudum da, aslında büyüme olarak yapılan açıklamanın kapanma gibi algılanması haksız değil. Çok eskilerde TRF1 daha portakalda vitaminken Türkçe kaynak aradığımızda karşımıza TurkiyeF1 çıkıyordu ve severek takip ediyorduk. Ancak TRF1 diğer sitenin eksikliklerini çok iyi gördü ve her konuda çok daha iyisini ve fazlasını da yaptı.

    Yorumların doğrudan yayınlanması ve sürekli haber girilmesi Türkiye’deki F1 taraftarlarına duyulan saygının bir sonucuydu. Bunu başka yerde göremedik. Zamanında “İngilizcem harika, yabancı sitelerden okurum, yerliler de neymiş ki” diye dolaşırken TRF1 ile karşılaşınca şapa oturdum. Her zaman hızlı ve doğru çeviriler yapıldı, hiç okunmayan teknik ve sportif makaleler için bile mücadele verildi. Dün de yazmıştım, bir süre ben de yardımcı olmaya çalıştım Sizin Köşeniz bölümü ile. Bu bile insana saygının hangi seviyede olduğunun göstergesidir.

    Basit gibi görünen Günün Fotoğrafı, Günün Videosu, özellikle Günün Pilotu ve Günün Aracı bölümlerini her gün hazırlamanın ne kadar zorlu bir iş olduğunu tahmin edebiliyorum. Bunları yıllarca devam ettirebilmek ise haber çevirilerinin yanında apayrı bir iş.

    İnsanların siteyi büyüyor yerine kapanıyor olarak görmelerinin sebebi buradaki arkadaşlıkların, sohbetlerin ve tatlı sürtüşmelerin yeni sitede olup olamayacağına emin olamamalarıdır. Buradaki sosyal ortam taşınırsa elbette daha büyük bir kitle olarak birleşilir. Daha doğrusu TRF1 orada devam eder. Ancak bunun için Abdullah dahil buradaki içerik hazırlayıcılarının da aynı samimiyetle çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Kemal Şengül bırakacağını açıkladı, bu bizi habere boğan ve Günün Aracı ve Pilotu gibi dev arşivi her gün tamamlayan birisinin olmaması demek. Yeni sitede bunların devam edip etmeyeceği de muamma.

    Profesyonellik kurumsallığı da yanında getiriyor ve bunlar bu tür ‘cıvıklık’ ve ‘samimiyetlere’ izin vermeyen etmenler. Üzücü tepkiler işte bu yüzden. Aynılarını ben de hissediyorum. TurkiyeF1’de bu duyurunun altında 4 (dört) ve TRF1’de burada (şu an) 80 küsür yorum varsa bu da bir şeylerin burada doğru yapıldığını ve aktarılması gerektiğini kanıtlar.

    Ancak umudum var. Abdullah’ın ve diğer arkadaşların diğer site ekibi ile bir olup profesyonellik ve samimiyetin hoş bir dengesini bulmalarına yardımcı olacaklarına inanıyorum. Yoksa Motorsport sitesi siyah ve sarı tonlarla, içerikteki şekillendirmesiyle ve yorum sistemiyle pek de samimiyet içermeyen bir görüntüye sahip. Bunu aşabilecek olan TRF1 ekibidir ve Motorsport ekibinin de başarıya ulaşma anahtarlarından birisidir.

    Abdullah ve saz arkadaşları TRF1 ekibi, yolunuz açık olsun. Asla kendi prensiplerinizden sapmayın. Kurumsallık ortamı çöle döndürebilir, bunu da yeşertebilecek az sayıda insanlardan oluşan bir grupsunuz. Yaptığınız her şeyi takip ettik, destek olduk. İmkanların ilerlemesi dahilinde daha neler yapabileceğinizi de görebiliyoruz. Sizi izliyoruz, üye olurken nickimizin arkasına TRF1 ekleyerek her zaman arkanızda olacağız!

    1. Çok güzel yorumlamışsın ellerine sağlık.

    2. Duygularıma tercüman olmuşsun abi aslında yazıcaktım bir şeyler bende ama sen anlatmışsın zaten. Hayırlı olsun diyorum şimdilik.

    3. hiç bir “birleşme”, kendinden önceki öncüllerin büyümesini hedeflemez. bu öncüllerin gelişimi ve yaşaması değildir amaç. aksine, “birleşme” yoluyla elde edilen şey, bu öncüllerin pastasını kendi namına kapatmaktır. bakınız ticarete; “birleşme” adı altında yapılan operasyonların amacı hiç bir zaman taraftar/müşteriler değildir. “kurumsallaştıkça” kendine yontan bir sistem doğar ve amacı her zaman ve sadece kendi kurumsal karını ençoklamaktır.

      bir durumu nasıl pazarladığınız ya da aktardığınız çok önemlidir. algı böyle bir şey işte. bu gözler ve bu kulaklar, bu memlekette ve tüm dünyada adı aleni “zam” olan durumun ,”fiyat güncellemesi yapıldı” adı altında ifade edildiğini de gördü, hatırlayın. yersen.

      Abdullah kardeşim, yeni adıyla da Abdullah Bey; bu yeni “oluşum”da sitenin ilerleyişi, temel durumların korunması, bir şeylerin değiştirilmesi, istenen ya da istenmeyen durumlar için ağırlığını koymaya niyeti ya da vakti ya da isteği olsaydı eğer, zaten “birleşme” adı altında sitenin ticari bir metaya dönüştürülmesine ve bağımsızlığını kaybetmesine izin vermezdi.

      kabul edelim ki, geçmişi daha eski olan turkiyef1.com’un en büyük rakibi olup zamanla bu siteyi bile açıkça geçmiş olan trf1.net’in sahip olduğu pastayı elde etmek amacıyla; aynı zamanda turkiyef1.com’un yönetiminde olan kişilerin isimlerini tr.motorsports.com olarak değiştirip, trf1.net’i de “bünyesine katma” operasyonudur bu. hayırlı olsundur,

      1. umarım diğer sitede youm yazmazsın, 2-3 senedir içimde kaldı. her konuya bir exper yorumu.. bu nedir yahu 🙂

    4. Tamamiyle katılıyorum. Ben çok nadir yorum yapıyordum ama sitede hergün haberleri takp edip okuyordum sizin yorumlarınız da hoşuma gidiyordu bir süredir sizi göremeyince üzülmüştüm ama dünkü yorumunuzu görünce sevindim. Şimdi ise acayip bir şekilde üzüldüm ama Abdullah beye de hak veriyorum sistem bizi buna zorluyor hayatımızda da buna benzer olaylar olacağına eminim birşeylerden sonunda vazgeçmek zorunda kalacağız daha fazla ilerletemeyeceğiz. Buna kapitalim deniyor neyse herşey için teşekkürler (diğer siteye de üye olacağım ama ilk girdiğim de bile gözüm burayı aradı)

  47. Şimdi bizim hesaplarımızda geçiş yaptı mı? Yapılmadıysa ne kötü çünkü benim nickimde alınmış bu hiç iyi olmadı.

  48. Tekrar merhabalar,

    Arkadaşlar 1-2 konuya açıklık getirmek istiyorum;

    1) TRF1.net’in gerçekten başarıya ulaşmış olan yorum yapısı yeni tr.motorsport.com sayfamızda devam edecek. Yorumlarınızı anında yayında görebileceksiniz. Hatta 1-2 ay sonra şu anki halinden çok daha sağlam ve kullanışlı bir yorum mekanizmasını yayına alacağız.

    2) tr.motorsport.com’a yeni üyelik yapan arkadaşlar eğer üyelik isimlerinde sorun yaşarlarsa lütfen iletişim formundan hemen bize bildirsinler TRF1 ile birlikte bu sorunu yaşayanlara hemen yardımcı olacağız.

    3) tr.motorsport.com’un bazı eksikleri hala mevcut ancak bunları birlikte aşacağız.

    Lütfen TRF1 kullanıcıları olarak farklı hissetmeyin. Unutmayın siz yoksanız tr.motorsport.com’un da yarısı olmayacak.

    1. tr.motorsport.com’da iletişim formu yok ki ya da ben göremedim.

      1. Geri bildirim adı altında geçiyor sanırım şimdi buldum.

    2. Onur Gentas avatarı

      Arkadaş ekleme de olması gerekir Cihangir bey.

    3. Ben de kendi nickimi alamadım benden önce nickimi beğenen biri almış sanırım. Nasıl yardımcı olabilirsiniz?

      1. Aşağıdaki sayfadan üyelik ismi ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar hemen yazsınlar bize düzeltelim.

        http://tr.motorsport.com/info/feedback/

  49. Çoğu kişi gibi ben de üzüldüm açıkcası. Buradaki sıcak ortamı bir daha bulacağımı zannetmiyorum. Yapacak birşey yok herkese hayırlı olsun

  50. Vay be dünkü 10. yıl kutlamasından sonra bugün böyle bir haber almak insanda buruk bir tat bırakıyor. Her ne kadar 2 senedir burada olsam ve pek kimse tarafından tanınmasam da yorumlardaki samimi hava ve o havayla birlikte yapılan tartışmalar, bilgi alışverişleri, düşüncelerin paylaşımı, başarıya birlikte sevinme durumları 2 senedir her gün en az 9-10 kere buraya girmeme en büyük nedendi.

    Motorsport.com’un desteği altında daha rahat büyüyüp daha ilerilere gideceğiniz bariz ama ben TRF1 kimliğinizi korumanızı buradaki bu samimi ve sıcak ortamı da bozmadan profesyonel bir yapı kurmanızı ve 10 yıldır bu kadar üstüne koyarak getirdiğiniz emeğe sahip çıkmanızı dilerdim ama böyle bir siteyi bizlere sunmanız bile size minettar olmamı ve motorsport altında da güzel işler yapacağınıza inanmamı sağlıyor.

    Yeni site, yapı veya her neyse orada görüşür, bu ortamı tekrar kurarız umarım.

  51. Kapitalizme siz de yenik dustunuz ya abdullah celik bey birsey demiyorum

  52. Vallaha sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.Türkiye f1 sitesini ilk başlarda takip ederdim ama orda yorumlarda yaşanan sıkıntılar yüzünden buraya geçtim.6 yıldır bu siteyi takip ediyorum.İlk yıllarınıza göre gerçekten harika bir gelişim gösterdiniz.Özellikle sevgili Kemal abimizin ve diğer arkadaşlarımızın büyük katkılarıyla oluşan günün aracı içeriği hep ilgi gösterdiğim bir bölüm olmuştur.Bu birliktelik umarım fayda getirir.İlk f1 izleyişim 2006 yılında istanbul parkta schumı ve alonso kapışmasını izleyerek olmuştu.O an nedense schumının geçmesini istemişimdir.Türkiye’de f1in gelişmesi için yaptığınız emeklere teşekkür etmekle birlikte o gün f1 i şifresiz izlemem sayesinde bu spora ilgi duymuşumdur.Şimdiki en büyük eksiklik yayınların şifreli platforma geçmesi yüzünden gençlerimizin f1le tanışma imkanının çok az olması ama siz bu eksikliğimizi her zaman giderdiniz.Bu eksikliği hiçbir zaman bize yaşatmadınız.Her zaman güncel haberler,içerikler ve yayınlar olsun bizleri her zaman desteklediniz.Biz de sizi destekleyeceği her zaman 😀

  53. Hayirli ugurlu olsun, suana kadar ki tum hizmetleri icin trf1.net ailesine cok tesekkurler. Umarim hakettiginiz bir antlasma olmustur. Buarada Turkiyef1.com yeni haliyle eskisinden cok farkli degil ancak trf1.net ne olacak ben tam anlayamadim…

  54. Abdullah kardeşim,
    Bu mecrada kalan son birkaç siteden en güncel olaniydiniz.
    Biz alışmıştık, hergun girince bi haber okuyabilecegimi biliyordum
    Ticari değil bir amaç, bir hobi olarak yapıldığından çok samimi bi yerdi.
    Umarım bozulmaz. Umarım çizginiz değişmez

  55. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Benim için önemli olan yorum kısmı. Yorumlar anında yayınlanmazsa hiç bir esprisi kalmaz için. Habere sonuçta bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ama yorumlarımız işe tat katan nokta bana göre.

    Hayırlı olsun diyelim. TRF1.net şimdi kapanacak mı ne olacak? Açıkçası burayı özleyeceğim. 🙁

    1. Özlenmez mi bu site be. Keşke site aynı site olarak kalsa da sadece adı değişse. Biz de burada yaşayıp gideriz.

  56. sizin adınıza hayırlı uğurlu olsun. kendim için ise maalesef üzüldüm. TRF1 benim için ayrıydı hep özel bir yeri vardı.ortamı olsun samimiyeti olsun burda kazanılan dostluklar olsun hatta yaşanılan en uç tartışmalar bile ayrı güzeldi.çok rahat bir muhabbet ortamı vardı.bunca zamandır bize bu ortamı yaşattığınız için TRF1 sitesinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum inşallah herşey gönlünüzce olur

  57. Anladığım kadarı ile neredeyse herkes karmaşık duygular içerisinde. Ve buna bende dahilim…
    Bir yanim cok mutlu, emeğinizin karşılığını belki biraz olsun alıyorsunuzdur.
    Ve devamlılık biraz daha garanti altına alınıyor.
    Ancak tereddütlerimiz, korkularımiz da burada ki atmosferi bulamamak.
    Umarım bu hızınızdan, samimiyetinizden ve sıcaklığınızdan birşey kaybetmezsiniz.
    Benim yılın 365 gunu olan TRF1.net ziyaretim aynı şekilde tr.motorsport.com da devam edecek.
    Buradaki her güzelliğin orada artarak devam etmesi temennisiyle…

  58. Efsane Rambo Mehmetgunaydın ve ben için kötü haber çok büyük yorumcuları kaybettiniz para için değer miydi bu neşeli ortamı dağıtmaya :”(

  59. Yusuf Hitay avatarı

    haydaa, bu olmadı işte. ne diyelim hayırlı olsun.

  60. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Hayırlısı olsun.
    Site olarak böyle profesyonel bir platformu hak ettiğini söylemiştim.Bugüne kadar yaşattıklarınız sunduğunuz haberler için teşekkür ediyorum.Özellikle Türk bir site olduğu için burada bulunduğum ve haberleri yabancı kaynaklardan genelde okumamayı tercih ederdim.Sitenin son zamanlardaki yavaş yayın akışından anlamıştım böyle bir sonun olacağını.Neyse herkese yeni sistemde başarılar.
    Bunun dışında böyle bir karar almanıza sevindim.Maddi yönden bir getirisi olacak ve emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
    Bugün kadar burada bilgi dolu,duygusal dolu zamanlar yaşadım ve güzel vakitler geçirdim.Herkese çok teşekkür ediyorum.Özellikle @M1CHAEL,@onur-gentas,@bocek,@EmreF1,@f1-racing,@Erendost,@Mert_son,@didem ve diğer ismini sayamadığım kardeşlerime abilerime teşekkür ediyorum.Umarım diğer sitede buluşmak üzere görüşürüz.
    Motor sport üyeliğim olduğundan dolayı otomatik olarak sitede aynı isimle yer alacağım.
    Herkes yorum bölümü kısmında şikayetlerini dile getirmiş.Bunun problem olacağını düşünmüyorum.Çünkü demo olan bir site ve Abdullah beyin katkılarıyla ora daha iyi olabilir.

    TRF1’in yeniden doğuşu için görüşmek üzere.

    1. Sencer aksu avatarı

      Umarız aynı olur.İsmin yine forjustice olacaksa da iyi.Ben Ahmet Sencer Aksu olacağım.

    2. Onur Gentas avatarı

      Ben teşekkür ediyorum. Seni tanımak çok güzel.

    3. Sağol, buluşmazmıyız hiç, buluşuruz tabi 🙂

    4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Sizleride tanımak güzeldi.Yavaş yavaş bizimkiler diğer siteye geçmeye başladı.
      Bu arada @anthrax eklemeyi unutmuşum.

      1. Teşekkürler.Sizleri de tanımak çok güzeldi.

    5. Ordayız kardeşim merak etmeyin. Valla ben kısa yazamam herkes ezberledi malum da şu saat oldu en olmayacak günde ancak girebildim siteye bitik haldeyim işten uykusuzluktan ne oldu acaba merağıma mağlub oldum tabi. Yorumları okuyorum anca buraya kadar gelebildim yorgunluktan da böyle bir his olacağını da tahmin etmemiştim duygusallık hasıl oldu 🙂 Bir tek Kemal’e çok üzüldüm ben geçtiğini sanmıştım 🙁 Ne diyelim yazacağız mutlaka da dinlenmeden zor görünüyor güzel zamanlar geçirdik aynısı olur mu bilmem ama iyi olması için uğraşıyor uğraşacak insanlar Cihangir hocamla Abdullah kardeşim bu ülkede ki bu işte en nadide 2 insan herşeyin farkındalar bir raddeden sonra böyle de olması gerekiyordu anlayış göstermesi gerekiyor kardeşlerimin. Yorumlarla ilgili orada sıkıntılar var benim de tespit ettiklerim var ama şimdilik bunlara takılmamak lazımçünkü daha iyi hale gelecek cominity ile ilgili de çözümlemeler mutlaka yapılır. Velhasıl bu 2 dost büyük admin adam en iyisini yapacaklar emin olun derim. Şimdilik…

    6. Açıkçası Abdullah abi söylenmesi gereken her şeyi söylemiş,bize söylenecek pek bir şey kalmamış.

      Maddi ve manevi bütün sıkıntılara rağmen,gece gündüz demeden bizleri F1 ve diğer motorsporları ile ilgili haberdar ettiğiniz için tüm yöneticilerimize ve yorumcularımıza ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu işi sürdürmenin zorluğunu tahmin etmek hiç de zor değil,tüm özverileriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim.

      Yeri geldi Çağrı üstat senin ile yeri geldi Burak üstat ile haberlerin altına yorumlar yazdım,iyi muhabbetler döndürdük,yeri geldi attığım resim tam çıkmayınca Hasan abi ve Abdullah abi’den yorumumu kaldırmalarını istedim 😀

      Ayrıca bazı haberlerinizi-özel içerik haberlerini bilgisayarımda arşivledim,hakkınızı helal edin 😀

      Velhasıl eğer farkında olmadan incittiğimiz arkadaşımız-abimiz-kardeşimiz varsa hepsinden af dilerim,hakkınızı helal edin,benden yana en ufak bir hak varsa helal olsun.

      Yönetici ve yorumcu herkesin emeğine,zamanına,fedakarlığına sağlık,herkes için hayırlısı olsun.

  61. Myn1fernando avatarı

    Yıllardır en güncel ve en doğru F1 haberleri için her gün sitenize girdim.Tarayicimin favori siteler kısmında sürekli ilk 3te yer aldı trf1.net.Gerek burdaki samimi ortam gerek de güncel haberleri girme hızınız sizi vazgeçilmez bir site haline getirdi.Üzgünüm, gerçekten üzgünüm.Aramızdan ayrılan yönetici arkadaşlar olacakmış. Lütfen yorum yazmaya devam etsinler,yorumlarını ve bilgilerini bizden esirgemesinler.Birleşimler zordur.Özellikle bu denli büyük birleşimler daha da zordur.Umarım kanlar uyuşur ve anlaşmazlıklar çıkmaz. Trf1.net adresini tarayıcının favori kısmından silmek de varmış…Dediğim gibi kendi adıma çok üzgünüm. Buradaki ortamın bozulmamasıni ümit ediyorum.Yeni platformda size başarılar diliyorum.Her şey için teşekkürler..

  62. Hayırlı uğurlu olsun.

  63. Onur Gentas avatarı

    Bu habere sevindim mi hayır kesinlikle sevinmedim. Kendi adıma konuşuyorum, herkes benimle aynı fikirde olacak diye de bir şey yok. Trf1 belki profesyonel bir site değildi, profesyonellik her zaman iyi olacak diye bir şey de yok. Bazen amatörlükte insanı mutlu eder. Mühim olan iyi niyetli insanların bir araya gelerek aralarında o samimiyeti ve o bağı kurabilmesidir. Biz işte Trf1’de bunu sağlamıştık ve mutluyduk. Tabi ki yeni siteye de geleceğiz ve üye olacağız ama buradan aldığımız tadı alabilecek miyiz bunu bilemiyorum ama umarım alırız.

    Abdullah şu an aslında kurduğun siteyle ilgili en çok övünç duyman gereken zamanları yaşıyorsun. Öyle güzel bir ürün var ki ortada eminim bir çok kullanıcı benim gibi Trf1’in kapanmasından büyük üzüntü duyuyordur. Sana tüm emeklerin için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.

  64. Hayırlı olsun iki taraf için de. Ben de uzun süre üyelik açmadan bu siteyi takip ettim. Ama üyelik açıp yorumlara katılmaya başlayınca çok daha iyi oldu. O açıdan yeni sitede yorum kısmına ayrı önem verilirse iyi olur. Bir de hemen size bir hata söyleyeyim. Demo olarak yayınlandığını biliyorum ama üyelik açıp, resim yükledikten sonra yüklediğiniz resim gözükmüyor yorum kısmında. Hatta bambaşka bir resim gözüküyor nedense. Bu hataya göz atarsanız sevinirim şimdiden.

    1. Sencer aksu avatarı

      Aynen bir caterham aracı gözüküyor bende.Yorum kısmında ise umarım Abdullah bey elini masaya vurup yorumu serbest bırakın der.

  65. Evet acısıyla tatlısıyla bir devrin sonuna geldik. Ben Minardi olarak senelerdir, yazmasam da siteyi takip eden biriyim. Abdullah beyi, Gökhan beyi, Özge Hanımı, ve diğer arkadaşları tanımış olmaktan çok memnunum.

    Abdullah Beyin siteyi hangi koşullar altında canlı tuttuğunu çok iyi bilen biri olarak, bu adımın olabilecek en iyi şey olduğunu düşünüyorum. Böylece hem Abdullah Beyin ve diğer arkadaşların verdiği emekler heba olmadı, hem de sitenin geleceği teminat altına alınmış oldu.

    Tüm Türkiye Motorsporları camiasına Hayırlı Olsun.

    Minardi

  66. vay be..
    sitemizin 10. yılını kutlamak için girmiştim siteye, karşılaştığımız haber bu oldu.

    esasen, dün Abdullah’ın durup dururken uzun uzun bir “geçmişten bugüne” haberi yapmasının anlamını çözememiştim dün. şimdi yerine oturdu.

    sitenin ilk zamanlarını da biliyorum. buraya 9,5 senedir üyeyim, nasıl geliştiğini, neleri kazanıp neleri kaybettiğini de yakından takip edebildim.

    fazla uzatacak değilim, sonuçta bu işi profesyonel olmayan ve esas mesleği bu iş olmayan bir avuç insan götürüyordu. bunun bir yerde patlayacağı düşüncesi, işi bu noktaya itmiş olabilir. saygı duyuyorum.

    ama, özellikle belirtmek isterim ki, trf1.net’in kurulduğu andan itibaren çığ gibi büyüyüp ülkede 1 numaralı site olmasının başlıca nedeni de, paradoksal bir şekilde yukarıdaki paragrata anlattığım şekilde amatör olmayan, ama amatör bir ruhla yönetiliyor ve samimiyeti ile bize her daim verdiği “içtenlik” hissini yansıtan bir düzende ilerliyor oluşu idi.

    açıkçası sevgili dostlarım, size yapılmış olan/ ya da kabul ettiğiniz teklif her ne ise, ben bu büyük büyük konuşan insanların, sitenin bugün dev gibi bir f1 sitesi olmasından önce de taşın altına ellerini koymalarını beklerdim ki samimiyetini anlayalım. sizler, başta Abdullah kardeşimin liderliğinde yıllarca didinip uğraşıp siteyi bu hale getirdikten sonra, parsayı toplamaya meyletmiş, paralı ama ruhsuz bir anlaşıya sitenin anahtarını teslim etmişsiniz ve ben bunu “güç birleştirme” filan olarak görmüyorum. kusura bakmayın ama rüştünü ispatlayıp memlekette 1 numara olmuş trf1.net’e bugün yapılan teklifin adı, benim lügatımda “üstüne çökmek”tir.

    sitenin sahibi de değilim, herhangi bir payım filan da yok. ama siteye son derece düşkün olduğumu ve samimiyetimi başta Abdullah kardeşimin bildiğine dayanarak diyorum ki; keşke amiyane tabirle yağmurdan çamurdan bugüne getirerek kahrını çektiğiniz trf1.net’in sefasını, “profesyonel” adı altında çalışan bir oluşuma bırakmasaydınız… yıllardır kunuştuğumuz, siteye belli yada belli olmayan bir miktar bağış/üyelik ücreti/yardım vs. ile düzenli ya da kaynak bulma yönetimini en azından denemeliydik diye düşünüyorum. “ama, olur mu ki” diye aklımızda kalan sorular, artık hiç cevabını bulamayacak.

    bu site bundan sonra Abdullah’ın dün dediği gibi internet kafelerden, teneffüslerden, elde cep telefonu girilen haberlerden yönetilen o samimi havasını kaybedecek. bu sitede bir gece yarısı “saat kurdum zor uyandım, gözlerim aralık antrenman seyrediyorum” diye kendini burada evinde hisseden taraftarların roman tadında yorumları olmayacak. ve bu site artık yönetici/editör olarak sizin de olmayacak, taraftarlar ve bu siteye gönül vermiş bizim gibi insanların da olmayacak. artık ticari bir meta oldu trf1, hayırlı olsun.

    hayırlı olsun tekrar, bize saygı duymak düşer. en önemlisi amatör olmayan ama amatör ruhla yönetilmesi nedeniyle bu kadar büyük bir taraftar kitlesine sahip olan sitemiz için verdiğiniz emekler için kendi adıma teşekkür ederim. bir dönemin kapandığının yaratacağı hayal kırıklığını da kendime saklıyorum. kısmet.

  67. İki siteyi de ilgiyle takip eden biri olarak şunu farketmiştim. Turkiyef1 sosyal medyada daha çok ilgi ve yorum alırken. Trf1 ise haberlerdeki hızlı yayınlama başarısıyla site içinde daha fazla ilgi görüyordu. İki sitenin de amacı aynı biz sevenlerini Formula 1’siz bırakmamak hayırlı olsun her şey için teşekkürler.

  68. 10 yıldır bu site sayesinde F1 ile ilgili birçok şey öğrendik emeği geçen herkese çok teşekkürler umarım herşey daha güzel olur tekrar çok teşekkürler trf1

  69. Gidiyoooor gönlümün efendiiiiisiiiiii

  70. Sencer aksu avatarı

    Sohbet ortamı olmayacaksa benim için hiçbir önemi yok.Kemal Şengül ayrılıyormuş zaten.Ancak abdullah bey yorumların serbest ve buradaki gibi olmasını sağlamanız en önemlisi bence.Umarım bu konuda biraz uğraş verirsiniz çünkü şü an açık olan motorsport.com sayfasında böyle bir durum yok.Ve benim için günde 3 haber girilse ancak o haberlerde 300-400 yorum olsa daha iyidir tıpkı geçişler gibi.İnşallah aynı ortam kalır ancak 2 güç birleşmiş olur yoksa ben daha fazla takip edebilir miyim bilmiyorum.

  71. Hayırlı olsun. Bir yanım hiç istemiyor ama bu siteyi ne zor şartlarda ayakta tuttuğunu da bildiğim için diğer yanım istiyor. Ben biraz erken fark ettim biraz üzdü ama yapabileceğimiz bir şey yok.

    Umarım bu sitede ki ortam oraya taşınabilir yoksa TRF1 kapanmıyor desende yok olup gidecek ve umarım bu sitede bize sağladığınız yorum rahatlığı orada da devam eder. Yorum kontrolü olayı bir saçmalık olmaz umarım. Herkese eşit özgürlük sağlanır ancak yorumları gerçekten rahatsız edici bir yorumcu çıkarsa sadece onun yorumları kontrol altına alınır. Aynı TRF1’de ki gibi.

    Umarım iyisiyle kötüsüyle yine herkes orada olur. Ne çok umarım dedim be 😀 O zaman bir umarım daha kendime EmreGP diye üyelik aldım oradan ve UMARIM EmreF1 kullanıcı adını tekrar alabilirim.

    Son olarak @abdullah-celik ben bu sitede çok güzel insanlar tanıdım, bu siteden çok fazla şey öğrendim sana hem haberler hemde bu siteyi ayakta tuttuğun için, diğer editörlere binlerce haber için, yorumlarıyla siteye katkıda sağlayan herkese bu güzel ortam için çok teşekkür ederim.

    1. Onur Gentas avatarı

      Emre bende aynı kullanıcı adıylayım fakat arkadaş eklenmiyor sanırım.

      1. Aynen abi arkadaş eklenmiyor. Olması gereken bir özellik daha. Ben kullanıcı adımı değiştirmek zorunda kaldım TürkiyeF1’de, EmreF1 diye biri varmış.

  72. Uzun bir yazı yazacaktım ancak kısa tutmayı tercih ettim.

    Uzun uzun düşündükten sonra böyle bir karar aldık. TRF1 ve Türkiyef1’in birleşmesi herkes için daha hayırlı olacak.

    Bugün TRF1 ile son günüm! Yorumcu olarak başlayıp editörlüğe yükseldiğim TRF1 ailesine bugün veda ediyorum. Motorsport.com’da olmayacağım, harika zamanlar geçirdim ve 4 yılda 8000’den fazla içerik girdim. Günün aracı, günün pilotu çeviriler.. Her gün dolu dolu geçti. Sizlere en iyi ve en hızlı haberleri sunmaya çalıştım. Hatalar yaptım, yanlış çevirilerim de oldu. Ama bunu herhangi bir karşılık beklemeden yaptım. Michael Schumacher fanı olarak zaman zaman taraflı söylemlerim olmuş olabilir. @jetman74 ile az tartışmadık 🙂 Ama güzel günlerdi. Sevgili Schumacher fandaşlarıma da bana olan destekleri için teşekkür ederim. @umut-bg ile güzel planlarımız vardı ancak olmadı. Artık herkes gibi bir izleyici olacağım.

    Beni bu siteye kabul eden @abdullah-celik, haberler konusunda gelişmemi sağlayan @ozge-2‘ye ayrı teşekkür ederim. @Didem @Murnout, @soner-kupucu, @erdim-sevket, @ozmoturk, @umut-bg0 ve çalıştığım diğer editör arkadaşlarıma da teşekkür ederim.

    Yorumcu arkadaşlarımızdan kalbini kırdıklarım varsa özür dilerim. Sizin gibi insanları tanımak harikaydı. Ayrıca ayrılığımın yanlış yönlere çekilmesini istemiyorum. Türkiyef1 iyi bir platform. TRF1 ile harika işler başaracaklar. Ama ben bu işlerle artık uğraşmak istemiyorum ve bu nedenle böyle bir karar aldım.

    Son olarak Motorsport.com’da ikinci bir Kemal Şengül var ve o ben değil West Eski konularda akrabam olduğunu söylemiştim. Karıştırmayalım lütfen 🙂

    1. Asıl ben teşekkür ederim benimle irtibat kurup siteye yardımcı olurmusun demen bile benim için büyük bir mutluluktu 🙂

    2. Onur Gentas avatarı

      Kemal emeğine sağlık.

    3. Sencer aksu avatarı

      Emeğinize sağlık çok sağolun.Adminliği mi bırakıyorsunuz peki yoksa sohbet gibi durumları falan da mı?

    4. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Sana nasıl ulaşacaz peki. adres telefon facebook twitter @kemal-sengul

    5. Emegine saglik abi. Senin olmayacak olman uzdu bizleri. Sitede en fazla deger verdigim kisi sendin. Sadece burada konussak ve birbirimizi hic tanimiyor olsak da. Umarim bundan sonra editor olarak devam etmesen de yorumcu olarak, bir Schumi fanı olarak bizimle olursun. 🙂 @kemal-sengul

    6. Al işte varan 1 kemal abi yok şimdi ben bu habere nasil sevineyim ?

    7. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Kemal Şengül’ün olmaması bile canımızın sıkılması için yeterli. Tahminim kendi profesyonel yaşamınız bu geçişin önünde engel. Motorsporları kültürü blogunuzu takip etmek için sabırsızlanırım bilmiş olun 🙂

    8. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Bu ailede yalnızca yorumcu olmak dışında yardımcı olmak istediğimi belirten mesajımı attığımda, bana geri dönüş yapan @kemal-sengul abi sayesinde burada birçok insanı tanıma fırsatı buldum; birçok arkadaşla en azından bir samimiyet kurabildim. Yönetici ekibe alınmamda gösterdiğiniz güvene teşekkür ediyorum, yorumcu arkadaşların da destekleyici yaklaşımı ve takdirleriyle de, kısa da sürse bu maceranın hayatımda yer almasından oldukça mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum 🙂

      @didem @samet-demirelgillvill @kemal-sengul @erdim-sevket @abdullah-celik @ozmoturk ve henüz tanışma fırsatı bulamadığım bazı yönetici arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..

      Henüz diğer sitede ne olacağım kendi adıma belli değil, ancak bu aile bir şekilde orada devam eder, bunu tüm kalbimle istiyorum. Çok yaşa TRF1 ailesi!

      1. Böyle etiketlenip güzel yorumlar yapıyorsunuz ya daha çok üzülüyorum 🙁

    9. Emeklerin için ellerine sağlık Kemal abi, yorumlarını görmek isteriz haberlerde 🙂

    10. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Şu aralar okul yüzünden pek aksatmıştım siteyi.. Hafta sonu da kişisel sebeplerden ötürü yarışı izleyemedim. 2 seneden fazla süre emek döktüm ders araları olur o olur şu olur. Canlı kış testlerini telefonumla yayınladığım gün bile aklımda neyse.. Beni buraya alan @abdullah-celik e çok teşekkür ederim bana gelişmemi sağlayan @kemal-sengul @soner-kupucu ve @murnout a ve diğer arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. İnşallah tekrar devam etmek dileğiyle…

  73. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    Hayırlı uğurlu olsun yorumlar da olursa burdaki gibi tadından yenmez

  74. Yorum kısmı biz TRF1 kullanıcıları için çok çok önemli bir konu o yüzden şikayetlerimizi dikkate alırsanız mutlu oluruz açıkcası.

  75. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Hayalleri ve verilen Emekleri Para için satmak nasıl bir duygu…

  76. Oncelikle hayirli ugurlu olsun, cok sevindim. Ama bir yandan da uzuldum. Trf1.net kapanacaksa daha cok uzulecegim. Buradaki sohbetlerimizi, yeri geldiginde kavgalarimizi bile ozleyecegim.

    Tahmin oyunu gibi guzel bir etkinlik de belli ki bundan sonra olmayacak.

    İyisiyle kotusuyle 5 yilim gecti bu sitede. Ben de bu siteyle beraber buyudum. 20 yasima girdim. Insallah yeni sitemizde de bu guzel sohbet ortami devam eder de Trf1’i aratmaz bize.

  77. Sencer aksu avatarı

    Geçiş ne zaman olacak acaba.Burada ne kadar haber yazacaksınız yani?

  78. Sezer sevinçler avatarı
    Sezer sevinçler

    Bakalım artık sizin sesinizi duymadan yarışları seyrederiz galiba Hadi hayırlısı

  79. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Hayırlı olsun dün abdullah Hocam sinyallerini verdiği yorulduğunu söylediği mesajından da bu çıkarılabilirdi.Ortaklık her zaman olmasa da ortak bir hedef olunca iyidir, hoştur. bakınız büyük firmaları büyük yapan da kendilerini, kibirlerini hep ben ben demeyi bırakıp, amaçları uğruna daha fazla insanla çalışıp onlarla beraber çalışabilmektir.Daha geçen doğtaşın sahibi bizim üniversiteye geldi, doğtaşın 8 ortağı car 8 kardeşler yani o da böyle şeyler söylemişti.İnşallah aranızda bir ihtilaf çıkmaz tek bir site altında farklı kullanıcılar kendi adminlerine sevgi gösterirken. Diğer emeği geçenlere saldırmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.Emeklerinize sağlık her iki sitenin yöneticilere. Bir de günün videosunu ve fotoğraflarını koyan biri varya hani adı neydi yaa muu lu bişeydi;) neyse o devam ederse iyi olur sanki 😐

    1. Uzun yıllardır bu için içindeyiz. TRF1.net ne ise TurkiyeF1.com da o dur. Aynı sorunları aynı sevinçleri iki farklı isim adı altında yaşadık yıllardır. Bahsettiğiniz gibi bir ayrışma olması imkansız yani zahiren bakıldığında öyle gözükmese de her iki sitede zaten birdi.

      Bu nedenle şimdi çok daha iyi bir ekiple hep birlikte yolumuza devam edeceğiz.

      1. Sencer aksu avatarı

        Turkiye f1 çok iyi bir site ona sözüm yok ancak yorum sisteminiz çok sıkı.Yorum onaylanması durumu buradaki gibi bir sohbet ortamı yaratılmasını engelliyor.İnsanlar onaylanması uzun sürer diye yorum yazmıyor.Yeni sitede bunun olmaması çok önemli yoksa bir kitle kaybedebilirsiniz.

  80. öncelikle hayırlı olsun. F1 sitesi ziyaretime diğer sitede başlamıştım. tabii o zaman TRF1 ya kurulmamıştı ya da forum aşamasındaydı. burayı keşfettiğimde ise, başından beri sıcak bir ortam vardı ve takip ettiğim site oldu. bizler için bu kadar haber hazırlayan bir ekip, diğer sitede maalesef bulunmuyor. yorum kısmı buradaki gibi değil. bir çok eksisi olan bir site bizler açısından. yani TRF1 takip eden birisi bunu çok rahat anlar.

    Abdullah kardeşim, yukarıda bahsettiğim iki konuyu devir aşamasında dile getirmeni rica ediyorum. Sana ve tüm editör arkadaşlara da bunca sene için teşekkür ederim.

    1. Aynen hocam yorum kismi bile basli başına bir artiydi burada. Malesef 2 sitede satılmış olayin özü bu.

      1. Sencer aksu avatarı

        Adminler kalacak sanırım hala.Ancak kalmazsa ben aynı şekilde kullanabilir miyim bu siteyi bilmiyorum

    2. Sencer aksu avatarı

      Kesinlikle böyleydi.Aynı şekilde tanıştım bu siteyle

  81. Ben nedense sevinemedim ya. Bu site iyiydi burda aile gibiydik ben turkiyef1 e girip haber okudugumu yorum yaptigimi bilmem ama burasi baskaydi üzüldüm açıkçası yinede hayırlısı olsun.

    1. Sencer aksu avatarı

      Aynen.Turkiyef1de en büyük sorun yorumların önce pnaylanmasının gerekmesiydi.O yüzden1500 kullanıcıları olmasına rağmen bir haberde en fazla 4 yorum vardı ve kesinlikle sohbet şeklinde değildi.İnşallah bu sitedeki sohbet devam eder yoksa bence zevki kalmayacak.

    2. Aynen, benimde canım sıkıldı.

  82. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Hayırlısı diyelim. Kolaylıklar gelsin diyelim. Gelişmeleri heyecanla bekliyoruz…

  83. Voltran yapıyoruz yani. ?

    Şaka bir yana tebrik ederim. Herkes için en iyisi neyse o olsun.

  84. Bize hayırlı olsun demek düşer. Rekabetin olması her zaman faydalıdır.

  85. Merhabalar sevgili TRF1.net ailesi, sanırım artık ailemiz demem daha doğru olacak.

    Herkes şuna inansın, bu birliktelik ile artık Türkiye içinde bir mücadeleden sıyrılıp global anlamda diğer ülkelerle yeni bir mücadeleye giriyoruz. Ne demek istediğimi ilerleyen günlerde daha detaylı anlatacağım.

    Ülkemizde motorsporlarının gelişmesi için bu birleşme çok önemliydi. Artık tek yumruk tek yürek yolumuza hep birlikte devam edeceğiz.

    Yeni sitemiz tr.motorsport.com hakkında sizlerin geri bildirimleri çok önemli. Şu an demo yayınında olmamız nedeniyle bazı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Lütfen bunları bize bildirin.

    Tekrar hayırlı olsun diyor ve hedefimize ulaşmak için birlikte vitesimizi arttıralım istiyorum.

    1. Sencer aksu avatarı

      Burada olduğunuzu bilmiyordum ya da fark etmemiştim.Ancak çok iyi bir iş çıkardınız sağolun.Yeni siyeyi siz yönetecekseniz lütfen ve lütfen yorumu onaylayıp yayınlamayın çünkü bu siteyi sizin sitenizden ayıran yegane şey sohbet ortamıydı.Ancak bu yorum kontrolü varken ne yazık ki mümkün değil.Sevgiler ve saygılar

    2. Öncelikle Hayırlı olsun demekten başka bir şey düşmüyor.

      Geri bildirime gelince site basit değil ve biraz karışık. Son yorumların gözüktüğü bir kısım olmalı ki sitedeki yorumcuların en son nerede aktif olduklarını görmeliyiz diye düşünüyorum. Birde TürkiyeF1’in üyelerini direk oraya aktarmışsınız. Benim kullanıcı adımı kullanan birisi var madem birleşme diye adlandırılıyor herkese adil bir şekilde sıfırdan üyeler alınması gerekirdi. TRF1’de ki herkes yeni üyelik almak zorunda ve çoğu yorumcunun ismi değişecek orada. Biz burada neredeyse herkesi kullanıcı adından tanırız ama oraya geçince çoğu kişi birbirinin izini kaybedecek ve bulana kadar karmaşa olacak.

      Başka şuan aklıma gelmiyor. Gelirse yeni sitede yorum kısmına yazarım ama şu kullanıcı adı hakkında bir şeyler yazarsanız sevinirim.

      1. Sencer aksu avatarı

        Dostum ha EmreGp ha Emref1 bence fark etmez.Sen pırasadan sonra en sevdiğim yorumcu olarak kalcaksın

        1. Bunu duymak gerçekten mutlu etti beni 🙂 Çok teşekkür ederim. Yeni sitede görüşmek dileğiyle.

          1. Sencer aksu avatarı

            Aynı ortam olursa

  86. kısaca özetlemek gerekirse her iki sitede satılmış bukadar basit emek telif falan geçin bunları Abdullah bey şimdiye kadar telif yokktuda yenimi çıktı eleştirileride kabul edin lütfen ”

    ama iyi olur ama kötü olur o bilinmez ama durum bu malesef her iki sitede satılmıştır

    hayırlı olsun her iki site adına

    1. Murat Arıkan avatarı
      Murat Arıkan

      Ayhan Bey, aslında olaya o şekilde bakmak biraz haksızlık olur. Sonuçta her iki sitede bugüne kadar kendi imkanlarıyla, kendi özel hayatlarından feragat ederek ve bu portalları ayakta tutabilmek ve siz motorsporları fanlarını daima haberdar edebilmek için, kazandıkları 3-5 kuruş reklam gelirlerinin çok üzerinde harcamalar yaparak bu işi bugünlere getirdiler. Kendinizi onların yerine koyup düşünürseniz siz de ortada yanlış bir şey olmadığını anlayabilirsiniz. Ayrıca birlikten kuvvet doğar bunu da göz ardı etmeyelim. Bu tarz bir birlikteliğin Türk toplumunda çok rastlanılır bir şey olmadığını biliyoru, ama her konuda daha ileri gidebilmemiz için belki de ihtiyacımız olan tek şey birlik olmak.. Saygılar

      1. Sencer aksu avatarı

        Askında türkiyef1 şirketti yani öalışanları maaş alıyordu.Trf1 ise deneyimli amatör bir siteydi yani bir sponsor(Ortombo)ile sadece maliyetleri karşılayıp hayır işi gibi bir şey yapıyorlardı.İnşallah yorum denetimi olmaz da sohbet ortamı aynı kalır

  87. Ülkemizde motorsporlarının gelişmesi açısından büyük bir adım bu. Umarım yakaladıgımız bu güzel sıcak aile ortamını kaybetmeyiz yeni dönemde hayırlısı olsun.

  88. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Site açılmış gibi görünüyor

    http://tr.motorsport.com/

  89. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Bunca senedir verdiginiz emeklerin, uluslarasi duzeyde taçlandirilmasi ve kiymetinin bilinmesidir bu haber. Hayirli olsun. Bir teşbih uzerinden aciklayacak olursak, bu isbirligine, bizim mahalle bakkalini Carrefour satin aldi duygusalligiyla bakmamak lazim. Telif haklari cok muhim, keza giderek kan kaybeden motorsporlarinda, bu bayrak yarisini devam ettirecek birilerini de bulmak zordu. Tekrar hayirli ugurlu olsun…

  90. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hayırlı olsun. Bence zaten daha profesyonel bir ortam gerekliydi. Siz de gerekli ve mantıklı görmüşsünüz ki böyle bir yola giriliyor.

    Tebrik ediyorum. Her şeyin tek çatı altında birleşmesi çok daha güçlü ve kurumsal bir imaj oluşturacaktır.

  91. Böyle iyiydik ya 🙂 Motorsport tekel haline gelmek istiyor demek ki. Ne diyelim hayırlısı olsun.

  92. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Mükemmel haber bu. Türkiyede en iyi 2 f1 sitesinin motorsport adı altında birleşmesi kalite düzeyini maximuma çıkaracaktır. Turkiyef1 bunu önceden duyurmuştu sizinde katılmanızla 2 sitenin birleşmesi en iyisi oldu hayırlı olsun.

  93. Hadi bakalım çok mutlu oldum hayırlısı olsun i̇nşallah güzel olur kardeşim çok emek verdiniz bu siteye her şey istediğiniz gibi olur inşallah

  94. Arkadaşlar merhaba. Evet arkadaşlar diyorum. İlk günden beri hitap şeklim ya da görüşüm hep bu şekilde oldu. Hepinizi arkadaşlarım, kardeşim, ağabeyim olarak gördüm.
     
    Bu açıklama ile büyük bir sürpriz yaşıyorsunuz. Böyle bir teklif geldiğinde ben daha fazla sürpriz yaşamıştım ve bu noktaya gelmemiz kolay olmadı. Artıları ve eksileriyle gelen teklifi değerlendirdim ve sitedeki tüm arkadaşlarımla istişareler yaptım, çevremde bu işi yaptığımı bilen insanlarla görüşmeler yaptım ve sonunda Motorsport.com Türkiye altında birleşme kararı aldık.
     
    Açıkçası bu işi yasal anlamda ve bireysel olarak sürdürmek giderek zorlaştığı için geçtiğimiz sene eylül ayında Motorsport’a Türkçe versiyonu olmak için bir mesaj atmıştım. Kendileri uzun bir sürenin ardından TürkiyeF1 ile giriş yapmaya karar verdiler ve o zaman profesyonelliğin ne demek olduğunu daha iyi anladım. Dürüst olmam gerekirse ilk başta bu duruma üzülmedim değil çünkü Türkiye şartları ve yaptığımız iş açısından bizim site olarak, bireysel olarak atabileceğimiz başka bir adım yok. Bundan daha fazla ilerleme şansımız yoktu. Yakın ve uzak gelecekte gelinebilecek en iyi son yıllarda atağa kalkan ve dünya devi olan Motorsport’un Türkiye ayağı olmaktı… Bir kaç günlük üzüntümün ardından gelen bir mesajla durum tersine döndü diyebilirim.
     
    Benim için aslında çok zor bir karardı bu. Sizler kullanıcı, yorumcu, takipçi olarak yer aldığınız bu ailede ben ilk günden beri varım. Gerçekten dünkü yazımda anlattığımdan çok daha fazlası var bu sitenin bugünlere gelmesinde, bu ortamın oluşmasında… Ancak 10 senelik site kariyerimde belki de ilk defa duygusal değil mantıklı bir karar verdim. Umarım hayırlısı böyle olmuştur.
     
    Neden böyle bir karar verdiğimi özetleyecek olursak:
     
    Bireysel olarak ne benim ne de diğer arkadaşlarımın hayat şartları nedeniyle ne kadar devam edeceğinin garantisi olmaması.
    Maddi açıdan kendimize bir şey almak bir yana siteyi daha ileriye taşıyacak bir getirisinin olmaması.
    Motorsport’un yıllardır yaptığımız bu işte Türkiye’ye yeni bir soluk getirecek olması ve bu işi profesyonel olarak sürdürme şansı. Planlanan projelere katkı sağlamak.
    Yasal engeller ve yıllardır yayınladığımız haber, foto ve video gibi telif hakkı olan içerikleri yayınlarken duyduğum vicdani rahatsızlık.
    Bireysel olarak tüm sitenin yönetiminde aldığım sorumlulukları yerine getirmeye çalışırken verdiğim mücadele ile aileme ve çocuğuma yeteri kadar zaman ayıramamam.
     
    En kısa haliyle kararımın sebepleri bunlar ancak arka planda bir çok şey daha olduğunu söyleyebilirim.
     
    Yıllardır vermiş olduğum bu mücadelede gösterdiğiniz ilgiden ve verdiğiniz destekten dolayı tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
     
    Üzgünsünüz, ben sizden daha çok üzgünüm. Ancak aynı zamanda bir o kadar da mutlu ve yeni dönem öncesinde heyecanlıyım.
     
    Türkiye’deki F1 ve motor sporları aşıkları artık tek bir tarafta, daha büyük ve daha profesyonel bir ortamda bir arada olabilecekler. Ben ve arkadaşlarım her zaman olduğu gibi haberlerimize devam edeceğiz. Yorumlarda birlikte olacağız. Ve bundan sonra kafamız daha rahat bir şekilde sizlere içerik sunmaya çalışacağız.
     
    Ve artık aradığınızda muhatap bulabileceksiniz. İstanbul’daki ofisimize her zaman bekleriz. Motorsport Türkiye’nin önümüzdeki günlerde açıklayacakları ile bu projenin ne kadar güçlü ve iddialı olduğunu siz de göreceksiniz.
     
    Bu kararı verdiğimizden beri sonunu bile bile haberleri aksatmadan sizlere aktarmaya çalışmak kolay olmadı ancak yine de sizlere bir şey yansıtmadan bugünkü açıklamayı bekledik.
     
    TRF1.net kapanmıyor, yeni ve heyecanverici bir adım atıyor. Hep birlikte daha güzel günler geçirmemiz dileğiyle.

    1. Ne diyeceğimi bilemedim ve olayın şokuyla da şuan ne olduğunu pek kavrayamadım ama inşallah herkes için hayırlısı olur. Yani aslında anladım ama bu ne demek oluyor çokta düşünmek istemiyorum.

    2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      İki devin birleşmesi ve dev platforma katılması gerçekten müthiş . Emeğinizin karşılığını aldınız ve bu bizi çok mutlu etti 🙂

    3. Sencer aksu avatarı

      Birleşelim zaten bu çok iyi olur ama bu sohbet ortamı bozulmasın.Belki yarış raporlarını 10 dakikada okuyorsam yorumları okuyup cevap yazmam 1 saat sürüyor.Çok güzel bir ortam bu ancak bozulmayacaksa zaten bize hiçbir zararı yok.Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.Size de harcadığınız bunca emek yüzünden teşekkür ediyorum.Gelecekte çok daha fazla büyümeniz dileğiyle

      1. Belki yarış raporlarını 10 dakikada okuyorsam yorumları okuyup cevap yazmam 1 saat sürüyor +1

        1. Sencer aksu avatarı

          Siteyi önemli yapan bu değil mi zaten.Yokda gördüğümüz biriyle f1 hakkında konuşursak adam ya sadece msc diyor ya da 2010 dönemlerinden ötesini bilmiyor.Bu site ise bizleri bir araya topladı.Bu ortam hiç bozulmasın lütfen

    4. ********* (spä2000) avatarı
      ********* (spä2000)

      Merhaba Abdullah kardeşim,
      Kararına saygı duyuyoruz. Saygıdan başka çaremiz yok diye değil, yıllardır bize keyifli vakit geçirttiğin için. Allah razı olsun emeklerinden.
      Yapacağın sözleşmede bu işi tek başına daha sonra yapmaman için bir madde koyuldu mu bilmiyorum.
      Şayet koyulmadıysa ileride tekrar bizler seninle buluşabiliriz.
      Çünkü bu adımı atma sebebin olan bir üst seviyeye profesyonellik ile geçilebilir gerekçen bizim için olumsuz bir yaklaşım.
      Nedeni biz burada hiyerarşinin kasten kullanılmadığı, amatörlüğün bilerek korunduğu aile şirketi havasının verildiği atmosferden dolayı rahattık.

      Bu rahatı başka bir yerde bulamam…..
      Diğerlerinin de bulacağını sanmam.
      İleride bu durum seni üzer ve dinlenmiş olursan üyelerin senden gelen habere göre hareket edecektir…

      1. @canbundy bazı şeyler sözleşmeden ziyade karşılıklı güvene dayalı. Yapacağımız sözleşmede tabi ki bazı güvenceler var ancak sonrasında o olmaz bu olmaz gibi şeyler olmayacak.

        Ha olur da bir gün Motorsport çatısından ayrılırsam geri döner miyim? Yabancıların söylediği gibi Never say never (Asla, asla deme) ama o macera benim için orada biter gibi geliyor. Hayırlısı

        1. ********* (spä2000) avatarı
          ********* (spä2000)

          Hayırlısı Abdullah Çelik.
          İyi bir insansın.
          Hepimiz için herşeyin hayırlısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir