2016 Marakeş 1. Yarış – Coronel Özlediği Yerde

yazar:

kategori:

FIA Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nda sezonun 9., Marakeş’teki ilk yarışta kazanan Tom Coronel oldu.

Şekli değişmesine rağmen hala heyecandan uzak olan Circuit El Hassan pistindeki mücadelede ters grid sayesinde yarışa 4. başlayan ROAL Motorsports pilotu Coronel , startta Björk’ü geçtikten sonra 3. sıraya yükseldi. Polede başlayan James Thompson, Hugo Valente tarafından spin attırılınca 2. liğe yükselen sempatik Hollandalı, Valente’ye gelen pitten geçme cezasıyla 7. turdan 21. tur sonuna kadar yerini zor da olsa koruyarak 2013 Japonya – Suzuka’dan sonra tekrar galibiyet elde etti.

Coronel’in kazanması dışında geri kalan sıralama çok da sürprizler içermedi. Citröen Total pilotları Jose Maria Lopez ile Yvan Muller podyumu tamamlarken Lopez zorlamasına rağmen geçiş yapmayı başaramadı. Coronel ve Lopez’e çok fazla yaklaşmadan 1 sn civarı uzaktan takip eden Muller’in arkasında 3 Honda sıralandı. Tiago Monteiro 4., Norbert Michelisz 5., 2. yarışa yani asıl yarışa polede başlayan Rob Huff 6. sırayı elde ederlerken sorunsuz yarış geçiren tek Lada ile Gabriele Tarquini 7., Tom Chilton 8., kendi evinde yavaş kalan Mehdi Bennani 9., Fredrik Ekblöm 10. olarak puan aldılar.

İlk tur Catsburg’un temasıyla spin atan diğer Volvo ile Thed Björk 11. olup puanı kaçırırken Flippi, Valente, Catsburg ve Thompson yarışı tamamlayamadılar.

Günün 2. yarışı Türkiye saati ile 18.45’de koşulacak ve Eurosport 1’den canlı yayınlanacak.

2016 WTCC Morocco R1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir