Red Bull 2017 Motor Kurallarının İşe Yarayacağından Emin Değil

yazar:

kategori:

Red Bull, 2017 Formula 1 sezonu öncesinde anlaşılan motor kurallarının işe yarayacağından emin olmadığını açıkladı.

F1’in motor üreticileri, FIA ve Bernie Ecclestone, 2018’e kadar motor ücretlerinde 4 milyon euro indirim olması ve motorlar arasındaki farkı 0.3 saniyeye kadar indirecek kurallar konusunda anlaşmaya vardılar.

Bu kurallar bir çok takım tarafından destek görürken, bağımsız motor üreticisinin spora girmesini isteyen Red Bull destek vermedi.

Helmut Marko “En azından doğru yolda bir adım ancak her zaman olduğu gibi şeytan detaylarda gizlidir.”

“İndirimin hangi seviyeden yapılacağı belirlenmedi. Motor ücretleri 16 milyon ile 28 milyon euro arasında değişiyor. Bu sorunlardan birisi.”

“Ardından performans eşitlemenin nasıl olacağı konusu var: söylendiği gibi 0.3 sn içerisinde olursak sorun yok ancak bunun bir garantisi yok.”

“Bir diğer sorun ise motor tedariği. Ne olursa olsun artık bağımsız motor konusu tamamen masadan kaldırıldı.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull 2017 Motor Kurallarının İşe Yarayacağından Emin Değil” için 2 yanıt

  1. İşe yaramayacağından emin çünkü yapılanın sadece motor üreticilerini koruduğunu biliyorlar.
    Söyledikleri şeyleri yüksek ihtimalle sağlayamayacaklar ve o gün olmadı yapamadık diye geçiştirecekler çünkü gerçek bir yaptırımı yok işin.
    Asıl en önemli konu yapılan tekliflerin çokluğu üzerine de bağımsız, küçük motor tedarikçisi tehlikesini otomobil üreticisi kökenli motor üreticilerinin engellemiş olması.
    Karşılarında devamlı zarar eden ve ucuz motor tedariği ihtimali olan küçük takımlara yönelik doğal mecburiyetle fiyatları şimdi ki kabul gösterdiklerinden daha fazla oranda düşürmek zorunda kalabileceklerdi.
    Ana takımların yenilmesi çok küçük bir ihtimal olması ancak sezon içinde farklı anlarda daha kötü görülebilecekleri daha yüksek ihtimaline kıyasla 2 üretici yönetim kurulu tamamen burada reklam, pazarlama için bulunuyorlarken tedarikçiliğini yaptıkları küçük takımları bağımsız tedarikçi motoruyla diğer küçüklerin yeniyor olması marka gösterimlerine kötü örnek teşkil edebilecekti.
    Çok takıma tedarikçilik onları yoruyormuş gibi bir izlenip oluşturuyorlar ama mevcut durum hem maliyetler hem hakimiyet ölçeğinde kusursuz bir hakimiyet sağlıyor bunlara.

    Artı spor için en kötü durum Redbull’un yaşadığı gibi sorun anlarında ortam da büyük üreticilerden başkası olmamasıyla diğerlerinin çaresizlik yaşamasıdır. Bu yüzden bu konuda geçmiştekine göre en kötü durum yaşanıyor. İnsanların opsiyonları kısıtlanıyor. Yakın geçmişte bmw ayrılığında williams’ın kala kalmaması, toro rosso gibi takımların değişimleri ve rahat hareketi için cosworth gibi herkese motor satmak isteyecek bir üreticinin olması gerekiyordu. Uzak geçmişte Ford, Lamborghini gibilerin motor tedarikçilerinin bol olduğu dönemlerde de takımlar krizler yaşadılar ancak hızlı çözüm bulunabilmesinin kolaylığı da yine fazlaca tedarikçinin olması ve aralarında pazar kapışması olabilmesiydi.

  2. bu red bull amma mızmız çıktı tutturdular bi bağımsız motor diye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir