2016 FIA RX Hockenheim – Ekström Kazandı, EKSRX Duble Yaptı

yazar:

kategori:

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda DTM’e destek yarışı olarak koşulan Hockenheim’daki 2. ayakta zafere uzanan isim Mattias Ekström oldu.

4 eleme seansından geçen pilotların elde ettikleri en iyi zamanlara göre yükseldiği yarı finalin ilk yarışında Toomas Heikkinen, takım arkadaşı Mattias Ekström ile temaslardan uzakta ilk 2 sırayı elde ederlerken 3. olarak finale katılmaya hak kazanan isim bir başka Audi ile Robin Larsson oldu. Larsson, bir ara 6. sıraya düştüğü mücadelede 2 Peugout’u aynı anda geçip joker hakkında da Bakkerud’dan kurtulmayı başardı. Lastik bariyerlere, birbirlerine, rakiplerine kısacası pistte gördüğü herşey ile temas yaşayan Hansen pilotlarından Sebastian Loeb son viraj Davy Jeanney’nin spin atmasıyla 4. lüğe yükseldi ama finale kalamadı. Jeanney 5. olurken Bakkerud yarışı tamamlayamadı.

Yarı Final 2’de Johan Kristoffersson, 6 turluk mücadelenin 4 turunu lider götürdüyse de startta Solberg’in temasıyla sıkışan tamponu lastiğinin patlamasına sebep olunca temposunu kaybetti. Solberg, Kristoffersson’u geçmeye çalışırken Doran uyanıklık edip ikisini birden geçti ve Mini Countryman ile yarışı kazandı. Petter Solberg, tamir edilen aracıyla 2. olurken Ken Block 3. oldu ve finale gitmeye hak kazandı. Kristoffersson, Eriksson ve Boumanis ise veda ettiler.

Final ayağında hem DTM’de hem rallikrosta izlediğimiz Mattias Ekström, daha geç girdiği joker hakkını iyi kullanıp takım arkadaşı Toomas Heikkinen’in önünde kalmayı başararak zafere uzandı ve EKSRX’e duble sonucu getirdiler. Ken Block, ilk tur dışarıdan iyi hızlanmasıyla 3. lüğü aldı ve iyi temposuyla hem Hoonigan Racing’e hemde yeni Focus RX’e ilk podyumunu getirdi.
Dünya şampiyonası olduktan sonraki 2 yılın şampiyonu Petter Solberg, ilk turdaki temaslardan sonra ön gruba çok yaklaşamayarak 4. olurken yarı finalde umut vaad eden Liam Doran 5., takla atan 6. sırada yer aldılar.

2 ayak sonrası Solberg ve Ekström 48 puanla ilk sırada yer alırlarken 3. sırada 45 puanlı Toomas Heikkinen yer alıyor. Serinin 3. ayak yarışları 13-15 Mayıs’ta Belçika’da koşulacak.

Hockeheim FIA RX 2016


Yorumlar

“2016 FIA RX Hockenheim – Ekström Kazandı, EKSRX Duble Yaptı” için 3 yanıt

  1. Cidden çok keyifli bir seri. Aksiyon hiç eksilmiyor. Keşke İstanbul’da takvimde kalabilseydi. Loeb, Solberg, Block gibi isimleri canlı izlemek isterdim… 🙂

    1. Lotus-Renault Fan avatarı
      Lotus-Renault Fan

      Yarı final 2 ve final en iyi yarışlardandı ve evet Türkiye’de olsa daha iyi olurdu

  2. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Bu spordan İstanbul Park’ın düşmesi kötü oldu, eğlenceli bir parkur idi. Geçen sene Peugeot’lar 5. ve 6. sıradan müthiş bir yükselişle ilk ikiyi almışlardı bak anılar canlandı 🙂

    Eline sağlık haber için, sitede diğer serilerin de haberlerini görmek çok güzel 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir