2016 MotoGP Fransa – Lorenzo Kazandı, Marquez Düştü

yazar:

kategori: ,

2016 MotoGP Şampiyonası’nın Fransa’nın Le Mans pistinde gerçekleştirilen 5. yarışını Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Lorenzo, ilk viraja lider girmesinin ardından çok rahat bir yarış geçirerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Lorenzo böylece bu sene 2. kez kazandı ve şampiyona lideri Marc Marquez’in yaşadığı sorunla birlikte puan farkını kapatarak 8 puanla öne geçti.

Yamaha ile yarışa 7. sıradan başlayan Valentino Rossi, iyi bir yükseliş gerçekleştirdi. İlk turlardaki yükselişin ardından son olarak Dovizioso ve Marquez’i geçen Rossi 2. sırada yarışı tamamladı ve şampiyona lideriyle puan farkını 12’ye düşürdü.

Bol kazalı geçen Fransa yarışında şampiyona lideri Marquez’in düşmesi büyük ses getirdi. Yarışın orta bölümündeyken 3 ve 4. sıralarda yer alan Dovizioso ile Marquez, aynı virajda aynı anda senkronize düşerek büyük şok yaşadılar. Dovizioso yarışa veda ederken Marquez hasarlı motoruna rağmen devam etti.

Fransa’da podyumu tamamlayan isim Suzuki’den Maverick Vinales oldu. Dovizioso ve Marquez’in kazasının ardından 3. sıraya yükselen Vinales yerini koruyarak podyuma çıktı. Böylece Vinales MotoGP’nin en üst sınıfında ilk kez podyuma çıktı.

Repsol Honda’dan Dani Pedrosa 4. olarak podyumu kaçırırken onu Espargaro kardeşler takip ettiler.

Sakatlıktan dönen Petrucci 7. sırada yarışı tamamlarken onun arkasında onun arkasında Barbera, Bautista, Bradl, Lavery, Baz yer aldılar. Kaza yaparak olası podyumu kaçıran Marquez ise son sırada yarışı tamamladı.

POS # RIDER GAP
1
99
J. LORENZO
43:51.290
2
46
V. ROSSI
+10.654
3
25
M. VIÑALES
+14.177
4
26
D. PEDROSA
+18.719
5
44
P. ESPARGARO
+24.931
6
41
A. ESPARGARO
+32.921
7
9
D. PETRUCCI
+38.251
8
8
H. BARBERA
+38.504
9
19
A. BAUTISTA
+48.536
10
6
S. BRADL
+54.502

 

 


Yorumlar

“2016 MotoGP Fransa – Lorenzo Kazandı, Marquez Düştü” için 7 yanıt

  1. çirkef lorenzo podyumda yanlız kaldı marguez olmadan hala takım arkadaşını tebrik bile etmioyr.. rossi gerçekten süper yarış çıkardı..

  2. Marquez o kadar ah aldı ki

    Sonuna kadar hak ediyor bunları

    Şu an en hızlısı ama bu sene de şampiyon olamayacak

  3. Çok guzel bir Le Mans yarışı seyrettik. İlk turlarda Rossi”li orta grup şahaneydi, Iannone duşmeseydi liderlik 1,2 kez el değiştirebilirdi, doctor maximumu aldı. Honda yavaş kaldı,Ducati bence yarış kazanabilir tabi Andrea”lar ayakta kalırsa. Mugello Le Mans için yaptığım yorumla aynı Yamaha pisti. Lorenzo orayı seviyor Rossi”nin evi, Markeste kazandı burada, en az Le Mans kadar zevkli olucak. Ducatinin duzluk hızı ve Mugello biçilmiş kaftan en az 2 takım kadar kazanma şansı var. 2002 – 2008 arası Mugello”ya ambargo koyan Rossi umarım kazanır. Kısa not; Tito Rabat bir adam akıllı yarışını görelim atanamayan Sete Gibernau oldun.

  4. Briatore haklı zaten biz bunu defalarca söyledik de MotoGP varken F1 cidden artık 2.sıraya indi benim gözümde.Eskiden açık ara farkla F1 derdim de artık ne yazık ki 1. sıraya bile koyamıyorum.Şu yarışa baksana her şey var ve harika.Lorenzonun 10 sn farkla önde bitirdiği yarış bile bu kadar keyifli ve ne olacağı belli olmuyorsa tartışma bitmiştir.2-3 sn farkla biten yarışlara değinmiyorum bile.

  5. Rossi sıralama performansını arttırsa daha rekabetçi yarışlar çıkaracak ama üçüncü çizgiden çıkınca olmuyor. Önündekilerini geçene kadar lider alıp başını gidiyor. Liderlik için çekişme görsek daha keyifli bir yarış olabilirdi…

  6. bizimkiler 4 yarıştır sorunsuz bi haftasonu geçiremediler.motorda podyuma rahat çıkacak hız var pilotlar da iş yok.neyse seneye lorenzo geliyor bu yıl forzalorenzo…

  7. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Şöyle sahilden güzel haberler almak ne kadar güzel.Good job lore 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir