Ecclestone, Kısa Ömürlü Lastikler İstiyor

yazar:

kategori:

Ecclestone, lastiklerin 100 km’den daha fazla gidememesini böylece pilotların en az 2 pilot yapmalarının garanti olacağını düşünüyor.

Ecclestone “İnsanlar daha fazla geçiş istiyorlar. Benim bir önerim var: lastikler en fazla 100 km kullanılsın ve yarışın ilk bölümünde, sıralamalarda kullanılan lastikler kullanılsın.”

“Bu şekilde farklı zamanlarda lastik değişiklikleri olur ve daha fazla karışıklık yaşarız. En iyi yarışlar karışık olan yarışlardır.” dedi.


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Bence iyi olur.

  2. oldu olacak çekilişle dizilsin arabalar gridde. karambole zemin hazırlanarak görsel haz alınabilir ama salt hıza sahip araçları nasıl izleyeceğiz. bence bu sene kurallar iyi, kötü olan şey pistlerin çoğunun geçişe imkan vermemesi

  3. agresif ve hızlı araçlar lastikleri daha hızlı tüketiyorlar. bundan dolayı kolay aşınan lastikler bu araçların yarışlarını mahvedecektir.

  4. MagicAlonso avatarı

    sinan arkadaşım bunun yavaş araca avantaj sağlamakla ne alakası var hızlı olan araç yine hızlı olacaktır ama taktikelr işin içine girecektir pilot faktörü daha da önemli olacaktır.Ayrıca lastikler arasında farklar olacağı için geçişler çok daha rahat olacaktır.Tıpkı kanada gibi.Kanada takımlar açısından bir süpriz olduğu için birazdaha tabiri caiz ise beklenmedik durumla karşıllaştılar.Belki o boyutta karmaşıklık yaşanmayacak ama en azından takımlar farklı stratejiler ile taktiklerini konuşturacaklar.Ayrıca böyle bir durumda araçlar daha hızlı gideceklerdir çünkü lastikler daha yüksek performans verir hale gelecekler

  5. hızlı olan araçların avajlarını yok etmiş oluyorsunuz bu şekilde. yani hızlı olan araç zaten pitte lastik değiştirmekle zaman kaybediyor, bir de defalarca girdiğini düşünürsek, yavaş araçlar daha avantajlı duruma gelecekler.

    formula 1 bir hız sporu. bernie bunu biliyor ama işine farklı geliyor. son 5 yılda yapılan uygulamalardan yüzde kaç memnun acaba taraftarlar biliyor mu?

    motorları dahi dondurdular.

  6. MagicAlonso avatarı

    Çok doğru konuşmuş bernie.Zaten F1 in ihtiyacı olan en önemli şey şuan budur.Lastikler konusunda iyi bir çözüm getirilirse devamlı zevkli yarışlar izleyebiliriz.Favorisi ve kazananı önceden belli yarışlar istemiyoruz artık.Daha fazla risk ve taktik olmalı.Umarım pirelli bunu gerçekleştirir

  7. En iyi yarışlar karışık yarışlardır fikri doğru sayılacak bir fikir. Hatta adam haklı beyler…

  8. O zaman da yarislar piyangoya donebiliyor, hakeden en hizli pilot bazen kazanamiyor, Kurallar biraz adil olmali..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir