Tüm Ayrıntılarıyla TRF1.net’in Geride Kalan 10 Yılı

Herkese merhaba. 15 Mayıs 2016 tarihi geldiğinde (yarın) TRF1.net olarak 10. yaş günümüzü farklı bir şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz. Pazar günkü kutlama mesajı öncesinde geride kalan 10 senede yaşananları, kurulum sürecini, hedeflerimizi, sıkıntılarımızı sizlere en samimi haliyle anlatmak istiyorum. En baştan uyarıyorum; Samimi bir dille yazılmış, en içten duygularımın yazıya döküldüğü uzun bir yazıdır. Okumaya başlamadan önce lütfen okumak istediğinizden emin olun 🙂

Kuruluş ve Alt Yapı

O dönemde üniversite Van 100. Yıl Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiydim. Yaşam tarzım ve çevresel koşullar nedeniyle üniversite hayatımın büyük bölümünü yurdun internet kafesinde geçiriyordum. İnternet ve bilgisayarla yeni tanıştığım o dönemde çeşitli sitelere girerek interneti keşfetmeye çalışırken aynı zamanda memleket hasretini gidermek için yerel sitelere giriyor, orada sohbetlere katılıyordum.

Siteyi kurma olayı ise o dönemde yayında olan ordu52.com sitesinin sahibi Osman abi’nin sen de bir site kursana demesiyle başladı. Ne yapacağımı bilmemenin yanında nasıl yapılacağına dair en ufak bir bilgim yoktu. Dediğim gibi bilgisayarla tam anlamıyla tanışmam yurdun internet kafesinde olmuştu ve belki de word programını dahi kullanmayı bilmiyordum… Dönemin meşhur programı msn messenger üzerinden yaptığımız sohbetler sonucunda az çok site kurma işlemlerini öğrenmeye başlamıştım. Ne yapsam ne etsem derken, ilgilendiğim alan olan Formula 1 ve motor sporları üzerine bir site açmak aklıma geldi. Yerli sitelere pek bakınmıyordum, aslında o dönemde internet üzerinden F1 takibi yapmıyordum. Sadece televizyon üzerinden takip ediyordum.

Ne sitesi kuracağıma karar verdikten sonra ilk olarak o dönemde öncelikle kopyala – yapıştır şeklinde bir şeyler yapmaya (içerik olarak değil, sistem açısından) çalışıyordum. Aynı zamanda çocukça düşüncelere de sahip olduğumu şimdi anlıyorum. Ya da aşırı hayalperest… O dönemde F1.com’un iletişim adresinden o sitenin Türkçe versiyonunu yapmak istediğime dair mesaj attığımı hatırlıyorum. İlk çalışma ücretsiz bir forum servisini kullanarak forum açmak olmuştu. Bir şekilde tek tük arkadaş edinmeye başlamıştım. O arkadaşların da desteğiyle işi daha da ciddileştirme kararı aldık ve 15 Mayıs 2006 itibariyle, daha önceden satın almış olduğum www.trf1.net ismiyle siteyi kurduk. O dönemde eski ücretsiz forumu bırakıp tamamen kontrolün bizde olacağı yeni bir forum açtık. Forum sayfasını canlandırmak daha kolay olmuştu çünkü o dönemde gerçekten bu işe gönül veren, sitenin kuruluşunda aktif olarak rol alan ve boşta olan öğrenci arkadaşlar vardı.

Ancak forum sayfasının yanında bir de ana sayfa açacaktık ve çok geçmeden onu da yaptık. Yanlış hatırlamıyorsam mayıs ayının sonuna doğru ya da haziran ayının başında artık kendi haberlerimizi yapıyorduk. Teknolojik açıdan çok gerideydik. HTML sayfası üzerinden çalışıyorduk ve çevirdiğimiz her haberi frontpage denilen editorde hazırlayıp FTP’ye yükleyerek haber girişi yapıyorduk. Her şey manueldi ve sürdürmesi gerçekten zordu.

İlk görünüm

2006

(Bu siteye ilk girildiğinde nereye geldiğinizi gösteren bir ses sizi karşılıyordu 🙂 Görmek için tıklayın)

İlk günümüzden itibaren Türkiye’de F1 haberciliğine yeni bir soluk getirmiştik. O dönemde illa ki hatalarımız falan oluyordu ancak ilk günden itibaren bir heyecanla siteye haber eklemeye devam ediyorduk. Ve bu işe giriştikten sonra o dönemde önümüzde olan bir çok site olduğunu gördük. Üzücü olan şeyse çok fazla emek vermemize rağmen henüz bilinmiyorduk. Bilinen siteler ise günde maksimum 3-4 haber giriyor ve çoğu bir önceki günden haberler oluyordu…

İlk aylar bu şekilde devam ederken yavaş yavaş fark edilmeye başlamıştık. Bizi tanıyan arkadaşlar da diğer sitelerde bizim linkimizi paylaştıkça bundan mutluluk duyuyorduk.

Kuruluşumuzdan itibaren sürekli olarak yukarı yönde bir ivme oldu ve özellikle patlamayı 2007’ye doğru yaptık. Artık çok daha ciddi sayıda kullanıcılar sitemizi ziyaret etmeye, bizi tanımaya ve tercih etmeye başlamışlardı.

Biz de işin daha kolay yollarının olduğunu öğrendik. O dönemde manuel olarak siteyi güncelleme sıkıntılarının karşısında aslında otomatik sistemlerin olduğunu öğrendik. Vivvo adı verilen bizim için mucizevi olan sistemle tanıştık.

Yanlış hatırlamıyorsam 1 Ocak 2007 itibariyle artık yeni otomatik sisteme geçiş yapmıştık. Geride kalan süreçte ise yaklaşık 1000 haber eklemiştik ve hepsi manuel sistemle çöpe gitmişti…

Ancak yeni sistem bizim için, özellikle de benim için tam anlamıyla bir rahatlama oldu. Artık haberi çeviren arkadaşlarım direkt olarak site paneli üzerinden bu işlemi yapabiliyorlardı ve artık forum dışında site ana sayfası üzerinde de ziyaretçilerimiz yorum yapabiliyordu. Bu sayede artık yeni yeni arkadaşlarla tanışmaya başladık. Forum sayfalarımızda zaten oldukça güzel muhabbetler dönüyordu ve oldukça aktifti ancak ana sayfa için aynısı söz konusu değildi. Ana sayfada da yorum sistemi geldikten sonra 3-5 derken orada da oldukça büyük bir kitle oluştu.

TRF1 Gelişim Grafiği

trf1-istatistik

Günler ilerledikçe ana sayfa ve forum şeklinde ikilikler oluşmaya başladı. Forum sayfasında başlayan sıcak ortamı ana sayfaya taşımakta zorlandık. İki tarafın kullanıcıları genel olarak iki farklı taraf oldular. Ana sayfadaki yorumlar gün geçtikçe ilerlerken forum sayfası, özellikle sosyal paylaşım sitelerinin artmasıyla birlikte ölmeye başladı. 2010 sonrasında da tamamen öldü diyebilirim. Ana sayfada ise durum daha farklı oldu. Direkt dostluktan ziyade yaşanan olaylar, tutulan taraflara göre yorumlar geliyordu. Yer yer atışma, laf sokma, sidik yarışı gibi etkinlikler olsa da ilk günden beri sizlere anlık olarak düşüncenizi ifade etme fırsatı sağlamamız büyük ölçüde takdir gördü.

Yeni otomatik sistem bizim için dönüm noktası olmuştu ve artık daha hızlı haberler girip daha fazla kişi çekiyorduk. Ve o sistemi o dönemde almak için 8-9 arkadaşın 50’şer TL verdiğini ve o sayede lisanslı kullandığımızı belirtmem lazım. Şu anda tek tek isimleri bir araya getirmekte zorlansam da hepsinden Allah razı olsun diyorum. Site ilerledikçe yeni sıkıntılar beraberinde geldi. Ziyaret sayısı arttıkça kullandığımız hostinglerde sorun yaşamaya başladık. Kullandığımız kaynaklar çok küçüktü ve en ufak bir ziyaretçi artışında site kapanıyordu… Bu işi yaptığımız sürece, özellikle ilk dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Kullandığımız hazır sistemler her zaman çok fazla kaynak tüketiyor oldu ve ziyaretçi girişinin patladığı yarış sonraları ya da önemli haberlerde bir süre sonra site kullanılmaz hale geliyor, server kilitleniyordu… Hostingden VPS’ye, zayıf VPS’den daha güçlü VPS’ye şeklinde sürekli bir yükseliş oldu. Her bir yükselişin de bir bedeli vardı tabi ki…

En sonunda direkt olarak kendimize ait server kullanmaya başladıktan sonra her şey daha rahat olmaya başladı. Özellikle son 2-3 sene kafam eskiye göre daha rahat bir şekilde çalışmaları yürütebildim çünkü artık eskisi gibi server patlamıyordu. Ciddi paralar ödüyorduk her ay ancak yine de kafamız rahatlamıştı. Sizin için de aynısının olduğunu söyleyebilirim. Tam muhabbetin ortasında artık site patlamıyordu… Son senelerde bize sundukları destekten dolayı TTNETDC ekibine özel bir teşekkür.

Vivvo sisteminin çöküşe geçmesi ve artık destek vermemesinin ardından yeni arayışlar içerisine girdik. Uzun kıyaslamalar sonucunda bizim için en mantıklı sistemin wordpress olduğuna kanaat getirdik. Kanaat getirmesine getirdik ancak bu sisteme nasıl geçiş yapacaktık? Veritabanımızda çok ciddi haber ve yorum kaydı vardı ve bunları yeni bir veritabanına taşımak için çok ciddi paralar istiyorlardı. Ve bunu kendi başına yapmak neredeyse imkansızdı… Ancak imkansız olan o şeyi, aylarca okuma ve farklı farklı kaynaklardan yaptığım derlemelerle minimum kayıpla kendi başıma taşımayı başardım. Site tarihimizdeki en önemli şeylerden birisinin kesinlikle bu taşıma işlemi olduğunu düşünüyorum. Aslında sitenin kuruluşundan beri deneme yanılma yoluyla yaptığım işlemleri burada da sürdürmüş oldum.

WordPress dönemi bizim gözümüzün açıldığı dönem oldu diyebilirim. Kod bilmeden önümüze gelen tema ve eklenti çeşitliliğini en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. En faydalı olacağını düşündüğümüz temayı ilk günden beri minimum düzenlemelerle devam ettirerek bugüne kadar getirdik…

Neler Yaptık?

Türkiye’ye Formula 1 ve motor sporları haberleri, içeriği konusunda yeni bir vizyon kazandırdığımızı çok açık yüreklilikle dile getirebilirim. Biz bu işe başladığımızda 5-6 tane site vardı diye hatırlıyorum ancak biz başladıktan sonra yavaş yavaş bunlardan birisi hariç hepsi kayboldu gitti. Evet, hem hızlıydık ve hem de çok fazla içerik giriyorduk. Çok aktif bir ziyaretçi grubumuz vardı. Öyle olunca kendini yenilemeyi başaran TurkiyeF1 dışında diğer tüm siteler tarihe karışmış oldular. Bu sayede hem kendi yaptıklarımız, hem de dolaylı olarak diğer sitenin kendisini geliştirmesiyle kim ne tarafı takip ederse etsin bir şekilde Türkiye’deki F1 taraftarları için yeni bir dönem başlatmış olduk.

Girdiğimiz haberler dışında aynı zamanda hazırladığımız özel içerikler ve teknik analizlerle de herkese büyük katkı sağladığımıza inanıyorum. Eskiden F1 Racing dergisi çok özeldi ancak internet medyası ile aslında o dergilerde yer alan içerikleri daha kısa sürede okuyuculara ulaştırdığımızı düşünüyorum.

Sitedeki haberleri en hızlı şekilde yayınlama mücadelemizin yanında yapılan yorumların büyük çoğunluğuna anlık olarak yayınlanma fırsatı vermemiz sizlerin anlık olarak muhabbetlerinizi sürdürmenizi sağladı. Bunun dışında Sizin Köşeniz adı altında bir bölüm açarak, yazılarını sitede yayınlamak isteyen herkese kapılarımızı açmış olduk.

Habercilik dışında aslında amatör ruhumuza rağmen çok güzel şeylere de imza attık. İlk kurulduğumuz yıllarda ülkemizde yeni gelişmekte olan internette RadioF1 adında yayınlar yaparak hoş zamanlar geçirirken, TRF1 Karting Ligi adı altında iki sene düzenli bir şekilde karting yarışları düzenledik. Özellikle ilk 3-4 sene içerisinde bir çok buluşma gerçekleştirdik. Bir dönem ulusal yarışlara muhabir olarak katıldık ve TRT’nin F1 yarışlarını yayınladığı dönemde bir çok kez F1 Kulübü programına seyirci ve yorumcu olarak katıldık. F1’in ülkemizdeki son yıllarında ise yarışlara basın mensubu olarak katılmayı başardık. WRC ve ERC’nin Türkiye ayaklarına aynı şekilde girdiğimizi de unutmamak lazım…

Bunlar dışında bir de testler var… Özellikle son senelerde yaptığımız canlı anlatımlarla testlerde yaşananları en kısa sürede sizlere aktarmaya çalıştık. Okuması kolay olsa da takip edip o kadar uzun süre sizlere bu işi layıkıyla yerine getirmek bir o kadar zor oldu gerçekten…

Hedeflerimiz Neydi?

Ben siteyi kurarken bir hedefim yoktu açıkçası ancak sonrasında kendiliğinden bir hedef ortaya çıktı: Türkiye’nin En Güncel ve En Hızlı F1 sitesi olmak…

Geride kalan 10 sene içerisinde bunu başardığımıza inanıyorum. 10 senedir düzenli bir şekilde bu işi yaparken öyle tek kaynaktan alıp siteye eklemedik. Gün içerisinde en az 5-6 kaynak tarayarak bulduğumuz içeriklerin hepsini, elimizden geldiği kadar çok sayıda ve en hızlı sürede siteye eklemeye çalıştık. Belki doğru yaptık, belki yanlış ancak gerçekten bu uzun sürede çok büyük çaba sergiledik.

Özellikle son senelerde, yarış hafta sonundaki günlük haber sayımızın 50’nin üzerine çıktığı bir çok zaman oldu ancak geriye dönüp baktığımızda övünebileceğimiz en önemli nokta hızımızın yanında istikrar olmalı. İlk günden beri günde ortalama 15 içerik girme istatistiğine sahibiz. Son yıllarda ise bu rakam 20 içeriğin üstüne çıktı. Bu konuda özellikle Kemal Şengül takdiri hak ediyor.

Gurur Tablomuz:

trf1-haber-istatistik

Sitenin kurulduğu ilk günden beri yaşadığımız bazı şeylerle dönem dönem arkadaşlarıma şunu söylemişimdir: İlahi bir güç bize yardımcı oluyor. Gerçekten ben hep buna inandım. Sitenin kurulduğu günden bu yana askerlik dönemim harici % 99 hep buradaydım diyebilirim. Ancak şu ana kadar her kim siteden ayrıldıysa çok geçmeden yerine hep birisi geldi ve gidenin yeri tamamlanmış oldu. Ancak içerisinde bulunduğumuz dönemlerde 3 kişi çalışıyorsak, birisinin olmadığı dönemde bir diğeri oldu. Onun bir işi çıktığında diğeri müsait oldu. Gerçekten şu anda bunu yazıya dökmek zor olsa da kısa ya da uzun vadeli dönemlerde hep olmayanın yerine bir arkadaşım bir şekilde görevi devraldı. Çok şükür diyelim.

Sıkıntılar ve Zorluklar

🙂 Bu başlık altında yazacaklarımı az çok tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Özellikle de siteyi uzun zamandır takip eden arkadaşlarım…

Her zaman dile getirdim yine getiriyorum. Bu işi bu noktaya ben dahil elini taşın altına koyan tüm arkadaşlarımın özverisi, çabası ve kendinden bir şeylerini vermesiyle getirdik. 10 senedir bu işi yapıyorum. Şu ana kadar bana maddi olarak getirilerini yaptığım harcamalarla kıyaslarsam büyük ihtimalle alacaklı çıkarım 🙂 Hep bu işten büyük paralar kazandığımızı hayal eden, bu yüzden bizi çalışmak zorunda olarak gören kişiler oldu ancak durum ne yazık ki o kadar güllük gülistanlık değildi.

Öğrenciyken durum daha kolaydı. Doğru dürüst bir sorumluluğumuz yoktu ve daha kolay vakit ayırabiliyorduk. Ancak yaş ilerleyince ve iş hayatına atılınca durum zorlaşmaya başladı. Aslında yaptığım iş gereği siteye vakit ayırmam nispeten daha kolay ancak 10 sene boyunca düzenli bir şekilde bunu yapıp karşılığında bir şey almamak çoğu zaman bu işten vazgeçme düşüncelerine sebep oldu. Ancak bir şekilde bu 10 seneyi kazasız belasız tamamlamayı başardık çok şükür.

İş ve maddiyat dışında en büyük sıkıntı aile. Dışarıdan bakıldığında kolay görünebilir ancak gerçekten son 4-5 senedir öyle olmadı. Normal bir günde haberleri bir şekilde girmek daha rahat oluyor ancak yarış hafta sonu durum ciddi ölçüde değişiyor. Ve son yıllarda sürekli olarak takvimdeki yarış sayısının artması (Bir çok kez takvim haberleri altında hayıflandığımı görmüşsünüzdür), yaptığımız işin çok daha büyük sıkıntı haline gelmesine sebep oldu. Teknoloji çağındayız ve sizlerin haberleri takip etmesi artık çok daha kolay. Telefonunuz üzerinden nereye gitseniz haberleri okuma, hatta yarışı dahi izleme şansınız var. Bizim için ne yazık ki öyle olmuyor… Şanslıysanız, o an yardımcı olacak birisi varsa belki bir seansta kaçamak yapabiliyorsunuz ancak peki ya diğerinde? Cuma antrenmanları, cumartesi antrenman ve sıralama seansı, pazar yarış… Öncesinde hiç bir haber yapmasanız bile bu seansları takip edip sonrasında çıkan haberleri yapalım deseniz en az 3-4 saatiniz gidiyor ve gün bitiyor… Ve tüm bunlar insanın ailesiyle birlikte vakit geçirmek istediği, pikniğe, gezmeye, denize vs etkinlik yapmak istediği yaz döneme denk geliyor. Sadece yarışı izlemek isteyenler dahi o gün o saati kapatmak için sevgilisine, ailesine, arkadaşlarına bir bahane uydurmak zorunda oluyor. Biz neredeyse tüm günü evde geçirmek zorunda kalıyoruz. Hadi bu hafta sonu kaldık bir şekilde, en azından bir sonraki haftayı kendimize ayıralım diyoruz ancak hoppp…  ertesi hafta da yarış varmış… Neyse ki bu seneye kadar bir şekilde hallettik. Kendi adıma son 5 senedir hayatımda olan eşime buradan sizlerin önünde bir kez daha teşekkür ediyorum. O istemeseydi, o müsaade etmeseydi TRF1 efsanesi çoktan bitmiş olurdu…

Başarısızlıklar

Olumlu görmek istersek geriye baktığımızda çok şey söyleyebilirim ancak ne yazık ki başarısız olduğumuz şeyler de olmadı değil. Aslında bunların bir çoğu maddiyattan kaynaklansa da amatörlükten de kaynaklanan şeyler oldu.

Özellikle teknolojiyi takip anlamında gerçekten zorlandık. Bu kadar büyük bir site ve çok isteğimiz olduğu için bu süreçte belki kendimize özel bir yazılımla daha güzel şeyler başarabilirdik ancak bunu yapamadık. Mevcut hazır sistemler dahilinde bir şeyler yapmaya çalıştık.

Son senelerde mobil artık ön plana çıkmışken bu konuda gerekli atılımları bir türlü yapamadık. Evet, yapamadık çünkü gerekli finansmana sahip değildik, olamadık hiç bir zaman. Bir çok kez mobil uygulama yaptırmaya kalkıştım ancak finansal açıdan durum el vermediği için ne yazık ki bunları başaramadık.

Sosyal medya üzerine de yeteri kadar aktif olamadık. Çok kısıtlı bir ekibe sahip olduğumuz ve gönüllülük esasına dayanan bir düzenimiz olduğu için hep bir şeyler eksik kaldı. Haberleri çok hızlı ve bol şekilde yapıp sizlere sunsak da sosyal medya hesaplarımız hep siteden otomatik bir şekilde oraya giden haberler ve fotoğraflarla ilerledi. Daha özel çalışmalar yapmayı başaramadık…

Toplantılar yapamadık… Sitenin ilk yılları bu konuda altın dönemini geçirdi diyebilirim. İlk kuruluştaki kemik kadro, sürekli olarak karting organizasyonlu ya da karting olmadan bir çok toplantı gerçekleştiriyordu. Yarışlara birlikte gidiyor ve hatta aynı evde kalarak online dostluğumuzu pekiştiriyorduk. Ancak ne yazık ki o kemik kadro ilerleyen süreçte siteden tek tek kopunca, o toplantılar da sona ermiş oldu.

Site olarak 2010’dan beri bir toplantı yaptığımızı hatırlamıyorum. İlk senelerimize baktığımda bu gerçekten çok uzun bir süre. Bu tür toplantılara daha çok yöneticiler ön ayak oluyor ancak benim İstanbul’da olmamam, İstanbul’da olan arkadaşlarımızın da iş güç aileden fırsat bulamaması nedeniyle bu tür organizasyonlar ne yazık ki olmadı. Kısmet böyleymiş diyelim 🙂 Yaklaşık 6-7 sene sonra ilk defa iki hafta önce İstanbul’a geldiğimde bir kaç arkadaşla tekrar görüşüp birlikte vakit geçirince, aslında bu toplantıların ne kadar güzel olduğunu hatırlamış oldum. Tabi burada yönetici arkadaşların yanında sürekli olarak sitede olan, yorumlarla muhabbetlerini sürdüren arkadaşlar da kendilerini sorgulayabilirler. Ne yazık ki kimse elini taşın altına koymadı, koyamadı…

Pazarlama… Evet, çok güzel bir site oluşturduk ve onu büyüttük. Alanında lider sitelerden oldu ancak hiç bir zaman onu gerçek manasıyla pazarlayabildiğimizi düşünmüyorum. Hem daha fazla kişiye ulaşma, hem de yapılan işin karşılığını maddi olarak görebileceğimiz sponsorlar bulma açısından… Gönül isterdi ki büyük firmalar bize destek versin, aldıklarımızla siteyi büyütelim ve katkıda bulunan arkadaşlara bir şekilde maddi destek verelim… Ne yazık ki bunu başaramadık…

Bunun dışında sitenin yönetiminde, yorumların kontrolünde ve haberlerin çevirisinde her zaman mükemmel iş çıkaramadığımızı biliyoruz. Ancak şuna emin olun fark ettiğimiz ya da etmediğimiz hatalarımızda ya da eksiklerimizde hiç bir şey kasıtlı değildi. Her zaman herkese karşı tarafsız olmaya çalışıp en doğruyu yapmaya çalıştık ancak insanız, illa ki hatalarımız ve eksiklerimiz olmuştur.

Sitenin Benim İçin Anlamı

Her zaman hangi takımın ya da pilotun taraftarı olduğumuza dair yorumlar görüyoruz. Özellikle ilk senelerin ardından şunu anladım ki aslında ben uzun zamandan beri F1’i F1 olduğu için takip ediyorum ve artık TRF1.net taraftarı oldum.

Burası benim için sanal değil, hayatımın ta kendisi oldu. İlk günden beri ailemden, eşimden, dostumdan, arkadaşlarımdan bir şeyler fedakarlık yaparak bugünlere getirdim ve aynı şekilde katkı sağlayan arkadaşlarım da benzer durumlarda oldular.

Düşünün ki arabasına bir çizik olunca hayatı kararan insanlar var. Burası da 10 senedir benim için benzer konuma sahip. Bu 10 senelik süreçte en iyi şekilde siteyi büyütmeye çalışırken en ufak bir sıkıntısında yemeden içmeden kesildiğim bir çok zaman olmuştur. Yeri geldi server patladı, yeri geldi hacklendik, yeri geldi sistemde sorun oldu… Her bir olay benim için tam bir kabus oldu.

Buraya haber girmek için gece saat kurup kalkmak… telefondan ya da bilgisayardan sürekli takibini yapmak… Hatta laptop ile akraba olmak… Gittiğin bir çok yere, restorana ya da kafeye laptopunu yanında götürüp orada da haber girmek… Yolda yürürken mesajlaşan insanlara inat, aynı şekilde telefon üzerinden haber girmeye çalışmak… (En son örneği dünkü 2. antrenman haberi)… Okulda teneffüs aralarında girmeye çalıştığım haberler…

Sitenin kuruluş döneminde internet kafelere ödediğim binlerce lirayı da unutmamak lazım. İnsanlar ailesinden gelen harçlıkları farklı yerlerde kullanırken ben de yine buranın temellerini atmak için kullanıyordum 🙂 Okul ile yurt arası sadece 5 dakika uzaklıktaydı. (Van 100. Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi – Melikşah Yurdu) Yukarıda bir yerde bahsetmiştim hayatımın büyük bölümü internet kafede geçiyordu. 2. sınıftayken baktım çok para gidiyor… Kafeci Ferhat abi ile bir anlaşma yaptık ve günlük 5 TL veriyordum. Artık rahattım. Oturmak için sıra beklemiyordum. 5 TL verip bir masaya oturuyordum ve tüm gün o masa genelde bana ait oluyordu. Gezeceksem geziyordum, arada derse gidip geliyordum, yemeğe çıkıyordum ama döndüğümde masam hazır oluyordu. O dönemde Avustralya GP’ler gece olduğu için gece kaçak yollardan internette kaldığımı falan da belirtmem lazım 🙂 Yaz tatillerinde ise benzer internet kafe macerasını 1-2 sene memlekette yaşadığımı da belirtmem lazım. Sonrasında sağ olsun babam baktı durduramıyor, eve bilgisayar aldık. Aldık ancak bir çok kez benim aşırı kullanmam sebebiyle kavga gürültümüz eksik olmadı. Adam haklıydı… Belki bu yüzden üniversite sonrası öğretmen olarak 2 sene geç atandım. Allahtan 2009 sonunda askere gittim de 6 ay orada çalışarak döndüğümde öğretmen olarak atanabildim 🙂

Burada beni ilgilendiren bölümünü anlattım ama emin olun burada hala olan ya da olmayan her arkadaşımın, benzer hikayeleri vardır. Hepimiz büyük emeklerle, fedakarlıklarla burayı bu hale getirdik. Bizim için dönüm noktası olacak 10. sene öncesinde yaşananları tam olarak olmasa da dile getirebildiğim kadar anlatmak istedim.

Önceki Kutlama Mesajları

*********

Bu yazıyı uzun zamandır yazmak istesem de bir türlü zaman bulup da yazamadım. Bugüne nasip oldu. Bu kadar yazdım ancak eminim ki bir o kadar da yazmayı unuttum. Aslında yazmayı değil, yaşananları unuttum ya da yazarken hatırlayamadım. Dile kolay… 1 değil, 2 değil tam tamına 10 seneyi geride bırakıyoruz.

İlk günlerimizde 1 ay, 2 ay şeklinde kutlamalar yapıp mutlu oluyorduk yönetici arkadaşlar arasında… Sonrasında bir seneyi tamamladık çok büyük bir iş başardığımızı düşündük… 2,3,4,5….. derken 10 seneyi deviriyoruz.

Çocuktuk, büyüdük… Ergendik, yetiştik… Öğrenciydik, iş güç sahibi olduk… Bir çok şey değişti ancak TRF1.net kurulduğu ilk günden beri görüntü olarak değişse de 10 sene boyunca hep aynı şekilde ilerlemesini sürdürdü.

Sitenin geride kalan 10 senesinde az çok katkıda bulunan ve sitenin bugünlere gelmesini sağlayan herkese -içerik ekleyen ve kendilerinden çooooook şey katan editör arkadaşlarıma ve ailelerine, özellikle sitenin kuruluş döneminde forumdaki güzel ortamın oluşmasını sağlayan tüm arkadaşlarıma, uzun ya da kısa süredir yorumlarla buraları şenlendiren yorumcu arkadaşlarıma, yorum falan yapmasa da sürekli olarak burayı takip ettiklerinden emin olduğum binlerce ziyaretçilerimize – çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Burada isim vermek istedim ancak bir ismi dahi olur da unutursam ayıp olacağına inandığım için bu işe girişemedim. Çok çok çooook teşekkürler.

Yarın 15 Mayıs ve sitenin 10. yaş günü. Kutlama mesajını oraya saklıyorum. Sitenin geride kalan 10 senesini bu şekilde özetlemeye çalıştım. Her şeyi yazamadım belki ancak kısa özeti bu şekilde…

Geleceğine dair planlarımızı ise yarınki mesajda paylaşacağım…


Yorumlar

“Tüm Ayrıntılarıyla TRF1.net’in Geride Kalan 10 Yılı” için 49 yanıt

  1. 2008’den bu yana takip ettiğim tek Formula 1 sitesi.Yaptıklarınız için hepinize teşekkürler.Gerçekten ne zorluklarla ayakta kaldığınızı görmek sizi dahada motive ediyordur.

  2. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Büyük emekler ve fedakarlıklarla dile kolay 10 yıl olmuş. Ne mutlu sizlere. Ne mutlu vefakar, cefakar, işini tutkuyla yapan dostlara. Yüz binlerce kez teşekkürü hak ediyorlar. TrF1’in yolu ve bahtı açık olsun her daim…

  3. Unstoppable avatarı

    Yani bu yazının üstüne ne söylenir bilmiyorum ama sunu canı gönülden soyleyebilirim bu sıkıntılı lys dönemimde sıcak ve samimi ortamiyla , ilginç ve bi o kadar komik atışmalariyla , aile ortami yanında işini ciddiyen alan yapısıyla trf1 yaklasik 3 yıldır her gün hayatimdaydi hiç tanımıyor olsamda tüm bu emek ve güzellikler için basta Abdullah abiye atadından tüm yorumcu arkadaşlara teşekkürler 🙂
    Bu yazıyı okuyacağıma şu an edebiyat ezberi yapmam lazımdi belki ama olsun bi bu kadar daha da olsa okurum siz yeter ki yazın hiç durmayın elin saçma sapan sairlerindense sizi okurum ben 🙂

  4. Emeğinize sağlık başarılarınızın devamını diliyorum

  5. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Vay be koskoca 10 yıl. Dile kolay, gerçekten dile kolay. Hayatınız tamamen değişiyor böylesi bir sürede. Ben 10 yıl önce idealist bir üniversite öğrencisiyken şimdi geleceğini spontane yaşayan bekar (duyrulur!) bir özel sektör çalışanıyım. Aradan da ne sular aktı. Abdullah da 10 sene önce hobi olarak bilgisayara ve web sitelerine merak salan bir üniversite öğrencisiyken şimdi askerliğini yapmış, düzenli bir işi olan, evli ve çocuklu bir adam olmuş. Ama trf1 ve f1 aşkına aynen devam ediyor. Geçenlerde yüzündeki ifadeden heyecanı hala okunabiliyordu.

    Yukarıda F1 aşkı için, site aşkı için neler yaptığını yazmış. Görüntülü görüşme aracılığıyla yarış izlediğini anlatmıştın, onu atlamışsın sanırım. Şok edici, ama benden de bir şeyler buluyorum. Biz de yaptık be.

    Ben de bir süre siteye yardım etmek için çalıştım. Sizin köşeniz bölümünü etkin kullananlardan biriydim ve taa nerelerden şikayet edilip kaldırılana kadar teknik yöndeki merakımı yansıtan makaleler çeviriyordum. Daha sonra da sezon ortası ve sonu analizlerine sardım. Umarım bunlarla, bazen yapıcı ve bilgilendirici olmaya, bazen de geyiğin dibine vurup eğlendirmeye çalıştığım yorumlarımla siteye katkıda bulunabilmişimdir.

    Ama günde 50 taneye kadar haber yapıp da okuyacağım diye gözlerimi bozmamda emeği geçen tüm editörleri tek tek kınıyorum. 😀

    Sağ olun, var olun. Bu aralar pek takılamıyorum ama haberlere göz gezdirdiğimden emin olabilirsiniz. O kadar emekle çeviri yapılıyor, imece denilen şey uygulanıyor, haberleri okumazsam hakkınızı verememiş olurum. Teşekkürler.

    1. Hoşgeldin demek abes tabi de göz görmeyince de olmuyor hani ona göre 🙂

  6. Çok büyük bir iş yapıyorsunuz, gerçekten ellerinize emeklerinize saglik.
    Çoğu kişi sevdigi bir seyi bazen izlemeye/okumaya bile üşenebiliyor. Sizinki takdire fazlasıyla değer.
    Şahsen benim düzenli bir şekilde takip ettiğim tek site. Umarım bu güzide site için bizlerin de daha fazlasini yapma şansı olur ve yine
    Umarım ki bu site daha nice 10 yıllar görür.
    Büyüksün TRF1.net

  7. Her gün değil 1 ya da 2 saatte bir girdiğim site, emeğinize sağlık, birlikte nice yıllara 🙂

  8. Herkül ve Boksör Royalhunt’ı aramıyor değil gözüm 🙂

    Geri dön Herkül 😀

    Bu arada emeğinize sağlık, başarılıarınızın devamını diliyorum.

  9. İki yıl oldu siteyi takip edeli. Daha önce gezindiğim sayfalarda oldu ama burada ki kalite yok hiçbirinde.
    TRF1’den önce takıldığım sayfalarda bazen yeni bir haber için bir hafta beklerdik ama burda Maşallah diyim habere boğdunuz 🙂 Sürekli güncel, haber yorumları da kavgası, şamatası ile güzel 😀
    Velhasıl emeği geçen herkese Teşekkür ederim.

  10. Daha kazançlı ve çok üyelikli olarak sitenin devamını isterim, son zamanlarda alonso ve kimi taraftarlarının atışması veya diğer taraftarların atışması, bazen formula 1 den daha fazla ilgi çekmiştir, hele kimi nin ferrari ye dönüş yıllarında baya atışmalar olmuştu 😀 malesef kötü giden sezonlardan sonra keyfimiz kaçtı, sabah kalkıp kahvaltı başında siteye haber ve anlatım girilmesine çalışılması ,zaten ne kadar emek ve sevgi verildiğinin kanıtıdır, başarılarınızın devamını dileriz kolay gelsin

  11. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Vay be yıllar ne çabuk geçiyor.Ulan o kadar şanssızımki kaç senedir Ferrarinin şampiyonluğunu göremedim.Bunun dışında eski yorum yapan arkadaşları aramıyor değilim,değiliz.Onlar hala takip ediyorsa hepsine selam olsun.Nitekim f1 adına küçük yaşlarda onlardan birşeyler kapmaya çalışıyordum.Velhasıl kendimizi geliştirdik ve buralara geldik.Bundan sonrasi Allah kerim.Yapımda emeği geçen herkese eyvallah.

    TRF1.net’e hayırlı olan kişilerin üyelik alması dileğiyle 🙂

  12. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vay be o kadar oldu mu? 9 yıldır buradayım. Yanlış hatırlamıyorsam 2007 Malezya GP’si zamanında keşfettim burayı. 9 yıldır da her gün girip takip ettiğim nadir belki de tek site.

    Nice 10 yıllara. TRF1.net Türkiye markası yaptık, hedef dünya markası yapmak. 😀

  13. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Global 188,253
    Alexa Traffic Rank
    Turkey Flag 4,380
    Traffic Rank in TR
    84
    Sites Linking In

  14. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    TRF1 iyiki varsın 🙂

  15. 5 yıldır burdayim günlük takip ederim. Her zaman yanındayım meslektaşım

  16. tebrikler arkadaşlar. ben ilk siteyi görmemişim abdullah mclarenci olduğun belli etmişsin:p

  17. Bende ilk keşfetmem anından itibaren bir daha terk etmemek üzere burada bulunmak isteğini oluşturan , çoğu zaman saygılı , F1 i gercekten seven , yaşayan , paylaşan ; gerek bilgi birikimi ile gerek espiritüel yaklaşımlarıyla bir aile hissiyatını veren üyelerinin birlikteliği sonucunda çok keyifli zamanlar geçirdim, geçirmekteyim. Bunlara vesile olan ; fikrine zikrine , eline koluna , zamanına vaktine sağlık. İns daha iyi günlerde görürürz hep birlikte.

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben 2009’dan beri siteyi takip edip yorum yazıyorum. Açıkçası kendim de pek çok kez yazı hazırlayıp siteye eklemek istemişimdir ama çoğu zaman vazgeçtim. Neden derseniz hem bazı kişiler sebebiyle gerek görmedim hem de üşendim açıkçası çoğu zaman. Bazen yazının taslağını hazırlayıp bırakıyordum mesela.

    Ama siz üşenmeden senelerdir buradasınız. Öyle ya da böyle, sıkıntılar sorunlar da yaşansa site dolu dizgin devam ediyor. Şu anda her zamankinden daha iyi. Özellikle testlerdeki canlı anlatımlarınızı çok takdir ediyorum.

    Nice senelere diyelim. Ben eminim ki zaman geçtikçe daha da profesyonel bir site oluşacaktır burada. Sevgiyle yapılan bir iş her zaman kendini fark ettirir.

    Ben her zaman yorum kısmına bilen bilmeyen herkesin dalmasını eleştirdim ve hala bu sistemin değişmesi veya ciddi biçimde katılaşması taraftarıyım. Ama yazıyı okuyunca hak verdim. O kadar zamanınızı ayırmanız çok zor. Sürekli yorumları takip edecek birini bulmak da pek mümkün olmasa gerek. Tümden yorumu kapatmak da olmaz sitedeki muhabbet ortamını da bozmamak lazım.

    O yüzden mevcut koşullarda arkadaşlar gerçekten mükemmel bir iş yapıyorlar. Özellikle haberlerin hızı muazzam birkaç yıldır.

    Kendi adıma çok teşekkür ederim.

  19. Vay be nereden nerelere.. Neydi o eski zamanlar internet kısır derya daha gugıl yok formula1.com yok felan… O ilk arayüzü görmek hoş etti bunları o arayüzü görmek hatırlattı hani site işleri zordu o zamanlar. Pek takılmıyorduk tabi o vakitler 😛 geçen aklıma geldi bu nicki ne zaman almışım çıkaramadım bir türlü önceki bazı nickleri de hatırlayamadık tabi. Başlarda uzaktan sonraları sıkı hep takipçisi olduk daha fazlasını yapamadık tabi keşke yapabilseydik. Vivolu o sağ üstte ki arayüz hep kazılı kaldı ama en azından benim için çok uzun süre gitmiş gibi geliyor o 🙂 Cidden WP e geçtikten sonra site başka bir boyut daha kazandı tabi asıl boyut kazanan Abdullah’ın kendisi. 🙂
    Bu arada şöyle bir anektod geçelim ve realite bildirelim gerçi artık yeni gelişmelerle gelişen dünya ile önemi de pek kalmadı 🙂 O kaybolan eski ve bazıları iyi sitelerin idareleri ve ayakta tutan içerikleri yazan kişiler bizlerden daha yaşlı başlı kişilerdi kimisi tv de yayınlar yapan, başka alanlarda makaleler yazan basından insanlar oldular yada haline geldiler… eh doğal hayat süreci itibariyle de erken bıraktılar sizin daha gençler olarak şanzınız şu mübarek 2 siteyle kurucularının daha genç insanlar olması velhasıl bu işler hep genç hareketli beyinlere ihtiyaç duyar.. Artık işlerin farklı boyut kazanmasına kastettiğim aynı şeylerin yaşanmayacağı üzerine o yüzden de ayrıca seviniyorum.
    Ve her iki platform içinde bu işlerin bu günlere gelmesinde asıl etkisi olan dediği gibi Ailelerdir onlara ayrıca Teşekkür. Tahmin etmek, anlamak ile yapmak arasında çok büyük fark var biz becerebilenler arasında olamadık malesef bu tip türkiyede nadide iş çıkaranlarıyla nikahında arada haber giren, balayında makale paylaşan, çocuğunu daha az sallayan, bir an da gördüğü error ile çocuğunu hanımının kucağına bırakmak zorunda kalan adamlar tanıdım bunlar az şeyler değil. Onlar deme ihtiyacı hissetmiyor ama bazen demek lazım insanların yersiz tavırları için neden deme ihtiyacı hissettik bu tip insanlar eleştiriye açık olduğunu söyler, ziyaretçiler öyle de bir beklentiye girer ama sanıldığından fazla yoruyor bunlar ve bu eleştiriler de üreticilerin varlık kaynağı adına çok yersizdi her zaman bana göre. Hele ki böyle bir ülkede. Tıklamak, search etmek çok basittir ama bu derece web işlerini misal almanya yapmak ile türkiye de yapmanın farkını çok fazla görebildiğimizi sanmıyorum o yüzden de takdiri bol kepçeden hak ediyorlar… 🙂
    Velhasıl hedeflerini kesintisiz olarak en ideal şekilde başardın gelmiş ve geçmiş arkadaşlar adına da TRF1.net.
    Güzel yazına denebilecek çok şey var ama yeterlisini demek zor hoş işler yaptınız ve yapıyorsunuz sağolun. Rab sizi kutsasın 🙂

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Yani abi abdullah hocamın yazısı daha kısa. ?

  20. 10 yıldır bazen direkt işin içinde, çoğu zaman ise okuyucu olarak yer imlerinden hiç indirmediğim sürekli girdiğim, eski organizasyonların tamamında yer alıp güzel dostluklar edindiğim site. Bunun için de adminimiz Abdullah Çelik’e teşekkürler. Bu kadar yıl bu motivasyonla hiçbir getiri beklemeden bu işi sürdürmek takdire şayan

  21. HeinzHaraldFrentzen_ avatarı
    HeinzHaraldFrentzen_

    Bu site sayesinde ben Formula1’e daha çok ilgi duydum bu site sayesinde Formula 1 hakkında kendimi geliştirdim.
    Bundan ötürü Başta Abdullah abiyi tebrik ediyorum iyi ki varsınız! 🙂

  22. çok uzunca bir süredir kullancı adıyla giriş yapmıyorum ancak düzenli olarak takip ediyhorum ve çıkan reklamlara tıklamaya çalışıyorum
    emeğiniz için takdiri her türlü hakediyorsunuz
    bu modda devam etmeniz temennisi ile

  23. arkadaşın dediği gibi yıllardır takip ettiğim tek f1 sitesi ve ilk yorumum iyi ki varsınız iyi ki böyle bi site kurmuşsunuz

  24. Emekler fedakarlıklar çok büyük emeğinize sağlık nice 10 senelere diyelim. 2001 de F1 başlayıp 2010-14 arası bıraktığımdan bu siteyi ancak 2014 te fark ettim. İyi oldu F1 le ilgili her şeyi takip edebildik sayenizde. Yorumcu olarak destek olmaya aklıma geldikçe altta üstte çıkan reklamlara tıklamaya çalıştım(büyük fedakarlıkmış gibi) 🙂 trf1.net in bugüne gelmesini sağlayan emeği geçen herkesin emeğine sağlık. İngilizcem iyi olsa bende azda olsa yardım etmek isterdim elimden geldiğince ama malesef iyi değil. Tekrar nice 10 senelere. F1 i sizlerle takip etmek daha eğlenceli.

  25. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Yazıyı okudum duygulandım, her ne kadar bu oluşuma aktif olarak çok geç girsem de yaşadım sanki kuruluşunu ve gelişimini; ellerine sağlık Abdullah abi.

    TRF1.net’i sanırım 2008 ya da 2009’da keşfettim, tam hatırlamıyorum. Ama o zamanki yaşım (16-17 falan) ve o yaşın psikolojisiyle yorum bile yapmıyordum doğru dürüst. 🙂 Zaman geçti, gözümün önünde gelişti site, öyle bir gelişim ki bu siteyi bulduktan sonra herhangi başka-yabancı kaynakları zaten tanımıyordum-F1 kaynağı arama gereği görmedim. Zaman ilerledi, ben büyüdüm, site büyüdü, okulumdayken ayırmadığım zamanı şu anki boşluğumda ayırmaya karar verdim, cesaret ettim ve bu aileye katılmak istedim. Sağolsunlar kırmadılar ve beni de aldılar aralarına. 🙂

    Verdiğim en iyi kararlardan diyebilirim, iyi ki 3.5-4 ay gibi kısa bir süre de olsa bu ailede bulundum. Elimden geldiğince buraya yardımcı oldum, yoğun tempoda devam eden yönetici arkadaşların elimden geldiğince yükünü hafifletmeye çalıştım, umarım başarmışımdır bir nebze. Murnout 5000 içerik girdiğini söylüyor, bende bu sayı sadece 33(müthiş, değil mi? :D), ancak bu sitenin samimiyetiyle sanki 33000 içeriktir bu insanlarla beraber çalışıyormuş gibi hissettim. Hepinize teşekkür ediyorum tekrar, bu fırsat için de samimiyetiniz için de.

    Yalnızca yönetici arkadaşlar değil, yapılan işe değer verip yorumlarını paylaşan, taraftarlığını bizlerle hep beraber yaşayan, siteye en azından ayak basarak da olsa değmiş olan herkese buradan teşekkür ediyorum yine.

    Bu güzel site için tekrar tekrar teşekkürler, nice 10 yıllara TRF1.net…

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Ya sen murnout ne bakıyorsun 50 yazacaktı.5000 yazmış, herkes senin gibi değil 😛 iş olsun işte yani.tanımasak 🙂

      1. Şafak Soysal avatarı
        Şafak Soysal

        İlginç birisin Pırasa, ben de sana özel bir selam yolluyorum buradan, eyvallah. 😛 🙂

        1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
          Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

          Eyvallah too :-B

  26. Nice 10 senelere 🙂

  27. Yıllar ne çabuk geçiyor 🙂 10. yıla girmişiz. Ben 10 yılı tamamında yer almasam da 2012 yılından bu yana site için elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Harika zamanlar geçirdik, harika başarılar elde ettik. Her zaman en hızlı haberleri girmeye çalıştık. Hata yaptık, yanlış yaptık ama her şeyi sizin için yaptık. 5 yıldır her gün haber girmiş olsam da benim yaptığım iş Abdullah’ın yanında hiçbir şeydir. Verdiği emekler, fedakarlıklar saymakla bitmez. Her şey için teşekkürler. TRF1.net’in bir parçası olmak harika.

  28. hiçmi üşenmedin şu yazıyı yazarken be mübarek. ben okurken yoruldum ve bıraktım 😀

  29. 2008’den bu yana TRF1 ailesi içerisi olmaktan gurur duyuyorum mutluyum.
    Sağol Varol Abdullah ! Eşine de çok teşekkürler yaptığın bu muhteşem işi destekleyip her zaman yanında oldugu için. Sen ayakta tutmasaydın TRF1 olmazdı.Daha nice 10 seneler olsun.

  30. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Hepinizin eline sağlık ulkemizde bu alanda önemli bi boşluğu kapattiniz …Basarilarinizin devamını dilerim ???Allah yardımcınız olsun… ?

  31. Sencer aksu avatarı

    Çok uzun bir serüvenmiş gerçekten.Ben ne yazık ki siteyi 2013ün sezon sonunda keşfettim keşke daha önce görseydim.Emeğiniz gerçekten çok büyük biz ne kadar rahatsak siz o kadar sıkıntıdasınız.Ancak yaptığınız iş oluşturduğunuz ortam çok güzel.Hepinize çok teşekkürler.Keşke siteye katkım olabilse diyorum ancak sizin yanınızda yapabileceğimi düşündüğüm her şey sönük kalır.Çok teşekkürler.Forza Trf1.net?

  32. ???? öncelikle yazıyı bir solukta okudum. MUHTEŞEM
    Allah hep yanınızda olsun umarım bu site daha da güçlenir. Burayı tercih etmemdeki sebep gerçekten sıcak bir ortamın olması her ne kadar bazen bazı arkadaşlarımızla tartissakta hepimiz kardeşiz. Ayrıca en önemlisi admin arkadaşlarlada iletişim halinde olabilmemiz adminlerinde yorumlara katılması süper Ötesi. Hepinizin ve ailelerinizin eline emeğine ve sabirlarina sağlık. Kimi arkadaşımın dediği gibi cam sakızı çoban armağanı bende bu bağış olayını yaparsaniz seve seve katılmak isterim. Şimdiden hepimize mutlu yıllar TRF1 AİLESİ.

  33. Emeklerinize sağlık büyük iş yapıyorsunuz.

  34. Çok iyi iş çıkartıyorsunuz tebrikler….

  35. TRF1.net’i keşfedip takip ettikten sonra yardım edebileceğimi düşünmüştüm. İlk haberimi Mart 2013’te girmişim. Ben geldiğimde oturmuş bir düzen ve sıcacık bir ortam halihazırda vardı ve Abdullah koskoca yedi senedir bu tutkusunu sürdürüyordu. O günden bugüne kadar 5000’in üzerinde içerik hazırlamışım. Göze fazla geliyor ancak şimdiye kadarki yardımım sitenin toplam içerik sayısının onda birisi bile değil.

    Her gün onlarca haberi okumamı ve haber çevirmeme izin verip yardımcı olabilmemi sağlayan, telefonda bile görüşmediği bana panelde en üst düzey yönetici konumunu verirken gözünü kırpmayan Abdullah’a, aynı şekilde hazırladığı içeriklerle siteyi habersiz günümüzü F1’siz bırakmayan önceki ve şimdiki tüm arkadaşlara teşekkürler.

    Yorum denetimi yaparken okuduğum, bilgilendiğim ve eğlendiğim yorumları yapan tüm üye arkadaşlara da teşekkürler. Pırasa, sana da teşekkürler 😛

    1. En üst düzey yönetici ! 🙂 Çok havalıymış.

    2. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Hayır şimdi sen niye isim veriyorsun,ben seni kontrol etmesem kaza videosu diye pepenin yarış videolarını koyacaksın 🙂 Allah Razı olsun senden ya adam saat 6 dedin mi hallediyor işlerini helal olsun, düzenli adamın hali başka oluyor her ne kadar ilk başlarda az yorumumu telef etmediysen de 😐 severim ayrı. ?

  36. Yazı çok güzel siteyi anlatan bir yazı ama beni biraz korkutmadı değil. Umarım yarın güzel haberler verirsin deyip tekrar bu güzel ortamı yaratan herkese teşekkür ediyorum 🙂

  37. Başta sizi ve tüm ekibinizi emekleriniz için canı gönülden kutluyorum. Yanlız sitenin ilk yıllarındaki o giriş sesi yok mu bir garip oldum. Düşünsenize şimdiki motorların sesini giriş sesi yaptığınızı. Çok komik olurdu?? Önceleri malum diğer siteye daha fazla giriş yaparken artık tamamen buradayım. Özellikle üye sayısı ve kullanıcı yorumları olarak çok önde olduğunuzu düşünüyorum. Kimi_in_Rai arkadaşın söylediği bağış olayını bende tavsiye ediyorum. Mobil siteye geçiş konusunda gerekli katkıları yapabiliriz. Nice 10 yıllar kutlaması dileğiyle mutlu yıllar

  38. Emeği geçen herkese teşekkür ederim

  39. Onur Gentas avatarı

    Öncelikle 10. yılımız hayırlı olsun. Ben ne yazık ki ilk zamanlara denk gelemedim ama gelmek isterdim. Siteyle ilk tanıştığımdan bu yana bu sene ki özel durumum dışında her gün ziyaret ettim.

    Dile kolay 10 sene az buz zaman değil, editör sayısını ve haber trafiğini düşününce insanların ne kadar özveriyle işlerini yaptıklarını görebiliyoruz. Kaldı ki biz millet olarak öyle kolay tatmin olmuyoruz ne yazık ki. 1 haber kaçırılsa veya geç yüklense hemen taş atabiliyoruz. Burada hepimiz küçük ayrıltılara takılmayıp genel olarak değerlendirdiğimiz de aslında bu sitenin editörleriyle ve kullanıcılarıyla bir aile gibi olduğunu, aramızda samimi bir bağın oluştuğunu, sürekli tartıştığımız ve yorumlarına katılmadığımız arkadaşlar bile siteden ayrıldığında yokluğunu hissedebileceğimizi kolayca görebiliriz. Bunu sağlamak kolay değil ve bunu sağlayan bu sitenin her bir kullanıcısıdır.

    Abdullah’a ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Sert görünen ama pamuk kalpli Abdullah diyorum ben ona. Görmeden derdim olduğunu anlayan ve yapmak zorunda olmadığı halde gelip abi sıkıntın mı var diyen bir adam bu. Bunca iş güç arasında bunlara zaman ayırıp görebilmek bana göre çok önemli. Umarım çok daha güzel günler görürüz beraberce.

  40. Bu kadar uzun yazıya uzun cevap vermek gerekir aslında ama bazen kelimeler kifayetsiz kalır.
    O yüzden tüm emeği geçenlere tek kelime ile: Teşekkürler.

  41. Kimi_in_Rai avatarı

    O ‘hayalperest’inin 🙂 bir küçük parçası,üyesi olduğum için çok mutluyum!
    Ve size bir öneride bulunmak istiyorum.Siteye lütfen “DONATE” kategori koyun.isteyen Bağış yapsın ve bağış yapan üyelerin diger üyelerden hiç bir farkı olmaması kaydıyla! yani hiç bir ayrım olmamak şartıyla! Bağış yapanlarada Donor status verelim.
    Böylece sisteme,siteye katkıda bulunmak isteyen güzel arkadaşlar yardımcı olacaktirlar.
    Bir düşünün derim…

    Sevgi ve Saygılarımla…. Kimi_in_Rai

  42. 8 Seneden uzun süredir hergün girdiğim bir site. Sekiz senedir ilk yazdığım yorum. Bu başarı payı ve emeği olan herkese sonsuz teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir