De la Rosa SC Değişiklikleri Karşısında Temkinli

yazar:

kategori:

FIA, Avrupa GP’de Lewis Hamilton’un güvenlik aracını geçtiği durumun tekrarlanmaması için Britanya GP’den itibaren geçerli olmak kaydıyla kurallarda ufak değişiklikler yapmıştı.

Şimdiden itibaren güvenlik aracı çağrısı yapıldığında pilotlar, ilk virajın ardından güvenlik aracının arkasında sıralanana kadar SC’nin hızıyla sınırlandırılacaklar.

Takımların bu değişiklikte fikir birliğine varmalarına rağmen De la Rosa, bu kapsamda yavaşlayan araçların da başka sorunlara neden olabileceğini öne sürdü. Bunlara örnek olarak da güvenlik aracı içeri girdiğinde pilotların bazılarının bunu farkedemeyebileceğini söyledi.

İspanyol pilot, Valensiya’da güvenlik aracının arkasında yeteri kadar yavaşlamadığı gerekçesi ile yarış sonrasında süre cezası alanlardan biriydi.

GPDA Başkanı De la Rosa: “Güvenlik aracı kurallarını ayrıntısıyla biraz daha konuşmamız gerekiyor.”

“Dikkatyli olmamız gereken tek şey, pite giren 9 pilot olarak delta zamanını hiç farketmedik. İşte bu yüzden fazla hızlıydık”

“Bunlardan birinin farkedip de delta zamana uymak için frene bastığını düşünün. Arkasındaki adamlar tam gaz gidiyor tabi. Tehlikeli olabilir.”

De la Rosa güvenlik aracı uyarsının pilotlara sesli bildirilebileceğini ama bunun da bazı zorluklara sahip olduğunu belirtti.

De la Rosa: “Bazen bu sistemler bozulur. Güvenlik aracı sinyali, bazı nedenlerden dolayı yanabilir, birden bire gazdan ayağınızı çeker ve 20 saniye kaybedersiniz.”

“İlk sırada sesli uyarıyı bu yüzden istemedik.”

“Kolay bir durum değil. Dışarıdan bakıldığında kolay görünebilir ama kokpitin içindeyken… Dokuz pilotun yakalandığını unutmayın. Bunu bilerek yapmadık, aptalca olurdu. pit yoluna giderken sadece 2,8 saniye hızlıydım”

De la Rosa ayrıca hafta başındaki görüşülen pit yolunun kapatılması düşüncesinin FIA tarafından kabul edilmemesinin de doğru olduğunu söyledi.

De la Rosa: “Bunu yapamazsınız. Şimdi yakıt ikmali yok ama yarış için bulunabilecek ilginç stratejileri baltalarsanız sorun çıkar”

“Eğer şunu yapamazsınız, bunu yapamazsınız demeye başlarsanız yarışlar sıkıcı olabilir. Benim için güvenlik aracı, yarışları biraz daha ilginç bir hale getiriyor ve akıllı/şanslı adamlar bundan daha fazlasını çıkarıyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir