Loeb Liderliğini Sürdürüyor, Raikkonen 4.

yazar:

kategori:

Dani Sordo 2. etapta Ogier’e bıraktığı yerini 3. etapta geri alarak etabı 2. bitirdi. Sebastian Ogier ise 3. etapta sorun yaşayarak 7. olarak tamamlayabildi.

Eski F1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen’in, Bulgaristan Rallisi’ne güçlü bir başlangıç yapmasının ardından takım patronu Olivier Quesnel Fin pilotun performansından etkilendiklerini belirtti:”Kimi’nin yakaladığı hızdan memnunuz ve öğleden sonra daha da iyi olabileceğini düşünüyoruz. Belki podyuma bile çıkabilir.”

Raikkonen ise performansından memnun olduğunu, bazı virajlar da önden kayma sorunu yaşadığını ve nedenini bulamadıklarını söyledi.

Kimi Raikkonen diğer pilotlara göre büyük bir risk alarak öğleden sonra yapılacak olan etaplar için yumuşak lastiği kullanma kararı aldı. Yağmur yağması durumunda Fin pilotun diğer pilotlara karşı büyük avantaj yakalayacağı söyleniyor. Meteoroloji tahminine göre Bulgaristan’da %80 havanın yağmurlu olması bekleniyor. 

Etabın en büyük sürprizi ise Mikko Hirvonen’in hızını arttırarak vatandaşı Kimi Raikkonen ile arasındaki farkın çoğunu kapatarak 5.’liği elde etmesiydi. Kimi ile Hirvonen arasındaki fark ise 0.4 saniye.

Jari-Matti Latvala ise 6. olarak etabı tamamladı.

 1. Sebastien Loeb Citroen 50.17,3
 2. Dani Sordo Citroen 21.3
 3. Petter Solberg Citroen 30.5
 4. Kimi Raikkonen Citroen 56.3
 5. Mikko Hirvonen Ford 56.7
 6. Jari- Matti Latvala Ford +1.05,6
 7. Sebastien Ogier Citroen +1.24,4
 8. P- G Andersson Ford +1.52,7
 9. Matthew Wilson Ford +2.51,8
10. Henning Solberg Ford +3.39,4 S2

 


Yorumlar

  1. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    WRC'nin sitesinden kimi'nin kazasıyla ilgili bilgi:

    "SS4: Kimi Raikkonen crashes out
    Citroen Junior Team driver Kimi Raikkonen made a dramatic exit from the opening day of Rally Bulgaria, crashing his C4 World Rally Car out of fourth place on Friday's final stage.

    The Formula One star was 19.5km into the repeated Belmen Lake stage when his car left the road. Kimi and his co-driver Kaj Lindstrom were uninjured in the accident."

    Emergency vehicles were despatched to the scene, and cars behind Raikkonen were yellow flagged and completed the stage at slow speed.

  2. Tolga Soydan avatarı

    büyük bi kazaymıs

  3. Tolga Soydan avatarı

    kimi kaza yaptı

  4. podyum bekliyoruz artık 😉

  5. 5. veya 10. olmasi cok farketmez, ama podyuma cikarsa buyuk sukse yapar, bu yuzden risk alip yumusak lastiklere gecmesi dogru karar bence, insallah yagmurda yagar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir